- Konu Sahibi cimcimebenim
-
- #1.301
Son bir aydır saçım avuç dolusu dükülüyor. Saçımı taramaya korkuyorum. Şimdiye kadar çok az dökülen kırılan saçlarım hep elimde kaldı
Geçen hafta dayanamayıp doktora gittim. Kendisi eczaneye hazırlatılacak bir şampuan verdi 3 günde bir yıkanacakmış. Normalde hergün yıkarım saçlarımı ama zararlıymış. Her gece sacıma durulanmayacak tonik verdi onu da eczacı hazırladı.
Bir de hap verdi saç içinmiş içindekiler hep vitamin.
İşe yarayacağını düşünüyorum. Kızlar sorununuz benimki gibi aşırı dökülmeyse doktora gidin derim. Yağlar ve ampuller bir yere kadar. Şimdi en azından sacımı şampuanladığımda daha cok dökmek yerine iyileştireceği için içim rahat.
benimde saçlarım çok döküldü yer yer açılmalar oldu tahlil yaptırdım birşey çıkmadı son birkaç aydır kaşlarımdada azalma başladı Minoxil forte kullanmaya başladım gittiğim doktor revigen tablette tavsiye etti ama int.araştırdım Medabiotin tabletin daha iyi ve etkili olduğu yazılmış mayanında iyi olduğunu duydum ama spreyi sabah akşam sıkıyorum mayayı spreyin üstüne sıkmanın doğru olmucağını düşünüyorum açılmalar o kadar yoğunlaştı ki resmen paniğe kapılmış ve ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım.Minoxil forteyi 2 haftadır kullanıyorum 5 kez sıkılmalı diye yazılmış ama onunda tüm saç derime yeterli gelmediğini ,yayılmadığını görüyorum.Öne 2 arkaya 3 kez sıkıyorum ama saçımda bi ıslaklık bile oluşmuyor ayda 50 liraya geliyor bu sprey biraz olsun karşılığını almak istiyorum.Kullanan bilen varsa yorumunu yazsın lütfen
merhaba arkadaşım bende bir ay önce minoxil %2 olana başladım ama saç dökülmem ayne devam ediyor.2.aya başladım bakalım doktorum 3 ay devam et dedi ama içini okuduğumda da 12 ay devam edilmesi gerekir diyor. ve bırakıldığında dökülme devam eder diyor napacam bilmiyorum foracapil die hap var eczacım kullanmamı önerdi bilemiyorum ...
İlgin için teşekkür ederim arkadaşım...bende zaten nereye kadar kullanabilirim bilmiyorum.birde karanfil suyunu deneyeceğim bakalım yine bir arkadaş yazmış saç dökülmesini durduruyor die bakalım deneyeceğim,benim saçlar pek duracağa benzemiyor ama birde bunu deneyeceğim.....bu konuda bilgin varmı veya başka yöntemler?yazarsan sevinirim sevgiler...minoxili kullanmayı bırakmanı öneririm evet reçetesinde yazdığı gibi kullanmayı bırakınca dökülme devam ediyor ve yeni çıkanlarda dökülüyor hiç boşuna paranı harcama derim çünkü sonucsuz bir çabadan öteye geçmiyor ayrıca sabah akşam saçlara sıkmak tarayamamak başka bişey sürememek kaşıntı da cabası onları daha çok erkekler kullanıyor onlara daha az yan etki yapıyor bayanlarda yüzde tüylenme yapıyor kalp çarpıntısı baş ağrısı yapıyor 3 ay sonra yüzündeki tüylerin nasıl simsiyah ve sert olduklarını görünce gözlerine inanamazsın minoxilin etken maddesi eskiden kullanılan bir tansiyon ilacının maddesidir bu ilacı kullanan hastaların yüzlerinde tüylenme ve kipriklerinde gürleşme farkedilmiş ve bu ilaçtan saç topiği yapmaya başlanmıştır yani öz itibariyle aslında tansiyon ilacının bir yan etkisi olarak tüylenme yapmıştır bundan da ticari olarak saç alanında istifade edilmiştir kız kardeşim doktor ondan öğrendiğim bir bilgidir bu isteyen de netten araştırır sende belki öyle olmayabilir ama bende anlattığım yan etkilerin aynısı oldu minoxili 2 aydan fazla kullanan bayan pek yoktur.Bu forumda tecrübeler paylaşılıyorsa bende açıkca yazdım paranıza yazık ben bu kadarını derim son karar tabi size ait yazılanları okuyup ne yapmak istediğinizi kendiniz tayin edin sevgiler
İlgin için teşekkür ederim arkadaşım...bende zaten nereye kadar kullanabilirim bilmiyorum.birde karanfil suyunu deneyeceğim bakalım yine bir arkadaş yazmış saç dökülmesini durduruyor die bakalım deneyeceğim,benim saçlar pek duracağa benzemiyor ama birde bunu deneyeceğim.....bu konuda bilgin varmı veya başka yöntemler?yazarsan sevinirim sevgiler...
