- Konu Sahibi minikgelin
-
- #22.981
ben de aralik 85 liyim. biriyle baslarsak 3 u de gelir sirayla ins:)
ben geldimm tatlım, bi gözükeyim dedim...benim kırmızılar ağrısız sızısz geliyo maşallah..Çok şükür ağrı yaşamadım ve bugün 3.gün.(ilk günü saymazsak.) dün üşüttüm diye istifra ettim eşim bana sen yalan söylüyon hamilesin diyo,inandırmak için göstermem gerekti.
canım doktorları bırakacağım bi süre.yani en azından ramazan sonrasına bıraktım herşeyi.Kısmet artık,tedavi için o aylardan sonra olmazsa gideceğim.moralim iyi,bazen aklıma gelip yüzüm düşüyo ama hayırlsı böyleymiş deyip toparlanyorum.
benim için de öyle bişey ben erken anne olurum diye düşünürken daha hamiş bile kalamadım.benim hayalim bu sene sonunda anne olmaktı ama....Bazen istediğimiz şeyler hemen olmuyor,olamıyor...Rabbi'min takdiri....içimde az da olsa umut ışığım var daha.Rabbi'm kimseyi ışıksız bırakmasın.
İnşallah senin için de herşey güzel olur....
herkesin sınavı işte tatlım, istemeyene de verip imtihan ediyor...
psikolog sordu ctesi, neden anne olmak istiyorsunuz diye. dedim ki içimde bir can büyütme fikri, onu hissetme, bir canlının yaşam kaynağı olma fikri beni öyle heyecanlandırıyor ki, bunları tatmak istiyorum. kendimi hamile düşündüğüm anda kıpır kıpır oluyor içim...
bundan 6-7 ay önce çocuk istemiyordum ben, erken diyordum. evliliğimin tadını çıkartacağım. sonra sonra istemeye başladım. yani zamanla olgunlaştı bu istek içimde. şimdi bana göre gerçekten sırası geldi gibi hissediyorum ama doğru Zamanı tabi ki Rabbim biliyor. inşallah o zaman hepimiz için yakındır
korkma tatlım ya neden acısın acımaz ki.... oranın esnekliği ya da genişliğiyle ilgili bir müdahale değil. hem yara varken o kadar acımadı da, yara geçince mi acıyacak. yok yere korkutma kendini...
dikkat eder, temkinli olursunuz birazcık, olur biter
canım sen 1 yıl geridesin, yine iyi
bak ya, eşin de istiyor ve umutlanıyor ya ondan inanmak istememiştir...
ben de öyle yapıcam canım, terapiye bile başlamaya tereddüt ediyorum, onun için bile eylülü bekleyebilirim. zaten birşey gelmiyor ki elimizden. gidip hemen aşılama ya da tüp bebek yaptırmak da istemiyorum. biraz daha bekleyeceğim onlar için. belki 3-5 ay sonra bir rahim filmi çektiririm. eğer eşimin spermleri yükselir ve biz bu ay olduğu gibi yumurtalama günlerini değerlendirir yine de tutturamazsak, o zaman rahim filmi çektiririm diye düşünüyorum. kısmet bakalım...
herşey hepimiz için güzel olsun. ben her namazdan sonra benim gibi evlat için dua eden herkesin duasını kabul et Allahım diyorum, topiktekilerin de, o hepimizi biliyor nasılsa
betsel arkadaşım beni rüyasında hamile görmüştü,adet oldum deyince üzülmştü.Ondan sonra ben de günler öncesinde rüyamda 02.06.2012 tarihini görmüştüm.Kesin hamileyim demiştim.İşte en çok o iki duruma çok üzüldüm açıkçası.
ben geldimm tatlım, bi gözükeyim dedim...benim kırmızılar ağrısız sızısz geliyo maşallah..Çok şükür ağrı yaşamadım ve bugün 3.gün.(ilk günü saymazsak.) dün üşüttüm diye istifra ettim eşim bana sen yalan söylüyon hamilesin diyo,inandırmak için göstermem gerekti.
canım doktorları bırakacağım bi süre.yani en azından ramazan sonrasına bıraktım herşeyi.Kısmet artık,tedavi için o aylardan sonra olmazsa gideceğim.moralim iyi,bazen aklıma gelip yüzüm düşüyo ama hayırlsı böyleymiş deyip toparlanyorum.
benim için de öyle bişey ben erken anne olurum diye düşünürken daha hamiş bile kalamadım.benim hayalim bu sene sonunda anne olmaktı ama....Bazen istediğimiz şeyler hemen olmuyor,olamıyor...Rabbi'min takdiri....içimde az da olsa umut ışığım var daha.Rabbi'm kimseyi ışıksız bırakmasın.
İnşallah senin için de herşey güzel olur....
geçmişolsun tatlım ağrısız olmana sevindim bende bu ay bi acaip geçirdim çok ağrılıydım...
maalesef canım kaderimizde anne olmak 30 yaşımızda ise bekleyecez sabrını isteyecez rabbimden kurban olduğum allahım hiçkimseyi ümitsiz bırakmasın dermansız dert verip gezdirmesin..... göbüşklerimize sonrada kucaklarımıza hayırlı evlatlar yarabbim
az önce de arıyor,nasılsın bulantın var mı,yemin et adet oldun demi diyor yaaa
ben bi kere gittim bu ay,başarısız bir klomen tecrübem var ve resmen yıprandım ilkinde,çünkü yumurtlama günlerimde doktor yardımcım olamadı.16.gün gittiğimde yumurtam çoooktaaan çatlamıştı,iğneye bile fırsat kalmamıştı.Başarıszdı.Biraz daha toparlanıp,özele gitmek istiyorum,sürekli arayabileceğim,gidebileceğim bir yer olmalı,devlette öyle olamıyr,randevu alamıyorz,yumurtlama gününde poliklinikte olmuyor ve saatlerce sıra bekliyrz.
benim haddime düşmez ama siz de biraz rahat bırakın kendinizi isterseniz.
