- Konu Sahibi minikgelin
-
- #21.801
günaydıınn cicilerimmm:) bat yaklastıkca gerilim artıyor.arada bır fonda streslı bır muzık duyuyor gıbıyım.dım dımmm dım dımmm:) yarın kırmızılarım gelebılır gelmeyedebilir sonrakı gun gelmesi bı sonrakı gunde geleblır muallaktayım karantisi yok:)
eheueheu aynı benım gibi canım
benım son 1 gün
yarın gelirse gelcek gelmessse şüphelencez bişilerden
ağrım sızım yok hala bakalımm
aynen canım ya bendede hiç agrı sızı yok daha dogrusu düşünüp kendime belirti yaratmamak için elimden geleni yapıyorum cnkü geecen aylarda cok fazla dusundugumden muhtemelen psikolojik olarak geciktrdim adetimi onun için smdi am kestremiyorum ne zaman olur.
ben de hıc belırtı aramıyom valla peff yorulmusum zaten :) hayırlısı olsun canım hakkımızda
arkadaşlar bugün dua günüm:)rabbim hepimizin sesini bir an önce duyar inşallah.allah kimseyi evlat hasretiyle ve acısıyla sınamasın.amin...
bu aralar topik çok durgun.herhalde herkesin enerjisi gitmiş...
dün adet oldum diye ilk defa ağlamadım dedim.kendimi çok sıktım galiba gece yatağa girdiğimde ağlama krizi tuttu.kendimden çok korktum öyle yüksek sesli ağlamaya başladım ki birden.
aklımı kaybetmemek için dualar okumaya başladım.anladım ki bebek düşüncesi psikolojimi iyice bozmuş.en önemlisi kendi sağlığımız.ama bir de yüreğime sorun.
cnm insan kendini tutunca daha kotu patliyor. biri dokunsa aglicak mottayim ben de inan. Rabbim hayirlisiyla en kisa zamnda guldursun ins yuzlerimizi
günaydın herkeseeeeinşallah rabbim hayırlı ve sağlıklı günler nasip etsin hepimize ezo canım rabbim kalbinden geçen bütün dua ve dileklerini hakkında hayırlı kılarak nasip etsin inşallah
sdtive bacım sen gıda mühendisiymişsin belkim bana yardımcı olabilirsin;şimdi hani bu aralar hep çıkıyo ya haberlerde,sütler bozuk,sucukların sosislerin içinden alakasız etler çıkıyo,yoğurtlar falan hep koruyucu madde katkılı,vitaminsiz,ben bu duruma çok üzülüyorum ve panik yapıyorum..herşey bozuk kaç aydır sucuk yemiyorum dışarda et yemem,sevmem de zaten,eve de almam,zaten yapmayı da beceremiyorum,anca denk gelirsek kayınvalidemde yiyoruz..neyse biz napcaz böyle,nasıl beslencez,,sık sık pazara giderim sebzemi meyvemi hep pazardan alırım en son haberlerde gördüm greenpeace'in yaptığı araştırmada elma,biber ve üzümde ilaç çıkmış neye güvencez nası beslencez,,bebişler olunca nası bakcaz onlara :26:
canım listeden baktım sen de benim gibi 1,5 yıldır bekliyormuşsun.inş.bu son ayımız olur. belki yazmışsındır unuttum siz de bi problem var mıydı?
herkese hayırlı akşamlarrr 2gün girmedim topic dökülüyor...herkes nerde önceden geçmişi oku oku bitmezdi şimdi 5dk bile sürmedi okumam...
lütfen yarın herkes gelsin topice,ama ben yine yokum kocişimle gezmeye gitcez inşşş
vede saçımı kestirip boyatmayı düşünüyorum kısmetse inş güsel olurummm
canım bugün çok yoğundum ben, cevap yazamadım.
ne yazık ki durum göründüğü gibi. biz bunu yıllardır söylüyoruz zaten. yakınlarıma sucuktan ziyade sosis ve salam yememelerini söylerim genelde. Aslında bütün bunlar denetim ve ceza eksikliğinden oluyor. adam ürünün üzerine %100 dana eti yazıyor ancak, içine o şekilde koymuyor. Bu o kadar az denetleniyor ki. ya da denetimden çıkan sonuca verilen ceza hafif oluyor. Ve bu firmalar kamuoyuna açıklanmıyor. Şimdi Avrupa Birliğine uyum sürecinde bazı zorunluluklar getirildi. Biraz da bu yüzden ifşa oldu bu durumlar. Güvendiğiniz firmanın ya da kasabın ürününü tüketebilirsiniz. Et ve et ürününde, fiyat önemli bir gösterge.
Süt ürünlerine gelirsek, yoğurda katılan süt tozu,peynir altı suyu tozu gibi kuru maddelere itirazım yok benim. bunlar doğal ürünler. fabrikaya gelen süt her zaman aynı kaliteye sahip olmuyor. ama hep aynı kalitede yoğurt yapabilmek için bu tür ayarlamalar normal. ama kaymaklı yoğurt tüketmenizi önermiyorum. kaymak kısmı bozulmasın diye koruyucu kimyasal kullanıldığını biliyorum.
Ne yazık ki meyve ve sebze için birşey yapılamıyor. Gözle görülmüyor ilaç, ya da hissedilmiyor. Kabuğunu soyabildiğiniz ürünleri kalınca soyarak tüketmeye çalışın. Onun dışında önerebileceğim fazla birşey yok. tarımla uğraşıp herşeyi kendimiz üretemeyeceğimiz için...
Ne yazık ki pazarın bize sunduğunu tüketmek zorunda kalıyoruz. Yapılabilecek birşey olmuyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?