Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaşlar benimde saçım çoook dökülüyor. saçım çok gürdü son 7 aydır aşırı dökülüyor öncedende dökülürdü sadece sonbaharda oda 15 gün sonra dururdu. şimdi saçlarımın %70 döküldü günde yaklaşık olarak 400 saç gidiyor. senağlama şampuan olarak bioplas (saç dökülmelerine etkili ) kullanıyorum. 3 aydan beri saçıma bakım yapıyorum sarımsak yağı,badem yağı,susam yağı karıştırıyorum masaj yapıyorum. ama hala dökülüyor. acaba doğum kontor hapları yapabilirmi ? çünkü hap kullanmaya başladım ondan sonra dökülmeye başladı. bu ay bırakmayı düşünüyorum. nasıl korunacağım onu da bilmiyorum mirmirmirmir YARDIM EDİN LÜTFENNNN AKIL VERİN BANA senağlama

azel_belizcim canım haklısın her saç tipine herşey olmuyor biliyorum ben yeteri kadar üzgünüm bu konudada keşke bendede işe yarasaydı tresanı bende aldım çok uzun süre kullanmadım saçlarımı kuruttu çünkü belki bi kaç yıkamada düzelirdi ama devam etmedim hem içinde dimethicone var diyede bıraktım şimi yeni bi şampuana geçtim organıcum diye bakalım o işe yarayacakmı.

vay sende bizdensin haa:içelim::teytey:

canım,yan etkilerinde yazıyor mu dökülme yapar falan diye?doktora gitsen daha iyi olur bence.benimde çok gür saçlarım vardı azıcık kaldı.şimdilik ısırgan ve badem yağı kullanıyorum biraz durdurdu.ama doktora gitmem gerek.her duyduğumuzu saçımıza sürmek hiç iyi değil.

evet canım saçta demiyorda ciltte döküntü yapabilir yazıyor. 1000 kişide 1 kişi de görülüyormuş. yağlar, bitkisel ilaçlar bitmiyor ben yaptım faydası olmadı. hangi birini yapıcan ki dr gitmek en iyisi ama işten izin almak zoor oluyor. ama bişekilde gitmek gerekiyor. yoksa bu yaşta kel kalıcamsenağlama

bircnn merhaba canım..treasan şampuanın içinde dimethicone var diye bıraktım demişsin onun hakkında bilgi verir misin?merak ettim doğrusu.. hemşerim

azel_beliz canım bende dimethiconun saçlara zararını bu forumda öğrenmiştim. dimethicone silikon demek saçların parlaması için genelde tüm marketlerde satılan şampuanların içinde olan bi madde ben yıllardır elidor kullanıyodum parlak saçlar için olanını 2-3 sene rahat kullandım ve bi anda saçlarım dökülmeye başladı şampuandandır demiyorum ama başkada bi sebep yok tüm tahlillerim temiz genetik bidurum yok ben şampuanın içindeki silikondur die düşünmeden edemiyorum o yüzden içinde dimethicone olmayan bi şampuan, saç kremi vs. kullanmaya çalışıyorum. tresanda yok diye biliyodum hatta aldım güvendiğimden bakmadım bile alırken kullandım bikaç kere bakıyım bi içindekilere dedim ondada vardıı ama kuzenim yazın almış onunkinde yoktu o yüzden onuda kullanmıyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-bakimi/14206-sampuaninizda-dimethicone-varsa-dikkat-8.html burdan detaylı bilgi edinebilirsina.s.

merhaba arkadaslar benim saçlarımda oryal var ve çok dökülmeye basladı doktora gittim bir ilaç verdi o keser gibi oldu ama fayda etmedi açıkcası çok fazla. adnan saraçoğlu nun lavanta kürünü yapmaya basladım ilk yaptığımda yarı yarıya az saçım dokuldu ikinci de daha da azaldı devam ediyorum uygulamaya size de tavsiye ediyorum bir kere yapın anlıycaksınız işe yaradığını.

Kür: Saç dökülmesine karşı
Bir tutam (yaklaşık 5g) lavantayı 750 ml kaynamakta olan suya ilave ediniz. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.

