Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
evet canım tahlil sonuçlarında bir şey çıkmadı.bir sorun çıkmayınca daha zor oluyor ne yapacağını bilemiyosun.bie eksiklik olsaydı en azından onu telafi ederdim ama yok...

anladım canım :teselli: ben saçlar fönle çok yıpransa bile kökleri zarar görmez diye duymuştum. dökülmenin onunla ilgisi yoktur eğer bu doğruysa. ama boyayı bilmiyorum.. belki sıkıntıdan falan da kaynaklanıyo olabilir. bitkisel şampuan kullanabilirsin canım ama yağlara ben pek güvenmiyorum, saç derisindeki gözenekleri tıkıyo diye duymuştum. zamanla kendini toparlayacaktır bence saçların herhangibi sorun çıkmadıysa tahlillerde. veya tekrar başka bi doktora görünebilirsin a.s

merhaba kızlar;yeni üye oldum.Gerçekten güzel bir site.Benim de nerdeyse 5 yıl oldu günde rahat 100 tane dökülüyor.Geçen gün defte sabunu kullandım.Emin değilim sırf bu yüzden mi aşırı dökülme oldu.Düğünümde olcak stres var tabi arttı iyice.Saçımda hiç boya yok olsa ne olur düşünmek bile istemiyorumBir ara demir ilacı kullandım doktora gittim tabii.Biraz faydasını gördüm.Şimdi kullandığım halde dökülüyor.
Kızlar sormak istediğim cevaplarsanız çok çok sevinirim.
1.100 saç teli normalmi?Arkadaşım tararken benim saçım hiç dökülmüyor dedi.Belki 2-3 tane.Hayatım boyunca benim hiç öyle olmadı İnanılır gibi değil sadece 2-3 doğrumu acaba!
2.Saçımı uzatıyorum malum düğünüm var.Uzatmak saçı dökermi?Ben gelin saç modellerine bakamıyorum bile :1no2:
3.En önemlisi annemin saçı seyrek.Annem saç boyasından,stresten döküldü diyor,teyzemlerinki yaşlarına göre normal.Annemle benim saç rengimizden tut saç yapısına kadar(düz,dalgalı)farklı.acaba genetik mi?Allahım inşallah değildir.Saçları dökülen arkadaşlar annenizin saçları nasıl?seyrek mi?İnanın çok korkuyorum.İnşallah değildir.Bide benim kafamda çok fazla küçük saç var.

Benimde genelde 100 tel kadar dokulur saclarim ama seyrelme filan olmadi simdiye kadar bir arkadasima sordum o da ayni seyi soyledi ayrica doktor gunde 100 tel dokulmesi normaldir demisti Sac dokulmesinin uzun kisa olmasiyla alakasi yok bende oyle dusunuyordum ama denedikten sonra farketmedigini anladim artik hep uzun saclarim

Kanınızdaki demir ve çinko değerleri normal ise;

1 litre suda 5-10 gr entele otu kaynatılır
aktardan, saçlar için hazırlanmış olan 15 çeşit bitkisel yağ karışımından alınır
yağ karışımının içinde bulunmasına rağmen yine de fazladan 1 küçük şişe yılan yapı alınır
enteleyi kaynattıktan sonra soğurken bu yağlar içine karıştırılır
haftada 2-3 kez saç diplerine uygulanır
bioxin falan kullananların saçlarına bin basılır
bizzat denedim onayladım
ayrıca dayım da 1 aydır kullanıodu (dayım dediğime bakmayın 22 yaşında) , kuaförüne gitiğinde "sen ne yaptın saçlarına dipten yeni saçlar çıkmış 1 cm uzunluunda" demiş adam hayret etmiş, kuaförü de istemiş...
llistede yazanlar bulunamazsa ya da biraz zahmetli olan bu karışımı yapmaya üşenilirse dayım aranır, uygun fiyata istenir:)

Gerçektende mi?Bendede seyrelme yok gibi.Ama eskisi gibide gür değil tabi
Of dertli saçım.İnşallah genetik değildir

Simdiye kadar saclarinda gozle gorulur bi seyrelme olmadiysa bu kadar takma bence. Uzun bir suredir boyle dokulupde bi seyreklik olmuyosa demekki normal dokulmesi. Ciddi anlamda sac dokulmesi olsaydi bu kadar uzun surede simdiye kadar kel kalmistik

cam terebentin diye bisey var onu kullanin banada annem onerdi kullandim iyi geliyo eskisi gibi dokulmuyo saclarim yeni baslamama rahmen.................deneyin bence........

