Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • #1.102
maiberf naptın ne zmandır konusamıoruz nasıl denemeye basladınmı bı faydasını gorebılıormusun canım.
henüz bişey söylemek için epey erken cankuş daha 2 kez yaptım bu akşam 3. olucak ama bi zararını görmedim zamanla da faydasını göreceğime inanıyorum açıkçası.ya ben birde sarmısağı ezince içine azıcık zeytinyağı döküyorum daha kremsi bi kıvam oluyor daha rahat sürüyorum yoksa öbür türlü sarmısak posaları dökülüyo sürerken kafamdan:) sanırım 4 bilemedin 5. denemeden sonra farketmeye başlar bişeyler.şampuanımın içine de çam terebentin ve badem yapı karıştırdım ayrıca birde bioblas kullanıyorum artıkın allah kerim be annem ben elimden geleni yapıyom anlaşıldığı üzre.önler hafif seyrek diye bandana takıyom zaten ama yakışıyoda bezemuszemus binbir çeşit bandanam oldu.senin nasıl sarmısaktan önce sadece dökülmemi vardı yoksa dipler görünüyormuydu cankuş.

• #1.103
ben hc adlı bi şampuan ve bakım kompleksi kullanıyorum bir arkadaş tavsiyesi ile aldım.sorunum saç dökülmesi ve saçlarımın cok yavaş uzama problemiydi.20 gündür kullanıyorum ve gayet memnunum.dökülmelerim yok denecek kadar azaldı,ayrıca dökülen saçlarımın yerine saçlar çıktığını farkettim.ilgilenen arkadaşlar olursa tavsiye ederim.

• #1.104
arkadaslar sac dokulmesi icin herbalist Leyla Cabuk'un bitki derman adinda sac dokulmesine karsi tamamen bitkisel seti varmis kullanan var mi aranizda?
nette baktim sadece yurt ici gonderiyorlarmis...
aranizda deneyip memnun kalan varsa bir zahmet yazsin ya...

• #1.105
2-3 ay öncesine kadar benimde aşırı saçım dökülüodu..
sonra bi arkadşmdan duyduum .şampuanın içine 1 bepanthene ampul karıştıırdım ve tamamen durdu saç dökülmem.fiyatıda çok uygun eczanerlde bol bol varr..:)yerimsenibentavsiye ederim

• #1.106

tatlış naber ya görüşemedik son durumdan haberdar ediyim dedim.yeni saç çıkıyormu bilmiyorum ama dökülmem gözle görünür bir şekilde azaldı ama of çok kokuyo bu meret her yıkamada 4-5 kez şampuanlıyorum nasıl inat bişey çıkmamda çıkmam diyo,anamm bide bikeresinde gözüme su kaçtı off o nasıl bi yanmak anlatamam kuyruğu yanık kedi gibi banyoda dört döndüm valla.neyse ya şaka bi yana başka bi topicte yazmışlar sarmısağı rendeleyip şampuya katıyolarmış acaba diyorum öle mi yapsak annem daha zahmetsiz olma mı ne dersin işe yarar mıki sana danışayım didim??öperim şimsilik hoşçakal cankuş

