Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
yılan yagı dıye bır yag var aktarlarda ve buyuk marketlerde satılıyor daha denemedım en kısa zamanda denıcem haftada 1_2 kez masajla sac derısıne yedırıp 30dk. beklıyomus sonra bıtkısel bır sampuanla yıkanıyomus. bıtkısel oldugundan zararlı oldugunu dusunmuyorum

Arkadaşlar araştırırken şöyle toplu bişey buldum, umarım işinize yarar, ben bikaçını denemeyi düşünüyorum yerimseniben

Saç dökülmesinde etken olan şeylerin başında ruhsal sorunlar gelir. Kansızlık ve demir eksikliği de saçların dökülmesine yol açar.
Saçlann gür, parlak ve kınksız olması sağlığımızın bir göstergesidir. Saç dökülmesi de saça bağlı bir sağlık sinyali olarak değerlendirilebilir. Hemen hemen her insanın saçı bir miktar dökülür. Dökülen 100 tel kadar saçsa, paniğe kapılmanız için hiçbir sebep yoktur. Fakat saçınız çok miktarda ve tutamlar halinde dökülüyorsa veya başınızda açılan yerler varsa, ciddi bir hormonal bozuklukla karşı karşıyasınız demektir.
Kansızlık, demir eksikliği, devamlı stres ve ruhsal sorunlar da saçın birden bire dökülmeye başlama neden olur.
Beslenme bozuklukları: Gündl öğün protein içeren yemek yern^gerekir.
Hamilelik: Saç dökülmesi normaldir. Tekrar çıkarlar.
Doğum kontrol hapları: Bırakmak da dökülmeye yol açabilir.
Stres: Yoga ya da meditasyonla l rahatlamayı deneyin ve B vitamrç alın.
SAC DÖKÜLMESİ-KALP KRİZİ BAĞLANTISI
Yapılan araştırmalar, akut miyokard enfarktüstü hastalarda karakteristik saç dökülmesi, yağlı cilt, göğüs ve kulak kepçesinin kıllanması gibi belirtiler görülmüştür. Bu gibi kimselerde ailede kalıtımsal saç dökülmesi ve kalp hastalıktan gibi özelliklerin bulunduğunu gösteriyor.
Saçlar, yıkamada kullanılan şampuan veya sabun türlerindeki kimyasal maddelere bağlı olarak c dökülürlerse de saç dökülmesinde esas neden genellikle sağlıkla ilgil problemlere dayanır.
SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEYİCİ ÇARELER

Güneş: Saç dökülmesinin pek çok sebebi vardır. Genler, hormonlar, metabolizma bozukluğu gibi. Güneşin kızıl ışınlan, metabolizma bozukluğundan kaynaklanan saç dökülmesinde kan dolaşımını harekete geçirmek suretiyle etki eder.
Su: l dakika ılık, l dakika soğuk uygulanan değişken duşlar, hem metabolizmayı harekete geçirir, hem de kafa derisinin kendi kendini temizleme işlemini destekler. Böylece saç dökülmesi azalabilir.
Bitki: Saça özel olarak sürülen, kayın ağacı yapraklanndan elde edilmiş losyonlar kaşıntıyı hafifletir. Isırgan otunun özünü içeren şampuanlar ise kan dolaşımını sağlayarak, saçın az dökülmesini sağlar.
Oksijen: Saç kökleri, sessizce ölür, adeta nefessizlikten boğulurlar. Bu durumda en iyi yol, kanı oksijenle beslemektir. Doktor tarafından alınan bir miktar kan, oksijenle beslenerek yeniden damarlara zerkedilir.
Hareket: Saçın hareket programı son derece keyif verici oluyor. Parmak uçlarınızla saçlannızın arasında dolaşmanız yeterli. Kafa derisinde gezinen parmaklannız
bazen yumuşak, bazen sert dokunuşlar da yaparak, kan dolaşımını sağlar.
Beslenme: Sağlıklı saçlara sahip olmak ile sağlıklı beslenme arasında daima doğru orantı vardır, beslenme dışında sağlıklı saçlar için gerekli şeylerin başında saç bakımı gelir.
Parmak uçlarıyla saçların arasında dolaşmak da saç dökülmesini önleyici yöntemlerden biri. Kafa derisinde gezinen parmaklar bazen yumuşak, bazen sert dokunuşlar da yaparak, kan dolaşımını sağlar.

