ignesi varmı bılmıyorum..bnde aynı senın gıbı ilaç icemıyodum..demirim 22 cıktı doktr bana asırı kansızlık var dedi..bn kecıboynuzu pekmezı yedım yarım kavanozdaa demırım duzldi...25gun sora tekrar yaptrdgmda demırım 67olmustu normele dondu yanii..ck mutlu olmustumm..sabh aksam bı tatlı kasıgı ye 1ay sora bktr normele donmustrr:lepi::içelim::1hug:
arkadaslar suna dumankayanın sitesinde ona ulaşabileceğiniz tel nosu var.ben aradım ve derdimi anlattım bana sirke+sarımsak+mayadan oluşan karısımı ve sığır iliğini önerdi.şimdi kişilere göre dökülme ciddileşir ama benim artık kafa derisi görünmeye basladı işin özü aynalara bakamıyorum banyo yapmaktan korkar olmuştum.bu arada tahlillerim iyi çıktı mutlaka önceden bir dermotoloğa görünün derim.(gerçi benim dökülme hormonal)2 hafta önce basladığım bu iki kür inanılmaz etkili oldu bende hergün buna ek 2 fincan sekersiz ısırgan otu cayı tüketiyorum hazır poşet değilde aktardan kurutulmuş olarak alıp bizzat demliyerek...moralim çok düzeldi kendimi şimdi çok iyi hissediyorum ve hergün dua ediyorum suna hanıma...:)
sizede yazayım yapmak isterseniz
DÖKÜLME İÇİN:1 baş sarımsağı iyice ezin,bulabilirseniz bira mayası yoksa bildiğimiz kuru maya 1 yemek kaşığı,yarım litre elma yada üzüm sirkesi...bir kavanoza sirkeyi aktarın,içine mayayı ve sarımsağı ekleyin (ben tül içine koyup ağzını bağlayıp öyle kullandım banyoda sarımsak taneleri saçımda kalmaması için).karanlık bir yerde 2 gün boyunca bırakın ve saçınıza haftada 1 yada 2 kez dökülme oranına göre friksiyon yapıp 2-3 saat bekletin...inanın hiç sarımsak kokusu kalmıyor saçta
SAÇLARIN CIKMASI İÇİN:150 gr sığır iliği,hindistan cevizi yağı...iliği teflon tavada eritip,eriyen yağ kadar hindistan cevizi yağını ekleyin (4 küçük şişeye denk geliyor).ılık halde sacınıza boya sürer gibi diplerine yedirin.streç filim sarıp 2 saat bekletin ve bitkisel sampuanla sacı yıkayın.(şampuan içine çam terebenti eklerseniz dahada faydası olur)buda haftada 1 yada 2 kez dökülmenin şiddetine bağlı..
bunlar tamamen suna hanımın bana dedikleri arkadaslar diliyorum sizlerde faydasını görürsünüz
cimcimem öncelikle geçmiş olsun,benim sana öncelikli tavsiyem cildiyeye gitmen ve saçlarının dökülmesinin altındaki sebebi öğrenmen,kadınlardaki saç dökülmelerinin çoğu demir eksikliğinden oluyor ve demir eksikliği giderilmediği sürece saçların dökülmesi engellenemiyor aşağıdaki kopyaladığım yazıyı okursan ne demek istediğimi anlarsın ve sana 2 tane formül önericem sanırım birini uygulamazsın
sarımsak lapası formülünü çünkü günlerce kokmak zorunda kalacaksın sarımsak lapası çok basit saçlarına yetecek kadar sarımsağı dövüp lapa haline getiriyorsun ve saç diplerine masajla yediriyorsun,5-10 dakikalık masaj sonrası başına bir poşet geçirip sarımsağın saç derisinin içine işlemisini sağlıyorsun,yarım saat sonra saçlarını yıkayıp temizliyorsun haftada 2kez uygulaman yeterli.
