Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçı Dökülenlerin Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi cimcimebenim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
saç dökülmesi ve aşırı kuruluk sorunu bende de var, forumda okudum hc bakım yağını aldım 2 kullanımda bile kuruluk çok az da olsa bence biraz düzeldi zamanla daha da iyi geleceğine inanıyorum, ayrıca dün priorin şampuan aldım ve tresanın saç bakım kremini birde evigen+bepanthen+bemiks ampul tedavisi yapıyorum son 1 haftadır,zamanla bir düzelme olursa haber veririma.s

Yaklaşık 10 yıl önce saç dökülmesi için doktora gitmiştim o dönemde bende yoğun dökülme vardı. Doktorum bana bir losyon ve şampuan önermişti.Şampuan REBACİD ancak losyonun adını unuttum.Her ikisi de eczanelerde satılıyordu.Geçenlerde şampuanı buldum eczanede ve aldım.Gerçekten çok güzel birde içine çam terebentin kattım.Dökülmem azaldı. Çok yaygın olarak satılan bir şampuan değil ama çok iyi.Tavsiye ederim.Herkese sağlıklı günler...

canım selam...sığır iliğini sormuşsun gittiğim kasap bana uzunca bi kemiği kırıp içinden cıkartarak verdi iliği...bide bana uzun lastik gibi bişey gösterdi oda ilikmiş ama eritmem gerek deyince onu verdi...tanıdık bi kasap varsa hiç sorun değil hallediyolar üstelik para bile almıyolar...umarım yararını görürsün hatta ben dün yaptım inan bugün banyoda çeksemde gelmiyolar mucize gibi(4.cü yapışım benim)...yalnız sabretmen ve düzenli olarak en az 3 ay kullanman kesin sonuca götürüyormuş...şimdiden kolay gelsin :)

Arkadaşlar , Gnc firmasının Biotin şampuanını tavsiye ederim, İlk yıkamada farkı hissedebilirdiniz , gerçekten dökülmeyi durduruyor, yalnız ben bayan olduğum halde erkek için olanını kullanıyorum, nane aromalı olduğu için, ferahlık veriyor, erkekler için olması bir sorun yaratmıyor, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz, bayanlar için olanı da var elmalı ama onu hiç kullanmadım. Fiyatı 25 ytl sanırım ama 354 ml. gerçekten güzel tavsiye ederim..

arkadaşlar sanırım birşeyi gözden kaçırıyoruz.saç dökülmesi ve saç açılmasını birbirine karıştırıyoruz.saç dökülmesi mevsimsel ve ya başka nedenlerden olabilir.tabiki önlem alınmalı.ama saçta açılma başlamışsa bu hastalık ve ya aşırı stres kaynaklı oluyor.bu nedenle saçı dökülen ve saçı açılmış insanın uygulayacağı yöntemler farklıdır.saç mevsim ve stres yüzünden dökülüyorsa bitkisel yöntemler fayda eder.elma sirkesi ve ya bira durlama suyuna karıştırılabilir.ama açılma varsa mutlaka doktora görünülmeli.mutlu kalın.

slm arkadaşlar 19 yaşındayım ve bende demir eksikliği,feritin eksikliği,b12 vitamini eksikliği çıktıı ama ilaçlarımı kullanmıyorum çünkü aşırı dercede acıkıyorum ne bulursam yemek istiyorumm
saçlarım çok inceldi çekiyorum elime geliyo eskiden çok güzeldii senağlama
sizce ilaçlarıma devam etmeliyim ama ben saçlarımın eskisi gibi gür olmasını istiyorum senağlama

saç dökülmem çok azaldı.normal derecede şu an.kafanıza saçım dökülüo diye taktınızmı daha çok dökülüyo ben o kdr şey uyguladımki dökülmesin diye en sonunda yetti gari banane dökülsün dedim ve durdu :) bn saç kremi kullanmadan tarıyamıodum saçımı . uçlara sürüyodum sadece gene döküyodu.kestim saç kremini,schwarzkopfun sıvı saç kremini kullanıorum banyodan sonra kolay taranması için yararı oldu dökmüyoda.
şampuanınızı değiştirin. bitkisel şampuan olsa bile belki saçınıza uymuyo olabilir.
beslenmenize dikkat edin protein içeren şeyler yiyin protein eksikliğinde saçlar uzamıyoda. bide ben arada benexol die bişi var doktor vermişti ondan alıyorum bilmem etkisi oldumu.