Bitkilerle Doğal Tedavi Reçeteleri

1 - Dökülen Saçları Çıkartıcı reçete
SOĞAN: Soğan yumuşayıncaya kadar pişirilir. Lapa halinde kelin üzerine konur.
PALAMUT KADEHİ: Pelit çanakları toz haline getirilir, saf zeytinyağı ile karıştırılır, başa masaj yapılır.
ARDIÇ KATRANI: Ardıç katranı, yılan gömleği ile kaynatılır, yatarken temizlenmiş başa sürü-[ter. Sabah sirke ile yıkanır.
TERE: Tere ezilir, lapa halinde başa konulur (kellikte).
SARISABIR: Sarısabır, kuru üzümle kaynatılır, merhem haline getirilir, (Yeni traş edilmiş başa sürülür. 6 saat ara ile günde 3 defa tekrarlanır) (Kellikte)
TURP: Turp sıkılır, suyu alınır, günde 2 defa l çay bardağı içilir (4 ay devam edilir). Turp yemeklerde yenilmeye devam edilir (4 ay devam edilir).
ÜZERLİK OTU: Üzerlik otu tamamı toz haline getirilir, kuyruk ve böbrek yağı ile karıştırılır,
merhem halinde kel olan başa sürülür.
ISIRGAN: Isırgan kaynatılır, suyu ile saçlar yıkanır, saç diplerine masaj yapılır.
SİNAMEKİ: l bardak suya, l avuç sinameki konur, 10 dk kaynatılır, süzülür, saçlar yıkandıktan sonra bu su ile saç diplerine masaj yapılır.
ClVANPERÇEMl: l bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, suyu ile başa masaj yapılır.
SARIMSAK: l baş sarımsak ayıklanır, ateşte pişirilir. Kül haline getirilir, saf zeytinyağı ile karıştırılır, saçsız deriye sürülür, iyice ovulur. 2 saat beklenilip yıkanır. 3-4 defa tekrar edilir. Bu terkibin içerisine toz halinde sinameki konur, menekşe yağı ilave edilir. Hatmi çiçeği haşlanır, suyu bu karışıma katılır. Kına gibi başa sürülür, bunun içerisine keçi boynuzunu (harnup) toz haline getirip ilave etmekte yararlıdır.
Sarımsak ezilir, sorgun söğüdü, ban ağacı yağı ile karıştırılıp başa sürülür.
Günde 2-3 adet sarımsak yenilir, 2 ay kadar devam edilir. Sarımsak ezilir, lapa halinde başa sarılır.
Sarımsak ezilir, suyu alınır, saçlar bu su ile ovulur, taranır. (Saçları büyütmek için).

