Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
vallahi canım ben burada sarımsakla ilgili yorumları okuyup kullanmayı düşünürken annem memleketten geri döndü. saçımla ilgili konuşurken bana bir şey anlattı. benim bir akrabam var. kızın saçları resmen 2kişilik. hatta o kadar gür ki kuaföre gidip aralarından kestiriyor o kadar yani. küçükken ateşli bir hastalık geçirmiş bu akrabam, vücudunda yaralar çıkmaya başlamış ve bu yaralar kafasında da oluşmuş. neyse yaralar geçtikten sonra kafasında bir bölge saçsız olarak kalmış, kel olmuş. yolda yürürlerken annesiyle, köyden bir kadın görmüş ve demiş ki eve gidince bana haber verin ben gelip bu kelliğini düzelteceğim. kadın sonra eve gelmiş. akrabamın kafasındaki kel olan bölgeyi traş etmiş, zaten kel neden traş etmiş derseniz, kel olan bölgeyi traş ederek gözenekleri açmak, sarımsağın daha iyi etki etmesini sağlamak içinmiş. traş ettikten sonra sarımsakları dövmüş ve üzerine tuz eklemiş. sonra bu sarımsak tuz karışımını akrabamın kel olan bölgesine sürmüş. tahminen 15 gün sonra o kel olan bölgeden resmen saç fışkırmış. yani traş olur erkekler de sert sert siyah siyah çıkar ya kılları, onun gibi saçlar çıkmış. annem dedi senin saçına da tuzla beraber sürelim. bugün sarımsakları döveceğim, içine tuz ve zeytinyağı ekleyeceğim. dün ilk kez kullandım sarımsağı saçımda. dökülmem %75 durdu diyebilirim size. yalnızca kokusu kaldı saçımda. ama yeter ki saçlarım çıksın, ben kokusuna razıyım vallahi. sonuçları yine paylaşırım sizinle. doktorlar123 canım senin de problemin hallolacak Allah'ın izniyle. Cilt doktoruna göründün mü hiç tatlım ?

terebentini şampuana mı boşaltıyorsun :1shok: Yalnızca 1 kapak kullanılması lazım, bütün şişeyi katarsan mahvedersin saç derin inanılmaz tahriş olur -tatlicadiarzu-

ben de saç dökülmesinden şikayetçiyim.bugün 2 saat kadar zeytinyağı sürüp beklettim bu kadar mı dökülür yaa hem yıkarken hem de yıkadıktan sonra halbuki zeytinyağı iyi gelir diye biliyordum neden böyle oldu anlamadım??? ilk denediğim için mi acaba??

zeytinyağının saf olmasına dikkat et canım, diğer zeytinyağları hem saçtan çok zor temizleniyor, hem de saç için büyük faydalar sağlamıyor. zeytinyağını biraz ılıtıp sürersen saçlarına daha etkili olur.

