Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • #1.402
ben yıllardır elidor kullanıyordum

bi şoklama yapim bari dedim saçlara belki dökülmem durur bebeşampuanı kullanmaya başladım 2 seferdir..
ve son durulama suyuna üzüm sirkesi atıp onla duruluyorum dökülmeyi durdurcam gibi eskisi gibi değil enazından avuç avuç dökülmüyor devam..

• #1.403
suna dumankaya şu tarifi vermiş saç dökülmelerine

Stres bedenimize öyle buyuk zararlar veriyor ki. Cok daha olumlu dusunmeye calışın. Tarifime gelince, 200 gram böbrek yağına 15''er gram kırılmış fındık ve ceviz içi ekleyin. Rengi kahverengi olana kadar kavurup süzün. Ilıkken bu yağı saç diplerine sürerek masaj yapın. Sonra sıcak havlu ile sarıp iki saat bekletin. Formülü haftada bir tekrarlayın. Bir de haftada üç gün ısırgan yapraklarını çay gibi demleyip süzdükten sonra bu suyla temiz saç derisine masaj yapmanın faydasını görürsünüz.

biri böbrek yağı diyo biri sığır iliği diyo bunlar saçtan nasıl temizlenir ki yaa:44:

• #1.404

emin ol tatlım alayı birtarafından sallıyor. o kadar bilim insanı boşa çalışıyor demektir. bu bitkiselci tayfasının alayı yalancı, bu işlerden dünya para kazanıyorlar, bakın bu maranki saraçoğlu dumankaya v.b. lerine iyi bakın, 3 ayda bir yeni mucize formül üretirler. saçınız dökülmesin diye şunu yapın, eee 3 ay önceki tarife ne oldu canım, yalan oldu :) çünkü zaten yalandı. siz kanmayın ona buna gidin bir dermatologa çoğu dökülme, ya beslenme ya stres ya hormonal kökenli oluyor. saçlarınızı ve sağlığınızı korumak içinse, sls içermeyen sülfatsız şampuanlar, dimethicone ve cetrimonium choloride içermeyen saç kremleri kullanın...

Son düzenleme:
  • #1.405
blueocean sarımsak özlü şampuan aldım bende bakalım nolcak.daha önce kullanan varmı acaba

• #1.406
mrb kızlar sırf su konu ıcın buraya uye oldum belkı yardımım dokunucak bıkac sey söyleyeblırım. Ben yaklasık 2 yıldır bu problemı yasıyorum ayrıyetten bendekı de genetık faktörlerden sebeb ailemde saç dokulmesı var. herneyse önce nolursa olsun doktorunuza gıdıp kan tahlılerınızı yaptırmalısınız saç dokulmenızın sebebını anlamıs olursunuz böylelıkle örnegın benm değerlerim normaldı ancak bu genetık yuzunden dokuluyordu ıste guzel bı haber verıyım ben bır sure mezoterapi gördum ( bılmeyenler ıcın söylıyım saç köklerıne ıgneyle ılac enjekte edıyorlar) sac dokulmem yavasladı onun harıcınde bıcok ılac ve sampuan kullandım pantogar aga priorin bu hapların 3 aylık bır kullanım surecı var ve emın olun hepside saç dokulmesını cıddı anlamda yavaslatıyor. kullandıgım sampuanlar ıse revıgen bebe revıvogen laroche vs hepsını hatırlamıyorum... bunların harıcınde sacıma 2 haftada bır badem yagı , bepanthen ve evigen ampulu karıstırıp yarım saat bekletıp yıkıyorum. kızlar sunu söyleyebılırım suan sukurler olsunkı saclarım hıc dokulmuyor sadece sabredın stres yapmayınn zamanla duzelıyor emın olun. ayrıyetten suan kullandıgım sampuanda hala laroche eczanelerde bulabılırsınız aylardır saclarım gunde en fazla 10 tel 15 tel dokuluyordur onun harıcınde hersey harıka eger bır sorunuz olursa yardımcı olablırım :) :78:

• #1.407
bende en son 2 haftadır bemix ampül, badem yağı , çamterebentin karıştırıp saçıma yediriyorum jelatinleyip bekletiyorum bu hafta yıkarken daha az döküldü ayy saçım bıktı galiba dökülmekden döküle dmküle bişe kalmadı zaten gürleşsin diye de uyguluyorum açıkcası bakalım devam edicem
üşenmeyin hatunlar deneyin ve devam edin en azından dökülenlerin yerine yenileri çıksın:44:

• #1.408
Benimde saçlarım dökülüyor daha öncede bir konu açtım ama kimse yardımcı olmadı. internette epeyce bir araştırma yaptım fiyatı uygun olan ve iade garantisi bulunan (reklama girecek ama incelemeniz için yellowx ) yellowx adında bir şampuan var ama kullanan varmı daha önce canlarım sizlerin yorumlarını almadan kullanmak istemiyorum yardımcı olun lütfen kullananlar varsa.

