Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
ben de bitkiderman kullanıpta memnunum diyeni görmedim açıkçası ama bizzat leyla çabuk'un tedavi ettiği insanlar çok memnun kalmışlar dediklerine göre.. tabii bunun için istanbulda olmak lazım.. gerçi payasadaki ürünleri için de garanti veriyo ama... bilmiyorum ne kadar güvenilir...

BENDE Bİ ÜRÜN ÖNERİYİM HAİR PLUS ŞAMPUANI ARANIZDA BİLENLER VARDIR BU ŞAMPUNAN SAÇIMI GÜRLEŞTİRdi YIKDADIĞIM DÖNEMLERDE SAÇIM DA dökülme olmamıştı ve inanılmaz parlak gösteriyo saçı 3 ay kullandım ve artık göze çarpıyordu saçımın gürleştiği bu arada kreminide kullanıyodum o dönemde fakat hair plusı bırakmak zorunda kaldım malesefsenağlama çünkü saçlarımın ucları kupkuru yıpranık ve kopmalar oluyodu şampuanda malesef kuruluğu alamadı hoş yanmış bi saça hiç bir ürün müdahele edemiyo ne yazıkki :1ninca: ancak yağlı saçlı bayanlar bu üründen memnun kalabilir saçlarımı gürleştirdi fakat benim saç tipime uygun değil birakmak zorunda kaldım elseve kırılma karşıtını kullanıyorum oda fene değil

bende de dökülme sorunu var maalesef stres diyor doktorum iki günde bir bepanthane iğnesi vuruluyorum çinko alıyorum vitamin destekli tedavi oluyorum saç problemleri daha çok haricen değil içten olmalıymış doktorum prof. öyle söylüyor henüz bir gelişme yok ama eskisi gibi de dökülmüyor artık bu iş sabır işi birde psikolojiyi sağlam tutmak lazım....bu sorunu yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun.....

Bugün doktora gittim.sinirlerim bozuldu.Baktı saçımın önünde biraz kepek var kepekten dökülür dedi.Kan tahlili bile yapmaya gerek görmedi.Kaç senedir dökülme var dedim.Dinlemiyo bile.Bende zorla yaptırdım.
kardelenseval bepanthane iğneyi niye vuruluyorsun?Demir eksikliğinden mi?Şİmdiye kadar ferrosanal kullandım.Doktor bana iğne felan vermedi.
ankarada bu iş için iyi bir doktor tavsiye edermisin?

Offf bende biktim sac dökülmesinden.
Bu sene türkiyeye geldigimizde esime bioxcin seti aldim.Onunkilerde cok dökülüyorlardi.Resmen kel olmmustu tepesi.Henüz ikinci hafta dolmadan sac dökülmesi durdu ve saclari gürlesti.
Ama ben kendime almadimklava:
Ayin 29 unda doktordan randevu aldim.Bildigim kadari ile bende kansizlik ve demir eksikligi var.Degerlerimi tekrar ölctürüp gerekli ise kan ilaci kullanacagim.Ama kizlar ben ilac kullanamiyorm.Acaba bu kansizligin ve demir eksikliginin ignesi varmi.Bir bilen varsa bana bilgi verebilirmi.

Daha dün tv de bi programda bu konudan bahsediliyordu.Dr.kadınlarda genellikle demir eksikliğinden oluyor dedi.Ama saç dökülmesi sebebiyle dr.a gitmeden önce evde kendiniz test edin dedi.Gelen hastalaraına da önce bu testi yaptırıyormuş.10 gün boyunca dökülen saçlarınızı toplayın dedi.Her gün dökülen saçlarınızı sayın ve bi zarfa koyun arkasına da kaç tel saç dökülmüş yazın dedi. Normali 85-100 arasıymış.eğer bunu aşıyor ise o zaman ciddi bir saç dökülmesinden söz edilebilir dedi.Zaten 25 yaşından sonra saçlar artık dökülmeye başlarmış.Bunun için de yapılacak pek birşey yokmuş.sadece kadınların biraz daha demir içerikli beslenmesi gerekiyormuş..Ayrıca sonbaharda en çok saç dökülmesi,ilk baharda da en çok saç çıkması olurmuş..
Benimde saçlarım çok dökülüyor ama günlük 80-100ü geçtiğini sanmıyorum.Onun için rahatladım biraz.

benimde saçlarım bir aydır çok dökülüyor üzülüyorum ama hiç bakımda yapmadım. banyo yapıyorum her taraf kıl. saçımı kurutuyorum kuruturken de dökülüyor. tekrar banyoyu temizliyorum temizledikçe ben saçımdan dökülüyor bi yandan. 100 ü bulmaz ama canımı sıkıyor yinede önü açıldı nerdeyse artık. acaba nasıl bi bakım yapsam fikri olan var mı?

