Sadece kendine zengin olan aile

Evet herkes ayaklarının üzerinde durmalı ama bu öyle bir şey değil.
Varsa paylaşırsın, aile olmak bu değil mi?

O ona mecbur değil, bu bana mecbur değil.
Tamam tabii ki mecbur değil de böyle kimin ne derdi var demeden 'aile' olunuyor mu?

Üzdüysem affola konu sahibi.

Anne baba çocuğu dünyaya getirirken onlara sormuyor. Madem dünyaya bir çocuk getirmeye karar veriyor elinden geldiğince imkan sunmakla mükellef çocuklarına. Ben imkan sunmam doğurup hayvanlar gibi ortalığa bırakırım vahşi doğada nasıl hayatta kalıyorsa kalsın diyemez.

Kimse parası olmayan bir ebeveyne imkanlarını zorlayıp çocuğunu krallar gibi yaşat demiyor ama Aylık 60 bin lira geliri olan bir ailenin çocuklarının öğrenim kredisi alması inanılmaz anormal bir durum. Ya hadi yetişkin olmuş bir insana ev falan almazlar tamam da daha öğrenci olan çocuğu aylık 500 tllik öğrenim kredisine muhtaç olacak kadar kötü durumdaysa yuh artık derim.

Tam tersi konu olsa çocuk anne babasına bakmak zorunda der herkes. Ama nedense anne baba kendi istek ve iradeleriyle dünyaya getirdikleri çocuklara öğrenciyken harçlık vermek zorunda bile olmuyor. Çok ilginç
Bazılarının çocuklarına acıyorum, iyi durumdayken "ama Avrupa'da yardım etmiyorlar" ,yaşlanınca "tabii çocuk anne babaya bakacak!" . Avrupa'da yasli anne babaya bakmayan çok çocuk var, o da normal mi hanımlar ?

Normalde aileden beklenti içinde olunmasına karşıyım
Ama sizinkiler başka bi boyut
Resmen okurken size kredi çektirmişler
Buna hiçbi şart altında anlam veremiyorum

Şöyle yapabilirisiniz
Belli ki ailenizden size fayda yok
Okurken kredi çektirmiş insanlar sonuçta
Devamı için de sıfır beklenti mecburen
En önemlisi eşinize ağzını açtırtmayın aileniz hakkında

Biz Türk'ler olarak çok fedakar ebeveyniz falan denilmiş ama Amerika'da adamlar çocuğunun üniversite masrafı için ne fedakarlıklar yapıyor.
Türkler de çocuğunun üniversite masrafı için çok fedakarlık yapıyor. Kocaman insan olsa da kendi anne,baba olsa da inmiyor insanlar ebeveyninin tepesinden. Yani bizde durum değişik onun için diğer ülkelerle karsilastirilabilecegini bile düşünmüyorum.

Şimdi size verirler vermezler onların bileceği iş ama yarın öbür gün dünyadan göçüp gittiklerinde yine siz yiceksiniz o mal varliklarini. Aslında yine herşey sizlere yapılmış oluyor.

Siz ailenizden destek gordugunuz icin bu durumla hic sinanmamissiniz belliki. Bu yuzden konusmasi kolay size. Annem ve babam gocup gittikten sonra bana kalacak para pulla ilgili bir tasam yok. Ben imkanlari oldugu halde zor zamanlarda destek olmamalarindan soz ettim. Kendimde anneyim evlatlarim var. Cocugum olmasaydi bu kadar zorlamazdi bu konu beni. Yapmiyorlar der gecerdim. Ama anneligi tatmis biri olarak evlat sahibi olan biri olarak benim aklim ermiyor insan nasil evladinin varsa bir sıkıntısına karsi bu kadar duyarsiz olabiliyor. Mecburiyet konusunda haklisiniz mecbur degiller ama aile olmak daha farkli olmayi gerektirir bence. Kabullendigimi saniyordum ama konusu acilinca zorlandigimi farkettim bu yuzden actim konuyu.
Sizi çok iyi anlıyorum. Aynı şeyi eş ailesiyle yaşıyoruz. Biz kafaya takmıyoruz gülüp geçiyoruz baştan gözden çıkardık tanıdığımız için. Eşimin yüzüne hiç vurmadım bu durumu sonuçta o doğduğundan beri çekiyor ben tanıştığımızdan beri. Onların mal varlığı yokmuş gibi davranın kendinizi alıştırın. Bakın ev alırken rica etmişsiniz yardım etmişler. Bizde öyle birşey de olmadı. Hatta bize yardım etmeyip 2 3 sene sonra kız kardeşine lüks bir ev aldılar kocası işsiz olduğu halde.
Ben onları kafaya taksam inanın hayat geçmez. Size de tavsiyem budur. Az insan çok huzur..

