Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
benımde cok dokuluo nolur banada yardım edın banyoda korkudan tarayamıorum her tarak vurdgumda tutam tutam dokuluo cok az sacım kaldı neden oldgunuda bılmıorum uclarından kestrdımde yardım edın

nedir bu saç dökülmesi problemi anlamadım herkeste var ya hayret bişi.ortak bi sorun var ama ne ah bi bulsak

kızlar bu aralar dahada fazla dökülmeye başladı ya..şu şampuanların elidor panten gibi markalar saç dökülmesi için olanını çıkartsada kullansak ..diğerleri çok pahalılar ......

kızlar benim de son bikaç aydır saçlarımdaki dökülme iyice artmıştı. resmen avuç avuç geliodu elime, bu forumda enteleyi okuyunca ondan almaya karar verdim. aktara gittim, birkaç gün sonra entele getirecek fakat o sırada bana başka bir ürün önerdi ve ondan aldım. Fiyto diye bir markanın 75 ml bitkisel losyonu ve 500 ml bitkisel şampuanı. ısırgan otundan yapılmış. ben ikisini 12 ytl ye aldım. banyo yapmadan önce losyonu saç diplerime sürüp masaj yapıorum, 20 dk bekliorum, sonra şampuanıyla yıkıyorum. üzerinde en iyi sonuç için haftada 3 kez kullanın dio. ben daha 1 kez kullandım ve inanamadım gerçekten azalttı. önceden 100 tel dökülüosa yıkadıktan sonra 10-20 tel dökülmeye başladı. devam edeceğim bakalım daha da azalacak mı. üstelik buna benzer ürünleri daha önce görmüştüm çok pis kokuyorlardı, bunun kokusu da hoşuma gitti, naneli sakız gibi kokuyo:) yıkadıktan sonra sanki saç derim nefes almaya başlamış gibi hissettim. size de tavsiye ederim, bu markadan bulamasanız bile ısırgan otundan yapılmış şampuanlar iyi gelio.

Genelde hep kansızlıga, iklim sartlarına ya da hormonal duzensızlıge baglı dokulmeler. Bunların caresı varda benım sacım irsi olarak dokuluyor. Annemde teyzelerinmde hep dokulme var. Sac cok az kalıyor ve tepe bolgesınde de baya bır acılma oluyor. Annem ve teyzelerımınkı boyle ve benımkıde baya azaldı. Ne yapabılırım bilmiyorum. İrsi dokulmelere karsı tedavı fılan bılen varmı acaba aranızda. Kel olmak ıstemıyorum yaa.

Annemin de saç dökülmesi sorunu genetik.Daha çok 35 inden sonra başladı onunki.Hiçbir vitamin eksikliği veya kansızlık belirtisi yok,doktor genetik olduğunu söyledi.Yani kalıcı bir çözüm bulunamadı pek,zor bir durum.Regaine saç spreyi verdi doktor,o biraz işe yaradı,yeni saçlar çıkmaya başladı,dökülme de nispeten durdu.Almanya dan getirtiliyor eczaneler tarafından,fiyatı 120 civarı.

cnm sarımsak yağı filan bir şeyler deneyebilirsin ben de tam bilemiyorum ama ısırgan suyu iç 10 gün 10 gün ara ver sonra tekrar iç ısırganın suyunu her banyodan sonra saç diplerine masaj olarak yedirebilirsin bir dahaki saçını yıkayana kadar kalabilir

Sac dokumune en yardimci olan sey isirgan otu. Ben her banyo yapisimda kafamda bi kac saat isirgan otu suyunu bekletiyorum.. onun yani sira isirgan otu caylarida var, bununda faydali oldugunu dusunuyorum.

1) Elma sirkesi ve adaçayı ile durulamak saçların daha hızlı büyümesine neden olur.

2) Ginko biloba baş derisinin kan dolaşımını artırır. Kanlanmasını sağlar.
3) Atkuyruğu (vegetal silica)silisyum kaynağıdır. Silisyum saçların daha kuvvetli ve parlak görünmesini sağlar.

4) Yeşil çay, pygeum ve saw palmetto,ısırgan (nettle) saç dökülmesini önleyecek maddeleri içerir.
5) Çay ağacı yağı (tea tree oil)saçın dökülmesine neden olan bakteri ve miteları öldürür . Çay ağacı yağı saça 10 damla damlatılır,başa masaj uygulanır ve şampuanla yıkanır.

6) Bol bol meyve ve sebze ve az miktarda nişasta yiyin.Meyve ve sebzeler bol miktarda flavonoid ve antioksidan içerirler bu da saç foliküllerini korur ve saçın büyümesini sağlar.
7) Biotin içeren soya türü yiyecekler yiyin yada tablet olarak alın. Biotin sağlıklı saç ve deri için gereklidir. Bazı erkeklerin saç dökülmesini engeller. Biotin için bira mayası,kahverengi pirinç,bulgur,bezelye,mercimek,yulaf,soya,ayçiçeği ,ceviz yiyebilirsiniz.

