- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.636
- 348
- Konu Sahibi cesursincap
-
Nafaka neden veriliyor anlamadim? Adam çalışmıyormuydu? Karısının masraflarını neden eşiniz karşılıyor cok saçma. Tabiki yardim etmek ister ederde ama bu kadarı fazla.
Sakin doğduğunuz yeri işinizi arkadaşlarınızı bu kişi için birakmayin.
Ayrıca vefat eden kişinin kredi kartı borçları kapanmıyor mu yanlış mı biliyorum
Evet bu evlilikte değersizsiniz ve hiçbir hükmünüz yok.Herkese merhaba. Kafam çok karışık uzun zamandır, konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra bebek sahibi olduk. Doğumdan sonra eşimle ciddi problemler başladı. İlk günden beri ailesi beni benimsemedi, istemedi. Hiçbir zor anımızda yanımızda kimse olmadı. Benim kimsem yok bu şehirde. Bebekten sonra da değişen birşey olmadı. Sadece 5 gün annesi geldi bir daha göremedik. Bebeğim 1 yaşına geldi. Tükendim artık. Çok zorlanıyorum. Beceremiyorum. Ücretsiz izindeyim. Bu arada annemi kaybettim. Eşimin iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre yerleşiyoruz. O hayalindeki işi yapsın diye ben doğup büyüdüğüm şehri, işimi, arkadaşlarımı bırakıyorum. Yine de ona yetmiyor. Bebeğimize iyi bakamadığımı söylüyor. O kadar çok eleştiriyor ki beni yanında daha da beceriksiz oluyorum. 3 gün önce abisini kaybetti. Abisinin 2. Evliliğiydi. Şimdi önceki evliliğinden olan çocuklara nafakalarını biz göndereceğiz. 2. Eşine aylık yardım yapmak istiyor. Cenaze masraflarını biz karşılayacağız. Abisinin kredi kartı borcu vardı çeşitli bankalara onlardan icra gelirse bizim ödememizi isteyecek biliyorum. Zengin değiliz. Yeni işinde 11.000 maaş alacak. Ben ücretsiz izindeyim. Bizimle aynı maddi duruma sahip bir kardeşi daha var. O dağıtacağı lokum için bile eşime bilgi veriyor masrafa ortak olalım diye sanırım. Çocukların nafakası dışındaki ödemelere karşıyım ama beni karıştırmıyor söz hakkım yok. Bütün bunlara rağmen eşimi çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum. Son zamanlarda sıkça boşanmayı düşünür oldum. Boşanıp işe geri dönmeyi. Ama bebeğim babasına çok aşık. Boşanırsak farklı şehirlerde olacağız. Ona da haksızlık mı olur bilemiyorum. Ama ben bu evlilikte kendimi çok değersiz hissediyorum artık sözümün hiç hükmü yok. Hep haklısın diyor ama kendi bildiğini yapıyor. Karışık ve uzun oldu sanırım özür dilerim.
Ama bunu eşinin ödemesi gerekmez mi? Yani ne zamana kadar destek olabilirsiniz kiYok kapanmıyor maalesef. Miras olarak kalıyor.
Öyle anne/baba olunuyorsa hemen evlenip 3 tane doğurayım ben de. Yapamadığınız belli dönün eski yaşantınıza neyi bekliyorsunuz ?Bebeğimizi çok seviyor ama yalnız kalamıyor. Sürekli benim elimden yemiyor, ben alt değiştiremem gibi bahaneleri var. İşten gelince birkaç saat oynuyor.. 1 yıldır sadece 2 defa 2'şer saat toplamda 4 saat bebeksiz dışarı çıktım. Çok bunaldım. Birşey dediğimde ise çocuk diye başımın etini yiyordun şimdi bir çocuğa bakamıyorsun diyor.
İş konusu da şöyle gelişti. Primim doldu zaten. Bebek olunca yabancı bakıcıya bırakmak istemedik 2 yıl ücretsiz izin aldım. Bu arada şehirdışında istediği iş teklifini alınca bu sürede nasılsa evdeyim birlikte gidip orayı deneyelim dedik. Ben orada yapamazsam yine eski yaşantıma geri döneriz diye düşündük.
Evet eşinden isterler ama eşi zaten ev hanımı. Bizi haberdar eder.Ama bunu eşinin ödemesi gerekmez mi? Yani ne zamana kadar destek olabilirsiniz ki
Artık eşi hayatta değil, çalışması hayata tutunması kendi yaptıkları borçları ödeyip sizinde biraz destek vermeniz gerekir ama tüm yükü almaniz doğru değil. Bilmiyorum ama ben çocuklara vereceği paralar dışındakileri kabul edemezdim heraldeEvet eşinden isterler ama eşi zaten ev hanımı. Bizi haberdar eder.