2 - SAÇ DÖKÜLMELERİNİ ÖNLEYİCİ REÇETELER
HATMİ ÇİÇEĞİ: Hatmi çiçeği haşlanır, suyu ile temizlenmiş baş yıkanır.
ISIRGAN OTU: 100 gr ısırgan otu 500 gr su, 500 gr sirke ile 10 dk kaynatılır.Bu su ile yatmadan evvel saçlar yıkanır.
FERE-SU TERESİ: Taze tere , apt aklan sıkılır, elde edilen su le baş yıkanır.Fere tohumu kaynatılır, bu su ile laç diplerine masaj yapılır.
ÇÖREKOTU YAĞI: Çörekotu Bağıyla başa masaj yapılır. Çörekotu yağı, defne yağı, kekik ‘ağı karıştırılır, saç dipleri ovulur.
CEVİZ DIŞ KABUĞU Cevizin taze dış kabukları sıkılır suyu çıkarılır, bu su ile bir miktar kuyruk yağı karıştırılır, saç’ dipleri bununla ovulur.
LAHANA YAPRAĞI: Lahan yaprağı yumuşatılır. Başa bağlanır, gece öylece yatılır. Lahana yapraklan sıkılır, elde edilen suya, az tuz konulur, bu su ile başa masaj yapılır.
ÇEMEN YAĞI: Çemen yağı.mersin yaprağının suyuna karıştırılır, saç diplerine sürülür.
BİBERİYE YAĞI: Biberiye yağı ile saç dipleri ovulur. 60 gr biberiye, 60 gr taze şimşir yaprağı 60 derecelik l kilo alkolde 15 gün bekletilir, her gün çalkalanarak iyice erimesi temini edilir. Elde edilen mayi süzülür, günde 2 defa saçlara masaj yapılir.
KETEN TOHUMU: 2 kilo suya, l avuç dövülmüş keten tohumu konur, 20 dk kaynatılıp süzülür, limon sıkılır, yıkanmış saçlara bu su ile masaj yapılır. 15 gün devam edilir.
500 gr suya, 3 avuç keten tohumu konur, l gece bekletilir, iyice ezilir, koyu bir sıvı haline getirilir, yıkanmış saçlara ve saç diplerine masaj yapılarak sürülür. 3-4 saat bekletilir, sonra kaynatılan adaçayı ile ılık halde yıkanır.Haftada 1-2 kere tekrarlanır. Saçları, sağlıklı, parlak ve canlı bale getirir. Saçlara zararlı bütün etkileri kaldırır.
CEVİZ: Günde 3 adet ceviz yemek saç dökülmesini önler.
HAVUÇ: Havuç, şalgam, ısırgan, ıspanak ve kereviz sularından günde l bardak içmek faydalıdır.
ÇÖVEN KÖKÜ: 10 kilo suya, l l kilo çöven kökü konur, kaynatılır, şampuan yerine kullanılır.
SARISABIR: Sarısabır su ve sirke ile eritilir, saç diplerine masaj vapılır.
KIRMIZI KANTARON: l bardak suya, 10 gr kırmızı kantaron konur, 10 dk kaynatılır, süzülür, bu su ile saçlara masaj yapılır.
ZEYTİNYAĞI: Gece yatarken saf zeytinyağı ile basa masaj yapılır, l hafta devam edilir. On günde bir başa zeytinyağı ile masaj yapılır.
ADAÇAYI: 2 kilo suya, l avuç adaçayı konur, 5 dk kaynatılır, 30 dk beldetilip süzülür, başa masaj yapılır, (yağlı saçların yağını giderir. Deriyi temizler, canlandırır)
SİNAMEKİ: l bardak suya, avuç sinameki konur, 10 dk kaynatılıp süzülür, saçları yıkadıktan sonra saç diplerine masaj yapılır Saçı besler, kepekleri giderir.
PAPATYA: l bardak suya, 5 gr papatya konur, 5 dk kaynatılıp süzülür, suyu ile saç diplerine masaj yapılır. Adaçayı-papatya karışımı saç bakımında çok faydalıdır.
SARIMSAK: l baş sarımsak ayıklanır, ateşte iyice yakılır, kül haline getirilir, bu kül biraz saf zeytinyağı ile karıştırılır, içerisine toz halinde sinameki konur, menekşe yağı, keçi boynuzu külü ilave edilir. Hatmi çiçeği haşlanır, bu karışıma suyu ilave edilir. Kına gibi başa sürülüp 2-3 saat beklenir üç dört gün devam edilir (Saç ve sakal çıkarır. Denenmiştir).
OKALİPTÜS YAPRAĞI: Okaliptus yapraklan 10 dk kaynatılır, suyu ile başa masaj yapılır.
LAVANTA ÇiÇEĞi: Lavanta çiçeği 10 dk kaynatılır, suyu ile başa masaj yapılır.
KEKİK: Kekik 10 dk kaynatılır, suyu ile başa masaj yapılır. Kekik yarıya ininceye kadar kaynatılır, sabah-akşam saç dipleri ovulur.
REYHAN: Reyhan 10 dk kaynatılır, suyu ile başa masaj yapılır.