üzülme canım ya, rüyalar hep işaret olmuyor ki, aklımızdakiler de geliyor rüyamıza, misal ben dün gece aç yattım, geç oldu yemiyim dedim, gündüzde çarşıda simit alıyım diyordum, durakta otobüsü görünce almadan bindim. ve gece rüyamda miss gibi kızarmış simitler vardı
rüya ile amel edilmez canım, akıl oyunu birazı da, hiç takılma
hmmm...o zaman ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.güzel bir sebep için ayların boş geçecek.ama diğer türlü de yumurtladığın günlerde ilişki olamıyor diye kahroluyordun.estağfurullah tatlım hadlik bir durum yok. evlilik terapistini en çok eşim istedi. kendi durumunun psikolojik olduğunu kabullendi, doktor da doğruladı zaten. bir de bu terapi sadece soruna yönelik değil, yani genel anlamda cinsel uyum, kabullenme, ilişkideki hataları düzeltme gibi çok faydalı şeyleri de içeriyor.
zaten eşimin bu sıkıntısı hariç, Rabbime bin şükür bir derdimiz yok. çok aşık çok uyumlu bir çiftiz. sadece ikimiz olsak hiiiç sıkılmayız. ama bu terapi olan sorunumuzu çözecek ve ilerisi için ilişkimize yatırım olacak gibi düşünüyorum. sadece başlama zamanında tereddütlüyüm. çünkü terapi sırasında cinsel birleşme yok, yani bebek yok 2-3 ay
hmmm...o zaman ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.güzel bir sebep için ayların boş geçecek.ama diğer türlü de yumurtladığın günlerde ilişki olamıyor diye kahroluyordun.
evet tatlım...
öncesinde oluyor, sonrasında oluyor, o günler olmuyor...direk performans kaygısı ve bunu aşmamız lazım.
sonucu güzel olsun diye o sürece de katlanacağız artık. bakalım daha ne zaman başlayacağımız konusunda net karar vermedik. Rabbim sağlıklı ve uzun ömür versin de eşimle birlikte, inşallah hayırlısı ile hallederiz
az önce de arıyor,nasılsın bulantın var mı,yemin et adet oldun demi diyor yaaa
ben bi kere gittim bu ay,başarısız bir klomen tecrübem var ve resmen yıprandım ilkinde,çünkü yumurtlama günlerimde doktor yardımcım olamadı.16.gün gittiğimde yumurtam çoooktaaan çatlamıştı,iğneye bile fırsat kalmamıştı.Başarıszdı.Biraz daha toparlanıp,özele gitmek istiyorum,sürekli arayabileceğim,gidebileceğim bir yer olmalı,devlette öyle olamıyr,randevu alamıyorz,yumurtlama gününde poliklinikte olmuyor ve saatlerce sıra bekliyrz.
benim haddime düşmez ama siz de biraz rahat bırakın kendinizi isterseniz.
inşallah canım;Allah'ın izniyle her zorluğu aşacaksınız....
ben de çıkıyorum,kendinize iyi bakın.
bende özele gidiyordum doktorum tıp merkezine geçince bende oraya devam ettim klomen kullanırkene yumış takibimi düxenli yapardı adetten itibaren 13, 15, 17 19. günler çağırırdır 5 dk lık muayene olurdum öyle takip ederdi..
aynen canım olması gerekn de buydu.Fakat doktor poliklinikte olmasına göre ayarladı.11.gün gittim ve 16.gün.hiçbir işe yaramadı.Bi de sonra düzenli takip olmadığı için adetin gelince gel demişti.Gitmiyorm,gitmeyeceğim.
kuzum onun adı lilyum yani zambak, soğandan yetiştirdim, 3 tane zambak soğanım var, yaklaşım2,5 ay önce ekmiştim yeni açtılar, normaldir
canım bunlar çiçek açınca solana dek bakıyorsun, sadece su istediği zaman toprağı kuruyunca veriyorsun, susuz kalmayı sevmezler çünkü.
çiçek solunca sapını keseceksin, yeşil yaprakları solana dek güneş gören bir yerde bakmaya devam edeceksin, yeşil yapraklarda en nihayetinde çiçek solduktan sonra solacaktır.
bu nokta çok önemli, güneş ışığında yapraklar soğanı beslerler, seneye daha büyük çiçek vermesi için. en son yaprakları da solunca toprakta bekletirim ben soğanları, kışa kadar sulamadan toprakta dinlenmeye ayrılırlar taki eylül, ekim gibi sulamaya başlarsın, sana en yakın zamanda boy verirler.
ben geç diktiğim için şimdi çiçeklendi, ama soğanlı bitkilerin bakımı genel olarak böyle, belki soğanları bulabilirsin canım ama zamanı hepsinin hemen hemen geçti gibi
temmuz gibi dinlenmeye ayrılırlar çünkü, aslında topraktan sökülürler dinlenme aşamasında, depolanırlar ben toprakta beklettim ekime kadar. lale soğanlarım da vardı onlar yapraklarına dek soldular ve dinlenmeye bıraktım eylül ekim gibi sulamaya başlarım.
bu zambaklarda solunca eylüle dek bunlar bekleyecek... aslında bir kerecik açıyorlar ve bizi bunca yoruyorlar
yardımcı olabilmişimdir umarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?