Şimdi size verirler vermezler onların bileceği iş ama yarın öbür gün dünyadan göçüp gittiklerinde yine siz yiceksiniz o mal varliklarini. Aslında yine herşey sizlere yapılmış oluyor.
Anneminn bakıs acısı bu:)
Ama kimin önce gideceği belli olmaz bu var,bide biseyler gencken tad veriyor.
50-60 yasından sonra gelen parayla napsın en fazla alır yazlık oturur.
Ama simdi gezip tozacak yastayken tek maasla cocuk büyütülüyır:(

Beklenti icerisinde degilim zaten artik yani o konuda umidimi coktan kestim. Ama konusu acilinca icerleniyorum buda benim elimde olan birsey degil. Yerimde kim olsa icerlenirdi diye dusunuyorum ayrica :) yorum yapmakta serbestsiniz ona bir lafim yok ama siz neredeyse her yorumunuzda kafanizda tahmin yaratip duruyorsunuz. Yok ne kadar biktirdiysaniz artik yok babasi git kayinbabanla yasa diyorsa vardir bir sebebi beni daha tanimadan onlari somurmeye calisan biri olarak gostermeye calisiyorsunuz sirf kendinizi hakli cikarmak icin. Bu kadar kasmayin.
Üzüldüm ailenizin yaptığına , genellikle kız çocuğa ayrımcılık yapar aileler. Sizinkiler hiç olmazsa tüm kardeşlerinize aynı davranıyor. Biraz züğürt tesellisi oluyor ama en azından başka kardeşe para yağdırdılarını görmüyorsunuz. 🤷 Ben şunu merak ettim. Aylık gelirleri ve malvarliklari çok fazla bu artık kesin. Peki nasıl yaşıyorlar. Yani villada mi oturuyorlar yoksa küçük bir apartman dairesinde mi? Gezip tozma yapıyorlar mı , gerçi okadar paraya dünyayı gezmeleri lazım. Sadece komşuya , akrabalara ve ya köye mi gidiyorlar. Yoksa yurtiçi ve yurtdışı turistlik gezi yapıyorlar mı? Yani parayı kendileri mi yiyor yoksa biriktirmeye devam mi? Sizden maddi veya manevi yardım talebinde bulunuyorlar mi ? Evlerine gittiğiniz de nasıl yemekler hazırlıyorlar , etli güzel yemekler mi yoksa makarna mi? Bunları neden sordum çünkü aileniz varyemez mi cimriler mi yoksa sadece kendilerine mi harcamak istiyorlar. Bu soruları cevaplarsanız çok sevinirim , ben asıl olay bu soruların cevabında

Okutmuş büyütmüş size görevini yapmış. Malını mülkünü size vermek zorunda değil kaldiki ev almaniza yardimci olmus. Eşinizin de hiç söz söyleme hakkı yok. Ona bu fırsatı vermeyin. Zamanın da bazı ailemler gezmiyor yemiyor içmiyor birikim yapıyor . Bırakın da bu birikimi nasil kullanacağı o kişilerin inisiyatifinde olsun.

