Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
bende bu sorundan muzdaribim saçlarımda daha önceden röfle vardı dökülme yoktu yani röfle yaptımadan önce vardı ama röfle yaptırınca kesilmişti şimdi saşlarımı siyaha boyattım ve çok dökülüyor içim gidiyor boyadan mı acaba koleston du ama dökülmesi neden olabilir başka

Arkadaşlar ben doğal el yapımı defne sabunu kullanıyorum ama ticari değil yani özel bire bir ev de el yapımı o kadar güzelki saçıma sürdüğüm anda köpürüyor yani sabunu kafama dokundurduğum gibi bir köpük deryası ve sanki krem sürmüşüm gibi tarak akıp gidiyor saçımdan hiçte dökülmüyor hatta bu ara çok sık boyattım kızıl arkadan kahve yaptım ama iki ayrı kuaförde çok kaliteli güzel saçım olduğunu söyledi hatta bir ara acaba yandımı dedim ama neyseki yanmamış eğer bulursanız ki bana babam özel yaptırıyor biraz pahalı oluyor ama değer kesinlikle tavsiye ederim zaten gerçek defne varsa şampuan ve kreme hiç gerek yok sürmek hata olur sadece defne o kadar

cnm defne zaten çok güzel bir bitki ben de dfn garlı kullanıyorum cilt için çok iyi aktarlarda satılan defne sabununu el sabunu olarak kullanmak istiyorum onlar için de katkısız diyorlar ama bilemiyorum bu arada saçı bir iki gün taramamak da bir anda çok dökülüyormuş izlenimi bırakır ve zaten dökülmeye sebeb de olur

en iyisi çamterenbtnmi ne o şampuana karıştrldığında gerçekten çok etkisi oluyo bikere kullanmıştım sonuç gerçekten iyidiyerimseniben

el sabunu olarak aktarlarda satılan iyi olabilir ama ben pek beğenmiyorum onları el sabunu olarak ev yapımı zeytinyağ sabunu kullanıyorum ama dedimya özel yapılıyor bizim sabunlar

vallaa arkadaşlar bunun aile yapısıylada çok alakası var.genlerle ilgili deo labilir.akrabalarında annende babanda böyle aşırı dökülme varsa sanada geçmiş olabilir canımmm.bioksini denemeni tavsiye ederim bende kullanıyorum ve çok memnunumm

bende bugün bir dermatoloğa gittim saçlarımda ciddi azalma olduğunu söyledi,zaten sürekli gittiğim doktor olduğu için daha iyi anladı dökülme miktarını..kan tahlili verdi hormonlara falan bakılıyor.yarın belli olacak bakalım..

ben bir tarif biliyorum bebantenin iğnelri var onların bir şişesini şampuanın içine koy ve içine çam terapenti yağı koy saçlarını onunla yıka faydası oluyor ve bunu ayrı saç kremi yapabilirsiniz
saç kremi:bir tane bepanten iğnesi çam terapentin yağı zeytin yağı susam yağı yılan yağıni koy hepsini karıştır başına sür iki saat bekledikten sonra yıka bunu haftada bir yap çok faydası var

evet bu konunun madurlarından birde benim helede bu sıralar aşırı arttı hepinizin tavsiyelerini dikkatle okudum ve değerlendirecem umarım faydasını görürüm bu yazın başlarında bioxin şanpuan kullandım ilk şişede baya faydasını gördüm çok şükür işe yradı dedim ama malesefki ikinci şişede büyük hyal krıklığına uğradım ilk seferdeki etkiyi göremedim umarım iyice saçsız kalmadan bu sorunun çözümünü bulabilirim kansızlık şıkkınıda değerlendirecem doğrusu çünkü hamileyken aşırı kansızlığım vardı bu sorundan tam anlamıyla kurtulduğumuda düşünmüyorum bakalım ilerleyen dönmelerde sonuçları paylaşacağım sizlerle

benim de çok dökülüyodu.
kestirdim saçlarımı kırıklarımı aldırdım biraz da kısalttı yani hiç kalmadı kırık
ve dökülmesi %70 azaldı...
en iyisi kestirmek saçları kendine geliyo saç..
ve ben mutlaka ayda 1 saçıma elidorun bakım yağı vardı onu sürüyodum içinde 7 karışık yağ vardı iyi geliyo..