canım kullandığın şampuanın adı nedir söyleyebilir misin?merhaba arkadaşlar.. hep takip ediyordum bende katılayım dedim.. lise sonda üni.ye hazırlanırken o okadar stres yapmıstımki.. sınava 1 ay kalmıştı.. birgün duş aldıktan sonra sırtımda bir avuc sacın oldugunu farkettim..saçlarımı kuruturken bir okadar daha döküldü.. kurutma sırasında saç tellerimin sağa sola uçtuğunu gördüm.. mevsimseldir belki havalar ısınıyo ondandır dedım.. ertesi gün duştayken aynı şey oldu.. acayip moralim bozulmuştu. saclarıma her dokundugumda elime 3-4 tel gelıyodu.5 gün böyle devam etti. ben yıne saclarımı yıkamıstım.bu sefer aglıyodum..annemi aradım hüngür hüngür aglıyodum..( bu arada dogal sarısınım kesımı uzunlugu rengi için hep iltifatlar alıyodum..) annem endıselendı benım sesımı öyle duyunca. hazırlan öğle tatılınde doktora gidiyoruz dedı.devlet hastanesıne gittik.kadın baktı saçlarımı cekıstrdı dökülüyomu diye.hiç bir tahlıl yapmadan çinko demir eksikliği dedi bırde saçlarıma sürmem için ampul verdı. (ismini hatrlamıyorum suanda). bır hafta kullan gel dedı :S .. neyse belkı işe yarar dıye aldım ılaçları kullanmaya başladım.3 gün geçti ..durması gerekırken ıkı kat arttı.. böyle olmaz dedım.iyice kötüleşmıstım. calıstıgım hersey kafamdan silinmişti. artık çalısamıyodum. hergun aglıyodum.üni.yi düşünecek halim kalmamıstı. özel doktora gitmek istiyorum ben dedım annemde ne yapsın benı öyle gördkce içi acıyodu. randevu aldık ve sabah erkenden doktora gittik..kadın baktı tahlil istedi. devlette yaptrmadım tahlıllerımı özel labaratuvara gittim orda yaptrdım.. kan alınırken bayıldım.. doktor amcacım anneme pskolojisi iyice bozulmus içine kapanmıs bu bayılmasıda bı savunma mekanızması demis..neyse bı kac tahlılımın ankarada yapılması gerekıyomus 3 gun beklıceksınız dedı.. özel oldugu için baya pahalı olmustu.neredeyse 200 lira. ama napalım dayanamıyordumki..bız oradayken bı bayan daha tahlıl yaptrmıs sonuclarını alıyodu.daha önceden devlet hastanesınde tahlıl yaptrmıs ve o sonuçlarla yenı aldıgı sonuçların arasında daglar kadar fark var.doktor yanlıs anlamayın devlet hastanlerını kötülemıyorum ama o sonuçların gercekle alakası yok dedi kanıtıda elındeydı.. neyse sonucları alıp doktoruma gittim. kadın genetık bırsey degl bazı seylerın eksık bu eksıklıkten dolayı nefes almanda zorlasıyodur dedi.. saçlarım cok azalmıstı artık. ne önerirse kabul edecektım.saç mezoterapisini bi deneyelım haftada bır seans gel ilk seansada bugun baslayalım .düzelme oldukca ıkı haftada bıre düşürürüz dedi..( Arkadaslar para muhabbetı cok yapıyorum ama bana ne kadara patladıgını görmenizi istiyorum) her seansta basıma 460 tane igne yiyodum..seans basıda 100 lira bayılıyodum.. ( caresızdım ne yapablrdmkı.. öyle paralı bırıde deglm annem babam memur. seans sonrası saclarımı bırgun yıkamıyordum.. 2 seanstan sonra döklme yavasladı.. 2 ay devam ettım. saclarımın döklmesı durdu. ve bayada uzadı. resmen 25 cm uzamıstı kalcamn üstüne gelıyodu. bu arada ben sınavıma gırmıstım bıle. çokta kötü gecmemıstı. saçlarım artık döklmuyodu.bıraktım tedavımı. gür degldı ama uzundu artk. tabı uzun olması bı ıse yaramıyo. yenı yenı saclarımda cıkmaya baslamstı. 