3 - SAÇ KEPEKLENMESİNİ ÖNLEYİCİ REÇETELER
TERE-SU TERESİ: Taze tere yaprakları sıkılır, elde edilen su ile baş yıkanır. Veya saç diplerine masaj yapılır.
Tere tohumu kaynatılır, bu su ile saç diplerine masaj yapılır.
KEKÎK YAĞI: Kekik yağı ile başa masaj yapılır.
SARIMSAK: Bir miktar sarımsak ezilir, lapa halinde başa konulur.
AT KUYRUĞU OTU: At kuyruğu otu kaynatılır, bu su ile baş yıkanır. Kompres yapılır, arkasından zeytinyağı ile ovulur.
PEYGAMBER ÇiÇEĞi: 4 bardak kaynar suya, 40,50 gr çiçek konur, 20 dk bekletilir, bu su ile baş yıkanır.
ÇÖREKOTU YAĞI: Çörekotu yağı başa sürülür.
ŞALGAM TOHUMU: Şalgam tohumları ipe dizilir. Kolye gibi boğaza asılır.
ISIRGAN OTU: 500 gr 60 derecelik alkole 25 gr ısırgan otu, 25 gr mercan köşk konur, 15 gün güneşte bekletilip süzülür, bir miktar su içerisine bundan 2 kaşık konur, bu su ile saçlara masaj yapılır.
BİBERİYE: 500 gr suya, 40-50 gr biberiye konur, 20 dk kaynatılır, suyu ile başa masaj yapılır. MEŞE KABUĞU: Meşe kabuğu 10 dk kaynatılır, suyu ile baş yıkanır.

4- SAÇLARI GÜRLEŞTİRMEK İÇİN
ISIRGAN YAPRAĞI: Isırgan yaprağı haşlanır. Bu su ile baş yıkanır. Isırgan lapa haline getirilir, başa sarılır, l bardak suya, 10 gr ısırgan, 10 gr dulavrat otu kökü konur, 15 dk kaynatılıp süzülür, suyu ile saçlara masaj yapıhn 500 gr su, 100 gr ufalanmış ısırgan otu, 500 gr sirke ile kaynatılır, bu su ile yatmadan evvel saçlar yıkanır.
BİBERİYE: l bardak suya, 10-20 gr biberiye konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile saçlar yıkanır.
IHLAMUR: Ihlamur çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhu ile saç dipleri ovulur.
SARIMSAK: Sarımsak ezilir, suyu alınır. Saçlar bu su ile ovulur-taranır.
ÇEMEN YAĞI: Çemen yağı, mersin yaprağının suyuna karıştırılır, saç dipleri ovulur.
YER ELMASI: Yer elması sıkılır, suyu ile saç dipleri ovulur. (Saç diplerini kuvvetlendirir).
CÎVANPERÇEMÎ: l bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilip süzülür, suyu ile saçlara masaj yapılır.

5- SAÇLARI SIYAHLASTIRMAK İÇİN
DÎŞ OTU TOHUMU: l bardak suya, 10-20 gr tohum konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile saç, sakal yıkanır.
MEŞE MAZISI: Mazı toz haline getirilir, sirke ile ıslatılır, bir müddet bekletilir, bu su ile saçlara masaj yapılır.
ŞALGAM: Şalgam sıkılır, suyu ile .saç sakal yıkanır.
REYHAN: Bir miktar reyhan tuzsuz tereyağı ile iyice pişirilir. Saç ve sakaldaki beyaz yerlere sürülür.
DEFNE TOHUMU: Defne tohumu kına ile kaynatılır, saçlara sürülür.

