Sabredenler Kulübü 2012 :)

oyyy bebişim gecmiş olsun korkma bebişin inşallah seninledir haşurma bişey yapmaz cnm hadi yat dinlen

inşallah bebiş vardır canlarım yaaa...gerçi şimdi beni bir telaş aldı, hastayım zararı olur mu, folik asit içmiyordum zararı olur mu diye...
daha hamile olduğumu bile bilmeden, öğrenmeden neredeyse çıkıp genç odası bakıcam Aklıma mukayet ol Allahımmm
güzel bir haber alırsam, bebiş görünene kadar söylemem diyordum ama yok zaten ben sizlerden saklayamıcam, ailemden arkadaşlarımdan saklıcam ama eğer yarın öbürgün güzel haber alırsam sizinle de paylaşıcam mutlaka

oohh afiyet olsun kuzumaaa tarifi verde biz de yapak

hemen vereririmmm ben tatlişimeee

ELMALI TOP PARE

2 yumurta
1 paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabatma tozu
5 su bardağı un

İÇİ İÇİN;
4-5 tane orta boy elma
Bir çay bardağı şeker (elma ekşiyse artırılabilir)
tarçın, ceviz

YAPILIŞI:
Önce elmaları soyup rendeliyoruz, tavaya alıp, üzerine şekerini de koyup suyunu çekene dek pişiriyoruz. suyunu çekince göz kararı tarçını ve cevizi koyup soğumaya pırakıyoruz.

Hamuru için;
Karıştırma kapına yağı, yumurtayı, şekeri, yoğurdu koyup mıncıklıyoruz özdeş bir kıvam elde edince kabartma tozu ve unu birlikte ileve edip güzelce yoğuruyoruz.

Yoğurma işlemi bitince küçük toplar alıp, içini oyarak yuvarlıyoruz (içli köfte yapar gibi) içine soğuttuğumuz elmelı karışımdan koyup, kapatıp yuvarlıyoruz.
bu şekilde hepsini yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarede dek pişiriyoruz...

onlar fırında pişerken şerpetini hazırlıyoruz ...
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı suyu kaynatıyoruz, kaynayınca 1-2 limon damlatıp soğumaya bırakıyoruz, toplarımız pişer pişmez şerbetin içine atıyoruz...
şerbetlenen topları, hindiztan cevizine bulayıp servis tabağına diziyoruz...

afiyet, bal şeker olsuunnn

tavsiye ederimm kızlarr, biraz uzun oldu yahuu

emin olmadan hayel kurma bence gecen ay bende oyle kesin hamileyyim diye hayaller kurdum ama olmadi ve insan daha cok uzuluyor tabi insallah senin oyle olmaz hamilesindir insaallah

o düşünceye neden nasıl kapıldın
arkadaşımız bilgisi olamdıgını sölemiş zaten.
Bilen varsa yazarlar merak etmem tatlım.

neyseee sadece aynı durumda olduğum için yardımcı olabilirim diye düşünmüştüm bence siz arkadaşınızın mesajını empati yaparak okursanız neden düşündüğümü anlarsınız

iveeeeeetttttt gözümden kaçmadı günün pratik tatlı tarifini aldım bilem iki adet kesme şekeeeeeeeerrrrrrr

Napim gıı bazen böle ni kriz geliyo işte.

Neyse şeker yemimde inem şöle bol şekerli bol köpüklü bi kahve yapem bari

Ama inan mesajına sesli güldüm karşımdaki arkadaşta bakıyo noldu buna kafayı yedi herhalde demiştir.

arkadaşlar bana cevap verirseniz sizlere işinize yarayacak bişey söylemek istiyorummmmm

canım ben uyguladım ama bir sorunum var mı yok mu bilmeden yaptım, yani faydasını görmüşümdür inş diyorum... bir zararı olmadığı için yaptım kürü.
doktora kontrole gitmeden soğan kürünü de yapayım dedim açıkçası kendim...

3 ya da 4 aylık bir süreç bu. ben 2 ay uyguladım... şöyleki...

adetten sonraki 7. veya 8. gün sabah akşam taze hazırlayıp içiyorsun canım. aç karnına tabi 15 gün boyunca.

2. ayda şayet gerek kalmaz, adetten 10 gün sonra 10 gün uygulanacak canım. o da yine sabah akşam aç karnına.

Son düzenleme:
monday tarafından yanlış anlaşıldım sanırım ben sorduğuna gülmedim ki ifadeleri her zaman kullanıyorum ben şimdiye kadar kimse de alınmadı :26: biz burda zaten bir birimize yardımcı olmaya çalışıyoruz tabiki bilgimiz varsa

cnm şartlı yardım mı olur zaten senın sorduğuna bilen olsa cvp verirdi ama sen soruna cvp verilince yardım etmen banada komık geldı açıkcası

zaten ilk mesajımda neden bahsettiğimi söyledim sanki sır olarak saklamadımya %100 işinize yarayacak bişey yoksa neden beni duyan varmı diye kendimi burada yırtayımm peki şimdi soruyorum soğan kürü nedir biliyomusunuz denedinizmi diye soruyorum

kızçeler çıkıyorum ben, eve gidip dinlenicem...
kendinize iyi bakın...
inşallah yarın yine kırmızılar olmadan görüşürüz

ııımmmmmmmmm 60gelsin kuzumm mükemmel buuuuuuu ımmmmmmmmmmmm denicem kesinn

afiyet olsunn kuzuma...

sana cevap yazmıştım benn... canım.

cnm benım inşallah bebişin senınledır genc odasına cok guldum yanlız saklama kız tabı bızden ask olsun bız bızeyız şurda ya öyle bişey yaptın ki banada yarın zor gelcek yanındayız kuzum hayırlısı olsun hakkında

kıslaaaarrrrrrrrrr ne oldu biliyonuz muuuuu biraz önce kapım zorlandıı zonra zil çaldı kalktım kel bir adam yukarı çıkıyor devam ettim bakmaya oda nesi adam anahtarla kapımı açmaya çalışıyor ben de kapıyı açtım surat tabi beş karış pardon didi kiralık ev varmış burda anahtarını verdiler bana ama bulamadım dedi ben de bilmiyom dedim kapattım kapıyı iyice kilitledim kapımıı

ovvvvvvv hiç etmen olaarr zaten hep dualarım sizinle ama bugün sana özel dua etcem
Allah'ım razı olsunn canımmmm benimmmmmm

neyseee sadece aynı durumda olduğum için yardımcı olabilirim diye düşünmüştüm bence siz arkadaşınızın mesajını empati yaparak okursanız neden düşündüğümü anlarsınız

neyse canıımmmm anlaşamıcaz be sussim en iyisi

ben geldim kızlar yoğunduk biras da sakinleşti ortalık gireyim dedim..
zaman geçmio bugün bana her karnım ağrıdıında bişey i var die tuvalete gidip bakıorum delilik tavan yaptı bnde:)
bi de stresten bi müşteriye fena giydirdim sanırım fira müşteri kaybetti ama olsun ben stres attım hehe :)))

bu soğan kürü mevzusu ne merak ettim bnde monday arkadaşım bilgin varsa paylaşır mısın hiç denemedim ama denemek isteyen arkadaşlarım var bilgi veririm onlara da..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…