Sadece kendine zengin olan aile

sizin bence gözden kaçırdığınız nokta şu. Hayat bu kadar uzun değil. Burda söz konusu aile emekli tek evinin tek kirasına ihtiyacı olan tipler de değil. 50 milyon paradan bahsediliyor ve buna rağmen evladına kredi çektirip sonra kendi parasıyla ödemesini beklemek bence gerçekten büyük bir sorun. Sizin örnekte verdiğiniz tarzda insanlar değil bunlar, gördüğünüz gibi bu ailenin sayesinde memur olabilmişler yani devralacakları milyon dolarlık bir şirket veya paradan şımarmayıp da yoğun bi şekilde özdisiplin geliştirmeleri gereken bi konu yok ortada kim neyin terbiyesini vermeye çalışıyor ki hala?
Dediğim gibi hayat bu kadar uzun değil. Herkes parayı ailesi sevdikler için kazanır ve şahsen bu kişiler arasına öz evladımı koyamıyorsam bence orda bi sorun var.
İşte o kısa dediğiniz hayatta o baba hem ailesine bakmış, evlatlarını okutmuş büyütmüş hem de o malı yapmış. O kadar okutup meslek sahibi yaptığı evlattan da en azından kendi geçimini sağlamasını beklemek neden kötü kalplilik olsun ki? Bir anne babanın görevi bir ömür evladına sponsor olmak değildir bana göre. Baba o kadar kazanca rağmen halen çalışmaya devam ediyormuş demek ki çalışıp emek vererek kazanmayı , seven biri. Bu adam neden malvarlığını daha ölmeden çocuklarına saçsın; üstelik bunu paragöz ve fırsatçı kayınpederinin yardımı ile ev sahibi olmasına rağmen hala beklentisi olan ve bununla ilgili karısını doldurmaya çalışan paragöz damat varken yapsın. Bunun şirket devralmakla falanda ilgisi yok ki demek ki; adam evlatlarının onun parasına güvenmeden kendi yaptığı gibi hayatta kendi ayakları üzerinde durmasını bekliyor. Bence böyle mantıklı ve makul bir beklenti kimseyi kötü anne baba yapmaz. Bu konuda bence asıl sorun anne babada değil kayınpederinin parası ile sefa sürme derdinde olan ve büyük ihtimalle konu sahibini eş olarak seçen o kocada.

Son düzenleme:
Deniz Baykal’ın iki çocuğu da doktor bildiğim kadarıyla. Hatta oğlu Hacettepede profesör, bildiğin okumuş tıp fak. bitirip prof olmuş, hocalık yapan hasta bakan bir insan. Yani benim anne baba öğretmen arkadaşımın abisinden farksız. Biraz basit düşünmüşsünüz sanki.
Deniz Baykal siyaetçi ve avukat değil mi? Benim bildiğim kadarıyla böyle. Yani adam avukat ve siyaesetçi, oğlu da tıp okuyabilir. Ayrıca hacettepede profesörlükle düz memurluk kıyaslanamaz bence, burada da siz basit düşünmüşsünüz biraz.
Bilemiyorum bana garip geldi, belki de çevremdeki örneklerden dolayı. Tanıdığım en büyük ticaretle uğraşan adam 2 kızı 1 oğlunu yanına aldı, sadcee oğlu Amerikada ekonomi okudu, kızının biri Hacettepe'de, diğeri de İstanbul'da okudu sonunda hepsi baba mesleğine babalarının yanına başladılar. Hepsini yönetim kuruluna soktu falan. Bilemiyorum adamda sıfırdan 50 milyon liralık mal varlığı edinecek ticari zeka varsa kızını da yanına alabilirdi, burada hata yapmış bana göre.

Bunu ben de merak ediyorum.
Konu sahibini gömme amaçlı değil asla.
Önceki mesajımda da yazdım, ticaretle uğraşan insanın çocuğu memur olunca adam gerçekten hayatını bu şekilde idame ettirmek istiyor demek ki diye düşünebilir. Ticaret yapan insanlarda genel kanı ben risk aldım onlar almıyor gibi çünkü.
Ben memur aileden geliyorum, memur olmadım. Kendi işimi yapıyorum. İleride çocuğum memur olmak isterse tabi ki destek olurum ama emin misin diye 200 kere falan sorabilirim muhtemelen.
Belki ailesi o noktada da destek olmamış olabilir gerçi.
Ailesinin bu noktada hata yaptığına hemfikiriz. Ama işte kyk kredisi çektiren insanlardan ne bekliyoruz ki, bazıları var sadece anne baba olmak için çovuk yapar, bazıları hakkıyla bakar. Konu sahibinin anne babası ilk kısımda. Hiç üzerine düşmemişler, halbuki çocuklarını yanına alabilirdi.