Okutmuş büyütmüş size görevini yapmış. Malını mülkünü size vermek zorunda değil kaldiki ev almaniza yardimci olmus. Eşinizin de hiç söz söyleme hakkı yok. Ona bu fırsatı vermeyin. Zamanın da bazı ailemler gezmiyor yemiyor içmiyor birikim yapıyor . Bırakın da bu birikimi nasil kullanacağı o kişilerin inisiyatifinde olsun.
Kk nın en favori yorumu da geldi dagılabiliriz:)
Bide bunun aileler toruna bakmak zorunda değil versiyonu var o en sevdiğim:)

Evet küçücük cocuk mu baksın. Siz yetişkin olamamışsanız napalim.
Evet cnm bakmasın kimse bakmasın.
Okutuyorlar ya sıkınttı orda,okutmasalar böyle sorunlar da olmucak.
Simdi devlete atanmıssın ,2 sene cocugma bakcam ben diyeceğiz ama okutmuslar iste.
Ah ahh ne güzrl hayatlar var be ordan bakınca.

iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
Aşırı benciller kim ne derse desin, kesinlikle destek beklerim. Benim ailem Allah razı olsun elinden geleni yaptı ev aldık yoksa zor alırdık

bu tip desteklerin imkan varsa yapılması gerekir.

baban cimri annen bencil kıskanç ben sana diyim

Yapmayın bunları yardım etsinler diye mi yapıyorsunuz? Belli ki onların çözünde de bir kıymeti yok. Yapmayın siz de. Ama ben evlatlık görevimi yapmak için yapıyorum diyorsanız da o zaman lafını yapmayın. Kırgın olmanızı haklı bulmadım ben para onların isterlerse ölmeden önce her şeyi satıp bir yetimhaneye bağışlarlar o zaman ne yapacaksınız yani? Bu arada ben anne-babanın gönüllü olarak yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum ama gönülleri yoksa, kimseye de etmiyorlarsa kime ne Yani. Çiftliklerini, evlerini, arabalarını, fabrikasını evlatlarına veren sonra kimsenin bakmadığı insanlar da tanıyorum ben. Ayrıca eşinizin ailesi yardım etsin sizin ailenizden beklemesin, ona neymiş? Siz de kafanıza takmayın. Siz kendi çocuğunuza yaparsınız olur biter, onların anne/ baba anlayışları öyle demek ki.
Asla yardim bekledigim icin yapmiyorum zaten artik oyle bir beklentim yok. Maddiyat yuzunden annem ve babama sirt donecek bir yapim yok istesemde yapamam cunku direkt vicdan azabi cekerim. Ama daha oncede dedigim gibi konusu acilinca cok rahatsiz oluyorum bir anne baba olaram onlar hicmi bana karsi vicdan azabi cekmiyorlar. Ben ozellikle kendim anne olduktan sonra bu tutumlari daha cok rahatsiz etti beni. Cocuklarimin yasi kac olursa olsun onlar benim icin hep on planda olacaklar cunku benim irademle dunyaya geldiler benim canimdan kanimdanlar varmi otesi. Ben bolluk icinde gunumu gun ederken onlar sıkıntı cekecekse ben anneligimi sorgularim sahsen.

Asla yardim bekledigim icin yapmiyorum zaten artik oyle bir beklentim yok. Maddiyat yuzunden annem ve babama sirt donecek bir yapim yok istesemde yapamam cunku direkt vicdan azabi cekerim. Ama daha oncede dedigim gibi konusu acilinca cok rahatsiz oluyorum bir anne baba olaram onlar hicmi bana karsi vicdan azabi cekmiyorlar. Ben ozellikle kendim anne olduktan sonra bu tutumlari daha cok rahatsiz etti beni. Cocuklarimin yasi kac olursa olsun onlar benim icin hep on planda olacaklar cunku benim irademle dunyaya geldiler benim canimdan kanimdanlar varmi otesi. Ben bolluk icinde gunumu gun ederken onlar sıkıntı cekecekse ben anneligimi sorgularim sahsen.
Şimdi 2 çocuğunuz var ve hala ailenizden sürekli destek bekliyorsunuz. Mesela ev istemek çok büyük bir şey yardım da etmişler. Belki de 2 cocuk dünyaya getiren insanların sıkıntısı olduğunu dusunmuyorlardir hele cocuk ile ilgili düşüncelerinizi biliyorlarsa.