• #1.107
Merhaba kızlar. ben sorunumu anlatıp sizden yardım bekliyorum. 22 yasımdayım 1 yıl önce ben çok ağır bi depresyon geçirdim. ve bu depresyon sonucunda 17 yasımdan beri röfleli sarı olarak kullandıgım ve omuzlarımda olan saçlarımı evde 2 kere düz altın sarıya boyadım.(bu arada kendi öz saç rengim açık kumral ve ince telliydi ama gürdü) sonra beğenmedim ve 4 -5 gün sonra gidip koyu kahve gibi bi renge boyattım mecbur.ama siyah gibi duruyodu ve bundanda memnun kalmadım alışamadım. 2 hafta sonra fln gidip sarı yaptırmak istedim. ama kuaför platin gibi duran küllü açık sarıya boyadı ve tahmin edersiniz ki saçlarım lastikleşti ve küt kestirmek zorunda kaldım. ve ertesi gün boncuk kaynak yaptırdım. böylede bi 1 1.5 ay kullandıktan snra bu rengin beni sürtük gibi gösterdiğine inanıp boncukluyken kumrala boyattım 2 ay snrada boncukları çıkardım. saçlarım inanılmaz yıpranmış ve bi avuccuk kalmıştı.inanamadım. günlerce ağladım. şimdi aradan 1.5 yıl geçti bi takım şampuanlar kullandm önceden taranmıyodu bile ama şimdi taranıyo. yine daha iyi... ancak artık güçsüzler ve zayıflar. ayrıca uzamıyorlar.önceden çabuk uzarlardı. Bu yüzden çıtçıt kullanıyorum.bu arada çıtçıtın zararları nelerdir?uzamayı engellermi? 4 parmak uzasa yeticek bana... sık boyamak saç köklerine zarar verirmi artık uzatmazmı? napıcam ben şimdi arkadasım mecit efendi yağı ile yılan yağını karıştır sür dedi onu deniyorum. .... bana akıl verip sorularımı cevaplarmısınız? sağolun

• #1.109
bana yardım edin

bitki derman sac bakim setini dene istersen ...
bende tam bilemiyorum aslinda, bu konuda cok sey vaad edip sonuc vermeyen urun var herkes deneme yanilma yontemini kullanir olmus
birde birinde iyi sonuc veren urun digerinde hic bir ise yaramiyor maalesef...
sorunlarimiz pek benzer degil aslinda ama ben suan yves rocher anti chute serisini kullaniyorum kur ve sampuan olarak ise yaramazsa bitki derman sac bakim setini kesin deniycem, saci ve sac derisini yenileyip canlandiriyormus sorununa care dir belki sen yinede netten arastir..

• #1.111
Saçımız dökülüyor diye eşim ve ben ısırgan otlu şampuan kullandık. Selesta life diye bi ürün çıkmış. Zeytinyağlı ürünler. ısırgan otlu ve zeytinyağlı şampuan ve saç kremi seti vardı. saç kreminide durulamadan kullanıyosun hem kolay taranıyor hemde tararken ki kırılmalar azalıyor. selesta life ı kullanmaya başladıgımdan beri saçlarımın dökülmesi bayagı azaldı. tavsiye ederim. Hemde birçok kimyasaldan daha dogal bence. hem fiyatıda çok uygun.

• #1.112
arkadaşlar ben entele kullandım ve çok faydasını gördüm hem uzattı hemde saçlarım gürleşti..

• #1.114
bende aynen ısırgan otlu şampuan kullandım ve şimdi gayet iyi saçlarım

• #1.115
bende ısırgan otlu şampuan kullanmıştım saçımı çok kuruttu...

• #1.116
kizlar size kisaca sac hikayemi anlatayim:

ergenlik cagindan sonra asiri dökülme baslamisti, ama asiri spraydendir diye aldirmadim..yirmili yaslarimda doktora gittim irsi oldugunu söyleyip minoxidil verdi..1 yil düzensiz olrak kullandim ve faydasini görmeyince biraktim..sonra baktim iyice seyrelmeye basladi yukardan..yine doktora gittim , bir kac doktora hemde..hem irsi hem hormonel dediler..minoxidil verdi doktor arti östrogen verdi fazla olan testesteronu düsürmek icin..ikisini kullandim, hapi 2 yil sonra biraktim..minoxidili halen kullaniyorum, baslarda sabah ve aksam olmak üzere, son yarim yildir sadece aksamlari...minoxidilin bende faydasi cok oldu..abcak kullandigin sürece iyi birakirsan saclar geri dökülüyormus..neyse sonra internet cagiyle beraber genis capli arastirmalar yaptim, kan tahlilleri derken, demir eksikligi cikti yillardir varmis (degerim 29 idi ki bu cok azdir) son 2 yildir serumla yilda 2-3 defa demir aliyorum, su an ki degerim 200!! ken^dimi ayrica cokta dinc hissediyorum..

