Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

canım benim kuruyken bir dokulme yok ama su değdiği an kendi suyla kopup gidiyo saç oranıma baktırdım yuzde 60 azalmış saçlarım düşün yani 1 ay öncesind eyeni çıkan saçım da yoktu oyuzden bu kadar sevindim yoksa malesef dokulme tam gazyani bir 2 haftadır yarı yarıya azalmıştı sevinmiştim ama sevincimin kursağımda kaldığını gördüm yıne kopmalarım başladı maleseffffff çay derken ne yapıyosun kı çayla?ben ısırgan ve turplu su yapıyorum ama herkesin nasıl haftada 1-2 cm uzuyo anlamadım sanırım bende problem var benim ayda 1 bile uzama yok

benim de dökülmem ne yapsam da gecmiyo yaa. benim de normalde kuruyken fazla yok ama saçımı yıkarken neredeyse yarısını kaybediorum:bbo: yıkarken çok sertleşiyo ve dolaşıyo açmaya çalışırken tabi ki çok dökülüyo.çok üzülüyorum böyle döülenleri de çok iyi anlıyorum. inşallah düzeliriz bian önce:Saruboceq:

Benimde hep banyoda dökülür saçlarım ama hiç azalmıyor. Sanırım yerine yenileri çıkıyor o yüzden. Yoksa saçlarım çoookkk azalırdı her banyoda bu kadar dökülmeye. Of ya acaba saçımızın banyoda dökülmemesi için ne yapmalıyız?

slm arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza =) beni de aranıza alırsanız sevinirim =)
benim de saçlarım avuç avuç dökülüyor tiroid var ondan sanırım benimle aynı durumda olanlar varsa yapabileceğim bişey varmı bu dökülmeler için =(

Arkadaşlar benimde aşırı dökülmem var anemiden dolayı,sizden birşey rica etcem saçları dökülüp zeytin yağlı sabunla saçlarının dökülmesini durduran ve gürleştiren oldumu allah rızası için söylesin.seygiyle kalın.

kızlar öncelikle hepimize Allah sabır versin bi de sağlıklı saçlar versin :jeyyar:

ben de 9 aydır durmaksızın avuç avuç saç dökülmesi yaşıyorum. doktora gittim ancak kan değerlerim normal çıktı...

sonunda tekrar başka bir doktora gittim, kan testi yaptırdı ve kan değerlerim maşallah iyi çıktı

Ancak B12 vitamini eksikliği çıktı, bu yüzden haftada 1 vitamin iğnesi, 1 B vitamini ilacı ve 1 A vitamini hapı verdi. Yanında da RESTOREX şampuan kullanmamı söyledi. İlaçlara bugün başladım.

Ama anladığım tek bir şey oldu bu 9 ay sonunda. Ben aylardır saçımı düzeltmek için her şeyi denedim, duyduğum her şeyi yaptım, ama nafile senağlama Yağlar, kürler, mayalar, otlar, böcekler ne varsa denedim saçımda; ancak en ufak bir yararı bile olmadı. Döküldü de döküldü, şimdi eski saçlarımın %6o'ını kaybettim. En sonunda sorunun nerede olduğunu bulduk, B vitamini eksikliğinde. Bu sabunlar, yağlar bilmem neler, hiçbir sorunu olmayan insanlarda işe yarıyor bence. Vücudun herhangi bir yerinde problem varsa, o problemi gidermeden başka ekstra şeyler işe yaramıyor malesef.

Ben her uyguladığım şeyde dua ettim, Allah'ım şifa senden, bu kullandığım sadece bir aracı diye dua ettim hep. Şu anda başladığım ilaçlar için de böyle düşünüyorum. Umuyorum B vitamini değerlerim normale geldiğinde, sorun yaşamayacağım artık. Giden saçlar zaten gitti, eskisi gibi gür saçlar beklemiyorum artık, en azından kafamda kalanlara sahip çıkabileyim. O da bana yeter...

Hcr35 arkadaşım canını sıkma elbet dökülen saçların geri çıkacak canım. Dökülen saçlarımızın yerine yenisi çıkmasaydı şimdi hepimiz kel olurduk. Bende iki gündür B12 vitamini alıyorum. Ben sınavlara hazırlandığım için, zihnim için kullanıyordum. B12 eksikliği saç dökülmeside mi yapıyormuş yani?