Üzüldüm ailenizin yaptığına , genellikle kız çocuğa ayrımcılık yapar aileler. Sizinkiler hiç olmazsa tüm kardeşlerinize aynı davranıyor. Biraz züğürt tesellisi oluyor ama en azından başka kardeşe para yağdırdılarını görmüyorsunuz. 🤷 Ben şunu merak ettim. Aylık gelirleri ve malvarliklari çok fazla bu artık kesin. Peki nasıl yaşıyorlar. Yani villada mi oturuyorlar yoksa küçük bir apartman dairesinde mi? Gezip tozma yapıyorlar mı , gerçi okadar paraya dünyayı gezmeleri lazım. Sadece komşuya , akrabalara ve ya köye mi gidiyorlar. Yoksa yurtiçi ve yurtdışı turistlik gezi yapıyorlar mı? Yani parayı kendileri mi yiyor yoksa biriktirmeye devam mi? Sizden maddi veya manevi yardım talebinde bulunuyorlar mi ? Evlerine gittiğiniz de nasıl yemekler hazırlıyorlar , etli güzel yemekler mi yoksa makarna mi? Bunları neden sordum çünkü aileniz varyemez mi cimriler mi yoksa sadece kendilerine mi harcamak istiyorlar. Bu soruları cevaplarsanız çok sevinirim , ben asıl olay bu soruların cevabında
Kendilerine karsi gayet comertler. Yilda 4/5 kez tatile gidiyorlar disarda yeme icmeleri var babam anneme yilda en az iki kez altin set veya benzeri birsey alir. Giyim kusamlari en pahalli magazalardan. Bulundugumuz ilin en luks semtine oturuyorlar yakin zamanda villaya tasinmayi dusunuyorlar. Ya nasil soylesem bir anne babanin kendi canindan kanindan olan evladiyla aralarinda resmen statu farki varsa orda bir sıkınti yokmudur sizce. Onlara kalirsa fazlasini bile yaptilar cunku bizi bu yasa getirip buyuttuler evlendirdiler falan. E bunu her anne baba yapiyor zaten durumu olmayanda yapiyor. Bunun icin minnet altina girmemizi bekliyorlar ama bu zaten gorevleri degilmi yani dunyaya getirmeyi biliyorsan sahip cikmayida bileceksin oyle degilmi.

Kendilerine karsi gayet comertler. Yilda 4/5 kez tatile gidiyorlar disarda yeme icmeleri var babam anneme yilda en az iki kez altin set veya benzeri birsey alir. Giyim kusamlari en pahalli magazalardan. Bulundugumuz ilin en luks semtine oturuyorlar yakin zamanda villaya tasinmayi dusunuyorlar. Ya nasil soylesem bir anne babanin kendi canindan kanindan olan evladiyla aralarinda resmen statu farki varsa orda bir sıkınti yokmudur sizce. Onlara kalirsa fazlasini bile yaptilar cunku bizi bu yasa getirip buyuttuler evlendirdiler falan. E bunu her anne baba yapiyor zaten durumu olmayanda yapiyor. Bunun icin minnet altina girmemizi bekliyorlar ama bu zaten gorevleri degilmi yani dunyaya getirmeyi biliyorsan sahip cikmayida bileceksin oyle degilmi.
Ortada 50 milyon var 50
Bazıları emekli maasına göz dikmissin gibi yazıyorlar ya cok komik.
Demet Akalın'ın evi 17 milyondu 3 tane alınır ondan:D

Şimdi 2 çocuğunuz var ve hala ailenizden sürekli destek bekliyorsunuz. Mesela ev istemek çok büyük bir şey yardım da etmişler. Belki de 2 cocuk dünyaya getiren insanların sıkıntısı olduğunu dusunmuyorlardir hele cocuk ile ilgili düşüncelerinizi biliyorlarsa.
Ev istemedim destek cikmalarini istedim. Yuzde 40 biz yuzde 60 onlar karsiladilar Oda buyuk birsey bunu inkar edemem ama ben destek olmalarini talep edene kadar bir suru zor surecten gectim ve onlar bunu gormezden geldiler. Imkanlari oldugu halde kendileri teklif etmediler. Ben konuyu actigimdada annem istemeye istemeye yanasti. Kendi evlatlarimu goz onune getirince bunu normal karsilayamiyorum ben.