aynı sıkıntıları ben yaşıyorum ve deli olacağım artık((( banyoda yıkanıyorken yerler silme saç vücuduma yapışanları temizlemek için saçlarımı toplayıp ensemden aşağı tekrar duşa giriyorum....çıkıyorum kurulayıp tararken hepsi tarakta kalıyor(( gün içinde devamlı topluyorum çünkü evin her yanı saç oluyor...kafamda geçen yılki saçlarımın üçte biri ancak var((yan taraflarım iyice açıldı ve çevremin dikkatini çekiyor artık:///yakında kel kalacağım gidişat o....üstelikte son 3_4 aydır kan tedavisi alıyorum...iler derece anemim vardı...B vitamini ve folik asit ve demir eksikliğimde ama dr nedense şuanda sadece demir tüplerimin dolması ve kanımın yükselmesine yönelik tedavi verdi(((bundan yaklaşık 10 yıl önce büyük bir sıkıntının sonunda böyle bir dökülme yaşamıştım... o zamanlar sarımsak,yumurta ve süt karışımının haricinde birde izmitte bir aktardan elde hazırlanmış bir yağ karışımı almıştım....ve bu bakımlar bende inanılmaz etki yapmış,hem şaç dökülmem durmuştu,hemde saç fışkırmıştı diplerden....gerçi o zaman bile şimdiki kadar kötü durumda değildi saçlarım....şimdi dökülmenin yanında saçlarım cansız mat elektirik verilmiş gibi...yaşamıyorlar sanki...(((şekil veremiyorum...birde benim saç diplerim çok acıyor...bazen kaşıntı oluyor ve hafifçe kaşısam bile saçlar kopuyor parmak aralarımda kalıyor.....dün akşam sarımsakları sıkacakta sıktım ...saf zeytin yağım vardı onu küçük bir şişeye koyup sarımsakları içine attım...sonra bu karışıma 2 şer şeker kaşığı olmak üzere...fındık,kayısı,susam,yılan,tatlı badem,çam terebentin,sarımsak ve hint yağı ilave ettim...evde biberiye otum vardı bir tutamda ondan koydum.....sonra bir yumurta ve birazcık süt'ün içine kazırladığım bu sarımsak yağ karışımından 2_3 çorba kaşığı ilave ettim ve saç diplerime sonrada uçlara kadar masajla sürdüm...3 saat bekledim...sonrada önce defneli saf sabunla daha sonra şampuanla yıkadım....son durulamayada birazcık elma sirkesi koydum....o kadar uğraşmama rağmen saçımla yıkanma sonrası dökülmem öncekine oranla çok azdı...ve bugünden beri saçlarımı sıvazlıyorum her defasında elime dolan saçlar bugün tek tük elime geldi.....:)))galiba fayda edecek inşallah........ramazan sonuna kadar gün aşırı,olmadı 2 günde bir bu bakımı tekrarlıyacam...birde bitkisel şampuan alacam yarın....eğer benim bu sorunum bu şekilde geçerse herkese tavsiye edeceğim...umarım geçer...aşırı üzülüyorum çünkü....ha birde hala saçlarımda koku var ama ne yapalım katlanacağız artık...eşimede dedim idare edeceksin vallahi yoksa kel bir karın olması an meselesi...önemli değil yeterki çözüm olsun dedi....bakalım ne olacak.........

canımm sen de benim gibi sarımsaktan çare bulanlardansın inşallah. benim de saçlarım aynı senin anlattığın gibiydi. sarımsak kullandım ve ilk seferde dökülme %75 azaldı. inşallah ikimiz de bu dertten kurtuluruz. çok sevindim senin adına = )

canım ben sarımsağı tahta tokmakla ezdim, içine biraz tuz ekledim, biraz da zeytinyağı ekledim. macun kıvamında oldu. bunu saçımın diplerine masaj yaparak sürdüm. başımı streç filmle sardım ve üzerine de havlu örttüm. hafif terledi kafam. 1-1,5 saat beklettim. sonra zeytinyağlı sabunla yıkadım saçlarımı. 5 kere yıkamam gerekti sarımsakları çıkarana kadar ama olsun, dökülme problemim %75 azaldı ilk kullanımda. az önce 3-4 baş soğanı -baş derken topluca oldukları demeti- tahta tokmakla dövdüm, yine tuz ve saf zeytinyağı ilavesi yaptım. bir kavanoza koydum karışımı. kullanmak istediğim zaman hazır olsun ve sarımsakla zeytinyağı iyice birbirini yesin diye. yarın tekrar kullanacağım. böyle işte canım umarım yardımcı olmuştur.

Teşekkür ederim tavsiyen için dikkate alıcam bugün acayip morali bozdu bu iş benim yaa keşke sürmeseydim zeytinyağını hala çektikçe saç geliyor elime çıldırcam ((((( senağlama
bioxin almayı düşünüyorum umarım işe yarar kullanalar var mı acba aramızda?

ok adar çok saç dökülme şikayeti var ki artık bence çağın hastalığı..ve okadarda şampuan...allah yardımcımız olsun..gür saçlılarda nazardan gidecek bu gidişle...:))

Son düzenleyen: Moderatör:
aktarımın tavsiyesi yılan yağı,sarımsak yağı,hint yağı,menekşe yağı,badem yada susam yağı,çam terebentin bide biberiye dedi o yoktu bunları eşit miktarlarda karıştırıp kullanıcam bir kere yaptım ama şöyle bir ay geçsin paylaşıcam arkadaşlar sizinle.birde unutmadan ıhlamurun çok faydası varmış iki üç fincan için dedi ama ben sevmiyorum hiç ıhlamur bakalım.belki içerim aradaa.s.yine unutmadan son durulma suyuna elma sirkesi katın.çok iyi temizlemek gerekiyor tabi.seksen tane yağ.bitlenmekten sirke korurmuş.onu unutmayın