Vallahi canım ilk gittiğim dermatolog kan ve tiroid testi yaptırdı ikisi de temiz çıktı çok şükür. O bir şey bulamamıştı.

Sonra başka bir dermatologa gittim ve bana kan değerlerimi sordu, testlerimin iyi çıktığını söyledim. Kan ve B12 testi yaptırdı. Normalde B12 2o8-963 değerleri arasında olmalıymış, ama benimki 156 çıktı. Doktor bunu 400'lere taşımamız lazım dedi. Doktorun ilk söylediği B12 testi olduğuna göre, demekki saç dökülmesi de yapıyormuş :uhm:

Sağol canım. Bende devam edeyim o zaman B12'ye. Benimde kan değerlerimde birşey yok çünkü test yapılmıştı. İnşallah B12 iyi gelir hepimize.

canım sen b12den bahsedince bende yaptırmış oldugum testlere baktım bendede varmı diye vitamin b12den bahsediyosun sanırım eğer oysa bendeki aralık 134-590 denmiş benim sonucum 204 çıkmış :uhm:

Allah Allah :uhm: Benim doktorum bunu 4oo lere çıkarmamız lazım dedi, belki birimleri değişiktir ondan sonuçlar farklıdır

Allah Allah :uhm: Benim doktorum bunu 4oo lere çıkarmamız lazım dedi, belki birimleri değişiktir ondan sonuçlar farklıdır

bilemiyorumki kafam karıştı benimde:roflol: benim testime göre senin sonucun normal ama seninkine görede benimki sınırın altında ilginç-tatlicadiarzu-

Arkadaşlar benimde saçlarım çok dökülüyordu 1 aydan beri kullandığım bir kür var size onu yazacağım ben faydasını görüyorum çok memnunum sizde deneyin....
1 kutu bepanten ampül(eczaneden 5 ya da 6 lira) 1 kutu E vitamini, 1 kutu B vitamini ,1 Şişe çam terabentin.bunların hepsini eczaneden alın...daha sonra aktardan saç bakım yağı,fındık yağı alın... ayrıca en önemlisi de ben şampuanımı da değiştirdim çünkü hangisi olursa olsun içinde kimyasal mad. var onun içinde Tresan ısırgan otlu şampuan aldım(eczaneden)...yapılışına gelince :ısırganotlu şampuanın içine sırasıyla ; bir kapak çamterabentini ekleyin(kendi kapağıyla), yarım kapat kadar fındık yağı(şaçın kurumasını önlüyor çünkü çam terabentini biraz sert) ve yarım çay kaşığı tarçın ekleyin( tarçın saçları çok güzel parlatıyor)saçlarınızı sürekli bu şampuanla yıkayın...
şimdi ise şaç bakım yağına gelelim;saç bakım yağının içine aldığımız E,B ve bepanten ampüllerden 1 er tane kıralım eğer evinizde hakiki zeytin yağı varsa 1 yemek kaşığıda ondan ekleyin..bu karışımı haftada bir saçlarınıza uygulayıp en az 1 saat bekletin ve ısırganotlu şampuanınızla yıkayın...inanılmaz derecede far kettiğini göreceksiniz ve ayrıca saçlarım çok çabuk şekil almaya başladı...umarıım faydalı olmuşumdur

ayrıca önlerden küçük küçük saçlar çıkıyor arkadaşlar bu yazdıklarımı uygulamanızı kesinlikle tavsiye ediyorum..

çam terebentinin kokusuna bayılmıştım ama bende işe yaramadı dahaçok döktü diyebilirm gerçi devamlı kullanmadım bıraktım..
ayrıca bepanten bemiks ve evigeni karıştırıp bende maske yaptım ama hiç bi değişiklik olmadı :çok üzgünüm: artık bendee şunu yaptımda saçlarımın dökülmesi durdu demek istiyorum yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasenağlama

canim zeytinyağlı sabun kullan her ne kadar sert yapış olsada dökülmeyi azaltıyor.arkadaşın dediği gibi değilde bende zeytinyağı,badem yağı,be pantentene,e vitamini ampul kırıp haftada bir yapmayı düşünüyorum.

brcinn arkadaşım saç yapısına göre değişiyor demek ki..bende işe yaradı ama şampuanın da etkisi olduğuna inanıyorum...dökülme tabiyki var hiç yok diyemem ama olması gerektiği kadar.zaten sağlıklı saçta dökülme olması bir yere kadar normal.fazlası için tabi bakım yapmak gerekiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…