slm arkadaşlar 19 yaşındayım ve bende demir eksikliği,feritin eksikliği,b12 vitamini eksikliği çıktıı ama ilaçlarımı kullanmıyorum çünkü aşırı dercede acıkıyorum ne bulursam yemek istiyorumm
saçlarım çok inceldi çekiyorum elime geliyo eskiden çok güzeldii senağlama
sizce ilaçlarıma devam etmeliyim ama ben saçlarımın eskisi gibi gür olmasını istiyorum senağlama
Ben 30 yasındayım saclarımın onunde acılma oldu belırgın sekılde.Bıde ben kırmızı et yemıyorum ama kansızlık yokmus,gecen hafta kan tahlılı yaptırdım da.Bulundugum sehırde oksıjen az ondanda sac dokuluyomus.4 haftadan beri sıgır ılıgı bakımı yapıyorum ama hıc cıkan sac gormedım ısırganotu bakımıda yapıyorum bakalım ne olucak.
Ben 30 yasındayım saclarımın onunde acılma oldu belırgın sekılde.Bıde ben kırmızı et yemıyorum ama kansızlık yokmus,gecen hafta kan tahlılı yaptırdım da.Bulundugum sehırde oksıjen az ondanda sac dokuluyomus.4 haftadan beri sıgır ılıgı bakımı yapıyorum ama hıc cıkan sac gormedım ısırganotu bakımıda yapıyorum bakalım ne olucak.
Bende geçen yıl saç dökülmesi problemi yaşadım.Günde yaklaşık 200 tane dökülüyordu.Denediğim bitkisel ürünler,maskeler asla kalıcı sonuç vermedi.Sığır iliğinden,badem yağına hepsini denedim.Ama dökülme bir süre duruyor,sonra tekrar başlıyordu.
En sonunda uzman bir doktora gitmeye karar verdim.Eğer saç dökülmesi probleminiz varsa mutlaka bu doktora görünmelisiniz,konusunda büyük bir uzman,Suna Dumankaya da onu önermişti.
Doktor tahlillerime baktı ve demir eksikliği,yüksek oranda kansızlık teşhisi koydu.B12 vitaminim çok düşüktü,iğneler verdi ve işe yaradı.Ayrıca Regaine saç spreyi mucizeler yaratıyor,hem dökülmeyi kesiyor,hem de yeni saçlar çıkarıyor.
Saçları dökülenler dışarıdan sürülen bu bitkisel maskelere fazla itibar etmesin.Sorun ya beslenme ve vitamin eksikliği,ya genetik faktörler,ya hormonlar ya da tiroid.Mutlaka test yaptırınn.Ayrıca fön,boya,röfle gibi kimyasal işlemler asla saçın dökülmesine yol açmazmış,sadece yıpratırmış,doktorum böyle söyledi.
Sakıncası yoksa çare arayanlara doktorumun ismini ve adresini de verebilirim.Memnun kalacağınıza eminim.
Bana bu dr. ismini vs vere bilirmisin?
Benim de bu aralar saclarim cok ama cok dökülüyr, son 10 senede zaaten yarisi gitmisdir, ama su son 1-2 aydir felaket ya, sanki evde 10 kadin yasiyoruz, yerler sac icinde.
Lütfen bi yardimmm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?