8) Güneşin zararlı etkilerinden saçınızı koruyunuz. Çok güneş altında kalmak ve çok deniz suyunda kalmak saçlarınıza zarar verir.
9) Saçlarınızı yıpratmaktan kaçının,asla fırça , sık dişli tarak kullanmayın. Islaklığını havlu ile nazikçe alın. Ve asla saç kurutma makinesi veya herhangi bir saç ısıtma makinesi kullanmayın. Bırakın kendi kendine kurusun.Mutlaka saç kurutma makinesi kullanmanız gerekiyor ise en düşük ısıda ve en düşük hızda kullanınız. Islakken saçlarınızı taramayın, ıslak saç kolay kırılır.

10) Acımasız diyetlerden kaçının , bu sağlığınız ve saçınız için uygun olmayabilir.
11) Özellikle soyadan yapılan yiyecek gruplarını tüketin. Soya taneleri, tempeh(fermente bir soya ürünü), tofu (soya loru) mutlaka beslenmenizde olmalı. Soya katkılı yiyecekler saç dökülmesi ile direk ilişkili bir hormonu ( dihidrotestesteron) düzenleyerek saç dökülmesini engeller.

12) Asla çiğ yumurta yemeyin, salmonella enfeksiyonu için çiğ yumurta büyük risk taşır. Ama yüksek miktardaki avidin biotini dokuya bağlar ve absorbsiyonunu artırır.
13) Her gün saç derinize masaj yapmayı ihmal etmeyiniz. Masaj için saç derisini besleyici yağlar kullanabilirsiniz.

14) Biotin ve silisyum içeren lokal saç ürünlerini kullanınız. Aloe vera ,vitamin C ve E ve jojoba yağı da saç için iyidir. Hacim vericiler papatya, kadife çiçeği,ginseng ve çarkıfelek çiçeği saçlarınızın güzel görünmesini sağlar.
Bunları kullanırken dikkat ediniz çünkü bu kimyasallar sık sık alerjik reaksiyonlar göstermektedir. Bunları seçerken doğal olup olmadıklarına ve pH’larının ayarlanmış formüle sahip olup olmadıklarına dikkat ediniz. Bir çok doğal sağlıklı gıda bu maddeleri içerir.

15) saç ıslak olduğunda kırılgandır saçınızı nazikçe havlu ile kurulayınız.
16) Yüksek miktarda A vitamini alınması saç dökümünü tetikler. A vitamini alımı kesilerek bu problem çözülebilir. A vitamini gereksiniminizi Beta Caroten olarakta karşılayabilirsiniz.

ALINTIDIR...

kullandığımız şampuanlar ve kremler spreyler uzun vadede saç dökülmesinde artışa sebep olabilecek formül içerirlermiş maalesef ama onları kullanmadan da saçlar yumuşak ve parlak olmuyor çoğumuzun saçı kabarıyor şekle girmiyor mecbur kalıyoruz onları kullanmaya en azından ısırgan suyunu denemekte fayda var günde 100 saç telinin dökülmesi maksimum olarak normal kabul ediliyor ama şu da var 2 3 gün saçımız spreyli jöleli çok fazla kremli ise ve tam taramadıysak yıkadığımızda çok fazla dökülebilir 200 300 tel bile olabilir paniğe kapılmaya gerek yok çünkü o yıkamadığımız ve taramadığımız için dökülmeyip de saçımızda durmuş ama yıkayınca ve tarayınca dökülen saçlardır yani 3 günlük dökülme 300 tel eder hesabı ile normal oluyor
tresan ın şampuanı ısırgan otlu şampuanı yani dökmüyordu neredeyse saçımı ama bu sefer de çok elektriklenmiş bir görüntü veriyordu ama gene onu denesem mi diyorum neden çünkü içinde yumuşatıcı yok yani saçın dökülmesini arttırıcı etken yok içinde ama yağlı ve normal saçlar için bir şampuan çünkü ısırgan derideki yağı dengeliyor sanırım ve saçı kurutuyor benim saç derim de kuru olduğu için iyice kurutuyordu ama artık dfn garlı saç maskesi kullanıyorum o biraz daha nem kazandırıyor yağlı saç derisine sahip olup ve saçları dökülen arkadaşlar bu şampuanı tercih edebilirler aslında en iyisi ısırgan otu suyunu saç diplerine masaj olarak uygulama ve saatlerce bırakmak ama şampuan olarak da paraben ve silikon türevlerini içermedikleri için bu tarz şampuanları kullanmak iyi fikir
böylece saç köklerimiz bu silikon ve diğer yumuşatıcı maddelere maruz kalmaz sadece kremleri kulak hizzasından aşağıya uygularsak da kozmetiğin arttırdığı saç dökülmesini bir nebze önlemiş oluruz hepimize acil şifalar dilerim

