Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • #1.641
Ben saçlarım için restorex speed&long hızlı uzama serisindeki ürünleri kullanıyorum. Çok memnunum. kullanıpta saç çıkmaması mümkün değil. O derece

• #1.644
daha önce yazdıklarını okumadım ama belki tek çare değildir. saç dökülmenin nedeni nedir acaba? saç diplerine baktırdınmı hiç? belki saç diplerin tıkalıdır? bende öyle olmuştu seneler önce bitki derman kullandım çok iyi oldu. şimdi yeniden saç diplerim tıkanmış . şimdi yeniden haftaya bitki derman setini kullanacağım.
bitki derman kullandınmı hiç? istanbuldaysan bir uğrayıp bitki dermana göster. leyla hülya çabuk. bir fikrin olmuş olur.
onun dışında saç mezoterapisi yaptıra bilirsin. dökülmeye oda çok iyi geliyormuş. ama bunlar tabi hep saç köklerin ölmemiş ise işe yarar.
Saç ekimi yaptıran varmı arkadaşlar başka çarem kalmadı

• #1.645
Benim 2. hamileliğimden sonra dökülme başlayınca biotin kullandım. 10000mg'lık. GÜnde 1 tane içtim çok iyi geldi. Dökülme azaldı. Şimdi gene arttı. Argan kullandım, derma roller yaptım ufak ufak saçlar gelmeye başladı. Ama gerçekten öncelikle neden döküldüğüne baktırmak lazım. Süpürge ile yerleri temizlerken arkamdan dökülmeye devam ediyor. Biotin'e başlamadan önce bunu araştıracağım. Başka arayışlar içindeyim. Çıkan saç var ama dökülenler daha çok gibi. Mezoterapi çok pahalı. Saç ekimi de bayanlarda pek başarılı olmuyormuş diye duydum.

• #1.646
Malesef sizlerle benzer saglik sorunlarindan muzdaribim ben de
Hipotroit hastasiyim bu hastalik yüzünden inanilmaz kilo aldim, saclarim matlasti ve dökülme basladi, kivircik uzun ve isil isil saclarim perisan oldu anlayacaginiz.

Bu da yetmezmis gibi bir kac ay önce sac dökülmem daha da artti önler baya acildi, evdoktorum pek ciddiye almadi "reklamlardaki gibi saclariniz var bosuna dert ediyorsunuz" dedi...

Kayiplarin cokluguna esimde sasirdi cilt doktoruna gittim o da günlük belli bir miktar kaybin dogal oldugunu söyledi, cantamdan posetin icinde sadece o sabah yikadigimda tarakta kalan saclari cikartip gösterdim, doktor da sasirdi "bir sefer icin cok fazla bir miktar" dedi.
Kan tahlili yapildi, demir eksikligi cikti
6ay mecburen ilac kullanmam gerektigini söyledi, iki aydan sonra biraz yavaslama oldu gibi geldi bana ama bu hafta yine dökülme miktari artti :'(
Ferro sanol 100lük verdi ve sabah aksam iki adet tablet aliyorum.

Bu hizla dökülmeye devam ederse önce bunalima girip sonra sac ektirme kamufle etme yollarini arayacagim gibi
Umarim düzelir hic umudum olmasa da...

• #1.647

Canım daha dökülmen yeni sayılılır. Bence çözüme kavuşacaktır. En azından nedenini biliyorsun. Biraz sabret bakalım.
Ben doktora ne zaman gitsem ketoral veriyor. Hapını yuttum, şampuanını sürdüm olmadı. Yumurta ye dedi.İçindeki kükürtlü madde saça iyi geliyormuş. Her gün 1 yumurta yiyorum kolestrolüm tavan oldu :)) Elma sirkesi içtim midem mahvoldu. Şimdi multivitamin kullanıyorum. Bakalım. 2 senede epey seyreldi. Az zamanım kaldı bir çaresini bulmak lazım. Haftasonu kuaföre gittim. Geriye doğru fön çekti. Şakaklarımda boşluklar oluşmuş. .Kendileriyle tanıştım. Moralim bozuldu. Çocuk da topuzu orayı kapatacak şekilde yaparız dedi.
Bir serum buldum. Bakalım onu deneyeceğim. Ablamda işe yaradı. Onun dökülmesi durdu. Eğer tesadüf değilse ve bende de gerçekten işe yararsa buraya da yazacağım mutlaka.

