Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
  • #1.661
kızlar merhaba ... öncelikle ben de sizin gibi dertliyim saçlarımdan çok aşırı dökülme vardı denemediğim hiçbirşey kalmadı " eczaneden en pahalı bitkisel şampuanı aldım olmadı , ampül kullandım, netten getirttiğim yağ karışımını kullandım , yapmadığım şey kalmadı öncelikle şunu anladm ki saç yapınız yağlıysa yağ karışımı saçı daha çok döküyor ısırganı hep duyardım ama denemedim 4 sefer oldu kullanıyorum saç dökülmem durdu sayılır 10 larca saç telim dökülürken şimdi birkaç tane ve ayrıca kafamın tepesi saç doldu :) düzleştirirken zorluk çekiyorum dik dik duruyorlar o kadar yani 4 seferde bi mucize :) uzamasına birşey diyemem ama dökülme için başka yöntem bulamadım ben kesinlikle ısırgan deneyin derim ben .. sağlıklı , bol saçlı günler

• #1.662

Benimde saçlarımda aşırı dökülme ve uzamama durumu var. sampuan hap yağlar kullandım ama faydası olmadı sen ısırganı ne şekilde kullandın acaba

• #1.663

Merhaba.
Bi ısırganı nasıl yapıp saça uyguluyorsunuz ?

• #1.664

Uzun süredir siteye girmedigim icin msj i yeni fark ettim, kusura bakma.
6 aylik süreci tamamladim tekrar kan testi yapildi doktor mart sonu sonu ilaci birakabilirsin ve 6.ayda da tekrar kan testi yapilacak mutlaka gel dedi.
Bu arada, ara ara dökülmeler olmaya devam ediyor ve kafa derisinde bazi yerlerde tatli bir kasinti oluyor ne zaman kasinan bir yer olsa aynada bakiyorum orada kopmus beyaz kökü ile bir iki tane sac oluyor.

Umarim buldugun serumdan mucize cikar, su aralar mucizelere cok ihtiyacim var.
Olur da gercekten iyi gelirse serum harika olur.

• #1.665
kızlar bir set bitki derman kullandım işe yaramaya başladı fakat ev halkı beni kokudan dolayı protesto etti. gerçekten dışarıya çıktığımdada çok rahatsız oluyordum ayrıca maliyeti çok yüksek.
şimdi 3 haftadır garlex kullanıyorum. şampuanı süper dolgun gösteriyor. yani saç oluşumu 3 ayda başlıyormuş. 3 ay geçsin yazarım yine.

• #1.666
Merhaba.
Bi ısırganı nasıl yapıp saça uyguluyorsunuz ?

Ben kaynatiyorum sonra 10 dk demlenmeye bırakıyorum banyodan çıkmadan saclarimi onunla duruluyorum tekrar su dökmeden cikiyorum yani sacımda kalıyor ben en basta sacım kirli kaldı diye düşünüyordum ama hicbir kotu etkisi kokusu rengi olmadı acikcasi

• #1.667
Benimde saçlarımda aşırı dökülme ve uzamama durumu var. sampuan hap yağlar kullandım ama faydası olmadı sen ısırganı ne şekilde kullandın acaba

Ben kaynatiyorum sonra 10 dk demlenmeye bırakıyorum banyodan çıkmadan saclarimi onunla duruluyorum tekrar su dökmeden cikiyorum yani sacımda kalıyor ben en basta sacım kirli kaldı diye düşünüyordum ama hicbir kotu etkisi kokusu rengi olmadı acikcasi

• #1.668

Teşekkür ederim

• #1.669
Merhaba saç dökülmesi olayında ısırgan otunu nasıl kullanıyoruz ? Veya ısırgan otu saç dökülmesi için mi? Benim saçlarım uzamıyor ve çok bitkin bir duruma geldi dökülmelerinden korkuyorum ama eşimin saçları dökülmeye de başladı.

• #1.670

Senelerce bu saç dökülmesinden neler çektim benGitmediğim doktor mu kalmadı kullanmadığım şampuan yağ maske mi....En sonunda belime kadar olan saçlarımı omzuma kadar kestirdim belki güçlenir diye yok........