valla kızlar benim saçlarım 3 senedir feci halde dökülüyor kullanmadığım saç kremleri, bakım, ilacı bilmem ne kalmadı.. biraz azaldı ama kesilmedi, bıraktıktan sonra eski halinde devam etti.. kestirdim azcık uzayınca yine dökülmeye başladı kökten.. şimdi daha bi azıttı topak topak geliyor.. benim saçlarım feci gürdü birde şimdi acaip inceldi.. şeytan diooo git kökten kazıt saçları nede olsa peruk denen bişi var tatlicadiarzu pöööffff

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar, saç dökülmeniz genetik ya da belli bir hastalığa bağlı değilse;

bepanthene+bemiks+yumurta sarısı+badem yağı

bu karışımı saç diplerinize sürün 40 dk bekletip yıkayın,
bepanthene ve bemiks eczaneden alınıyor fiyatı da çok ucuz, vitamin takviyesi,
ben bu karışımın faydasını çok gördüm, bir çok arkadaşıma da tavsiye etiim onlarda memnun kaldı,
haftada bir kez yapıyorsunuz, zaten bepanthene ve bemiksten 5 kullanımlık çıkıyor.5 hafta sonunda farkı anlarsınız mutlaka, ihmal etmemek ve yarım bırakmamak lazım bu gibi işlerde, sabırlı olmak şart.
saç dökülmesine ii geldiği gibi saçlarınızı daha güçlü yapıyor, görünümü de daha güzel oluoyr,

annem bu ilaçları çiçeklerine kullandı bir ara inanılmaz güzelleştiler ve büyüdüler, ben deneyip faydasını gördüğüm için yazdım umarım işinize yarar arkadaşlar, şu an saçlarım ii durumda ama yine de arada bir ben bu bakımı yapıyorum saçlarıma,

Slm tatlim,yardimci olmak istedim sana.karişimlar boş dünyada tek olan bi solüsyon var.o kesinlikle yardimci olacaktir sana.

Dayım şimdi internetten aldığı bişi kullanıo saçları için, önceden çok dökülüodu şimdi bayağı azalttı dedi, üstelik yalnızca azaltmakla kalmayıp yeniden saç çıkarıomuş , 1 telden 2 saç birden yer yer fışkırmış:)içinde bilmemkaç keşit bitkisel yağ ve otlar fln olan bi karışımmış. bi alışveriş sitesinden almış fiyatı 45 ytl demişti sanırım ama 1000 ml 1-2 ay gidio dedi.

canim geçmiş olsun bende saçlarima bi çare ariyorum bakalim ...ne yapabilecem ben de dr.gitsemmi acaba

ben eczanelerde satılan restorex diye bir şampuan kullanıyorum. iki yakımadan sonra faydasını gördüm

saç dökülmelerim azaldı.azaldığı an şampuanu bıraktım ve normale geri döndüm.
mevsimsel bile olsa dökülme başladığı zaman restorexe devam edeceğim
tavsiye ederim.

kızlar öyle bi salaklık yaptım ki şimdi çok pişmanım aama yaptım artık tatile gittim oksijenli suyla normal suyu birebir oranında karıştırdım saçıma sürdüm rengi açılsın die iiyice açıldı rengi ama 2 gündür öyle bi dökülmeye başladı ki...sanırım yaktım güzelim saçımı durup dururken hepsi de kökten kopup dökülüo napsam zeytinyağı mı sürsem acilen yardıma ihtiyacım war ağlıycam walla

Saçlarıma uzun süredir bakım yapıyorum. Artık siyah saçlarımın rengini değiştirdim ama şimdi saçkremi kullanmak zorundayım .Daha önce buna hiç gerek kalmıyordu. Ben saç kremi kullanmak istemiyorum çünki saçlarımın dökülme sebebinin krem olduğundan eminim. Lütfen bunun doğal bir yolu yokmu. Bana yardım edin lütfena.s.

tresan ın saç kremini kullanabilirsin ve diplere sürme dökülmeyi önlemek için de ısırgan suyunu banyodan sonra saç diplerine masaj olarak uygulayabilirsin

selam ben yenı katıldım aranıza benimde saçlarım cok dökülüyordu arkadasım bı sabun tafsıye etti bıktım sabun bı de çam teramısını dıye bı sıvı şampuana katarak kullanmamı söyledı iki haftadır kullanıyorum düzenlı olarakta yıkıyorum cok yağlanmasını beklemeden cokta memnunum istersen bi dene sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…