YAĞLI SAÇLARDA BİBERİYE: l bardak suya, 10-20 gr biberiye konur, 5-10 dk kaynatılır, bu su ile saçlar yıkanır.

YAĞLI SAÇLARDA BİBERİYE TARİF 2:
Biberiye yağı ile saç dipleri ovulur. 60 gr biberiye, 60 gr taze şimşir yaprağı 60 derecelik l kilo alkolde 15 gün bekletilir, her gün çalkalanarak iyice erimesi temini edilir. Elde edilen mayi süzülür, günde 2 defa saçlara masaj yapılir. bu uygulamaya üç ay devam edilir.

*Altıntıdır

Arkadaşlar az önce başka bir bölümde paylaştım ama burayada yazıyım ben nezaman saçıma saç kremi sürmesem saç dökülmem azalıyor o yüzden kullanmamaya karar verdim birde bunu yapın bakalım belki bazılarınıza iyi gelir

kızlar bende aynı sorunu yasıyorum. cam terebentın yagını tavsıye ettıler kullanan var mı ıcınızde

canım aktarlarda satılan yağlar var, saçlar için yapılmış, saçlara iyi gelen pek çok bitkinin yağları karışım şeklinde satılıo, kremi bıraktığın sürede onlardan da kullanabilirsin, tavsiye ederim.

krem gibi yumuşatıyor ama dökmüyor tam tersine saçı besliyor falan

Selam ben yeni üye oldum.Saç dökülmesi bende de çok olmaya başladı.
Önceden de dökülüyordu ama artık duştayken felan önüne geçemiyorum yarım saat fazladan kalıyorum saçları toplarken senağlama Benimkisi strese bağlı galiba çok dertliyim bu sene

Arkadaşlar benimde tutam ttam elime gelyordu saçlarım.Eczaneden Ducray die bir şampuan aldım.Biraz tuzlu şişesi 30 ama bende ilk yıkadan itibaren mütiş farketti.Şöyle söyleyeyim,kullanmadan evvel bi taramada 15-20 tel gidiosa bu 4 e 5 e indi.Bu şampuanın iki türü var.Biri günlük kullanım için yeşil çizgisi var kutunun üstünde,diğeride mavi çizgili o saç derisini tedavi edio.Hee bu arada saç analizi yaptımıştım almadan önce ona göre verdi şampuanları;benim saçım saç derimin kuruluğundan kaynaklanıyormuş.Ki ekrandada gösterdi kurumuş topraklar gibi kabuk kabuk olmuştu saçlarm

arkadaşlar eğer ciddi bi dökülme varsa, şundan dökülüyodur bundan oluyodur falan demeyin, bi doktora gidin test yaptırın, protein eksikliğinden demir eksikliğinden falan kaynaklanıyosa yapacağınız bakımlarla önüne geçemezsiniz dökülmenin.. sonra benim gibi kafanızı duvarlara vurursunuz saçlarınızın yarısını kaybedince :1no2:

Arkadaşlar saçınız ne kadar dökülürse dökülsün SAKIN ama SAKIN soğan, sarımsak, yumurta sarısı maskesini YAPMAYIN !!! ben bugün midem kalka kalka bulaştım artık diyip yapmaya kalktım ama hayatımın en iğrenç gününü geçirdim kusuyordum kaç kere! ayrıca saçınızı defalarca şampuanlasanız da geçmiyor.. kafamçokkarıştı daha önce sadece sarımsak yapmıştım, geçti sanıyorsunuz ama bu şey her yıkamada tekrar ortaya çıkıyor ve şampuanınızın kokusundan bile nefret ediyorsunuz! klava: kendimi banyodan dışarı zor attıyorum her seferinde ya! başka hiçbişeyin ilaç olmayacağını da bilsem sürmicem bidaha o şeyleri saçıma senağlama