Gerçektende mi?Bendede seyrelme yok gibi.Ama eskisi gibide gür değil tabi
Of dertli saçım.İnşallah genetik değildir

canım moralini bozuyosa bu durum bi doktora git. test yaptır. belki vitamin mineral takviyesi gerektiren bi durum vardır. baştan ciddi bi azalma olmadan önüne geçmiş olursun. bişey yoksa da için rahat etmiş olur a.s keşke ben de zamanında ciddiye alıp gitseydim de saçlarım bu kadar azalıp zayıflamasaydı :mymeka:

Bak o kadar yazdim gondermedi mesajimiii Çok üzgünüm çoook dur bir daha yaziyim ben losyonunu uzun sure kullandim yeni saclar cikti hemde belirgin bir sekilde. Dokulmeyi azaltti ama tam olarak durdurmadi doktor zaten sac hic dokulmesse anormaldir hergun belli bir miktar dokulur normali budur demisti kisacasi tavsiye ederim cidden cok parlak ve saglikli gozukuyo saclar yazin sonunda alicam ben yine yazin duzenli kullanamadigim icin biraktim ama duzenli kullanman sart alicaksan birde cinko kullanmistim 3 ay kullanip biraktim surekli kullanilmamasi gerek cinkonun ama iyi gelmisti

benim sacım 5yıla yakındır stresten dolayı sac kıran var para buyuklugunde hatta daha fazla acılmalar oldu gıtmedıgım doktor kullanmadıgım ılac kalmadı gunlerce agladım cok uzuldum bır taraftan cıkıyor bır tarafdan dokuluyor son gıtıgım doktor sac derıme kortızonlu ıgne yaptı suan dokulme durdu en azından yavas yavas cıkıyor dokulen yerler bıdaha dokulmesınden korkuyorum kocamın yanında kendımı kotu hısedıyorum o cok yardımcı oldu madı manevı allahtan basım kapalı senağlama:bbo:

Canım her sene gidiyorum doktoraKan tahlili,hormon vs.hepsine bakılıyor.Bir yerde okudum saçın dökülmemesi için ferritin düzeyi bayanlarda 70-80 olmalıymış.Demir,ferritin düşüyor benim sürekli.Şimdi demir ilacı kullanıyorum gene aynı.Hoş bide evlenecem.Stres.Saçlarım dökülürse nişanlım beni sevmeye devam edermi acabaÜzülüyorum ama elden birşey gelmiyoKızlar bende doktor tavsiyesi ile silicium şampuan ve losyonunu kullandım.1-2 ay oldu.Dökülmeyi engellemediği kesin ama bazen saçlarımda kaşıntı oluyo küçük küçük saç çıkıyo sanki.Ama losyondan kaymaklanmıyo sanırım,benim zaten normaldede küçük saçım vardır.defne sabunu benim saçıma iyi gelmedi.Zamanında demir ilacı biraz iyi gelmişti. Bide benim prolaktin hormonum yüksek çıktı.Oda saç dökülmesi yaparmış.Kızlar bide zamanında bana endoskopi yapacaklardı.Yaptırmadım.Gaytada gizli kan varsa yapılıyodu.İyi bir hastaneye gidilmeli.Doktora gitmeye karar verdim tekrar anlatırım haftaya.Kızlar sizin ailede bayanların saçı nasıl?

Bende bugün çamterebentin kullanmaya başladım ve eskiden elimi saçıma attığımda en az 5-6 tel gelirdi. Şimdi ise hiç kalmadı...

Benim de çok fazla dökülüyo ama saçlarımda en ufak bi azalma yok hala bonus gibiyim:)
Pakface in saç bakımı için hazırlanan ısırganlı tozunu aldım.Dökülmeleri kopmaları engelleyip saça canlılık kazandırıyomuş.Yarın denicem balakım doru mu...

kızlar bitkiderman diye baya iddialı bişey vardı.. onu araştırdım ama sonuç berbat... insanlar öyle şeyler yazmışlarki inanamadım... aşağıdaki adresi açın sayfanın alt kısımlarına doğru inin bakın kullananlar neler yazıyor....ben de baya niyetliydim almaya... Allah acıdı son anda...

ayrıca yine aynı sayfadaki yorumlarda bitkidermandan çare bulamayıp başka yollar denemiş ve çok iyi sonuç almış insanlar var...onlarada bakabilirsiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…