• #1.648
Bayan tipi saç dökülmesinde demir ve çinko eksikliğine bakılmalı. Mutlaka doktora gidip değerlere baktırın önce. Ve saçları dışarıdan beslemnin bir sakıncası olmaz tabi bu arada. Benim bildiğim formül şu: Bir çay kaşığı biberiye yağı ve bir yemek kaşığı badem yağı, bir kaç damla çam terebentin ve bir çay kaşığı ısırgan otu yağı ile karıştırılıp haftada 2kez masaj ile uygulanması.

Eğer problem hızla gelişiyorsa PRP diye bir yöntem deneyin. Çok etkili.

• #1.651
benim de saç dökülmelerim vardı b vitaminimde hafif azalma varmış ama dökülmeni asıl nedeni saç düzleştiricileri. arkadaşlar sakın düzleştirici kullanmayın ben 8 ay boyunca her sabah saçlarımı düzleştirdim en sonunda zaten az olan saçlarım iyice azaldı.
8 seans mezoterapi ve 4 prp yaptırdım bu arada vitamin ve minoxidille aynı etkisi olan bioxinin kullandım, ve hala kullanyorum uzun süre kullanman lazım dedi doktor.
seanslar bitti öncesi ve sonrası fotograflarına baktım, doktor bana saçların çoğalmaz kökten dökülen saç tekrar gelmez yalnıza olanı kalınlaştırır demişti ve haklı çıktı, gerçekten de saç tellerim kalınlaştı ve o tüyümsü görüntüden kurtuldum, kısacası çok memnun kaldım.
simdi 4 ayda bir prpye gel dedi onu da aksatmayacağım.

bu arada bu tedavi yöntemi saçları inanılmaz hızla uzatıyor beslediği için, ben başladığımda saçlarım omuzlarımdaydı su an kestirdiğimden beri 6 ay geçti ve saçlarım belimde :):)

saç dökülmesinde eğer gerçekten büyük bir probleminiz varsa saç ekiminden önce mezoterapi ve prpye başvurun derim

• #1.652
Herkese Merhaba

Sac dokulmesinin nedeni cok onemli. Eksik beslenme veya erkeklerdeki hormonal dokulme degilse Dermaroller + Biotin + E vitaminiyle durdurabilirsiniz veya cok azalir. E vitamini ve Biyotini hem saca surerek hem tabletlerini alarak kullanmak gerekiyor.

Betul

• #1.653
kızlar demir eksikliği saç döküyo bence önce gidip kan test yaptırın ne var ne yok bı bakın

• #1.654
Benim genelde duş aldıktan sonra dökülüyor. Doktora gittiğimde test yapmışlardı ve problem çıkmamıştı stres olabilir belki

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

• #1.655
Ben de cam terebentinini aldim sampuanima da koydum bemiks bepanthen yilan sarimsak yagi ve diger bes yagin bulundugu kurume de kattim. 10 gundur kullaniyorum ama dokulmem artti. Olu saclar olabilir dokulenler bilemiyorum ama sacim su an o kadar az ki. Kullanmaya devam edicem umudumu kaybetmiycem cunku oyle bi luksum yok sacimi adam etmek zorundayim. Tek sikintim neden daha cok dokuldugu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

• #1.656
benim saçlarım oldukça yağlı dolayısıyla yağ kulandığım anda saçarım daha beter yağlanıyor . saç dökülmelerine karşı olan sampuanlardan kullandım ama pek faydasını görmedim. şimdi .banyodan çıkmadan demleyip süzdüğüm birazda suyla karıştırdığım lavanta suyunu döküp çıkıyorum durulamıyorum. .haftada 2 kez yapıyorum haftada bi kezde evde hazırlanmış elma sırkesini suyla karıştırıp döküyorum saçı çok güzel parlatıyor.

