Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Kızlar ben bi ara saçım uzasın diye entele kullanmıştım.Benim saçım da çok döküülüyo entele kullanırken dökülmedi hiç gerçekten.Sonra bıraktım kullanmayı bayaa zaman geçti ama keisnlikle dökülmeyi durduruyo

ben önceden defne garlı şampuan kullanmıştım dökülmesi durmuştu.sonra saçımdaki kepek sorunundan dolayı otacı kullanmaya başladım saçım acayip dökülmeye başladı kızlar.acaba şampuan mı döküyor saçımı bukadar.gerçi bitkisel şampuan ama bende anlamadım bişey.normalde fazla dökülmüyor ama banyo yaparken felaket dökülüyor.

defne garlı ben de kullandım ama fayda göremedim bıraktım.. uzun kullanıp fayda gören var mı fisfisfis

zigavus kullanmaya başladım ben de denemediğim şey kalmadı iki aydır acayip dökülüyor saçlarım moralimi bozmayayım diyorum ama istemeden üzülüyorum

Arkadaşlar,

Bende aynı sorunu yaşıyordum ve saçlarım döküldüğü için çok üzülüyordum. Forumda dilekumur'un tavsiyesi üzerine saçlarıma sarımsak sürmeye başladım. ınanın ikinci denemeden sonra saç dökülmem durdu ve yerine yenisi çıkmaya başladı. Herkese tavsiye ediyorum.

peki anlatırmısınız ne zamandır dökülmeniz vardı ve bir anda mı kesti dökülmenizi
nasıl uygalamaya geçtiniz baştan sona anlatırmısınız?

yaa kızlarr bende tam oalark ondan mı bılemıyorum ama paylasmak ıstedım belkı faydalı olur dedım.. 10 gundur falan bakım yapıyorum =) bide ben böyle bsye basladımı abartıyorum sankı herseyı kullanasım gelıyor.. nyse oncee guzelce ampullerımı aldım (bepanten+bemıks+evigen olan) bunları 10 gun ıcınde sanırım 3 kere falan kur yapıp kullandm zeytınyaglı yumurtalı nyse guzel geldı dokulmem bıraz kesıldı tbı 2 gunde bır de sarımsak suruyrdum.. baktm 3 gece once yıne basladı dokulmem pff gercı benm öyle asırı bı dokulmem yok ama saclarım ınce oldugu ıcın yaws yaws acılmasndan korktum acıkcası.. YILAN YAGI ıle olan bolumdekı yorumları okuyunca kafama yattı annemn kendı ıcın aldıgı (Bilse vurcak benı =)) yılan yagını guzelce çamterebentınlee karstrıp bı guzel surdum dun baktım banyoda fazla dokulmedı sasrdm dedm heralde ben yanılıyorum :S sonra azöncee yıne yaptım anam valla banyoda 3 tel dokuldu suan hala ıslak sacım cekıyorum gelmıo sanırım ıse yaradı kızlarr sac cıkartması ıcın kullanamaya karr vermıstım ama dokulmeme ıyı geldı sanırım umarım oyledır devm etmez.. paylasmak ıstedm sızlerle dee baska kullanıp faydasını goren varmı ozellıkle de sac cıkartma konusundaa.. Biraz uzun oldu kusra bakmayn kızlarrr bol gürlü saçlarropuyorumnanaktan
hmm buarada sampuanımn ıcınde de çamterbntın ve ampullerımden var =)

Tabii ki anlatırım.
Önce saçlarımın ne kadar döküldüğünü anlatmak istiyorum. Saçlarımı çok sık boyadığım ve kalitesiz boya kullandığım için yıpranmışlardı. Hem dökülüyor hem de rengi soluyordu. Özellikle ön tarafımda ve tepe bölgemde ciddi açıklamalar olmuştu. Gerçekten moral bozucu bir durumdu.

Saçlarımın güçlenmesi için badem yağı, kekik yağı gibi karışımların olduğu yağlar sürdüm. E vitamini kapsülü, bepanten kapsül gibi uygulamalar da yaptım.
Ve bir gün kadınlar kulubunde araştırma yaparken sarımsak formülünü gördüm. Ne kaybederim ki bir de bunu deneyeyim dedim.
Ben de sarımsak rendelemek için minik bir rende var. Onunla sarımsağı rendeledim. Saçımın dökülen bölümlerine iyice yedirerek sürdüm. Bu arada bir yanma hissi oluşabiliyor, bilginiz olsun. Daha sonra saçıma bir baş örtü sardım. Yarım boyunca bekledim. Ardından önce iyice durulayıp sonra zeytinyağlı sabun ile yıkadım.
ılk denememde saç rengimde parlaklık oldu. ıkinci denememde dökülmeler azaldı. Dün artık 10uncu denemeyi yaptım. Saçlarım dökülmüyor ve yerine yenileri bile çıkıyor. Beni her göre saçların ne kadar gürleşmiş diyor ve çok mutlu oluyorum.
Son bir kaç denememde sarımsakla beraber biberiye yağı kullanmaya başladım. Kan akışını hızlandırıyor ve saçın uzamasını sağlıyormuş. Gerçekten faydasını gördüm.
Önemli bir şey var ki hiç bir uygulama tek seferde fayda etmez. En az 3 defa eşit aralıklarla düzenli olarak uygulamanız gerekir.
Sarımsak sürmek hem çok ekonomik hem de gerçekten etkili bir yöntem.