Ben ekmek kullanmıyorum dolayısıyla da b vitaminini vücudum yeterince almıyor.Bir gün babannem BENEKSOL adında bir b12 vitamini getirdi...Gençken aynı durumdaydım bende halsizlik gibi durumlarda vardı doktor b12 verdi iyi geldi dedi.

Ayrıca ben çok fazla uçuk çıkaran biriydim,üniversite sınavı zamanı dudaklarım olduğu gibi uçuk kaplamıştı pipetle yemek yiyordum düşünün bir.....

Reklam yapılmışcasına övdüğümün farkındayım ama b12 vitamini alın kızlarrrr!!!hem yağda değil suda çözünen bir vitamin olduğundan fazlasını vücut dışarı rahatlıkla atıyor...

b12 kullandığımdan beri 1 senedir en ufak bir uçuk geçirmedim,saç dökülmem yarı yarıya hatta belki daha fazla azaldı.....

• #1.671
merhaba canım ben dort senedır ugrasıorum eger ılgılenırsen yaptıgım bakımları yazabılırım benım su an tamaman gectı aslında daha onceden gecmıstı fakat o kadar korktum kıı hala bakım yapıyorum su an dokulmam yok ve gur saclarım cook sukur :)

• #1.672

Neler yaptıgınızı söyleyebilir misiniz ? İçten bir probleminiz var mıydı ?

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

• #1.673
öncellikle özür dilerim mesajına tatilde olduğum için gec yanıt verdım..
Oncelıkle soze sole gırmelıyım ben 4 sene once sac kıran oldum cok korkunc gunlerdıı tedavı gordum tamamı dokulebılır dedıler..ve ınanır mısın o gun bu sac dokulmesı sorununu atlatıp ınsanlara faydalı olacak seler yazmaya karar verdım ve uye oldumm...
çok fazla tedavı gordum ve cok para harcadım denemedıgım yontem kalmadı..
Bazılarının sonu gercekten husrandı..
Burada fayda gordugum bır kaç urunden bahsetmek ıstıorum bunun basında zeytın yagı (saf) ve sarmısak gelıyor.
Sarmısagı pelte ettıkten sonra sorunlu bolgeye zeytınyaı ıle krıstırıp ocakta bır sure kaynattıktan sonra surdum..sonuc en az uc denemeden sonra veriyor.ve gercekten yenı sac cıkısı ve dokulmlerde azlma olusuor..
2.doktorun yazdıgın dermotove merhem sacın dokulen alanına suremke faydalı geldı
3.badem yagı susam ve zeytınyagını karıstırıp içerisine bemix ve redoxan kıırıp sacıma maske yapmakta sonuc verdı.
4.sacınız eger uzunsa(benım o donem belıme kadardı ) sacınızdan bıraz fedakarlık yapıp kestırmek..bu kısım canuınızı sıkabılır ben cok usuldum ama tedavı suresınce yenı saclarla daha gur uzadı.
5.ve eger deneyebılırsenız redıst urunleri sampuan ve sac bakım yagları mukemmel..
Arkadaslar aklınıza takılan soru olursa yanıtlarım :)

• #1.674
Neler yaptıgınızı söyleyebilir misiniz ? İçten bir probleminiz var mıydı ?

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım içten bır problemım yoktu keza kan tahlılerı yaptırım epsı normaldı kendımde hemsıreyım doktor stres kaynaklı olduğunu soyledı kurtuldum cok sukur aklınıza bısey takılırsa cevaplayabılırım...

• #1.675
Hmm seninki biraz daha farkliymis sackiran uygulamalara daha iyi yanitlar veren bi hastalik. Cok sukur ki atlatmissin. Benm dokulmem genel ve dokulenlerin yerini almasi biraz zor. Korkunc bi dokulme yasiorum sacimi duzeltmek icin dokunuorum ve saclar elimde kaliyor. Soyledigin yontemlerin hepsini denedm o verdign markanin urunleri haric. Iyi gelmsti fakat smdi hcbi sekilde iyi gelen bisi yok. Herseyi deniyorum son sürat devam ediyor. Cok zor bir durum Allahim bu derde sahip olanlarin yardimcisi olsun cevabin icin de ayrica tesekkur ederim..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

