Sadece içim buruk...

bu durum bende de var canım. hatta akşam evime geleyim sabah yine ailemin yanına gidecek olsam bile yine ağlıyorum. ailem bir yana başkaları bir yana benim için... bu üzüntüler nasıl geçecek bilmiyorum
Evet benim icinde oyle. Esimi cok seviyorum mutluyuz bir problemimiz yok cok sukur. Ama ailemde cok ayri, mesela yemek yaptigimda, ya bunu babam cok seviyordu annem cok sevyordu yda kiz kardesim cok seviyordu diyerek duygulaniyorum. Yada esimle bryere gidip birseyler aldigimizda yada tatile gittigmzde keske ailemde olsaydi gorseydi buralari vs diyorum surekli bir aglama ve duygusallik modundayim. Ne zman gecicek bende merak ediyorum.

Bende evli degilim aileden uzaktayim ama her donuste hafif burukluk olur sonra geciverir illaki olacak yani ama yogunlugu zamanla azalir sen evli duzeni kurdukca filan.

Lisans egitimi almadim evet. Ama suan okul oncesi ogretmenligi yapiyorum. Algilamada problem yasiyorsunuz sanirim.

Ben de diyorum ki öğretmenlik yapıyorsunuz tamam ama okul öncesi öğretmeni sıfatı almanız için lisans eğitimi almanız lazım . Siz de beni anlamıyorsunuz o yüzden anlaşamıyacağız.

Ama bak bunları erkekler dediğinde ana kuzusu diyoruz aile olamamışlar diyoruz

Yavaş yavaş eşinle aile olduğunu hissetmen gerekiyor

Evlilik icin de genc yasin ogretmenlik icinde...daha ergenlikten bile cikamamis olabilirsin. 21yasina kadar kemik gelisimi suruyor mesela.
Yuvadan kopamama psikolojisi yasiyorsun.bazisi boyledir.normal.
Ama yasin ilerledikce hayatin oturdukca evladin olunca boyle siddetli hisler yasamazsin gibimd geliyor

Ben de diyorum ki öğretmenlik yapıyorsunuz tamam ama okul öncesi öğretmeni sıfatı almanız için lisans eğitimi almanız lazım . Siz de beni anlamıyorsunuz o yüzden anlaşamıyacağız.

sanırım usta öğretici demek işi tatlıya bağlar gibi geliyor bana bende çocuk gelişimi mezunuyum ve 2009 yılına kadar usta öğreticilik yaptım hemde MEB na bağlı okullarda şu anda varmı bu emin değilim takip etmedim uzun zamandır
ama özel kreşler için lisans mezunu alıp daha çok para ödemektense aynı işi yapan lise mezununu daha az parayla çalıştırmak daha karlı geliyor
hoş düşününce özel okullar veliyi müşteri olarak gördüğü için (tabii bu okuldan okula değişir gördüklerimden ve çalıştıklarımdan bildiğim ) eğitim öğretimden çok sınıftaki görevli şahsı (ister öğretmen ister yardımcı öğretmen ister usta öğretici deyin farketmez ) çocuk bakıcısı olarak kullanırlar o yüzden lise veye lisans mezunu iş veren için farketmez ... MALESEF ...

Bakin. Uniden mezun olanlar Ozel anaokullarinda Uzman Ogretici olarak geciyor, biz ise Usta Ogretici olarak. Her ay gelen eklerde imza atilirken isim soyisim pozisyonu yaziyor. Evet belgelerde o sekilde ama normalde okulda, velilerle, cocuklarla. Sinif ogretmeni olarak geciyoruz. Sinifin ogretmeni ve o cocuklarla birebir ilgilenen kisi oluyorsunuz. Sinif ogretmeni kartini takiyorsunuz boynunuza. Kartta ne yazmali? Sinif ogretmeni adini almis fakat lisans mezunu degil mi yazmali? Bence siz anlamamakta israrcisiniz.

Kesinlikle katiliyorum. Mesele aynen acikladiginiz gibi. Mesela bizim okulda bir bayan ogretmen var mezun okuldugu okul ILKOKUL 2 cocuk annesi. Ve sinif ogrrtmenligi yapiyor. 4 yas sinif ogretmenligine bakiyor. Yardimci olarak baslamis. 3 yil sonra sinif almis. Ama dediginiz gibi velileri musteri olarak goruyorlar. Ve veliler belkide bizim hepimizi lisans yada myo mezunu oldugumuzu dusunuyorlar. Durum bu aynen ozetlediginiz gibi. Bazen lisans mezunlarini calistirip fazla para vermektense, lise mezunu calistirip daha az maasla isi yurutuyor.

Aramizda 2 yas var sadece cok erken evlenmissiniz Mesela ben suan surekli ailemi ararim en ufak biseyde aklima gelirler sizde daha o donemden cikamamissiniz yuvadan erken ucmussunuz yani..Bence biraz zor alisir gibisiniz ama biraz daha dik durmaya bakin mesela o anlar akliniza geldiginde olsun suanda cok mutluyum zaten az kaldi gorusmemize hem benim uzuldugumu gorseler cok uzulurler falan diyin hem haksizda sayilmam dimi onlar sizi aglarken gorseler uzulurler :) Ama siz evden giderken sukur bugunleride gordum deseniz onlarda hem sevinirler :)

canım ben de aynıyım henüz bir aylık evliyim ama annem babamla aynı ilçede yaşamamıza rağmen hatta gün aşırı görüşmemize rağmen her ayrılırken gözlerim doluyor Köydeydim bugün babam az önce eve bıraktı beni yine gözlerim doldu ben de çok düşkünüm onlara ya

Sistem mahvolmus durumda. Asagilamak icin demiyorum ama ilkokul mezunu bir kadin istedigi kadar tecrubeli olsun egitim verecrk durumda degil. Ha kres olur anlarim,besler, tuvalet ihtiyaclarina bakar cocuklarin, oyun alanini duzenler. Ama egitim adina bisey beklenemez. Beklemek sacma olur. Bu yuzden tepki geliyor. Kisisel algilamayin. Biz universitede sizin lisede gordugunuz derslerin ustunden gecmiyoruz,ayrica psikoloji dersleri de aliyoruz. Ogretim psikolojisi,gelisim psikoloji, ogretim yontem ve teknigi gibi. Bunlari bilmeden gelisimin en kritigi olan 0-6yasda yanlis tavir ve tutumlar kalici olabilir. Okulu bilsem ben sikayet edecegik valla...

Evet erken evlendim sanirim
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim 2 yıllık çocuk gelişimi açıldı. Yine erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 2 yıllık çocuk gelişimi var.
Sınavsız geçiş hakkın var bu bölümlere geçiş yapabilirsiniz. Hem kafan dağılır hem üniversite okursunuz.
Ocak ayında ygs sınavsız geçiş başvurusu yapıyorsun sonra temmuzda üniversite tercihi veriyorsun eğer yerlesirsen kayıt oluyorsun.
Sınavsız geçiş te üniversite sinavina girmek zorunda değilsin. Böyle bir hakkın var kullan derim acikogretim. Tabi öncelik yeni Mezunların olur geçiş hakkında ama yinede şansını dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…