Bi yerden başlayın yavaş yavaş sınırlarını nızı çizin..... Bunun için küsmenize surat asmanıza büyük büyük laflar etmenize gerek yok... Evliliğin önce iki kişiyi memnun etmesi gerektiğini söyleyin.... Kendini sizin yerinize koysun..... Evlatda ikinizin bu ailede.... Siz mutlu olunki herkes mutlu olsun.... İnsan gibi arkadaş gibi sakince o bam telinize bassa da ses yükseltmeden konuşun.... Olmadı yazın okuyun... Dalga geçmiyorum ben unutum diye önce güzelce yazar sakince beni dinlemesini istediğim kişilere okurdum.... Bi şekilde anlatın..... Siz o.... Orta yol böyle bulunur siz bunu yapacak donanıma sahipsiniz.... Lakin sakin rahat bir zamanda yapın bunu..... Çoçuk uyurken vs.... Kahve içerken..... Anlatın..... Suçlamadan ben ben demeden.... Bizim için diyerekNeyi nasıl yapacağım bilmiyorum
Kredi için hayat sigortası yaptirilirsa dönmüyor sanırım. Eşinizin yegenlerine yardim etmesi normal ki onu bile tek başına ustlenmemeli. Eski ve yeni yenge için ise eli ayağı tutan kendi ayakları üzerinde durabilen insanlardır büyük ihtimal. Çalışacaklar kazanacaklar ya da ikisinin de aileleri sahip çıkacak onlara. Ne yapacak maaşa mi bağlayacak yengeleri.
Bosanmadan da isinize geri donebilirsiniz? Niye bosanmayi bekliyorsunuz ki onu anlamadım ben.
O halde sizi mecbur ettiği hayata razısınız.İşime geri dönersem onun taşınacağı şehirle aramızda 11 saat mesafe olacak. Resmi olmasa da boşanmış olacağız.
O halde sizi mecbur ettiği hayata razısınız.
Okurken içim daraldı siz nasıl bütün bunlara katlanacaksınız bilmiyorum. Şimdiye kadar kimseye boşan diye yorum yapmadım ama boşanmazsanız hayatınız mahvolacak gibi bir his var içimde, 40 50 yasında geldiğinizde de bu yaştan sonra nasıl is bulayım bu yaştan sonra napıcam keske gençken bosansaydım diyebilirsiniz :/
Merhaba konu sahibi.Hayatinizda hersey ust uste gelmis.Herkese merhaba. Kafam çok karışık uzun zamandır, konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra bebek sahibi olduk. Doğumdan sonra eşimle ciddi problemler başladı. İlk günden beri ailesi beni benimsemedi, istemedi. Hiçbir zor anımızda yanımızda kimse olmadı. Benim kimsem yok bu şehirde. Bebekten sonra da değişen birşey olmadı. Sadece 5 gün annesi geldi bir daha göremedik. Bebeğim 1 yaşına geldi. Tükendim artık. Çok zorlanıyorum. Beceremiyorum. Ücretsiz izindeyim. Bu arada annemi kaybettim. Eşimin iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre yerleşiyoruz. O hayalindeki işi yapsın diye ben doğup büyüdüğüm şehri, işimi, arkadaşlarımı bırakıyorum. Yine de ona yetmiyor. Bebeğimize iyi bakamadığımı söylüyor. O kadar çok eleştiriyor ki beni yanında daha da beceriksiz oluyorum. 3 gün önce abisini kaybetti. Abisinin 2. Evliliğiydi. Şimdi önceki evliliğinden olan çocuklara nafakalarını biz göndereceğiz. 2. Eşine aylık yardım yapmak istiyor. Cenaze masraflarını biz karşılayacağız. Abisinin kredi kartı borcu vardı çeşitli bankalara onlardan icra gelirse bizim ödememizi isteyecek biliyorum. Zengin değiliz. Yeni işinde 11.000 maaş alacak. Ben ücretsiz izindeyim. Bizimle aynı maddi duruma sahip bir kardeşi daha var. O dağıtacağı lokum için bile eşime bilgi veriyor masrafa ortak olalım diye sanırım. Çocukların nafakası dışındaki ödemelere karşıyım ama beni karıştırmıyor söz hakkım yok. Bütün bunlara rağmen eşimi çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum. Son zamanlarda sıkça boşanmayı düşünür oldum. Boşanıp işe geri dönmeyi. Ama bebeğim babasına çok aşık. Boşanırsak farklı şehirlerde olacağız. Ona da haksızlık mı olur bilemiyorum. Ama ben bu evlilikte kendimi çok değersiz hissediyorum artık sözümün hiç hükmü yok. Hep haklısın diyor ama kendi bildiğini yapıyor. Karışık ve uzun oldu sanırım özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?