100 tele kadar saç dökülmesi olması gereknmiş daha fazlası zararlıymış ama tabi saç dökülmesi insanının canını hayli sıkıyo helede ince telli olup gürt olmazsa benim gibi :1no2: dökülme için şampuanına çamterebentin evigen ampül ve bepanthane ampül koyup karıştr bu iyi gelirr ama hftda 1 2 kezde badem yağı zeytinyağı ve o ampülleride koyup bu karışmıda uygularsan daha çabuk sonuç alabilrsn

canım bunları eczaneden bulabilirim galiba değil mi? hiç görmedim inan ki. nasıl bişey. a.s.

canım bunları eczaneden bulabilirim galiba değil mi? hiç görmedim inan ki. nasıl bişey. a.s.

cnm badem yağı zytnyağı faln aktrda var hepsi evigen ve bepanthane ampüller ise eczanede bulunuyo yalnz piyasada biraz az kalmş her yere sorr.. kutu içinde satılıyo içinde 5 tane var küçük tüp şeklinde a.s

papatya çok iyisin canım gerçekten zeytin yağını filan anlatmışsın bana ya kaç kişi böyle yumuşak cevap verir acaba buna? sağol canım. ben ege bölgesindeyim zeytinyağı evimizde mevcut hamdolsun. bir aydır aklımda süreyim diye nedense yapamıyordum. senden cesaretlendim kalktım sürdüm birazda badem yağı varmış onu da ekledim. diğer dediklerini evden çıkınca araştırıcam inşallah. şu anda bile moralim düzeldi biraz. Allah razı olsun. a.s.:1hug:

cnm benim nedemekk saç konusunda bende çok çektiğim için bilirim o sıkınıtlrı insanı nası strese soktuğunuu... umarım faydası olurr tüm bu karışımların 1 ay sonra moralin daha da düzelir inş etkisini gördükçe =)) bi sorun olursa cvp veririm yine ben merk etme:1hug:

ignesi varmı bılmıyorum..bnde aynı senın gıbı ilaç icemıyodum..demirim 22 cıktı doktr bana asırı kansızlık var dedi..bn kecıboynuzu pekmezı yedım yarım kavanozdaa demırım duzldi...25gun sora tekrar yaptrdgmda demırım 67olmustu normele dondu yanii..ck mutlu olmustumm..sabh aksam bı tatlı kasıgı ye 1ay sora bktr normele donmustrr:lepi::içelim::1hug:

canım senin dediklerini eczaneye söyledim bugün adam bana buoxcın şampuanı tavsiye etti. kullananlar memnun dedi. ben de aldım gitti. 24 ytl. bi kullanayıım memnun kalırsam söylerim burdan. diğerlerini de sorayım başka eczanelere. Şeniz

valla kızlar ben 21 yaşımdayım ve benim saçım kendimi bildim bileli dökülür.açıkçası bunu bikaç yıla kadar pek önemsemezdim çünkü saçım okadar çoktuki toka patlardı kafamda o yüzden dökülmesi sevindirirdi bile. ama şimdi saçımın yarısı gitti diyebilirim.hemde bundan iki yıl önce ve bir yıl içinde ben farketmeden yarısı gitmiş.şaşırdım.şu anda saçlarım okadar cılız ve cansızki.iki yıldır toparlayamadım saçımı.denemediğim ot yağ şampuğan sabun kalmadı hepsi geçici onlarında faydalarını gördüm saçımı parlattılar beslediler falan ama eski haline döndüremediler.üstelik saçlarım dalgalı bukle bukleydi şimdiyse söndü o bukleler saçımın cinside değişti ne yapcağımı şaşırdım ve çok mutsuzum.bi bioxin kaldı denemediğim napıcağımı şaşırdım.

ben de 21 yaşındayım aynı senin ndediğin gibiydi saçlarım lastik toka 2 kat olmazdı amam şimdi çok dökülüyor saçlarım özellikle bu yaz dökülmeye başladı kışın düzleştiriciyi fazla kullandım galiba

alkol ve sigara kullanımını alışkanlık haline getirmek saçların ölmesine neden oluyor. Sigara saçlarda yağlanmaya ve kırılmaya da neden olmaktadır.