sonra sampuan sac kremi iceriklerini arastirdim, ve yüzde yüz dogal ürünlere gecmeye karar verdim. son 1.5 yildir sadece özel ürünler kullaniyorum (silikonsuz)..buna ek arada bir biramayasi tableti aliyorum kur seklinde..anti aging sirridir bu, hem cilde cok iyi gelyior, cünkü bütün b vitaminleri burada toplanmis..arti hafif bir coînko eksikligim var, s..r dan cinkopicolinat kullaniyorum (22 mg saf cinko) günde bir tablet 3 ay boyunca sabahlari. Yine aksamlari medobiotin 5 mg aliyorum.. haftada bir defa susam, ceviz, menekse, hint, badem, cörek otu, ve sarimsak yaglarindan arti 1 tane bemiks, evigen, bepanthen, arti 1 bardak suda kayantilmis sinameki ve isirgan otunu hep beraber karistirip, sac diplerime 5 dk masaj yaparak yediriyorum, sariyorum, 2 saat bekletip yikiyorum, bazende yaglarimi kuru maya ve sicak suyla karistirip sacima yediriyorum...arti sampuanima 20 damla cam terebentin yagi damlattim..

bunlarin hepsini toplarsak, son 2 yilda saclarim kendine cok geldi, tepem kapandi, saclarim parliyo ve güclü ama saclarim ince telli, bunun yapisini hic bir ürün degistiremez, saclari eskisi kadar dökülmüyor, ancak bir cok yeni sacim cikti. ve saclarim daha saglikli artik...bu yag karisimi isini yilbasindan beridir yapiyorum, ve cok iyi geldi, artik böyle devam edecegim...saci hem icten hemde distan beslemek gerekiyor..ben yaptim ve su an cok memnunum..irsi olsada dogal yöntemlerle savas actim:)) dikkatinize..

Son düzenleme:
  • #1.117
valla canım bence saçları dökülenlerin şampuan seçiminde dikkatli olmaları lazım.içerisinde daha az kimyasal bulunanları seçmeleri önemli die düşünüorum...

• #1.118
valla canım bence saçları dökülenlerin şampuan seçiminde dikkatli olmaları lazım.içerisinde daha az kimyasal bulunanları seçmeleri önemli die düşünüorum...

evet haklisin bu yüzden ben sadece dogal ürünler kullaniyorum, icinde agresif temizleyiciler, paraffin yaglari ve silikon olmayan sampuan ve sac kremleri kullaniyorum, gercektende sacima cok iyi geldi bu degisim, bi daha artik normal sampuan kullanmam..hepsi kimya atom bombasi...kafamçokkarıştı

• #1.119
arkadaşlar çinko eksikliği de saç dökülmesine sebep olabiliyormuş çinko hapı kullanıp saç dökülmesi duran pek çok kişi var etrafta onu da deneyin isterseniz

• #1.120
kizlar benim de saclarim cok dökülüyor ara sira, ve o zamanlari hep Biyotin aliyorum.. almanya'dayken biyotin almak problem degildi, her yerde kapsül halinde satiliyordu... burda bi eczane'ye sordum adam duymamisti bile...
http://tr.wikipedia.org/wiki/Biyotin
burda okuyabilirsiniz.. ailem bana almanya'dan gönderdi sagolsunlar.. bir kac liralik birsey olmasi lazim aslinda.. benim aldigim paketlerde 30 kapsül 4euroydu, yani yaklasik 8 tl... ve süper etkili.. isminden dolayi zaten tüm "Bio" ile baslayan tüm mamüllerin icinde de vardir diye düsünüyorum, hani bioxin, bioderm bir sürü pahali pahali seyler var...
bende ve tüm tanidiklarimda etki gösteriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…