sanki biri beni anlatmıs :) vitamin eksikliklerimiz ayni bende icmiyorum ilaclarımı acıkıyorum cok feci gozum bise gormiyor:) b12 eksikliginden unutkan oldum iyice hiç bise hatırlamıyorum dogal yollarla bu eksikligi gidermeye calısıyorum.. benim saclarım cok duzeldi yeni saclar bile cıkmaya basladı. priorin tablet ve sampuan kullandım cok faydasını gordum sanada tavsiye ederim eski halim gozumun onunde canlanınca dayanamadım:)

Ben 30 yasındayım saclarımın onunde acılma oldu belırgın sekılde.Bıde ben kırmızı et yemıyorum ama kansızlık yokmus,gecen hafta kan tahlılı yaptırdım da.Bulundugum sehırde oksıjen az ondanda sac dokuluyomus.4 haftadan beri sıgır ılıgı bakımı yapıyorum ama hıc cıkan sac gormedım ısırganotu bakımıda yapıyorum bakalım ne olucak.

canım benim geçmiş olsun. umarım yaptığın uygulamalar dökülmeyi engeller. bende maya+su karışımını yaptım ama pek işe yaramadı hatta daha fazla döküldü diyebilirim. şimdi priorin şampuan aldım oda işe yaramazsa artık tablet kullanıcam ama şunu söyleyebilirim kesinlikle stres etkili bu saç dökülmesindebenneyaptımki

kıslar geçen gün bende gittim tahliller temiz çıktı revigen hap ve solüsyon verdi .ben hapını alcam sadece . solüsyonlar sacımı yıpratıyor bakalım işe yarayacak mı

benimde saçımdaki dökülme bir türlü durmuyor saçlarımın abartısız yarısını kaybettim saçlarımı yıkamak istemiyorum çünkü o kadar fazla dökülüyo ki moralim çok bozuluyor saçlarım çok uzundu kulak memesi hizasında kestirdim hiç birşey değişmedi mecitefensi saç bakım yağı kullanıyorum priorin şampuan kullanıyorum ama nafile değişen birşey yok haftaya doktora gidicem ama nedense fayda göreceğimi hiç ummuyorum..

senin bulunduğun şehirde 4yıl bende bulundum..o dönemde benimde saçlarımda dökülme vardı yoğun şekilde..ben bioxcin ampul ve şampuan kullanmıştım oldukça faydasını gördüm..öyleki arkadaşlarım bile bişey kullanıp kullanmadığımı saçlarımın gürleştiğini parladığını söylüyordu normalde benim saçım azdır zaten..bi dene istersen ama sürekli kullanım gerekiyo ve düzenli tabii. ben 3 kutu kullandım şu an kullanmıyorum ama priorin tabletlerinide çok tavsiye ediyolar..ben tekrar sorun yaşarsam onu denemeyi düşünüyorum..

Bende geçen yıl saç dökülmesi problemi yaşadım.Günde yaklaşık 200 tane dökülüyordu.Denediğim bitkisel ürünler,maskeler asla kalıcı sonuç vermedi.Sığır iliğinden,badem yağına hepsini denedim.Ama dökülme bir süre duruyor,sonra tekrar başlıyordu.

En sonunda uzman bir doktora gitmeye karar verdim.Eğer saç dökülmesi probleminiz varsa mutlaka bu doktora görünmelisiniz,konusunda büyük bir uzman,Suna Dumankaya da onu önermişti.
Doktor tahlillerime baktı ve demir eksikliği,yüksek oranda kansızlık teşhisi koydu.B12 vitaminim çok düşüktü,iğneler verdi ve işe yaradı.Ayrıca Regaine saç spreyi mucizeler yaratıyor,hem dökülmeyi kesiyor,hem de yeni saçlar çıkarıyor.

Saçları dökülenler dışarıdan sürülen bu bitkisel maskelere fazla itibar etmesin.Sorun ya beslenme ve vitamin eksikliği,ya genetik faktörler,ya hormonlar ya da tiroid.Mutlaka test yaptırınn.Ayrıca fön,boya,röfle gibi kimyasal işlemler asla saçın dökülmesine yol açmazmış,sadece yıpratırmış,doktorum böyle söyledi.

