Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
canım büyük eczanelere bakmanı tavsiye ediyorum.mutlaka bulacaksın.mesala bakırköydeki eczanelere bak.

kızlar benimde asağı yukarı bir bucuk aydır asırı derecede saclarım dökülüyordu evde her yer sac yataktan kalkıyorum yastık yatak her yer saclarımla dolu bir iki gündür doktorada ğittim bunun tedavisi yok dedi dahiliyeci simdi cildiyeye ğitmeyi düsünüyorum ama bir haftadır uyguladığım bir sey var sanki faydası olacak ğibi sizlerde paylasmak istedim günde 5 6 adet kayısı yemeye basladım ve faydası oluyor gibi bence sizde deneyin bir belki sizede faydası olur

işe yarar umarım canım, saçı dıştan beslemektense içten beslemek daha etkili tabi. ama dahiliyecinin tedavisi yok demesi kafamı karıştırdı, ne sorunun var ki tedavisi yok demiş = S

evet kızlar 4 aylık mucadelemi burda sonlandırıyorum artık pesss ediyorum... denemediğim karışım, şampuan, yağ vs. kalmadı her yola başvurdum dünya kadar ilaç kullandım bi o kadar doktora gittim ama nafile sonuç kuyruk kadar kalan saçlar dibe vuran bi moral ve boşalan bi cüzdan senağlama Hiç bişey fayda etmedi sarımsak için ümitlenmiştim ama oda bu akşam hüsranla sonuçlandı artık çok yoruldum ben,bütün hepsi dökülecek yapacak bişey yok çiikin bi kız olucam. umarım siz saç dökülmesiyle baş edebilirsiniz paylaştığınız değerli bilgiler için hepinize teşekkürler..:a015::a015::a015:

tatlımmm öyle düşünüp, böyle konuşup üzme beni de nolurr benneyaptımki Bak ben 6 aydır saç dökülmesi sorunu yaşıyorum hem de öyle böyle dökülme değil, tutam tutam dökülmeden bahsediyorum. İmkanım olsa da saçlarımın eski haliyle şimdikini kıyaslayıp gösterebilsem sana. Benim de çok ümitsizliğe düştüğüm anlar oldu, hatta KK'da bir konu bile açtım bununla ilgili, inan ağlaya ağlaya yazmıştım mesajları. Moralim 0 olmuştu, saçlarımdan dolayı. Sanırım insanın saçının neden döküldüğü de çok önemli, genetik bizimki belki de ondan engelleyemiyoruz. Şimdi kedi kuyruğu kadar saçım kaldı, dökülecek saç mı kalmadı ne artık eskisi kadar dökülmüyor, dökülse de inan artık gözüm görmüyor. Eskisi kadar üzülmüyorum, üzülemiyorum. İnsan her şeye alışıyor, ne kadar can sıkıcı ve üzücü bir durum seni en iyi anlayanlardan birisi benim. Ama sıkıntı stres daha da tetikliyor dökülmeyi emin ol. Allah başka ciddi bir dert vermesin inşallah :Saruboceq: Saçlarımızın düzelmesi ve moralimizin tam olması dileğiyle öpüyorum canım seni a.s.

Kızlar bence kafanıza bu kadar taktığınız için dökülüyorda olabilir. Benimde 3 haftadır dökülüyor. Daha doğrusu benim bi enteresan. Yani Banyodan banyoya çok dökülüyor. Yani banyoda çok dökülüyo toptan.Anlamadım gitti.

Birde geçen TVde annem izlemiş. Doktor İbrahim SARAÇOĞLU saö dökülmesine şiddetle lavanta kürünü tavsiye ediyordu. Uygulanışını kopyalayıp yapıştırayım nette buldum.
Kür: Saç dökülmesine karşı
Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.

Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce sabun (tabii yeşil sabun) veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır. Eğer, saçlarınızda kepek var ise veya saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırmak istiyorsanız, bunun için çözüm ısırgandır (Bakınız: Isırgan)

bende bugün tv'de sac dökülmesine karsı etkili bi maske gördüm.hint yagı,badem yagı,susam yagı,defne yapragı,zentinyagı,sarmısak ve b vitaminli ampulü karıstırarak sacımıza sürüyoruz,daha sonra streç filmle sarıp beklettikten sonra defne sabunu veya sampuanıyla yıkıyormuşuz..ben bi deniycem bunu umarım faydası olur gerci benim artık fazla dökülmüyor ama yinede rahatsızım bu konudasenağlamasenağlama bide 1 haftadır bioblas kullanıyorum saclarımı yumusacık yaptı ve dökülmeyi biraz azalttı:1hug:

yalnız kızlar sizi bir konuda uyarmak istiyorum defneli şampuanları yağlı saça sahip olanlar kullansın, diğer saç tiplerini kurutuyor çünkü. lavanta kürünü ben de uygulamaya başlayacağım sizi bilgilendiririm a.s.

Kızlar ben lavantayı kendi saçımda denedim, tabi herkese farklı etki yapar ama benimkini çok güzel parlattı Bi de saçlarım daha canlı görünüyor sanki.

priorin kullanıyorum vitamin sacı içten besliyormuş,haftada bir bakımyağıyla masaj yapıyorum sacıma bu cidden parıl parıl yapıyor...tresan sampuanımın adı bunun da içine cok az cam terebenti koydum...seyrelme vardı saclarımın önünde başka bir dökülme yok günlük normal bir dökülme..tek sorun önlerdeydi bu sabah dikkatimi çekti kısa saclar var tam o bölgede sanırım cıkıyor inş.orası coğalacak ..

Kızlar ben lavantayı kendi saçımda denedim, tabi herkese farklı etki yapar ama benimkini çok güzel parlattı Bi de saçlarım daha canlı görünüyor sanki.

Lavanta aktarda satılıyor değil mi? Luru lavantadır sanırım?

canımmm çok üzüldüm :teselli:
lütfen pes etme canım elbet sana faydası olacak bir yöntem vardır benimde annemin saçlarının dipleri gözüküyor belki bende öyle olucam offf klava:
yeni bi karışım öğrendim tarifini tam alınca izlerle paylaşırım
votka ve şuşka biberiyle hazırlanan bişeymiş saçlı derideki kan dolaşımını hızlandırıyormuş tam tarifi alınca burada yazarım

günaydın pisika,

canım bende tarifini dört gözle bekliyorum,internette araştırdım ama bulamadım.

iyi bayramlar...

ben yaklaşık 3 aydır düzenli zinconun çinko hapını kullanıyorum yanına da benoxol hapı şampuan olarak ta dfn garlı gerçi bu şampunanı henüz kullanalı 1 ay oluyo memnunum saçlarımı görenler şaşırıyo çünkü şaçlarım aşırı bi şeyrekleşme vardı şimdi ise baya gürleşti alllahıma şükür eski gürlüğüne kavuştu bu yaşıma geldim saçlarım hiç bu kadar dökülmemişti arkadaşlar size tavsiyem çinko hap ı düzenli beslenme ve saç tipine uygun şampuanlar kullanmaktır bu arada gürleşsin die arada bi yumurta sarısı maskesi yapmıştım oda ayda anca 2 defa uygulamıştım bakım yağları kullanmadım şaçlarımı düzleştiricilerden , jöle ve saç şekillendirici kremlerden 5 ay uzak tutum ve hiç kullanmıyorum saçlarım genelde toplarım ve bunun faydasını görüyorum

günaydın pisika,

canım bende tarifini dört gözle bekliyorum,internette araştırdım ama bulamadım.

iyi bayramlar...

deryacım tarifi alır almaz burada paylaşacağım

yayen arkadaşımızın dediği gibi çinko gerçekten çok faydalı ve birde biotin öneririm onunda saçın sağlığı ve beyazlamasını geciktirici özelliği var
zinko artık üretilmiyor dediler ben solgar tavsiye edebilirim
biotin 18 çinko 22 falan ve içinde 100 kapsul var
hadi kurtulalım şu cılız saçlardan kaydirigubbakcemile5

Vallahi ben Zinco kullandım ve mahvetti beni. Bünye ile ilgili bir mesele sanırım. 2 ay kullanmam gerekiyordu ama o kadar yıprattı ki vücudumu çöpe attım hepsini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…