Gelelim 2.formüle:3-4hafta boyunca hergün,1 avuç dolusu ince kıyılmış ısırganotu kökü 1-2 litre suda 8 saat bekletilir,bu karışım içine 4 avuç ısırganotu yaprağı eklenip kaynamaya başlayana kadar ocakta ısıtılır,kaynamaya başlar başlamaz ocağın altı kapatılıp 10 dakika üstü kapalı olarak demlenmeye bırakılır,10 dakikanın sonunda süzülür.Ilınınca bu karışımla saçlar 5 dakika boyunca yıkanır ve saç diplerine masaj yapılır.Saçları bu karışımla yıkamadan önce 5 dakika boyunca isveç şurubu ve ısırganotu tentürü ile dönüşümlü olarak saç diplerine masaj yapılır,daha ilk haftada saç dökülmesi durur,tedavi süresinin sonuna doğru yeni saçlar çıkmaya başlar,saç dökülmesi sona erdiğinde haftada 2kez bu formülü uygulamaya devam edersen uzun vadede dökülme önlenmiş olup saçlara esneklik ve parlaklık gelir,bu formül kepeklenmeye karşı da etkilidir.
''Saçlar sağlığın göstergesidir. Eğer parlaklıklarını yitirmiş çok yağlı, çok kuru, çok fazla dökülen saçlar için ilk önce doktora başvurmak gerekir. Saç dökülmesinin bir sürü nedenleri vardır. Saç kılı deri altındaki yağ keseciklerinin içinden çıkar. Bu keseciklere saçlara doğal parlaklık veren yağ üreten yağ bezeleri açılır. Görünen kısım çok dayanıklı olan saçın derinin altında kalan kısa kök kısmı tersine çok zayıftır. Bu temel bölüm hastalandığı zaman bu kesecikler çok çabuk bozulur ve ölür. Saçların tekrar çoğalması ancak keseciklerin içinde yeni hücrelerin oluşmasıyla ilgilidir. Kötü bakım, çok sıkı topuzlar, aralıksız örgüler, iç salgı bezlerinin çalışmasına, yara, egzama, sedef gibi saç diplerinde oluşan yaralara bağlıdır. Sinirsel şoklara, ameliyatlara, zor doğumlara, kronik hastalıklara, (şeker vs.) İltihaplı hastalıklara (frengi, tifo, verem vs gibi) Hormonlarla ilgili ciddi sıkıntılara bağlıdır. Önce hastalığın iyileşmesi gerekir. Bitkilerden yararlanarak saçların tekrar çıkması kolaylaşır. Sağlıklı bir yaşam sürün. (Alkol tütün vs sağlığınızı alır.) B1-B2-B3-B5-G vitaminleriyle vücudunuzu zenginleştirin.Saçın bakımı rengine, kalınlığına, yağlı veya kuru oluşuna göre değişir. Çok yağlı saçlar her gün, kuru saçlar haftada bir kere yıkanır. Normal bir insanın günde 20-40 tel dökülen ve 100.000-150.000 adet hiç durmadan yenilenen saçı vardır. Eğer saçlarınız fazla dökülmüyorsa endişelenmeyin. Saç uçlarınızın kırıldığını çatallaştığını, küçük ince saplarla bölündüğünü görürseniz,g enel sağlık durumunuza bakın. Kadın saçlarında görülen dökülme ve mat oluşu demir eksikliğinden kaynaklandığı bildirilmiştir. Doğal demir içeren yiyecekler yenmesi günde en az 30 dakika yürüyüş önerilmektedir.''
Cimcimem
doktora gitmeni ısrarla tavsiye ederim
merhaba arkadaşlar ben kuru mayayı ılık suyla karıştırdım ve saçıma sürdüm 20 dakika beklettim bunu haftada bir yaptım saçlarım çok dökülüyordu iyi geldi.
placenta nın saç losyonunu kullanıp da memnun kalan var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?