Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
akadaşlar lavanta çayı nasıl bişi?? ağır değil mi tadı ?? kokusu etkin bir bitki çünkü.. ben hem işyerinde hem evde lavanta kokusu kullanırım.. oda kokusu olarak yani.. çok severim bu kokuyu.. içip içip de ayaklı oda spreyi gibi etrafa koku saçmıyım kaydirigubbakcemile3

rapunzelım lavanta cayı sıvılceye ıı geldımı pekı haftada kac ker ıcmek lazım aktora gıtsem lavanta cayı dıye mı alacam bılgılendırsen sevıbırım

yazılanları şöyle bir okudum da eğer genetikse işimiz zor kızlar.Anneminde saçları seyrekbenneyaptımkimalesef.teyzelerimde okadar değil yaşlılıktan azalmış.annem oriyal mi nasıl yazılıyor kızlar bilmiyorum.onunla açtırıp, sarıya boyattırıyormuş.annemin saçını çok dökmüş,bunlar kulağımıza küpe olsun ve stres de başlı başına neden olmasada arttırıyormuş,benimki neden dökülüyor bilmiyorum.iğne yedim dökülme için iyi sayılırım.Tekrar ogünlere dönmek istemiyorum.psikolojim bozuldu nerdeyse.sürekli ayna elimde saçımın tepelerine bakmak usandım:çok üzgünüm:
kızlar saçı dökülen,seyrelen okadar bayan görüyorum ki dışarılarda, ama neden?????????

bende yaklaşık 5 ay oldu doğum yapalı ve son 2 aydır aşırı saçım dökülüyor.
bende Suna Dumankaya'nın tarifini denedim 1 avakadonun yasrısını ezip 2 bıldırcın yumurtası 1 tatlı kaşığı susam yağı yada zeytinyağ karıştırıp saç diplerine sürüyorsun 30 dak bekletip yıkıyorsun .ben 1 kez yapabildim o yüzden bir faydasını görmedim haftada bir uygulanması lazımmış. Saçlarımı bile kısa kestirdim .Ama hala devam ediyor dökülme

gülenhayat doğumdan sonra dökülme normal deniyor ama çok mu dökülüyor 50,100....
vitamin,demir eksikliğinden felan olmasın bebek emiyosa olabilir

yılanotu yağı diye bir şey varmış saç dökülmesine iyi geliyormuş yeniden çıkarıyormuş, duyanınız kullananınız var mı?

herkeste aynı etkiyi yapıcak diye bi kural yok ki...bana iyi geldi saçlarım canlandı ve çok memnunum ,o yüzden paylaştım...

iyi yaptın ne mutlu sana ben de niye paylaştın demiyorum zaten tecrübemi yazdım, herkeste aynı etkiyi yaratmadığını bilsin insanlar diye

benim de 2.doğumumdan sonra yani 3 yıldır saçım dökülüyor çinko kullanıyprum fayda yok.ibrahim sarcoğlunun lavanta suyu tarifini duydum.1 lt suta 1 yemek kaşığı lavanta koyup kaynatılıyor.deniyorum bakalım inşallah iyi gelir dökülmye yoksa kel kalıcam allah korusun.ve bende bir saç vardı arkadaşlar bir bakan bir daha bakrdı tabii kapanmadan önce.evde de sürekli açığım ama örtüden olduğunu kesinlikle düşünmüyorum zaten.sağlıkla...

bende kullanıyorum benim mevsimlik dökülüyo ama önlem amaçlı yasakkelime biraz azalttı dökülmeyi bu 3. kullanışım galiba ama kesinlikle yumuşatıyo ve parlaklık veriyo umarım sende de işe yarar hihoyyyt

Selam kızlarr, eminim izleyenleriniz olmuştur ben de kısa bir özet geçeyim bugün Seda Sayan'ın programında Dr. İbrahim Saraçoğlu vardı ve saç dökülmesi için şöyle önerilerde bulundu :

-Katı ve hayvansal yağlarla beslenmeyin

-Saçınızı lavanta ile yıkayın. Tarifi : Banyoda saçlarınızı normal olarak sabunla veya şampuanınızla yıkayın. En son yıkama suyunuzu lavanta suyu ile yapın ve banyodan çıkın. Saçlarınızı bir havlu ile sarıp yarım saat bekleyin. Daha sonra saçlarınızı sadece su ile durulayın.

-Doğal yeşil sabun (zeytinyağlı) ile saçlarınızı yıkayın.

