- Konu Sahibi minikgelin
-
- #21.781
canım Allah bizleri kendisine kulluk etmemiz için yarattı tabii ki bu dünya sınav dünyası....
eşlerimiz çocukalrımız paramız mesleğimiz
şehvet duygusu , aşk ,başarı hissi...bize verilmiş nimetler
yalnız bazımız bu nimetlerin varlığı ile bazıalrımızda yoklugu ile sınav ediliriz....mesela evlat nimetını alalım
kadın bebek ister ugrasır hamıel kalır doğrurur sevınır ıkıncıye hamıel kalır istemez nedne oldu der kahretsın
kürtaj yaptırırsa sınıfta kalır....
kadın bebek ister olmaz ugrasır olmaz ugrasır olmaz olmaz ne yapsa olmaz....ve kaıdn bu istegıne cevap
alamamasına ragmen gösterdiği davranış ile sınav edilir...isyan mı eder yok sa sabır mı eder...
kadın zaten ibadetlerını yerıne getırıyordur dua da eıdyordur çalışıyordur da gene bebgı olmuyordur
bu durumda ise tevekkülü ve ihlası ile sınav edilir....
mesela kadın ibadetelrını yapmıyrodur ne bılsın boşlamıştır öylesine hayat işte...
bebek ıstemsıtır olmamıstır acizliğini anlamıştır bi noktada farkıan varmıştır..bi yol bi kapı arar...Allah bu kadını da
acizliğini anladıgı an gittiği kapıya göre sınav eder falcıya mı gider büyücüye mi yoksa secdeye mi ?
sonra da gittiği kapıdaki ihlasına inancına göre sınav eder...
belki bebek olur belki bebek olmaz sınavı kazanmak demek yolun sonuna gelmıs olmak değildir hiçbi zaman...
yolu nasıl yürüdüğündür...isyan mı ettiğindir yoksa sabır mı....Ama Allah sevdiği kuluna verir sıkıntıyı beni hatrılasın der..
acizliğini bilsin gunahı varsa dünyada döksün yanmasın cehennemde....
geçen sohbette hoca "insan başına bir musibet geldiğinde durur ve yanlışı arar eksiği arar" demişti...eksiğimiz neyse
onu tamamlamaya çalışalım isteyelim veren O.....Allah kuluna başı sıkışınca geldi bak görüyo musun demez....
Musibetten ders aldı kulum bana yaklaştı der....Rahman Rahimdir canım Allah eğer maneviyatında ibadetinde bulduysan eksiği tamamla tabii ki
Dua namaz kalbe huzur verir...rahatlarsın...
bazıalrı,namaz oruç borcumuz ödiycez der...Allah kulunu dünyaya borç ödemeye yollamamıştır.
defaaten kuran da söyler sınav edildiğimizi...ibadetler ancak bizi daha iyi , daha temiz , daha ahlaklı yapmak için var.
canın sıkılıp ağladığında abdest alıp bir kıbleye dön ağla aç ellerini içinden geldiği gibi konuş...Allah her kelamı bilir
sen söylemeden sıkıntını bilir...içinden gectiği gibi söyle derdini anlat konuş...namaz miractır secde Allah ın
huzuru demektir o huzurda ağla yakar iste bu borç olabilir mi bu ancak senın ruhunu hafıfletır ancak sana ilaç olur
ve inan çok rahatlarsın....duayı bıraktığımzıdan beridir zaten psikgolarda alıyoruz soluğu demişti bi yazar ne kadar haklı
hep bildiğimiz hep söylediğimiz şeyler ama idrak etmek farklı zamanalrda gerçekleşen bi olay...
çok uzun yazdım çenem düştü gene :S
canım sen geçenlerde yine böyle yazarken, bir ilahiyatçı gözüyle yazıyım gibi birşeyler söylemiştin. ne eğitimi aldın
canım en baştan anlatayım :)
ben daha 6 yaşlarındayken babam bana ve kızkardesıme once okuma yazma sayı sayma 4 işlem
sonrada kuranı kerım ve duaları öğretti...osmanlıcayı da gene babamdan süleyman çelebinin
mevlidini okuya okuya öğrendım....
okula başladım yaz tatılı gelınce kuran kursuna devam ettim
liseye gecene kadar her yaz kuran kursuna devam ettim tabii bi yerden sonra kah öğrenci kah hoca olarak
sonra anadolu meslek gıda muhendisliğini kazandım ama bişeler bişeler odlu gıdemedım süre bitmeden ticarete yazıldım
muahsebecı olrk mezun oldum....son sene sınava hazırlandık arkadaslarla meslek liseli oldugum ıcın puanım kırıldı
320 civarı puan almsıtım karsı komsumuz 305 ile marmara tarihe gırmıstı ben meslek liseli oldm ıcın dısarda kamıstım
o sinir ile tercıh yapmadım muahsebeden bıktıgım için işletme muahsebe maliye ıstemedım baktım aöf de ilahıyat acık
nasılsa ilgi alanım deyıp yazdım o sürede ilahıyatı okudum arapçayı ilahıyat sırasında öğrendım...