Son düzenleyen: Moderatör:
canım kokmaz olur mu, ilk kullandım diyedir belki bilemiyorum ama 5 kere yıkamama rağmen 2 gün koktum ben, yani başkaları bir şey demedi ama ben çok rahatsız oldum kokudan. bugün yine yapacağım bakalım üniversiteye gitmeden evde kokup durayım hihihi = )

ya hcr 35 çook teşekkür ederim bana yardımcı olduun için.peki bu hazırladıın karışımı nasıl yaptın ölçüleri yani.ne kadar saçında tuttun? birde çokmu kötü kokuyor sen memnun kalırsan söyle bende hemen yapıyım.birde bu karışımdan sonra saçlarını neyle yıkadın.koca bir şişe aldım içinede çam terebenti koydum mecbur bitirmem lazım.yani bu karışımdan sonra o şampuanla yıkasam saçımı olurmu acaba.??

olur tabi canım neden olmasın, benim saçımda terebentin işe yaramadı daha çok sertleştirdi. benim de koca bir şişe şampuanın içine terebentin eklemiştim, acımadan çöpe attım =) ben zeytinyağlı sabunla yıkıyorum saçlarımı. ölçüleri de göz kararı yaptım canım. sarımsak lazım olduğu kadar soydum, üzerine biraz tuz ilave ettim ve tahta tokmakla ezdim, sonra üstüne saf zeytinyağı ekledim azıcık, böyle hafif macun kıvamlı bir şey oldu, çok cıvık değil yani. küçük cam kavanoza koydum lazım olunca tekrar kullanmak için. aslında bu yazıyı yazarken bile saçımda sarımsak sarılı hala =) şimdi yıkamaya gideceğim. ben çok memnun kaldım sarımsaktan ilk kullanışta. saçlarımı yıkadıktan sonra da durumu bildiririm size =) saçımda 1-2 saat kadar kaldı, önce streç filme iyice sardım, üstüne de havlu sardım. hafif terledi kafam biraz. ilk kullanışta ben bahçemizde yetiştirdiğimiz sarımsaklardan kullandım, o yüzden kokusu daha fazla oldu. bir de şampuanla yıkamadığım için koku daha çok kaldı saçımla. şampuan daha iyi temizler ve kokusunu da azaltır bence. hadi ben daha fazla kokmadan saçımı yıkayayım, sonra görüşürüz öptüm canım =)

inşallah dediğin gibi ikimizde kurtuluruz bu sıkıntıdan....eğer kurtulursam zaten karışımımın tarifini gördüğüme söyliyeceğim,göremediğime haber yollayacağım ahd ettim...kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile5...şu anda karışım yine başımda sardım oturuyorum...kimse yanıma yanaşamıyor o başka,hatta mümkünse balkon kapısının yanında otur diyorlar:dilcikar:hiiiiçç umrum değil..çünkü bir kerede bile faydasını gördüm...aynen dökülmem bayağı azaldı yani misalen 200 tel saç döküyorduysam 20 tel'e düştü diyebilirim :sm_cool:inatla devam edeceğim...saç getirip getirmeyeceğini anlamak sanırım 1_2 ayı bulur....ama ben 15 gün gün aşırı, sonra haftada 2 gün gibi devam edeceğim...Allah'ın izni ile bu sorunum geçip sonuç elde edersem bile ayda bir bu tür bakım yapmayı ömrüm oldukça ihmal etmem....cidden çok moral bozucu...geçen sabah eşimi balkondan yolcu ederken...su gibi bir kız o kadar güzel anlatamam dolmuşa binmek için bekliyordu ...(evim şehrin ana caddesinin üstünde)ben yukardan baktığım için rahat gördüm...tepesi nasıl açılmış olduğu gibi kafa derisi gözüküyor saçları omuz hizasında ama tül gibi:bbo:yüzü bebek gibi,fiziği kusursuz boy post mankenleri kıskandırır...ama o saçlar kara bir bulut gibi hepsinin üstünü örtmüş...yani kadında saç çok çok önemli...onun adına çok üzüldüm kendi adıma ya bende böyle olursam diye korktum...onuda gördükten sonra hele kesinlikle kararlıyım bırakmıyacağım bakımımı koksamda devam yani....