-Eğer saçlarınızın hızlı uzamasını ve parlamasını istiyorsanız : 1 su bardağı suyu kaynatın, kaynamakta olan suya 1 tatlı kaşığı lavanta çiçeği ekleyin ve bu suyu 8 dakika kaynatın. Daha sonra altını kapatın, ılımasını bekleyip için. Bu kürü gün aşırı uygulayın. 1,5 ay sonrasında farkı göreceksiniz.

Evet benim not aldıklarım bunlar, umarım işinize yarar sositososito

bana doktor ducray anaphase sampuan onerdi kullanıyorum memnundum dökülmem durmustu ama son 1 aydır yine başladı bu kez mevsimsel oldugunu düşünüp üstüne fazla düşmüyorum

arkadaşlar lavanta mı çiçeğimi offf ya kafayı yicem artık denemediğim şey kalmadı 2 haftadır priorin tablet kullnaıyorum organicum şampuan ve reviingen tonik banamısın demiyor ya bugün de demir hapı ve depresyon ilacına başladım dokulme durmuyo zeytinyağı yumurta sürdüm sarımsak badem yağı sürdüm ama nafile gün geçtikçe tapelerden açılıyo psikolojim bozuldueczaneye gittim kamara ile baktı saç gözeneklerin tıkanık şampuan açamamış saç çıkmaz dedi obür eczanede bunun dediğini yalanlıyo saç gözenekleri kapanan var mı doktorun verdiği şampuanı kullanıyorum ya daha ne yapayım bilmiyorum hepsini karıştırmaktan korkuyorum
sa.çımı yıkayıp çıkamıyorum öğretmenim ve saçlarım sekillendirici sürmeden iğrenç duruyo tüleriyo onu da sürmemem gerekiyormuş napacam bilmiyorum ya bügün priorin stantındaki bayan saçların yanmış röfleden dedi herkes perme üztüne perme yaptırıyo ben 27 yıllık hayatımda ilk defa yaptırdım onda da neler geldi başımaaa;(((((((

üzülme canım ve saçına her duyduğunu uygulama birden, saçına da yazık gözenekleri da kapanır, kalan saçlarından da olursun alimallah. Tek bir şey seç ve onu dene saçında ama 3-5 gün değil uzun süre kullan ki sonucunu görebilesin. Ben de bir öğretmen adayıyım ve endişeni gayet iyi anlıyorum, saç dökülmesi de yaşayan biri olarak. Ayrıca doktorun söylediklerine ek olarak şunu yazmayı unuttum : Saçlar ekim 15'e kadar yaprak dökümü gibi dökülürlermiş. Kullanman gereken şu tatlım resmini ekliyorum :

ya pardon canım ama resmin ne olduğunu anlayamadım

27 yıllık hayatımda kaç mevsim gördüm hiç bole dokulmemişti tabi röfle ekstra işlem saç şekillendirici stres de eklenince heralde saç kalmadı başımda umarım doktorun teşhisi doğrudur bakalım birde ayın 15 ini bekleyeyim kesilecek yada azalacak mı ağaçlardan fazla yaprak gibi saç döküyorum ya okadar gürdü ki saçlarım her gören azalmış diyo işime de konsantre olamıyorum ya nedir bu göz altı morarır çizgiler çıkar saç dokulur ne cekiyoruz ya

sanırım bir ay olmamıştır doktora gittim bütün kan tahlillerim çıkınca bana bir losyon yazdı ve bepanthene ampulle karıştır saçlarına sür iki üç saat sonra yıka dedi
ilaç ismi vermek yasak değildir umarım

losyonun ismini aynen yazıyorum
Elocon losyon (mometazon furoat 1 mg)
ve bepanthene ampul
ikisinden eşit miktarda karıştırıp saç diplerine sürülecek

arkadaşımın kardeşine aynı içerik olan losyon yazmış ve dökülmesine iyi gelmiş bende yeni başladım umarım faydası olur

herekese tekrar geçmiş olsun

"kan tahlillerim normal çıkınca" yazacaktım eksik olmuş
mesaj düzenleme yokmuş buraya yazıyorum

Canım resimdeki lavanta çiçeği, kuru lavanta. Saçın için kullanman gereken bu. Biraz daha kuru ve koyu renkte de olabilir.​

teşekkür ederim canım bugün gidip alacam şu ibrahim saraçoğlunun tarifi değilmi

elocon kaşıntı kremi değilmiydi ya? canım saç diplerinde kaşıntın varmıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…