bu sırada bilgisayara merkaım oldugu ıcın web tasarım ve programlama
kursuna katıldım ordan sertifikamı aldım ilahıyattan mezun oldum ve muhasebecıyım :)
vakıt oldu evde vakıt oldu camıı de hocalık yaptım....muhasebeci olrk calısıyorum su an böle işte :)
hayat....uzun oldu ama böle anlatmayınca baya karısık oluyo :)
az kalsın meslekdaş oluyormuşum, gıda teknikerliği okuyormuşsun (mühendislik yazmışsın ama meslek lisesi olduğuna göre teknikerlitir dedim), benim asıl mesleğim gıda mühendisliği, yüksek mühendisim... tabi devlet memuruyum şimdi de, yine gıda alanında çalışıyorum.
canının istediğini yapmışsın canım ya en güzeli o...
web tasarımı yapıyor musun peki?
slm kızlar nasılsınız?ben de durumlar aynı bugün adet oldum ilk defa ağlamadım artık akıllandım her ay adet belirtisi yaşamama rağmen yine acaba derdim bu ay acaba falan demedim
kabullendim artık. sdtive senle aynı zamanlarda oluyoruz.
minik gelincim inş. o sperm bulunur.ameliyat başarıyla geçer...
ya kızlar olmayınca olmuyor herhalde kaç sefer gittim doktora hiç bir sebeb bulunamadı.aşılama düşünüyoruz ama artık ondan da umutlu değilim.of of...
hımmm o zamanki adı öyle idi ama şimdi ne diye gecıyo bılmıyorum :)
canım doğrusu şimdi keşke o bölümü okusaymışım diyorum cunku o zaman o bölümü okumama sebebim
yanlış bilgilendırlmemdi....ben okumayım cayayım diye bazı ismi lazımdeğil akrabaalrımz ! ii aşçımı olcan ööö falan ben nerden bılıym
ortason talebesi kızım yani...annem cok savas verdi okuyalım die....herkes karsıydı babam iyi naif adamdır aklına giriyolardı nerdeyse
onunda ama muvaffak olamadılar herkes istiodu kı evde otrualım okumayalım falan....
ne güzel canım ya bence cok guzel meslek aman fırsat bulayım farklı bölüm okumak istiyorum coğrafya var aklımda
belki gıda da olr nie olmasın :) eşim de yüksek lisansa başlıycak karı koca okuruz :) tekrar
evet canım yapıyorum su an yayında çalışmam yok sadece blogumu düzenlıyorum koddan fazla
tasarımı sevıyorum fotograf cekmeyı falan :)
canım bu ay bende aynı moddayım :) regl olsam dahı uzulmıycem nedense öle bi his var içime :)
hakkımızda hayırlısı olsun ınsallahhh en önemlisi bu
kızlar bir şey soracağım dün gece yatarken dua ettim allahım rüyamda göster bebeğim olacak mı diye.rüyamda bir kağıt imzalıyorum bebeğim olmayacak diye. rüyam hayırlara çıksın diyorum çok kötü bir rüyaydı.bu rüyam hakkında ne diyorsunuz arkadaşlar.keşke böyle dua etmeseydim
doğru diyorsun canım her şeyin hayırlısı olsun. inş. gebelik testin doğrudur niye güvenmiyorsun teste kanda baktırsana.
canım regle yakın lh hormonu salgılandıkça biraz da beta hcg salgılanırmıs bi de
ne bılıym daha once kırmızı cızgı gordugum halde hamıel değildim dr gittiğimde onun ıcın regl gecsın die
beklırom ara ara da belıme agrı gıdıo yarım sata durmuo gecıyo bakalım perş gunu regl gelmesi lazım
gelemzse test yapcam ınsallah :) kanda baktırmak istemıyorum boş boşuna gidicek 20 tl m şıamrıklık gibi gelıo
az sabredeyım dıyorum azcık da birikim yapayım yazık ya hu gider sebze meyve alırım o paraya
gecen ay yaptıordım kan cunku kendımı kötü hıssedıyrodum bu ay ıyıyım dayanabılırım :)
inş.güzel haberler verirsin bize. 16 ay geçti bir kere kan testi yaptırmadım maşallah adetlerim çok düzenli o yüzden gerek kalmadı
adet düzeni de önemli canım ya gelmıo etmjıo bazen o zor ınsanı dahada sinir yapiyo :)
benım ıkı gun kaldı ıste agrı gırdıkce dıom kı gelceksen gel hemen yauu cumartesı mısafırlıge gıdıcem
bi de ağrı sızı ile ugrasmayım dıyorum e haklıyım amainşallah canım :)
canım inşallah misafirliğe kırmızılarla değil de bebişinle gidersin.
ben kaçtım kib
canım Peygamber efendimiz istihare namazını duasını ve istihareye yatmayı tavsiye etmiştir..
hatta yakın sahabaelerden rivayet edilmiştir..Rasûlullah salla'llâhu aleyhi ve sellem bize tüm işlerimizde istihâreyi tavsiye ederdi!.."
fakat rüya ile amel edilmez...yani sen bu rüyana bakarak bebeğim olmıycak diye düşünemezsin...
güzel bakan güzel görür , güzel gören güzel düşünür , güzel düşünen hayattan lezzet alır....
hayra yor onun için
canım slm benim kırmızılar erken ziyarete geldi maaaaalesef bebiş yok umutllar bi sonraki aya yeni bat 3 haziran garanti olsun diyegebeyim haberlrini vermek dileğiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?