• #1.409
poff artık bıktım bu dökülmelerden. ne yaptıysam kesin sonuç alamıyorum. tam etkisini gördüm kurtuldum artık diyecekken yine baş gösteriyor. elimi saçıma atasım gelmiyor. her attığımda 5-10 tel gelmezse olmuyor. 2 tel dökülse benim mutluluk salgılayan hormonlarım tavan yapıyor doktora göründüm testler yapıldı. kan hapları, çinko hapları, bioblas tüpleri, hazır bakım yağları karışımı, saç dökülmesini önleyici kanıtlanış şampuanlar, iyi bir beslenme, dıştan aklınıza gelecek her maskeyi denedim ama sonuç faydasız. çok şükür dökülen saçlarım çıkıyor ama sürekli döküldüklerinden çok az gözüküyor. hiç mi kurtulan yok bu sorundan

Son düzenleme:
  • #1.410
Uzuuuun zamandır bu formu takip ediyorum. çok faydasını gördüm benim de belki bi faydam dokunur da hayır dua alırım diye kayıt oldum. öncelikle çok uzun süredir saç dökülmesinden muzdarip oldugumu belirtiyim. önceden gür saçlarım vardı. üni. başladm stres yetersiz beslenme vs yüzünden saçlarım önce zayıflamaya sonra da dökülmeye başladı. öyle böyle dökülme degildi ama. kazaklarımın arkası, yastağımın üstü saçla dolardı. banyoda ağladığımı bilirim o derece yani. doktora gitmedim, sürekli şampuan deniyordum. piyasadaki şampuanların çoğunu denedim diyebilirm.

okul tatile girince internetten saç dökülmesine ne iyi geldiğini araştırdım. neredeyse her forumda ısırgan otu diolardı. (az önce bir arkadaş da bilgi vermiş.)azmettim. hemen hemen her gün saçımı ısırgan otuyla masaj yaparak yıkadım. pantene saçları harbiden güçlendiriyor ama çok iyi durulanması lazım. bi de pantene kullanmaya başladım. bu arada saçlarınızı yıkama şeklinizde çok önemli. şampuanı kullanmadan sulandırırsanız ve ılık suyla saçlarınzı yıkarsanız daha çok güçlendiğini farkedersiniz. dayanabilirseniz son durulama suyunun da soguk olmasına dikkat edin. Ayrıca ıslakken saçınızı tararsanız dökülür, kuru tararsanız kırılır. ortasını bulmanız lazım.

Neyse saç dökülmem tam kesilmedi ama azaldı. Kışın ısırgan otunu kaynatması çok zor oluyodu ben de tresan ısırgan otlu şampuan kullanmaya başladım. ilk kullanımlarda saçınız keçe gibi oluyo ama daha sonra saç alışınca daha az yaglı daha az temiz daha sağlıklı gözüküyo. tresan kullandıgım en iyi ve saç dökülmeme en çok fayda eden şampuanlardan biriydi.

Saç dökülmem kesilmese de azaldı ta ki geçen seneye kadar. bu arada ısırgan otu kompleksi yapmaya dvm ediyordum. lokman hekimden yağ karışımı aldım. az da olsa faydası oluyodu. doktora gitmeye karar verdim çünkü üni zamanlarımdaki gibi saçımın dökülmesinden korkuyordum. kan tahlili yaptırdım. folik asit eksikliği çıktı. yıllarca o kdr eziyet çekip doktora gitmediğime çok kızdım. doktor inneov densite ve biotin b complex şampuan verdi. inneov'u 2 ay kullandım. 2 kutu bitirdim. saçlarım artık dökülmüyodu! inanamıyordum :) yıkarken hiç tararken 5-6 tel anca dökülüyordu. arkadaşlarım saçların çok gür ne kullanıyosun diye soruolardı. istediğim gibi şekil veriyordum. bu arada bepantene ve evigen ampülü badem yağıyla karıştırıp saçıma sürüyordum. ama kullanırken yüzünüze degmemesine özen gösterin, kıllanma yapıyor. saçlarım hem parlak, hem gür gözüküyodu.

bi sene öyle geçti. gayet sağlıklı saçlarım vardı kiii büyük bi hata yapıp saçlarım yaşken düzleştirmeye çalıştım. zayıflamaya başladılar. 2 ay önce de saç dökülmem tekrar başladı. dün tekrar doktora gittim. kan tahlili yaptırmıştım zaten. değerlerim normaldi. inneov densite'yi tekrar kullanmamı söyledi. saç dökülmemin mevsimsel oldugunu belirtti , ducray şampuan ve ampül kullanmamı önerdi bu doktorda. (kullanmaya dün başladım, görüşlerimi yazarım.) ayrıca doktor daha önce şiddetli bi saç dökülmesi geçirdiğimi ve yeni saçların çıkmaya başladığını söyledi (maşallah). :)

özetle derin tecrübelerimden hareketle önce bi doktora gidip kan değerlerinize baktırmanızı daha sonra destek ürünler kullanmanızı öneririm. saçlarınızı düzenli olarak uçlarınızdan aldırmanız da önemli.