iyi geceler hanimlar kendimi yine buraya attim. Dusun dusun cikamadim icinden. Size sormak istedigim anne baba varlikliyken evlatlarinin maddi anlamda zorluk cekmesi adilmi. Yani bilmiyorum iki tane evladim var onlar icin canimi bile veririm iyi bir hayat yasamalari omur boyu rahat etmeleri benim en buyuk istegim. Boyle bir imkanim varken onlari bundan mahrum etmek sıkıntı cekmelerine goz yummak beni vicdanen cok rahatsiz eder. Ama bakiyorum annem ve babamin hic boyle bir tasasi yok. Gamsiz gamsiz zenginliklerinin sefasini suruyorlar. Bizde bir memur ailesi olarak gunumuz ekonomik sartlarinda a'dan z'ye herseyin hesabini yapmak zorunda kaliyoruz karsilastigimiz ekonomik sıkıntılar karsisinda tek basimiza mucadele ediyoruz. Kardeslerimde benimle asagi yukari ayni pozisyonda. Hepimiz bu konuda kirginiz ailemize karsi ama lafini bile acamiyoruz cunku en ufak bir konusu gecse dusuncemizi soylesek ne mal duskunlugumuz kaliyor ne nankorlugumuz nede hayirsizligimiz. Ornek vereyim hepimiz egitimimizi tamamlamak icin ogrenim kredisi almak zorunda kaldik hemde yuklu miktarlarda henuz ogrenciyken baba evindeyken babamin maddi olarak imkani varken biz devlete borclandik. 50 milyon tl ye yakin mal varligi olan ayda 60 bin tl geliri olan bir anne baba hicmi evladinin maddi anlamda hayatini kolayastirmak istemez. Sahip oldugu imkanlari hicmi evlatlariyla paylasmak istemez. Esimle bir ara zordaydik kendisinden birsey talep etmememize ragmen sirf kendini garantiye almak icin 6 tane dairesi olan babam kayinbabanin evine tasinin onlarla beraber yasayin kira masrafiniz olmaz rahat edersiniz diyordu. Bir baba olarak fazlasiyla imkani varken kizina boyle bir seyi nasil reva gorebilir bir insan anlamiyorum. Onlarla hic bir sekilde kafamin uyusmadigini bildigi halde beni boyle birseye itmesi cok agrima gitti hala unutamadim. Bu donemde cok kotu bir eve tasindik kirasi uygun diye ama ev yasanacak gibi degildi psikolojim bozulmustu artik ilk kez o zaman ailemden bize yardimci olmalarini talep ettim ev almamiza yardim ettiler ama nasil. Zorlarina gide gide. Yinede yaptilar yapmayabilerlerdi ama keske ben bu kadar yipranmadan yapsalardi onlara teklif etmemi beklemeden bir anne baba olarak kendi istekleriyle elini tasin altina soksalardi. Bu konuyu astigimi saniyordum ama gectigimiz gunlerde esimin bir kac seyi dile getirmesi uzerine yine kafama takar oldum. Kendisinede tepki gosterdim bu konulari yanimda acma diye ama ozunde soylediklerinde hakli aslinda.
bence sonuna kadar haklısınız beklemekte. Sonuçta onlar sizin anne ve babanız. En basitinden çocuğunun eğitim harcamalarını üstlenmeli ona göre dünyaya getirmeli. Böyle çocuk dünyaya getirmeye ne var. Yorumlarda birisi “biz türkler” demiş ama katılmıyorum. Yurt dışında part time çalışarak hem eğitim masraflarınızı hem de arabanızı bile alabiliyorsunuz. O yüzden ekonomik olarak aynı olmadığımız kişilerle karşılaştırmak anlamsız. Ayrıca size kalacak diyenler var evet size kalacak ama siz en güzel zamanlarınızda ne kadar zorluk çekmişsiniz. Yaşlandığınızda size kalan malı napacaksınız. İlla evler yatlar bağışlamasına gerek yok zor zamanınızda evladı zorluk çekerken belki boğazından dahi kısarken ailenizin sizi düşünmemiş olmasının sizi üzmesinden daha normal hiçbir şey yok. Kafaya takmayın demesi kolay ama önerim dillendirmemeye çalışın. İnsan konuştukça daha çok doluyor bence.

Back
X