2cm kuçuk kucuk saclarım vardı.. sınav sonucları acıklandı iyi bı puan yapmıstım ama gıtmıcem bı sene daha burdayım daha iyisini yapcm dedm. yıne dershaneye gıttım.hersey ıyı gıdıyodu. aşıkta olmuştum :) mutluydum.suanda son sınava 25 gun var nerdeyse ve benım saclarım 2 hafta önce yıne aynı seklde döklmeye basladı..erkek arakadasmla kavga etmstm dershaneyıde bıraktım moral denen sey bende yoktu ozamanlar ..oturdum aldım elıme makası omzumda kestım saclarımı!! ( bu sefer doktora gtmıcem dedım.dershanede bı arkadasımla bu sac konusnu konusmustuk .oda aynı seylerı yasamıs ve sacları cok azdı. bı sampuan kullanmaya basladım döklmem durdu dedi. bende yıne döklme baslayınca o sampuanı internetten arastrdım memnun olmayanlarda vardı ama kullancam dedm. gıttım aktardan aldım 3 gun içinde etkısını gösterdı.(ben işe yarayacagına odaklanmıstım ama..)suanda hıc dökulmuyo :)) ve 15 gun ıcındede 2 cm uzadılar. arkadaslar kendı kendımın doktoru oldum.. neden dökldugunu bılıyorum.. ne zaman üzülsem kafamı bıseylere takıp aglasam stres yapsam saclarım döklyo..bu arada bı tavsıyem var.. saclarınızı çok düzleştrmeyın ve asla maşa yapmayın. cunku ben bunları cok yapıyodum.. ne olur 2 haftada bır fln yapın yapacaksanız..hayatla dalga gecın gülüp geçin. aman saclarım döklyo kel kalcam napcam ben demeyın sakın.. dökldgnu dusunmeyın!! ayrıcada bayanlar asla kel kalmıyolarmıs .. basınızı cok agrıttım özür dilerim ama anlatmak istedim.. yani sözün özü benim sac mezoterapim işe yaradı allah razı olsun ama anladımkı fasafisoymus.. suanda kullandıgım sampuanın yanından bıle gecmez o mezoterapiiii :)) cok memnunummmmmmm :)) yaz gelıyo üni.ye gidicem ( inşallah ) mutluyum... :)) hepnızı cok öptümmm.. rahatsızlık verdıysem affolaaaa
canım bende 10aydır var bu dökülme başlarda çok kötüydü 300leri buluyordu şimdi günde 30-40 civarı banyo sonrası iki katına çıkıyor ne yapacağımı şaşırdım 1yıl olacak nereye gitsem fayda yokcanım şampuan zeytınyaglı ve defnelı oldugu için çok iyi durulaman gerekıyo önce onu söyleyım.. şöyle anlatıyım saclarım cok gördü ve okadr döküldüki at kuyrugu yaptıgımda kedım var bıtane onun kuyrugundan daha ınce görünüyo..) saclarıma dokundugumda 3-4 tel gelıyodu canım asırı dökülüyodu yanı.. 3 gun ıcınde dokulme yavasladı 15 gundur kullanıyorum artık gün içinde 3-4 tane dökülüyo.. bu arada saclarım dökülüyo diye taramamazlık yapma 'kalın dişli' bi tarakla tara.. doktorum bana bunu önermıstı. ben hıc taramıyodum korkumdan. kadın taraman gerek cnku tarak sac derıne deydıgı zaman kan dolasımın hızlanır oda dökulen sacların tekrar cıkmasını hızlandırır ve mevcut saclarınıda güçlendırır dedi.he bıde su var yıkayıp kuruttuktan sonra sac derıme parmaklarımla hafıf masaj yapıyorum cok hırpalamadan. inan işe yarıyoo.. ) küçük bisey daha söyliim.. cok yıkamak sacları dökmüyo! sacları döken stres asırı sıcak su maşalar düzleştiriciler ve yıkadıktan sonra cok sıcak fönle kurutmak !! sende dökülme nekadr suredır var ve ne kadr dökülüyo? bıde sac derın kasınıyorsa bu yenı sacların cıktıgına işaretmıs:)) çok konustum yıne özürler olsunnn :)
canım evet o şampuan. yeşil kapaklı şişesi beyaz 450ml. bendede 1 senedr var artık dökülmeyle yasamayı öğrenmıstım ama sımdı dökulmem yok inşallah hep böyle devam eder. bu şampuanıda hıc bırakmıcam.. kullanmayı düşünüyormusun?Eki Görüntüle 200500 resmını koyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?