• #1.676
arkadaşlar geçen sene bu zamanlar elidorun kıvırcıklara özel olan o saç kremi illetinden kullandım. ama işin kötü tarafı tarihi geçmiş ve ben fark etmemişim 2 hafta banyo yaptıktan sonra kullandım. daha sonra saçlarım birden dökülmeye başladı annem havadandır kızım diyerek geciktirdi ve bu da şaç dökülesinin devam edip saç kaybına neden oldu. saçlarım ıslakken taradığıda bile bir avucumun içi dolusu saç dökülürdü yani 200 300 teli hiç saymayın bile. daha sonra doktora gittim kan tahliline baktı bir şey yoktu. bunun üzerine placentayı önerdi gerçekten güzel bir şamouan cenakort iğnesi oldum daha sonra alkollü bir karışım verdiler iğrenç kokuyordu onu kullandım iki günde bir yapacaktı 2 saat bekletip banyo yapacaktım daha sonra dökülmem biraz azaldı minoksil kullanmaya başladım 3 ay kullanacaksın dediler 1 ay sonra kontrole gittim pan plus kullandım 3 ay bu arada minoksilide bıraktım kafam şimdi kurt gibi kaşınıyor ve minik minik saçlar çıktı ama pan plus pek fayda etmedi. şimdi tekrar dökülmeler başladı 1 ay geçmeden ve şimdi de shen min adlı vitamin kullanmam isteniyor bu ilaç sizce nasıl?

• #1.677
merhaba bir süre önce garlexe başlamıştım. gelişmeleri yazarım demiştim. pek bir gelişme olmadı. tmm saçlarım dökülmüyor ama yeni çıkan saç olmadı

• #1.678
Arkadaşlar merhaba. sırf bu konuya yazabilmek için üyelik yaptım zamansızlıktan dolayı daha sonra giremezsem diye sorabileceğiniz hemen herseyi yazmaya çalışacağım.
Ben 28 yaşındayım yaklaşık 9 senedir zaman zaman artan bazen şiddetlenen bir dökülme problemim vardı. Hipotiroid çıkmıştı sebepler araştırılırken ve ben bir dönem çok düzenli ilaç kullandım fakat tablo daha da beter oldu bıraktım. 2010 senesinde 2012 ye kadar ilaç kullanmadım ve saçlarımla alakalı problemim ortadan kalkmış gibiydi ta ki 2012 hazıranına kadar. Nisan ayında başlayıp bırakmış olduğum doğum kontrol hapının da etkisi olabilirdi bilemiyorum, fakat her banyoda agladıgımı hatırlıyorum. Bunun ne kadar sinir bozucu ve yıpratıcı bir süreç olduğunu biliyorum, çok çektim inanın kıvırcık ve aşırı gür saçlarım incecik kaldı psikolojim bozuldu sonuç olarak. Fakat bu yazacaklarımı lütfen farklı amaçlarla yazılmış sanmayın çok içten diliyorum bu sorunu yaşayan birilerine faydamın dokunmasını . dediğim gibi bu boynumun borcudur burdan da çok sey okumuştum zamanında.
Her neyse, ben istanbulda yaşıyorum çalıştığım için izin alamıyordum ve en iyi özel hastanelerin doktorlarına mılyarlar döktüm ne testler çölyak testi her ay yapılan tıroıdler(2012 den sonra tekrar ilaca da başladım bu arada) pko lar şekerler böbrek üstü bezlerim karaciğerim didiklenmeyen yer kalmadı seboreik dermatit diyen de çıktı ama kesin sebebi şudur diyen olmadı hiç, testler titoid hariç temizdi ki o da 4,5 civarıydı. Yememe içmeme de dikat ediyordum medobiotin prozinc şampuan vitaminler çinkolar kan ilaçları… hersey normaldı. Cinnet zamanlarımın birinde bu ilaçtan bana fayda yok diyerek bıraktım çünkü aşırı çarpıntı yapıyordu .
(isim vermek yanlış mı bilmiyorum reklam yaptığım sanılırsa ve silinirse mesajım çok üzülürüm ama başka türlü nasıl yardım edebilirim bilemediğim için yazıyorum) İstanbul da çok ünlü olan kolsuz agop u aradım derdimi anlattım. O da bana o konularla alakalı olan ve sanırım öğrencisi olan server bey i önerdi kendisi Cerrahpaşa hastanesinde akademisyen. Allah binlerce kez razı olsun ondan diyebilirim, benim sorunumu diğerleri gibi küçümseyerek dinlemedi ve ağladığımda inanın bu sorunla gelen herkes ağlar ama gülerek çıkarıcaz seni buradan dedi. Dediğini de yaptı.
Şimdi tavsiyelerim; bana önce biyopsi yaparak 4mm lik alandan parça aldı , bundan korkmayın acımıyor o kadarcık yerden de saç çıkmasın saçlarınız gelince zaten belli olmuyor . sonucunda erkek tipi dökülme çıktığını söyledi ve minoxidil içeren spreylerden verdi, dozunu ve %2 yada %5 oldugunu doktor söyleyecektır, burdan okuyup kullanan olacaktır dıye bana ne verdiğini yazmıyorum. Bunu doktorun önerdiği şekilde ve aksatmadan kullanın. İlk aylarda dökülme artmadı bende, sanmıyorum bunu yaptığını okuduğunuza aldanmayın ben bu yüzden az kalsın başlamayacaktım, her yazılana aldanmayın.doktor bana bunu ömür boyu kullanacaksın dedi. Dikkat çekmek ıstedıgım sey ise şu, nette okuduğum kadarıyla spreyin bir süre sonra döngüye girip saç döktüğünü okudugmu söyledim ve tereddütlerimi belirttim. Doktor bey valla ben okuduğum kitaplarda böyle bişey okumadım bu sadece damarları açar ve kan akışını hızlandırır, bırakırsan damar daralır akış yavaşlar bu kadar bunun çalışma sistemi dedi. Döngü diye bir şey yok, inanmayın. Benim günde 50-80 arası dökülen saçım çok şükür çok az dökülüyor artık , sprey kullanımında 6. Aydayım. aynı maddeyi içeren başka spreyler de iş görüyormuş bundan da bir ard niyet çıkarımı olmasın lütfen isterseniz yurtdışından getırtın güvendiğiniz yerlerden beni ilgilendirmez...