slm arkadaşlar benimde 1 senedir saçlarım dökülüyor. boyamadan önce çok güzellerdi ama boyadan sonra kabarmaya ve dökülmeye başladılar. doktora gittim revigen şampuan ve toniğini önerdiler kullandım ama hiç bir işe yaramadı. çok uzun oldukları için kestirmeye de kıyamiyorum.sürekli düzleştiri kullandığım için daha da yıpranıyor kırıklar da var.ne yapacağımı bilmiyorum bu saaten sonra kestiremem de çünkü belime kadar uzattım kıyamam onlara.kullanıp memnun kaldığınız şampuanlar ya da bitkisel yağlar var mı soğan.sormısak gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum..help please...!!!:çok üzgünüm:

Benimde saç dökülme problemim var. Halen tedavi görüyorum.Saçı dökülen bir kimse kendi kafasına göre her önüne gelen şeyi saçlarına sürmemeli.Önce doktora gitmeli. Tahlil yaptırmalı, saç dökülme nedenini öğrenmeli.Doktorun uygulayacağı tedavi ile birlikte bazı bitkisel ilaçlar da işe yarar. Ama tabii önce doktora görünmek çok önemli.

cimcime slmlar bende 4 senedir dr tedavis gördüm çinko ve demir eksikliği,stres,şampuanlar saç boyaları saçı öldürüyor dedi.piyasadaki bir sürü losyonları kullandım vitamin takviyeleri aldım daha yeni yeni toparlandı saçlarım maşallah.sana önerim şu:bioxsin şampuan (ben 4 senedir kullanıyorum)priorin hap saç vitaminleri ve dıoğal yağlar ve bioxsin ampullar

slm kesinlikle bioxcin şampuan ve ampulları ve saç bakım yağları haftada 2 kez ve priorin yani ben onları kullanıyorum memnunum

Selam arkadaşlar benim erkek kardeşiminde saçları dokülüyor alın kısmı açıldı nerdeyse onunkı genetik sanırım (babamın saçlarıda dökülmüş),çok kompleks yapıyor daha 22 yaşında.bana fikir verirseniz sevınırim bir ürünü kullanıpta dökülmenın durması ve saçı yenıden cıkan oldumu yazarsanız sevınırım aciiil yardım lütfennn

canım tahlil istemedimi doktor, yoksa tahlil sonuçları normal çıktı da o yüzden mi yalnızca şampuan ve tonik önerdi :uhm:

canım tahlil istemedimi doktor, yoksa tahlil sonuçları normal çıktı da o yüzden mi yalnızca şampuan ve tonik önerdi :uhm:

evet canım tahlil sonuçlarında bir şey çıkmadı.bir sorun çıkmayınca daha zor oluyor ne yapacağını bilemiyosun.bie eksiklik olsaydı en azından onu telafi ederdim ama yok...

arkadaşlar bu sitede reklamı olan yılan yağı kullanan oldu mu aranızda ?

canım aynı sorun bendede var, sabah kalktığımda yastık saçla dolu oluyo üstelik hem uzun hem kısa yeni çıkanlar .. bioksin şampuan kullandım iki şamp bitirdim, kullandığım sürede dökülme çoook azdı yıkayıp tarayınca bile az döküldü ama şampuanı bırakınca yine eski tas eski hamam

ben şimdi yine başladım bioksin şampuana öneririm... ama kalıcı bi çözm diiill tabiii..

ayrıca bendede demir düşük saçlarımız bu yüzdende dökülüyo canım..

yeni bir üye olarak şimdilik bu kadar.. görşmk üzere....

aslında lacinia almayı düşünüyordum ama bioxcini de denerim. öneriler için teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…