yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm bende ayunı sorunları yaşıyorum doktora gittim kan tahlillerimin sonuçları gayet sağlıklı çıktı ve beni nazikçe pışpışlayıp evime yolladı ama saçlarım geçen yıllara nazaran yarı yarıya azaldı ve kıvırcık olmasına rağmen bunu beni tanıyan insanlarda farketmeye başladılar herkes saçların ne kadar azalmış diyor çok üzülüyorumaynı sıkıntıları ben yaşıyorum ve deli olacağım artık((( banyoda yıkanıyorken yerler silme saç vücuduma yapışanları temizlemek için saçlarımı toplayıp ensemden aşağı tekrar duşa giriyorum....çıkıyorum kurulayıp tararken hepsi tarakta kalıyor (( gün içinde devamlı topluyorum çünkü evin her yanı saç oluyor...kafamda geçen yılki saçlarımın üçte biri ancak var ((yan taraflarım iyice açıldı ve çevremin dikkatini çekiyor artık:///yakında kel kalacağım gidişat o....üstelikte son 3_4 aydır kan tedavisi alıyorum...iler derece anemim vardı...B vitamini ve folik asit ve demir eksikliğimde ama dr nedense şuanda sadece demir tüplerimin dolması ve kanımın yükselmesine yönelik tedavi verdi (((bundan yaklaşık 10 yıl önce büyük bir sıkıntının sonunda böyle bir dökülme yaşamıştım... o zamanlar sarımsak,yumurta ve süt karışımının haricinde birde izmitte bir aktardan elde hazırlanmış bir yağ karışımı almıştım....ve bu bakımlar bende inanılmaz etki yapmış,hem şaç dökülmem durmuştu,hemde saç fışkırmıştı diplerden....gerçi o zaman bile şimdiki kadar kötü durumda değildi saçlarım....şimdi dökülmenin yanında saçlarım cansız mat elektirik verilmiş gibi...yaşamıyorlar sanki... (((şekil veremiyorum...birde benim saç diplerim çok acıyor...bazen kaşıntı oluyor ve hafifçe kaşısam bile saçlar kopuyor parmak aralarımda kalıyor.....dün akşam sarımsakları sıkacakta sıktım ...saf zeytin yağım vardı onu küçük bir şişeye koyup sarımsakları içine attım...sonra bu karışıma 2 şer şeker kaşığı olmak üzere...fındık,kayısı,susam,yılan,tatlı badem,çam terebentin,sarımsak ve hint yağı ilave ettim...evde biberiye otum vardı bir tutamda ondan koydum.....sonra bir yumurta ve birazcık süt'ün içine kazırladığım bu sarımsak yağ karışımından 2_3 çorba kaşığı ilave ettim ve saç diplerime sonrada uçlara kadar masajla sürdüm...3 saat bekledim...sonrada önce defneli saf sabunla daha sonra şampuanla yıkadım....son durulamayada birazcık elma sirkesi koydum....o kadar uğraşmama rağmen saçımla yıkanma sonrası dökülmem öncekine oranla çok azdı...ve bugünden beri saçlarımı sıvazlıyorum her defasında elime dolan saçlar bugün tek tük elime geldi.....:)))galiba fayda edecek inşallah........ramazan sonuna kadar gün aşırı,olmadı 2 günde bir bu bakımı tekrarlıyacam...birde bitkisel şampuan alacam yarın....eğer benim bu sorunum bu şekilde geçerse herkese tavsiye edeceğim...umarım geçer...aşırı üzülüyorum çünkü....ha birde hala saçlarımda koku var ama ne yapalım katlanacağız artık...eşimede dedim idare edeceksin vallahi yoksa kel bir karın olması an meselesi...önemli değil yeterki çözüm olsun dedi....bakalım ne olacak.........
ee canım sen dememişmiydin 20 sarımsagı zeytinyagla birlikte 20 gün bekletceksiniz die yani sen beklettinmi 20 gün yoksa hemen kullanılcakmıcanım ben sarımsağı tahta tokmakla ezdim, içine biraz tuz ekledim, biraz da zeytinyağı ekledim. macun kıvamında oldu. bunu saçımın diplerine masaj yaparak sürdüm. başımı streç filmle sardım ve üzerine de havlu örttüm. hafif terledi kafam. 1-1,5 saat beklettim. sonra zeytinyağlı sabunla yıkadım saçlarımı. 5 kere yıkamam gerekti sarımsakları çıkarana kadar ama olsun, dökülme problemim %75 azaldı ilk kullanımda. az önce 3-4 baş soğanı -baş derken topluca oldukları demeti- tahta tokmakla dövdüm, yine tuz ve saf zeytinyağı ilavesi yaptım. bir kavanoza koydum karışımı. kullanmak istediğim zaman hazır olsun ve sarımsakla zeytinyağı iyice birbirini yesin diye. yarın tekrar kullanacağım. böyle işte canım umarım yardımcı olmuştur.
mrb arkadaslar...
Tavsiye üzerine priorin kapsülleri denedim.Kullanali 5 gün oldu,Her gün 2 kapsül Priorin Kapsül, ağız yoluyla aliyorum.Yoğun saç dökülmesi durumlarında günde 3 kapsül alınması tavsiye ediliyor.Günde yaklsik 200 tel sacim dökülmesine ragmen kullanmaya basladigim ilk günden itibaren 10-15 tele düstü.Ben de hayret icinde kaldim.Kullanmaya devam ediyorum.Tam sonuc icin 3 ay kullanmak gerekiyormus.Sampuanlari da var ama henüz ben kullanmadim.Sampuanlarin fiyati sanirim 20- 25 Ytl kapsüllerin de 60 `lik kapsüller 60 ytl civari.Bayer firmasinin ürünü.Ben memnun kaldim size de tavsiye ederim.
Daha öce de tavsiye üzerine degidik sampuanlar denemistim.Placenta sampuani sac dökülmesin ciddi sekilde durduruyor ama yellow-x sampuani bende hic ise yaramadi üstelik saclari cok sert yapiyor.
kullandığınız doğal şampuanlar hangisi arkadaşlar???ben de alcamda...saçlarım kuru.
Canim benim,valla ben ne bayer (prioin kapsül) firmasinda calisan bir personelim ne de bu firmadan reklam icin prim aliyorum.Ben sadece daha önce birsürü sampuan ve dogal yöntemleri denedigimi ama en iyi sonucu priorinden aldigimi paylasmak istedim.
Ablan eczacidir ürünler hakkinda bilgi sahibidir saygi duyarim...Ama bana priorini tavsiye eden dermatolog 60 yasin üzerinde isvirenin en ünlü dermotologu ;esim bu bayan dermatolgu uzun arastirmalar ve referanslar üzerine buldu.Kan tahlilleri birsürü testler yapildi bana.Haklisin cnm priorin kapsüller pahali ama sadece 1 defalik muayene ve kan tahlilleri icin yaklasik 600 CHF (yaklasik 650 YTL) verdigime göre 50-60 YTL pek dokunmuyor insana.En azindan uzman bir dermatolog tavsiyesi üzerine denedim,kafama göre denemedim.Herkes istedigini denemekte özgür tabiki :1rolleyes:
:) senin icin bu konudada uzma olacagim:sm_cool: priorin urununun icersinde neler var bir arastirayim bakalim, benim bitkisel ilac dukkanindan aldigim 16 euroya 180 tablet ve icersinde sac icin gereken 15 gerekli maddeyi gecerse bana bir bardak kahve borclusun arkadasimnaniknanik
Hersey sagligimiz icina.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?