arkadaşlar ORGANİCUM ŞAMPUAN kullanan var mı aranaızda lütfen yardım edin. reklam amaçlı yazanalar yazmasın bir insanın hakkına girmiş olrsuz. LÜTFEN ARKADAŞLAR
arkadaşlar ORGANİCUM ŞAMPUAN kullanan var mı aranaızda lütfen yardım edin. reklam amaçlı yazanalar yazmasın bir insanın hakkına girmiş olrsuz. LÜTFEN ARKADAŞLAR
saçlarım çok dökülüyor ve saç derim pul pul soyuluyor nedennnn
Ben bu zamana kadar edindiğim bilgiler doğrultusunda bir karışım yaptım. Z.yağı + çörek otu yağı + tatlı badem yağı + 1-2 tüp bepanthen ampul katıp uyguladım.
Dün de havuç suyu çörek yağı ve z. yağı karıştırıp saçlarımı yıkadım 30 dk bekletip yıkadım. saçıma ertesi gün hiç birşey sürmeden topladım. Bir süre böyle yapmayı düşünüyorum.
Çünkü açım bıraktığım zaman 7/24 veya jole tarzı bişiy sürem şart oluyor.
Ama saçlarımın eski kıvırcıklığı kalmadı sizce nedendir bu durum. Dökülmesi durdu biraz sanki.
kızlar saç genelde stres, üzüntü, kötü beslenme, kozmetiksel ve mevsimsel olarak dökülür, birde genetik dökülme problemi vardır. genetik dökülme problemine karşı yapabileceğiniz birşey yok. ancak, stresinizi azaltmanın yolu sizin elinizde, beslenme işine gelirsek, forumda yazıyor bazı aktif maddeler içeren beslenme yardımcı tabletleri var bunlar o noktada işe yarar. kozmetiksel dökülme içinse kesinlikle sülfatsız şampuanlar kullanmanız gerekiyor. bu şampuanlarda tuz ve sülfat yoktur dolayısıyla saç derisini ve saçı yıpratmaz. onun dışında bu başlıkta tavsiye edilen yüzlerce şampuan SLES içeriyor, saç bakım kürlerinden minoxidil dışında işe yarayanı yok diyebilirim, çoğu para tuzağı, siz sülfat ve tuz içermeyen şampuanlar kullanın zamanla yağlanma ve dökülme problemleriniz en aza iner, şu an avrupa ve amerikada kimse SLS( sodium lauret sulfate) SLES (sodium lauret ether sulfate) ALS (amonyum lauret sulfate), MLS (magnezyum lauret sulfate) sodium cloride, dimethicone, paraben, formaldehit, sodium benzoat, içeren ürünleri kullanmıyorlar, bizdeyse maşallah her şampuanın içerisinde var. hatta 20- 30 liraya satılan dökülme önlediğini iddia edenlerin bile içlerinde varlar, çoğu para tuzağı kanmayın böyle şeylere...
Benim de bir süredir saçlarım dökülüyor ve epeyce de azaldılar. Doktora gittim, sosyal güvenlik kurumunun ödemediği yani parayla alınabilen bir ilaç önerdi. İçinde 90 tane var ve 75 TL. Doktor bana günde 3 kere almamı önerdi. Prospektüsüne baktım, içinde demir ve B vitamini türleri var. 1,5 aydır kullanıyorum, yeni saç çıkmadığı gibi henüz dökülme bile durmadı. 2 kutu almış bulundum, kullanmaya devam edeceğim ama bugün araştırma yaparken hipotiroidi yani tiroid hormonlarının az salgılanması (guatr) hastalığının da aşırı saç dökülmesi yaptığını öğrendim. Annemde de guatr olduğu için bende de olabileceğini düşünüp endokrin doktorundan randevu aldım. Offf, doktor doktor gezen koca karılar gibi hissediyorum kendimi ama azmettim çözüm bulacağım bu derde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?