birde geçen gün bir arkadaşımın görümceside böyle aşırı saç dökülmesi yaşamış...oda sarımsakları saf zeytinyağında bir kavanoz içinde tam bir ay bekletip,sonrada o yağla bakım yapmış ...arkadaşım diyorki bir görsen saçlarını hayret edersin...diplerden saç fışkırdı bir o kadar da sağlıklı pırıl pırıl dedi....şimdi bende ayriyeten böyle bir kavanoz hazırlayıp bekleteceğim...bir ay sonrada onunla devam ederim diyorum....ha birde birşey daha çam terebentini bende koymuştum bir şişe şampuana ve küçük bir kapağı vae zaten onunla 2 kapak koymuştum ama benimde saçlarımı sertleştirdi ve daha bir mat yaptı...kullanmadım aynen bir şişe şampuanı bende ziyan ettim sayılır...şöyleki yazın tişörtlerimi yıkarken,bazende ev silme suyuma kokusu olsun diye kullandım gittinaniknanik....ne ise ben dediğim gibi devam...arada gelip bilgi veririm..inşallah fayda eder:Saruboceq:sevgiler

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleme:
ya benim saçlarım normalde hiç dökülmezdi ama bu 1,2 ay önce ben habire şampuan değiştiriodum biri bitince başka bi şampuan alıyordum sora saçlarım hafifden dökülmeye başladı bbu sefer 1,2 ay önce aynı şampuanı kullanmaya karar verdim ama saç dökülmesi daha da çok olmaya başladı tek tük dökülen saçlarım şimdi saçlarımı yıkarken elimde bir avuç saç la kalıyorum çok feci dökülmeye başladı farklı farklı şampuanda kullanmıyorum 2 aydır bildm bileli elidor kullanıyorum ne yapıcam bilmiyorum normal bir dökülme değil saçlarımı yıkarken bir avuç saçın elimde kaldığını görünce çok sinirlerim bozluluyor artık saç kalmıcak die kokrmaya başlamadım diyemem saç dökülmesine ne yapmam lazım bana yardım edebilirmisiniz

bizim yaptığımız bir maske var 1 yumurta sarısı limon ve zeytin yağı yarım saat kadar beklet saçında yıka fayda edebilir

bende şuanda bu maskeyi denedim inş faydası olur saçlarım zeytinyağlı şekilde buraya yazıyorummirmirmirmir

ekrulum_mor ametist canım ben de senin gibi daha ilk kullanımda sarımsaktan çok memnun kalanlardanım. aslında sarımsak formülü şöyledir: 2o diş sarımsağı bir şişe zeytinyağının içine koyar ve bu şekilde 2o gün bekletirsin. daha sonra gerekli olduğu kadarını kullanırsın saçına. ve yeni saçlar 15 gün içinde çıkmaya başlar. ben kullanalı henüz 4. gün ama psikolojik olarak mı bilmem dökülmem durdu süprizzzzz Pazartesi üniversiteye gideceğim yine, sarımsaklı sarımsaklı kokmak istemem -tatlicadiarzu- o yüzden okul başlayınca sadece haftasonları yapacağım bu karışımı. Ama bu hafta her gün yapmayı düşünüyorum, sonra da haftasonları işte. Anlattığın gibi kadında saç çok önemli, kadının en önemli parçalarından biri. Benim saçım Allah'tan kıvırcığa yakın dalgalı, az da olsa kabarıyor, saçım dökülüyor dediğim zaman arkadaşlarım bakıyor bu kız deli mi o kadar saçı var az diyor diye ama ne bilsinler ki ben bonusum ama saçım az kaydirigubbakcemile3 İnşallah güzel haberlerimizi paylaşırız burada, yeni yeni saçlarımız çıkar. Bu arada terebentini temizlik suyuna katmak da süper fikir hihihihii kaydirigubbakcemile5 Ha bir de, çok oldum biliyorum sabah sabah ama bu mevsim geçişinde saç dökülmesi normaldir arkadaşlar, hemen herkes aynı şeyi söylüyor. ecem_tarik elidor kullanmamanı öneririm sana, saç için çok zararlı, istersen açıklayabilirim bunu sana. doğal bir şampuan kullanmanı öneririm, bitkisel şampuanlardan. neyse yeter bu kadar gevezelik diyerek sözlerime son verirken hepinizi öpüyorum a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…