“Saçlar 1 ayda yaklaşık 1 cm büyürler. Bir günde dökülen saç miktarı en çok 100 adet olmalıdır. Stres, ameliyat, doğum gibi durumlardan sonra saç dökülmesi görülebilir. 39 derecenin üzerindeki ve tekrarlayan ateşli hastalıklardan sonra, şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği gibi hastalıklarda da saç dökülmesi görülebilir. bazı ilaç ve kimyasal maddeler saç dökülmesine neden olur. Alkol ve sigara tüketimi saç sağlığını doğrudan etkiler.”

Saç dökülmesini önlemek için:

# Protein ağırlıklı besinler tüketilmeli.

# B grubu vitaminler alınabilir.

# Demir ve çinko eksikliği varsa ek vitaminlerle eksiklik giderilmelidir.

# Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınılmalıdır.

# Stresten uzak durulmalıdır.

# Sigara ve alkol kullanımı alışkanlık haline getirilmemelidir.

# Saçı her gün yıkamak doğru değildir. 2-3 günde bir ph 5,5 değerinde bir şampuanla yıkamak yeterlidir. Saçları sık yıkamak, saç derisinin yağ dengesini bozar ve saçlar daha fazla yağlanır.

# Jöle kullanılmamalıdır. Jöle saçın nefes almasını önler ve dolayısıyla saç kaybına neden olur. Kullanılsa bile aynı gün saçı yıkayın.

# Yüksek miktarda A vitamini alınması saç dökümünü tetikler. A vitamini alımı kesilerek bu problem çözülebilir.

# Saç derisinin kanlanmasını sağlayan damarların akışı yönünde saçlı deriye masaj yapmak saç dökülmesini önlemektedir.

benim de 2 ay kadar önce dökülmeye başladı
ben ciddiye almadım önce..duş alırken dökülüyordu ve küveti tıkıyordu. zaman geçtikçe arttı ve ben elimi her attığımda avuç avuç gelmeye başladı
eşim dedi ki "sen çekiyorsundur ondan geliyordur eline "oysa çekmediime emindim
biraz daha zaman geçti ve yaklaşık 2 hafta kadar önce ben duş alırken duşu kafama tuttuğum anda (saçıma henüz elimi bile sürmeden) toplar halşnde yumak yumak düşmeye başladı saçlarım omuzlarıma
şoke oldum ve kalakaldım.nefesim kesildi korkudan..kabus gibiydi
hemen duşumu alıp çıktım ve eczaneye koştum.
bana bioxin ya da restorexi önerdiler
nette bioxini de restorexi de araştırdım ve yorumlardan dolayı restorexi daha uygun bulup aldım serumunu ve şampuanını
1 haftadır kullanıyorum ve dökülme kesildi
evet rüya gibi ama öyle..bugün duş aldığımda saçım dökülmedi kğvetten saç almadım sadece tarağa gelen en fazla 10 tel vardı ki o da gayet normal henüz 1 jaftadır kullanıyorum 6 hafta sürecek kullanım süresi öyle.

merhaba cnm benim de saçlarım dökülüyor üstelik cansız ince telli ve yağlı sitede gezinirken hint yağını duydum kirpiklerime uygulamak için aldım saçımada sürdüm 1 saat kadar beklettim ve yıkadım normalde saçlarım iki günde bir yağlanıyordu şimdi ise tertemiz üstelik sönük değil havalıda saç dökülmelerim çoktu şimdi ise azaldı günde 50 teli geçtiğini sanmıyorum yanlız hani saçlarım yağlandığında çok fazla dökülüyo benimde dikkat ediyorum temiz olmasına ve saç diplerine masaj yapmanı tavsiye ediyorum ben memnun kaldım ama doktora gitmeyi ihmal etme derim inşallah sağlıklı saçlara kavuşursun

merhaba edebiyatçı bende bioxini kullanmadım internettebi araştırma yaptım çokta faydasını gören olmamış o yüzden vazgeçtim hatta bazılarıarttırdığını bile yazmış restorexi duymamıştım gerçekten memnunmusun fiyatı ne kadar ve saçını nasıl yaptı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…