Eğer, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat etki ettiriniz. Yarım saat etki ettirdikten sonra sadece suyla durulayınız.
Eğer, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, önce sabun (tabii yeşil sabun) veya şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat etki ettiriniz. Daha sonra sadece su ile durulayınız. Saç dökülmesi durana kadar haftada bir-iki defa uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır. Eğer, saçlarınızda kepek var ise veya saçlarınıza parlaklık ve canlılık kazandırmak istiyorsanız, bunun için çözüm ısırgandır

arkadaşım tiroid varsa hiç bir ot fayda etmez,tiroid,b12 eksikliği saç döker,doktora git hepsine uygun ilaç mevcut.normal sınırlarda birimden birime değişir.ben bir yerde okumuştum ferritin en az 70 olmalı diye dökülmeyi engellemek için.(halbuki normal sınır 25-140 bu sınırlar az farkla değişebiliyor)
en iyisi rogaine miş ama ben cesaret edemiyorum,kıllanma yapabiliyormuş :1shok:

Arkadas hakli önce kesinlikle doktora gidilmesi lazim triod bezleri iyi calismiyorsa sac dökülmesi ilk belirtileri.

Ayrica Cinko eksikligi de varsa ,dökülmeye sebeb oluyor. (CINKO hapini eczaneden bulabilirsiniz)

Kan tahlili yaptirmanizi tavsiye ederim ,birde saci sampuanlarken sampuani elinize alin tepeden baslamayin sacin arkasindan baslayin sampuanlamaya,Doktor söylemisti bunu bana her gün yikaniyorsaniz tek sampuan yap sacina iki kez sampuanlanma demisti.

kızlar bendede demir eksikliği var saçlarım çok dökülüyor bugün lavanta aldım onu sürcem o iyi geliyormuş suyu deneyen var mı aranızda

bende dermancım aynı dertten muzdaribim,ben 2 ay önce dermayoloğa gittim demir eksikliği anemisi çıktı ilaç verdi ferro sanol diye onu kullnıyorum ve priorin kullanıyorum 2 ay olacak bu süreçte yılan yağı yaptım 1 aydır da ısısrgan otu yapıyorum dökülmeyi sorarasan devam ediyor ama ufak saçlarım çıktı onlerde belli oluyor.

ISIRGAN parlaklık veriyormuş canım bende kullanacağım demir eksiliği çok var bende kel kaldım valla belkide bioderde alırım bilmiyorum düğünümde olacak diye saçlarımı kestirmiyorum

ayyy kızlar çok şükür benim dökülmem durdu gibi, 2 haftadır doktorumun B12 tedavisi için verdiği ilaçları ve iğneleri kullanıyorum yanında da Restorex şampuan almamı söyledi doktor. Gün aşırı yıkıyorum saçımı, sadece yıkarken dökülüyor artık eskisi gibi elime gelmiyor çok şükür Allahıma.

derman ben dünden beri yapıyorum hergün bir tatlı kaşığı harnup pekmezi iç 1 aya kadar değerlerin normale dönebiliyormuş denemeye değer bence.

dün akşam bir arkadaşımdan öğrendim o da televizyonda bir uzmandan duymuş
ılık zeytinyağı içine birçay kaşığı yaş maya ekleyip saç diplerine sürüyormuş
saç dökülmesinin azaldığını ve yeni saçların çıktığını söyledi
en kısa zamanda bende uygulayacağım

Teşekkür ediyorum brcinn, verdiğn bilgiye.Evet maalesef tresanda da var.baktım içeriğine.bakalım bir süre daha kullancağım etkisi ne olacak..offf offf :1no2:

Hadi gözün aydın canım. Benimde B12 aldığımdan beri saçlarım dökülmüyor pek. Sanırım bizim sorunumuz B12'ymiş :)

çook sevindim canım darısı benim başımaa. acaba bende b12 takviyesimi yapsam biliyosun sonuçlar bi garipti senin test sonuçlarına göre bendede eksikti :roflol:

Bilmem canım B12 beyin için de iyiymiş, ama tabi doktora danışmadan kullanıp süper zeka olmayalım kaydirigubbakcemile3

kızlar benim de saçlarım boyadan sonra çok dökülmeye başladı tresanın toniğini aldım dün ilk defa kullandım dökülmeye iyi gelir mi bilmiyorum işe yarayan oldu mu sanki biraz parladı ilk sürüşten saçlarım ama güçlendirir umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…