son bişi daha sorcam size koku ile ilgili bir arkadaşdan duydum burdan yapmış ama koku 1 yıl geçmesine reğmen fön çektirirken veya ısalakken hala duruyormuş
cesaret edemedim ya:1no2:

=)) walla bende arada kostugumdaa kendıme kokuyorum sankım yaa... ama daha ck arrtk çam terebentın kokuyorum mıllet sewmıo ama ben sewıorum sansımaa o kokuyu.. sende haftada bir yap canm benm ustunede sırkelı suu dok okdr asırı bı kokusu kalmıoo

kızlar ben gardef diye bir şampuan ve onun kremini kullanıyorum.ikisinin fiyatı 14 ytl.aktarlarda bulunuyor genelde.saçlara iyi geliyo.defne yaprağından yapılmıs.yalnız kremsiz kullanmayın.saçınız kremsiz sertleşebilir.

Merhaba kızlar,bende aynı dertten muzdaribim saçlarım çok felaket dökülüyor,bu nedenle cilt doktoruna gittim bir sürü kan testi yapıldı,vücudumda saçı besleyen vitaminlerin eksikliği araştırıldı ve sonuçlar normal çıktı,sadece çinko tahlilimin sonucu henüz çıkmadı,dr.şampuan verdi içine 3 çeşit iğne karıştırıldı 1 haftadır kullanıyorum ama dökülme halen devam ediyor,bundan önce saçımı sürekli boyuyordum ,3-4 ay oldu artık boyamıyorum, acaba saçlarım inceldide ondanmı dökülüyor,tekrar boyasammı acaba? sizce?

geçmiş olsun cnm
bence saçlarını biraz kendi haline bırak hatta fön ve maşalardan da uzak tut.
dr hangi şampuanı verdi ? ve içine bildiğimiz ve kullandığımız bepentene,bemiks ,evigenlerimi kırkırdı???

Çok sağol canım,şimdi reçeteme baktımda evet iğneler,evigen,bemiks,bepanthene,şampuanın adı ise plasente,yanlız bu şampuan çok pahalı olduğundan almadım eczacı fiyatı daha uygun ama aynı özelliği olan tresan şampuanı tavsiye etti ilaçları tresan şampuana karıştırttırdım,şimdilik kullanıyorum bakalım ne olacak.

TAVSİYE EDERIM

ben üniv yıllarında asırı stres ve suyundan kaynaklı on bolgede (tepe ) yaşadım fakat tek formulle 2. yapısımda sac dıplerınden gelen saclarla mutlu oldum
4-5 diş sarımsagı ezdım sonra bepanten,bemix,evigen (bunlar ampul eczanede 5 lı satılıyo 3 'ü 15tl falan edıyo) bu ampullerden 1er tane kırıp sarmsakla karıstırdım ve içine bagdem yagı ekedım esas karısım bu ama ben extra olarak zinko hap vermıstı doktor (çinko vitamını) saclarım ıcın ama cok iştah açmıştı bende kapsullerı acıp karısıma kattım sonra bırazda zeytın yağ doktum karıstırdım hepsini sürdum saçlarıma yaklasık 1-2 saat bekledım poset sardım tabı uzerıne ve yıkadım yaparken yıkarken cok pis kokuyo saç ıslakkende kokuyo ama kuruyunca kımseye kokmuyo
saclarım gelıyo dıplerınden hatta onlar kısa olup dikildigi ıcın elektrıklenme bıle oluyo gozle gorulur bır mutluluk tavsıye ederım

gecmisolsun oncelikle...çeşitli yağların karışımından oluşan doğal bir saç bakım yağı kürü tavsiye ederim..ama sampuan cok onemli mumkun oldugunca dogal urunleri secmen laazım
piyasadaki urunler kısa sureli gecici cozum saglıyor hep..forever ın jojobalı sampuanını kullanmanı tavsiye ederim...hem kırık yıpranmıs yanmıs sacları onarıyor hemde dokulmeyi azaltıyor..

arkadaşlar saçınız dökülüyorsa mutlaka ısırganotunu deneyin ve burda yorumlarımızı paylaşalım
inanın pişman olmazsınız
illa saçınıza bişey sürcekseniz o ısırgan olsun.buyrunnnnnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…