• #1.657
Saçla ilgili gerçekler

Zeytinyağının saça yararı yok.

Saç sağlıklıysa sık yıkamanın saçın dökülmesine ek zararı yok.

Yıkama ve tarama esnasında saçın dökülmesi normal. Ancak durup dururken dökülüyor ve elinizi attığınızda tutam tutam geliyorsa doktora başvurulmalı.

Saçın kısa kesilmesinin dökülme-büyümeye etkisi yok.

Saçın beslendiği kısım derinin içindeki kök kısmıdır. Saçı besleyen en önemli faktör protein. O da kan yoluyla ulaşır. Proteinli şampuanların emilmesi söz konusu olmadığından bu yönde etkili değil. Zeytinyağı, E vitamini ve bazı kremlerin konulduğu karışımların da yararı yok.

Sürekli dökülme sorununuz ve bölgesel açılma varsa yanı sağlık sorununuz varsa ,mutlaka iyi bir doktor bulmalısınız.Geçici dökülmeler bakımlar vs dönemseldır.Saça dışardan müdahalenin etkısı yok,içten beslenerek vıtamın vs eksıklerı gıdererek çözum bulabılırsınız.ben 7 senedır ugrasıyorum ve forumlarda yazan hıcbırseyı kafama surmuyorum.

• #1.658
Valla arkadaşlar, ben saç dökülmesinden oldukça muzdarip bir insanım. Saçlarım öncesinde tam göğüs hizasındaydı. 7 ay öncesinde bir ameliyat geçirdim, burun deviasyon operasyonu. Narkoz yedim, ameliyatım çok başarısız geçtiği için de ciddi bir kan kaybım oldu ve kan değerlerim düştü. Ayrıca bu süre zarfında fark etmedim ki, demir eksikliğim de varmış. ameliyat sonrası saçlarım hiç dökülmüyordu. yani günde 20 adet falan dökülüyordu. Ta ki, şu geçtiğimiz 3 aya kadar. Şu 3 aylık süreçte saçlarım günde en az 200 adet tel dökülmeye başladı. Elime saçıma her attığımda 20 adet dökülüyordu. İş yerinde otururken yere baktığımda en az 10-15 adet saç telimi görüyordum. Bu durum benim psikolojimi mahvetti. Çünkü herkesin oha amma da saçın varmış dediği o gür saçlarım şu an toplanmıyor bile, o kadar azaldı. 2 ay önce doktora gittim, demir anemisi dendi. 1 ay demir ilacı kullandım. Geçen ay bir daha gittim, demirim yükselmiş, buna bağlı olarak da kan değerlerim de yükselmiş. Şu anda test sonuçlarım normal gözüküyor. Ancak dökülme yine durmadı tabi. Başka bir cildiye doktoruna gittim, o da bana strese bağlı dökülmedir dedi ve bana psikoloji ilacı verdi, ben de ona hadi leyynnn ordan dedim :)). Baktım bu iş böyle çözülmeyecek, çareyi kuaförde aldım ve saçlarım küt kestirdim. Şu anda dökülme durdu diyemem kesinlikle ama günde 60-70 civarı falan dökülmeye başladı. Saçlarım daha gür gözüküyor. Bu görüntü en azından beni rahatlatıyor. Lavanta kürü duymuştum bunun için, sizce gerçekten faydalı mıdır? Ya da şampuanımın içine çam terebenti koysam gerçekten işe yarar mı? Bir başka doktor da Ducray'in ürünlerini önerdi. ama bunu almadım, sizce gerçekten işe yarayacak mı? Çok sıkıldım bu durumdan artıkkkkk...

• #1.659

karanfil kürü uygulamanızı tavsiye ederim yaklaşık 4 aydır yapıoyurm saçlarımda ciddi fark oluştu, gürleşti ve saç kalitem arttı.

• #1.660
Merhabalar landoll nashi capixyl 30 gunluk serumunu kullanan var mi acaba??

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…