Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı kazıtmayı düşünüyorum. Var mı yapan ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Ben de kazıttım.Eşimle bir yıl önce trafik kazası geçirdik.Ben çok korktum. Böyle durumlarda köklü değişikliğe giderim
Halen dökülüyor.Hiç gürleşmedi. Ve uzaması için geçen bu süreç beni çok üzdü. Yapmayın.Gerekirse kısa kestirin. Ama kazıtmayın.

Kısa olmasını sorun etmem de fayda gördü mü
Daha gür çıktı Mİ sacları

Kazıtıp bakım yapsam acaba faydası olur mu ki

Saç kazıtmanın gürleşmeye hiç bir etkisi yoktur, doktorlar böyle diyor
Lise dönemimde kazıtmıştım bunaldığımdan aynı çıktı uzarken bir değişiklik olmadı ilaveten uzama döneminde epey sıkıntı çektim şekil alması için uzadıkça üç kez kestirdim, iki yıla yakın kısa kaldı saçlarım

Eltim var doğumdan sonra çok döküldüğü için yapmıştı faydası olduğunu söylemişti. kısa aralıklarla kestirmenizi öneririm ya da çok iyi düşünün bunun için

Bir jinelologa git pko olabilir sivilce sorunun da var mi kilo alma vs.Canin sıkılmış belli ama sakın kazitma çok üzülürsün çocuğum doğduğunda ben de taramayan bıkıp kısacık kestirdim hala uzamadı çok pismanim

Konu ve tarif aynı ben , kazittim ilk çıktığı zaman gurlesmis, kalın telli olacak hissiyatı veriyor ama sonuç değişmiyor malesef . 10 yildir cenehizamda saçlarım, kısa olunca dökülmüyor ben öyle çözüm buldum

Ben kazittim,kuzenlerim kazitti.Saclarimiz cok guzeldi.Soruyorlardi neyle yikiyorsunuz diye.sulalecek kel kaldik. Kazittik 2 kez hala gurlesmedi.Bakimlar tahliller yok ,yok birsey yok. Ablamlarin gur 2 ablam var.4 kuzenim ve benim kel.Annem 65 yasinda hala parlak gur duz saclari var .Bir faydasi olmadi hic birimize yani kazitmanin. Ama bana cok yakismisti.Kafa seklim guzelmis

Sıgır iliği pis birsey mi
Et suyu gbi birsey mi hiç duymadım :)

Sıgır iliği dananin, sığırın falan iri kemiklerinin içindeki yumuşak yağlı şey. Hani kemikli etlerle yemek yapilinca hüp diye içimize çekeriz:)
Kasaplardan isterseniz bedava veriyorlar ama kocaman kemigi kirmiyorlar. Kemigin içine kaşığın tersiyle dalip cikariyorsun. Ben en son ugrasmayip migrostan kemik almistim kilosu 10 tlydi. Zaten bir paket yarim kilo falandi, kemikle de kemik suyu yapmistim corbalara katmak icin. İki parmak kalinliginda dilimlemisler cok kolay oldu. Parmakla itince hemen düştü.

Maske yapmak için; küçük bir cezveye artik ne kadar ilik çıktıysa koyup bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pisiriyorsun. Ilik eriyip sıvıyağ haline geliyor. Ben yag haline gelmeyen parçalarla uğraşmadan ezdim. Istersen ezip suzgecten geçirip kullanabilirsin. İliğin erimesi yeterli çok uzun sure kaynatmaya gerek yok. Biraz soğuyunca içine saçına iyi gelecegini düşündüğün bir kaç yagdan bir kac damla katabilirsin (badem yağı, çörek otu yağı, kantaron yagi bunlar dökülmeye iyi gelir derler). Sonra ilikli yagi ozellikle sac diplerine sürüp streç filmle sarip en az iki üç saat sacinda bekletiyorsun.

Asil mesele piserken biraz kötü kokuyor. Ben umursamiyorum ama evde hassas biri varsa sorun oluyor:)

Başlangıçta haftada bir kez yapiliyor. Yeni saclar cikinca iki haftada bir yeter sanirim.

Kendime değil ama kızıma yaptım bir bucuk yasindaydi o zaman... Azda olsa farketti ama hala zayıf saçları... Ablasının gür kucugumun seyrek anlamadim gitti...

Bu arada böyle yağlı maskeleri sactan çıkarmak için kuru şampuanlama yapmak gerekiyor. Ben çok gec öğrendim ve neden daha önceden duymadım diye kafamı duvarlara falan vurdum:)

Kuru şampuanlama da şöyle; saçı hiç ıslatmadan önce bolca şampuanı saçına döküp elinden geldigince ovalayarak saçı karıştırıyorsun. İyice yedirince durulayıp tekrar yıkıyorsun. Yağlı maskeler çok kolay yıkanıyor bu şekilde. Bu uzun saçlarda zor ama ıslattıktan sonra şampuanlayınca bin kere de şampuanlasan o yağ kolay kolay çıkmıyor.

Hormon ilaçları da malesef saçları olumsuz etkiliyor ama 2. Ve 3.tüp denememde vitamin takviyeleri kullandım saçlarım bayağa toparladı yeni saçlar çıktı. Bazen bazı değerler sınırın üstü olsa da saç sağlığı için fazlası gerekiyor

Merhaba ben varım 2 ay oldu ,yüzümede çok yakıştı ,gercekten şuan inanılmaz gürlesti ama öncesinde de demir kansizlik vs için hap vermişti doktor kullandım ve dökülme durmuş saçlarım toplamisti kendini ,ben sırf fantazi olsun diye kestirdim ,hep istediğim bir şeydi hiç cesaret edememistim şuan hiç pişman değilim ama bu galiba yakışmasi ilede alakalı beğenmeseydim çok pişman olabilirsiniz..(yuvarlak,minyon yuzluyum)

Tüp bebek tedavisi neden gördünüz pko varsa oda döker saçları

İnşAllah hamile kalırsınız hemencecik çünkü gebelikte saçlar gürleşiyor ve çabuk uzuyor , enazından bende öyle olmuştu.
Beslenmenize dikkat edip herekli vitaminleri alırsanız ,doğumdan sonrada dökülmez.
İğrenç gelebilir biraz kokar ama dayanabilirseniz saç diplerine sarımsağı ezin suyunu sürün bekletin 2 saat,sonra yıkayın normal sampuanla.
3ay sonra farkı görürsünüz.

Valla bakim yapmaniz kolaylasir saça sadece..Ama dort elle sarilmak sart..Sac besleyen gida takviyesi ilaclar var..Cinkoya ayrica baktirin..Tiroid var mi yok mu emin olun..stres yapmayin.
Dogumdan sonra 4 veya 5 ay sonra muthis dokulecek bilginiz olsun..Mezo cok ise yaramiyor bence..Evde olacaksaniz kel kel kazit ama işe gidip peruk takacaksan yapma saçın hava almaz bu kez de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…