Bol vitamin takvıyesi yapın ve somonu eti tavuğu haftada birer kez yemeye çalışın, yemekten korkmayın diyetle bu sorun aşamazsınız. Bol badem ceviz yiyin ve lütfen güzel şampuanlar kullanın ben eczaneden tombik şişelerde satılan moroccan oil li olan pahalı şampuanı kullanıyorum mesela . ayda yüz tl yi saçınıza kıyıp verin, farzedin ki 100 tl eksik kazanıyorsunuz. Kıllanmaya gelirsek evet hafif bi tüylenme var çenemde ama saçım dökülmesin diye sakalım çıksa dert etmem o kadar çok çektim ki çekenler de benle aynı fikirdedir. Bazıları çok zor kullanımı demiş, yatmadan önce bıkaç fıs sıkmak diş fırçalamaktan kolay bence.
Ofisteyim kısıtlı zamanda yazdım arkadaşlar dşük cümlelerim varsa affedin umarım faydalı olurum, benim yüzüm güldü siz benim kadar para dökmeden kıvranmadan kurtulun isterim, geçmiş olsun şimdiden.

• #1.679
Saçlarım eskiden çok gürdü
6 - 7 yıldır çok döküle döküle azıcık kaldı
en kötüsüde hala dökülmeye devam ediyoo
elime saç geldikçe moralim bozuluyo saçıma dokunmaktan korkar oldum

burda sağolsunlar herkes kendinde işe yarayanı yazmış ama herkese yarıcak diye bişey yokkii pes etmeden kendim için doğru yöntemi bulmam lazım tabi o zamana kadar kafayı yemezsemmm

bi zamanlar badem yağı kullandım fayda etmedi.
zigavus şampuan bi akrabamızda kel yerlerinde saç çıkardı ama ben bi yıl kullandım dökülmem bile azalmadı

• #1.680
Arkadaşlar kafanıza göre krem, ilaç vs alıp kullanmayın. Saç dökülmesinin bin tane nedeni olabilir. Bir doktora danışın veya biraz uzman görüşü okuyun ona göre kullanın bunları.

....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…