benim kan tahlillerinde bişey çıkmadı..banada çinko vitamini verdi doktor bide bunu kullan 1ay sonra görüşelim dedi.umarım faydası olur.daha önce kullanmıştım çok faydası olmuştu çinkonun.. :lepi:

Benimde saçlarım maaleseef uzun süreden beri dökülüyor. oldukça fazla şey denedim ama düzelme göremedim. vichy dercos, bioxin şampuan ve ampulünü, çam-defne-ceviz-zeytinyağı sabununu denedim ancak dökülme devam ediyor. dermotoloğa gittim saçıma elini daldırdı zorladı eline fazla saç gelmedi galiba ki bi problemin yok dedi tahlil felan yaptırmadan bioxini önerdi.(galiba doktorum erkek gibi kel kalınca sorun varmış gibi tedaviye başlamanın mantığına inanıyo:bbo:. )ancak eşimin saçlarının benimkilerden gür olması ve benim yastığımda sabahları saç telleri olmasına karşın onunkinde göremiyor olmam benim endişelerimin sürmesine neden oluyor. ancak bu aralar söyle sabırla ve kendimi rahatlatarak doğal ürünlerle saç bakımlarına devam etmeyi düşünüyorum. bioxin şampuna devam ederek yeni keşfettiğim logona doğal saç bakım ürünleriyle saçlarımı korumayı düşünüyorum. ve yaptığım en büyük yanlışlardan biri olan kullandığım üründe düzenliliği sağlayamama problemimi aşmayı düşünüyorum. doğal ürünlerde düzenli olamamamın sebebini yeni keşfettim. onları kullandığımda saçlarım çok sert oluyor ve şekil almayarak kaba bir görüntüsü oluyordu. şimdi bunu bertaraf etmek için logonanın saç bakım spreyini kullanıyorum bir kaç haftadır iyileşme olduğunu hissediyorum. İnşaallah böyle devam eder. Bu arada banyolardan önce haftada en az bir kez saç bakım yağı kullanmayı da ihmal etmiyorum. Umarım olumlu gelişme devam eder.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Şunu söylemeyide ihmal etmiyeyim arkadaşlar işin temelinde genler, beslenme ve stres düzeyinin yattığını bunun yanında yanlış saç bakım tercihlerinin olduğunu unutmayalım. Genlerimiz buna yatkınsa (ki benim ailemde maalesef bu yatkınlık var), beslenmemiz tek düze ve sağlıksızsa, ayrıca yoğun stresli sıkıntılı dönemler yaşıyorsak saç dökülmesi yaşamamız kaçınılmaz gibi bi şey. Ayrıca ben son bir kaç yıla kadar oldukça düzensiz bir beslenme rejimine sahiptim kırmızı et, beyaz et, yumurta gibi besin değerleri fazla olan gıdalardan tüketmiyordum.Abur cubura bayılıyordum ve yemeği hiç aramıyordum. Bunun bana zararının olduğunu biraz geç anladım. Şu an 28 yaşındayım çok şükür fazla rahatsızlığım yok ama demekki saçlarım bu durumdan fazlasıyla olumsuz etkilenmişler. son birkaç yıldır elimden geliğince balık tüketmeye, midem kabul etmesede zorlayarak tavuk eti tüketmeye ve yemeklere azar parçalar halinde kırmızı et koymaya çalışıyorum. Yemek seçmeden yiyebilmenin bir insana bahşedilmiş en büyük nimetlerden biri olduğunu düşünüyorumcokacimcoookcokacimcoook

Ceviz kabuğunu kaynatıp suyunu saça sürünce saç dökülmesini durdurduğunu duymuştum, bilgisi olan var mı?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleme:

sığır iliğini nerden bulcaz ki??

kızlar brişey duydum, Leyla Çabuk diye bir kadın varmış, bitki uzmanı, annem anlattı; 50 küsür senedir bu işi yapıyormuş saç dökülmesi konusunda çok iddalı, "bitki derman" ürünlerinin adı. ben sitesine baktım almayı düşünüyorum da acaba hiç duyan, gören, bilen, kullanan var mı? gerçekten işe yarıyor mu?:uhm:

Saç Dökülmesi
Günde, normal olarak 80-90 saç kılı dökülür. Bundan fazla dökülme; yaşın ilerlemiş olması, bazı ateşli hastalıklar, tiroid hastalıkları, kansızlık, verem, şeker hastalığı gibi bütün vücudu etkileyen hastalıklardan sonra görülür. Tıp dilinde alopesi adı verilen saç dökülmesi; basit saç dökülmesi ve pelad olmak üzere iki çeşittir.
Saç dökülme nedeneleri -Doğrudan deriden kaynaklanan hastalıklar
-Bazı ilaçlar
-Bazı hastalıklar
-Olağan saç dökülmesi ( Günde ortalama 100 adet saç teli)
-Stres ( Stresin neden olduğu saç dökülmesi / Saç dökülmesinin neden olduğu stres )
-Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürün kullanımı
-Ailesel saç kaybı
-Bölgesel saç dökülmesiGenetik Hastalıklar:Androgenetik Alopesi: Genetik olarak yatkın olanlarda genellikle 20 – 30 yaşları arasında ortaya çıkar. Öncelikle alın bölgesindeki saç çizgisi çekilir. Sonra da tepe bölgesi incelip açılır. Üç etkenin önemli rolü vardır. Bunlar; yaşlanma, erkeklik hormonları ve genler.Diğer nedenler:· Doğum sonrası
· Yüksek ateş, ağır enfeksiyon ve soğuk algınlığı
· Tiroit hastalıkları
· Eksik protein içerikli beslenme
· İlaçlar
· Kanser tedavileri
· Doğum kontrol hapları ( kalıtsal bir yatkınlıkla oluşabilir)
· Demir eksikliği
· Büyük cerrahi girişimler ve kronik hastalıklar
· Mantar hastalıkları
· Saç koparma hastalığıDHT: “Kötü” Testesteron DHT vücuttaki pek çok erkeklik hormonundan biridir. DHT bir erkeğin yaşamının erken dönemindeki gelişim aşamalarında önemlidir; ancak, erkekler yaşlandıkça saç dökülmesinin nedeni haline gelmeye başlar. DHT saç folikülünü gözle görülebilir saç üretemeyecek şekilde küçültür.DHT erkek tipi saç dökülmesinde önemli bir rol oynar.Erkek tipi saç dökülmesi DHT ( dihidrotestosteron )’ un kıl foliküllerine olan aktivitesinden kaynaklanmaktadır.
İnsan saçı normalde büyüme, dökülme ve yeniden büyümeyi içeren bir döngüyü izler. Ancak artmış DHT düzeylerinin büyüme evresinin kısalmasına ve saçın dökülmesi için gereken sürenin kısalmasına katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Bu durum saçların cılızlaşmasına yol açar.DHT’ nin katkısının olduğu durumlar;
-Saçın büyüme evresinin kısalması
-Saç foliküllerinin ilerleyen minyatürizasyonu
-Terminal saç sayısında azalmaDHT’ yi baskılamak artık mümkün....devamı http://www.naturelim.com/sayfa2.asp?id=979

Malesef saç koparma hastalığı bende de var. Berbat bir şey, daha dün bu yüzden kaşımın ve kirpiklerimin bir bölümünü kel bıraktım. Saçlarımda da bu lanet şey baş gösteriyor, çünkü ellerim sürekli saçlarımda, haliyle saçlarım da ellerimde kalıyor. İşin kötüsü döküleceğini bile bile buna devam ediyor olmak senağlama

hcr35 benim de eller devamlı saçta napıcaz bilmiyorum.bu arada AHMET MARANKİ geçen gün saç dökülmesini önlemek için şu FORMÜLÜ verdi:10 tane cevizin kabuğunu 1lt suda en az 15dk kaynatıp ve saçımıza bu suyu döküyoruz ve 3hafta sonra saçlarımız güçleniyor bunun yanında ceviz yağının da dökülmeyi önleyeceğini söyledi cevizi yememizi de önerdi tabi günde 5 tane kafası kaşınanlar ceviz yemeliymiş çünkü bunun eksikliğinden olan bi kaşıntıymış.ben yapmadım ama AHMET MARANKİ söylediyse vardır bi bildiği şartlar müsade etmediğinden yapamıorum yapan olursa 3 haftalık gelişimi iletsin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…