Sakıncası yoksa çare arayanlara doktorumun ismini ve adresini de verebilirim.Memnun kalacağınıza eminim.

mrb. tavsiye edildimi bilmiyorum ama bioxcin gerçekten durduruyor ve ampülüde saç çıkartıyor. ben şahidim kaç kişide hatta bi ara sık boyadan dolayı saçım böyle tutam geliyodu. bir ay falan kullandım ne yıpranma ne dökülme oldu. önceden küvet tıkanırdı ama ilk haftada durdu. üstelik bir hafta içinde saçım 3 defa boya görmüşrtü düşün artık. ayrıca kel arkadaşımda 3 ay ampülünü de kullandı ve resmen saç çıktı :1shok:inanamadık. önce kepek gibi kabuklanma yapıyor çünkü deriyi atıyor sonra mis gibi saçların oluyor tavsiye ederim ve kesinlikle şu markettesatılanlardan alma onlarda sililkon var ve saçıma yapışıp düküuyor çünkü silikon sözde daha parlak gösteriyor. tresan,bioxcin otacı ve rosense de yok silikon. önce bi bioxcin kullan ampülüyle sonra tresan falan kullan. ablam tablet kullandı ama zararlı mesela erkeklerde iktidarsızlık yapıyor.sonra balamda bioxcin aldıa.s.

bioxcin bende kullandım hemde çok uzun süre..evet dökülmeye iyi geliyor ama herkeste aynı etkiyi yaratmıyor..bendede işe yaramıştı..ama bıraktıktan sonra kaşıntıdan uyuyamaz hale geliyorsun..1sene oldu hala kaşıntılar devam ediyor..bir kaç arkadaşımda aynı konuda şikayetçi..

Bana bu dr. ismini vs vere bilirmisin?
Benim de bu aralar saclarim cok ama cok dökülüyr, son 10 senede zaaten yarisi gitmisdir, ama su son 1-2 aydir felaket ya, sanki evde 10 kadin yasiyoruz, yerler sac icinde.
Lütfen bi yardimmm...

Bana bu dr. ismini vs vere bilirmisin?
Benim de bu aralar saclarim cok ama cok dökülüyr, son 10 senede zaaten yarisi gitmisdir, ama su son 1-2 aydir felaket ya, sanki evde 10 kadin yasiyoruz, yerler sac icinde.
Lütfen bi yardimmm...

Doktor ismi vermem reklama girmez heralde.

Prof.Dr. Server Serdaroğlu
Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı

Muayenehane:Bahariye cad. Sokullu sok. No:2 Plevne apt. D.1 Kadıköy (Tramvay Kilise Durağı)

Tel0216) 349 49 92

Önceden randevu alıp muayeneye gidiyorsun,çok dolu oluyor bazen bikaç hafta sonraya randevu veriyor.Muayene ücreti 200 ytl idi,eğer senden tahlil ister de tekrar muayeneye tahlil sonuçlarıyla gitmen gerekirse ikincide ücret alınmıyor.

Beni 4 ayda eski saçlarımdan daha güzel saçlara kavuşturdu,verdiğin paraya da değer yani.Dermatoloji dalında kuşkusuz tek ve en iyi uzman.Tavsiye ederim.

arkadaşlar benim de saçlarım çok dükülüyordu, lorealin bi ürününü kullandım erkekler için üretilmiş bi ürün ama çaresiz kalınca deneyim dedim. gri bi kutuda çok faza yerde görmedim çok seyrek bulunuyor migroslarda ve carrefourlarda görüyorum ara sıra fiyatı 30 35 ytl haftada iki kez temiz saçınıza sürdüğünüz bi losyon. amineksil içeriyor bu madde saç dökülmesini önlüyormuş bana iyi geldi dökülme azaldı ama tamamen durmadı tabiki.. denemeye değer olabilir.ben hala kullanıyorum.

cimcimecim doktora ve aktada gidebilirsin sıra arkadaşımında saçı dökülüyodu aktardan çam terebenti diye bişey aldı ve gerçekten işe yaradıı sacı günde 1 tane felan dökülüyoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…