- Konu Sahibi minikgelin
-
- #6.101
Kızlar gebelikle ilgili bir sürü web sayfası dolaşırken bir de yabancı olanlara bakayım dedim. "Early pregnancy symptoms" yani erken gebelik belirtileri arasında menstruasyon başlangıç gününden genellikle 10 veya 15 gün öncesinden (siklus uzunluğuna bağlı olarak değişiyor bu) kasıklarda iğneleme, ağrı, kramp girmesi gibi belirtiler kendini gösterebiliyormuş. Gebelik başlangıcını takip eden 3-4 gün içerisinde göğüslerde şişme başlayabiliyormuş. Heryerde karşıma çıkan ifade hep "swollen breasts" idi, yani şiş göğüsler.
Bazı kadınların bunları regl belirtileri olarak addettiğini aslında regl belirtileri arasında yer alan karın ağrısı, kramp, batma ve iğnelenme gibi şikayetlerin regl dönemi başlamadan 2-3 günde çıkması gerektiği yazıyor. Yani 10 gün öncesinde başlayan abdominal şikayetler (karın ile ilgili olanlar) erken gebelik belirtilerinden sayılabilirmiş. Bunun için ise insanın kendisini iyi dinlemesi ve gözlemlemesi gerekiyormuş.
Bulantı ve kusmalar ise 3. ve 4. haftalarda başlayabilse de genellikle 5. haftadan sonra yavaş yavaş ortaya çıkan durumlardanmış...
Reglinden 10-15 gün öncesinden itibaren karın ağrısı, kramp, iğneleme hisseden ve göğüsleri aynı dönemlerden itibaren şişip hassaslaşmaya başlayan bayanlar dikkat edin, gebe olabİLİR
KIZLAR BELKİ İŞİNİZE YARAR :)
inş cnm biz eşimle ilk defa 14 şubatta karşılaşıp beraber olduk bizim için 14 şubat çon önemlidir :) 1 sene sonr evlenmiştik inş tanışma yıldönüümüzde bu hediyeyi veririzz aminn olmazsada allahın vardır bir bildiği diyelim içimizi ferah tutalım
hayırlısı bakalım...ama müjdeni biz de bekliyoruz..
iyiymiş buna göre gebe olabilirimmm dermişimmmm tabiki değil..
Yumurtlama belirtisi olabilir canım çünkü daha dönemin 15. Günü benim yumurtluyorum sanırım.
evet şu günler hepimizin yumurtlama günleri demekki ii değerlendirelim senin ne zamadı bat cnm ?
8 şubat ve doğum günümmm desem :26:
doğum günün de uğurlu gelir inşallahhh:):)
8 şubat ve doğum günümmm desem :26:
inş doğum gününde rabbim mucizenin mucizesini verir :) cnm yaaa inş hep berber hamiş die çıkar yazarızz :)
kızlar be yavaş yavaş çıkayım...sohbet iyi geldi...yağmur yağdığı zaman duaların kabul olması daha yüksek olurmuş..sizin için de sua ederim şimdi benallah hepimizin gönlüne göre versin...
inş doğum gününde rabbim mucizenin mucizesini verir :) cnm yaaa inş hep berber hamiş die çıkar yazarızz :)
sdtive canım hiçmi birlikte olamadınız 1.5yıllıkmı evlisiniz sizde eger hiç dgilde arada bir ilişki oluyorsa lütfen bu kadar üzülme sanki bizim hergün oluyorda ne oluyor hamile kalan tek gecede hamile kalıyor olmadımı olmuyor rabbim ol ddikten sonra bu arada benim babacıgım derdiki el harisi kel mahrum bir indan birşeye nekadar harisse okadar mahrum kalır sanırım hepimizin sorun bu ben bebe bebek diye deli oldukça allah vermiyor 16 ay oldu azmı allah bize sabır versin ve anne olmayı bşran önce nasibetsin bende çok üzülüyorum önümüzdeki ay 30 olucam yaş ilerliyor 23 de tanıştık 27 de nişanlandım 30 oldum daha bebek yok diyorum bukadar gecikecegini bilseydim evlenmeyi taa tanıştıgımda kabul eder ve asla korunmazdım:)
cnm arkadaşımmmmm hergün yapmışlar ama evliligin ilk ayları oldugundan normal yanii bizde öleydik 1.5 sene gecince haftada 1-2 anca oluyor..
biz kondomla korunduk 1 sene... bana herkes ilaçla korunma demişti zaten hiç düşünmedim ilaçla korunmayı.. doktorlarda 1 bebek yapana kdr ilaçla korunmayın diyorlar zaten..benim kuzenim 17 yaşında evlendi 30 yaşında menepoza girdi dogum kontrol hapı yüzünden..kondomu dikatli kulanınca hamile kalmak çok zor bence..
ateş tablosununun ilk yapılışını bilmiyorum cnm bana arkadaşlar yardım etmişti.. ilk üyeligini yapabilirsen geri kalanını tabllo oluşturmayı falan ben yaparım:)
kızlar be yavaş yavaş çıkayım...sohbet iyi geldi...yağmur yağdığı zaman duaların kabul olması daha yüksek olurmuş..sizin için de sua ederim şimdi benAllah hepimizin gönlüne göre versin...
inşallahh canım ya ağzın bal yesin emiii
RABBİM herkesde nasip eder inşallahhhhhhhhhhh
aminn canım aminnn olmazsa ne olur üzülmemeye çalışın Rabbim herşeyin zamanını belirlemiştirrr ve sınıyor bizleri unutmayınn... içimizi kalbimizi beynimizi temiz tutalımki bu sınavı geçelimmm ...
beklenti test sonucunu almışsın..
normal çıkmış herşey çok sevindim
Rabbim hakkında ne hayırlı ise onu versin..
bende birazdan iğnemi yapıcam..
yarında kontrolüm var bildiğiniz gibi
bide bağırsaklarımı bozması için ilaç içtim..
bağırsaklarımı temizleyip gidiyorum doktora..
kabbızlık problemi var bende.. eğer ölece gidersem hiçbişe görünmüyo..
o yüzden böle bi yönetm buldu doktorum..
böle işte heyecan ve sabırsızlıkla yarını bekliyorum..
gelişmeleri haber ederim..
canım 1 sene arayla 2 düşük yaşadım benim için zor sınav..
RABBİm evlatlarımızla sınamasın bizi...
hakkımızda hayırlısı olsun..
evet cnmm demekki bu dünyada yicek ekmekleri yokmuş unutma onları canı allah verdi ve geri aldı melek olmuşlarr canlarım yaa allah hayırlısını versinn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?