• #1.411
hayr hayr taze hasırlamıyorsunuz hergün yapın doldurun bişeye ben mesela evde kullandığum bi cam silme kutum varsı püskürtmeli onu yıkadım doldurdum
her akşam sıkıyorum saçıma haa bu arada karanfillerin üzerine kaynamış su dökünce daha iyi geliyor soğuk suda bi gün bekletmek deil sürer sürmez saçta bi kalınlaşma bi hafif gürleşme oluyor hisedeceksiniz hemen o su zaten bozulmuyor durduğu yerde her gün hazırlamak gerekmiyo bitene kadar kullan

• #1.412
selam kızlar bende saç dökülmesi yaşayanlardan biriyim
forumda araştırmadığım konu kalmamıştı sonra lavanta suyunu buldum
saç uzatmaya yarıyordu ve dökülmeye karşıydı
aldım aktardan ucuzda bişidi denedim
saçlarımın dökülmesi azalmaya başladı giderek 3 hafta olucak kullanıyorum
ve çok memnunum saçlarımı yumuşak yapmasıda ekstrası
denemekten zarar çıkmaz diye düşünüyorum şimdi tanıdıklarıma tavsiye ediyorum bu lavanta suyunu

• #1.413
lazer tarağı deneyip sonuç alan varmı arkadaşlar??varsa almayı ve denemeyi düşünüyorum..yoksa kel kalıcamm:78:

• #1.414
üşüme saç dökülmesii bana göre kansızım ben diyip kan testi yaptırdım..
kan değerlerim, kolestrol, kan şekeri, enzimler,karaciğer vs hiçbişin yok dedi kansız felande diilsin..
ee ama saçım dökülüyo üşüyorum felan dedim çinko ağırlıklı beslen dedi..
tatmin oldum cildiyeyede gidicem dökülüyooo allah allah sanki yalan sölüyoss kadın bişe yok diyoo..
kanda bişe çıkmadı neden kaynaklanıyo çözemedim gitti valla..

• #1.415

troid hormonlarından da kaynaklanıyo olabilir. onlara da bi baktır.
mevsimsel olması da bi ihtimal.

• #1.416
troid hormonlarından da kaynaklanıyo olabilir. onlara da bi baktır.
mevsimsel olması da bi ihtimal.

canım sigortam yok tahlilimide sağlık ocağında yaptırmıştım..
hormon testinide şuanda yapamıyorlarmış bazen izin veriliyormuş yapılmasına bazen verilmiyormuş yine hafta başları ara sor dedi aile hekimi sağlık ocağını yapıldığı zaman yaparız dedi..
ssk yok ama ssk hastanesinde hormon testini nasıl yaptırabilirim ne kadar ücretle bilen var mı?

• #1.417

sorularınız varsa yardımcı olabilirim demişsiniz.. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.. benim saçlarım lisede dökülmeye başladı 1-2 yıl döküldükten sonra dökülmesi durdu fakat saçım şu an eski halinin 3 de 1 i nerdeyse ... ilk başlarda önemsememiştim düzelir diye ama düzeldiği filan yok .. saç ekim merkezine gittim geçen sene ama saçı kazıtmak gerekiyormuş bu yüzden vazgeçtim.. mezoterapiden de çekiniyordum biraz yüzde veya başka bölgelerde kıllanma yaparmı diye biraz mezoterapi hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

• #1.418
Ah kızlar benimde yaklaşık 1 senedir yani evlendiğimden beri saçlarım resmen sökülüyor

Önceden tokalar saçlarımı tutmazdı okadar gürdü,yağ karışımları uygulardım saçıma çok sağlıklı ve kalın telliydi
Şimdi ise bir tutam kaldı ne yağı ne serumu sürdüysem saçlarıma banamısın demedi

bu 1 senenin sonunda doktara gittim,demir değerim 40/170 arası olması gerekirken 19 çıktı bana Ferro Sanol kapsüllerinden verdi
yaklaış 3 aydır kullanıyorum belki faydası olur diye saçlarımı kısacık kestim ama hala sökülüyor

Moralim inanılmaz bozuluyor saçlarımı gördükçe kafam ortaya çıktı resmen
Çinko değerim 68/115 olaması gerekirken 101 belki faydası olur diye zinco kapsüllerinden almaya başladım bugün
Ama ondanda hiç ümidim yok
Ne yaptıysam çare olmuyor
Saçlarım okadar cansızki sanki ölüler Görmemek için kazıtmayı bile düşündüm
Çok çaresizim

• #1.419
kan haplarını kullanmaya devam et ben hem kan hapı hem folikasit için kullanıyorum..
zinco ve biotinde kulanıcam iğne vurunyorum şuan b12 bitsin fazlasının vücuda zararı yokmuş fazlsını atıyomış zaten vücut..
bende aynı dertten muzdaribim tedavi oluyorum..

• #1.420
Bende kan hapımı bırakmıştım işe yaramıyor diye
başlıyayım bari ne yapım
hiç ümidim yok ama inş.biraz olsun düzelir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…