Saç ekimi yaptıran varmı arkadaşlar başka çarem kalmadı
Saç ekimi yaptıran varmı arkadaşlar başka çarem kalmadı
Malesef sizlerle benzer saglik sorunlarindan muzdaribim ben de
Hipotroit hastasiyim bu hastalik yüzünden inanilmaz kilo aldim, saclarim matlasti ve dökülme basladi, kivircik uzun ve isil isil saclarim perisan oldu anlayacaginiz.
Bu da yetmezmis gibi bir kac ay önce sac dökülmem daha da artti önler baya acildi, evdoktorum pek ciddiye almadi "reklamlardaki gibi saclariniz var bosuna dert ediyorsunuz" dedi...
Kayiplarin cokluguna esimde sasirdi cilt doktoruna gittim o da günlük belli bir miktar kaybin dogal oldugunu söyledi, cantamdan posetin icinde sadece o sabah yikadigimda tarakta kalan saclari cikartip gösterdim, doktor da sasirdi "bir sefer icin cok fazla bir miktar" dedi.
Kan tahlili yapildi, demir eksikligi cikti
6ay mecburen ilac kullanmam gerektigini söyledi, iki aydan sonra biraz yavaslama oldu gibi geldi bana ama bu hafta yine dökülme miktari artti :'(
Ferro sanol 100lük verdi ve sabah aksam iki adet tablet aliyorum.
Bu hizla dökülmeye devam ederse önce bunalima girip sonra sac ektirme kamufle etme yollarini arayacagim gibi
Umarim düzelir hic umudum olmasa da...
hindistan cevizi yagı dökülmeye iyi geliyor
Valla arkadaşlar, ben saç dökülmesinden oldukça muzdarip bir insanım. Saçlarım öncesinde tam göğüs hizasındaydı. 7 ay öncesinde bir ameliyat geçirdim, burun deviasyon operasyonu. Narkoz yedim, ameliyatım çok başarısız geçtiği için de ciddi bir kan kaybım oldu ve kan değerlerim düştü. Ayrıca bu süre zarfında fark etmedim ki, demir eksikliğim de varmış. ameliyat sonrası saçlarım hiç dökülmüyordu. yani günde 20 adet falan dökülüyordu. Ta ki, şu geçtiğimiz 3 aya kadar. Şu 3 aylık süreçte saçlarım günde en az 200 adet tel dökülmeye başladı. Elime saçıma her attığımda 20 adet dökülüyordu. İş yerinde otururken yere baktığımda en az 10-15 adet saç telimi görüyordum. Bu durum benim psikolojimi mahvetti. Çünkü herkesin oha amma da saçın varmış dediği o gür saçlarım şu an toplanmıyor bile, o kadar azaldı. 2 ay önce doktora gittim, demir anemisi dendi. 1 ay demir ilacı kullandım. Geçen ay bir daha gittim, demirim yükselmiş, buna bağlı olarak da kan değerlerim de yükselmiş. Şu anda test sonuçlarım normal gözüküyor. Ancak dökülme yine durmadı tabi. Başka bir cildiye doktoruna gittim, o da bana strese bağlı dökülmedir dedi ve bana psikoloji ilacı verdi, ben de ona hadi leyynnn ordan dedim :)). Baktım bu iş böyle çözülmeyecek, çareyi kuaförde aldım ve saçlarım küt kestirdim. Şu anda dökülme durdu diyemem kesinlikle ama günde 60-70 civarı falan dökülmeye başladı. Saçlarım daha gür gözüküyor. Bu görüntü en azından beni rahatlatıyor. Lavanta kürü duymuştum bunun için, sizce gerçekten faydalı mıdır? Ya da şampuanımın içine çam terebenti koysam gerçekten işe yarar mı? Bir başka doktor da Ducray'in ürünlerini önerdi. ama bunu almadım, sizce gerçekten işe yarayacak mı? Çok sıkıldım bu durumdan artıkkkkk...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?