Deniz Baykal siyaetçi ve avukat değil mi? Benim bildiğim kadarıyla böyle. Yani adam avukat ve siyaesetçi, oğlu da tıp okuyabilir. Ayrıca hacettepede profesörlükle düz memurluk kıyaslanamaz bence, burada da siz basit düşünmüşsünüz biraz.
Bilemiyorum bana garip geldi, belki de çevremdeki örneklerden dolayı. Tanıdığım en büyük ticaretle uğraşan adam 2 kızı 1 oğlunu yanına aldı, sadcee oğlu Amerikada ekonomi okudu, kızının biri Hacettepe'de, diğeri de İstanbul'da okudu sonunda hepsi baba mesleğine babalarının yanına başladılar. Hepsini yönetim kuruluna soktu falan. Bilemiyorum adamda sıfırdan 50 milyon liralık mal varlığı edinecek ticari zeka varsa kızını da yanına alabilirdi, burada hata yapmış bana göre.

Dedemin 50 tane mi ne evi vardı, 9 çocuğu olmasına rağmen öldüğünde bana bile para düştü

Tarla ala sata, ev dike dike çoğaltmış delice de kira geliri vardı. Dedem köylüydü basbayağı, konu sahibesinin ailesi de burda verilen Sabancı, Deniz baykal örnekleri gibi değil dedem gibi büyük olasılıkla. Dedemin şirketi yoktu tabi ki kendi alıp satıyormuş, yani burda yazılan bigi çocuğunu da al çalış denilecek bir işi yokmuş. Babam doktor, amcam mali müşavir bu arada.

Yakın Bir akrabam vardı evlenince çocuğu evine oturdu kira aldı ondan hep. Sonra başka yere tayini çıkınca aldığı kiraları geri verdi. Geçinmeyi öğrensin diye almış hem de onun yerine biriktirmiş. Kim bilir o adamcağız arkasından ne demiştir evladı, gelini, gelinin ailesi vs yıllarca...Aklıma geldi şimdi...

Evet ülke çapında tanınmış bir siyasetçi. Yurtdışında okutup oralara gönderebilirdi, yandaş olup para cukkalayabileceği mevkilere yerleştirebilirdi. Düz memur olmasa da memleketteki kimbilir kaç sıradan profesörden biri. Elli milyonu varmış konudaki babanın ama hepsi sıcak para mı ki.

Son düzenleme:
Valla içerlenmekte bence gayet de haklısınız. Zaten o bi duygu yani haklılık veya haksızlık aranacak bi durum da yok bence. Ben de aileme (özellikle anneme) bazen benim için yapmadığı şeylerde falan içerlenirim (maddi değil manevi bizim konular). Yani insan ne biliyim, ailense, seni bu dünyaya getirmişse, elinden gelecek bişeyse yapmayınca içerleniyor. Ben son zamanlarda annem yüzünden çok üzülüyorum çok ağlıyorum mesela bizim konumuz da çocuk bakımı. Burada herkes diyor ki bu tür konularda işte senin çocuğun bakmak zorunda değil vs. ama işte başa gelince ve ona ihtiyacın olup da kendini geri çekince öyle olmuyor mevzu. Aslında biliyorsun zorunda değil.. ama genç dinç, sağlığı yerinde, başka bi işi gücü de yok, başka mecburiyetleri de yok ama yanımda olmuyor diye düşünüyorsun..yine de üzülüyorsun.. benim ona ihtiyacım varken o yok falan.. ne biliim işte yaa.. Bak yine üzüldüm :KK43: Sizin de durum maddi işte iman varken sizi zorda bırakmaları çok can sıkıcı.. Ama yapılabilecek bişey de yok oturup üzülmekten başka :KK43:
Ay onu kkdan tuzu kurular diyo ya
Bakmak zorund değil
Tmm değil
Herkesin maddi gücü 2 sene evde oturup cocuk büyütmeye müsait değil pardonda .
2 yasında kızım var maasımın bi kısmını cocugun parası diye ayırıyorum.
Esim flaan destek istediiginde ay ortasıysa cocugun parasından verebilirim diyorm.Geri yerine koyması icin.
Valla bana sorsalarmıs beni getirmeyin bu dünyaya derdim😆
Kzım aynı seyi söylesin iistemiyorm elimden geldigince.
Dogurmusum bi zahmet destek olcM yani.

Asla yardim bekledigim icin yapmiyorum zaten artik oyle bir beklentim yok. Maddiyat yuzunden annem ve babama sirt donecek bir yapim yok istesemde yapamam cunku direkt vicdan azabi cekerim. Ama daha oncede dedigim gibi konusu acilinca cok rahatsiz oluyorum bir anne baba olaram onlar hicmi bana karsi vicdan azabi cekmiyorlar. Ben ozellikle kendim anne olduktan sonra bu tutumlari daha cok rahatsiz etti beni. Cocuklarimin yasi kac olursa olsun onlar benim icin hep on planda olacaklar cunku benim irademle dunyaya geldiler benim canimdan kanimdanlar varmi otesi. Ben bolluk icinde gunumu gun ederken onlar sıkıntı cekecekse ben anneligimi sorgularim sahsen.
Ya doğru olan olması gereken zaten sizin bu dediğiniz ama belli ki bu insanlar o şekilde büyümemişler karakterleri öyle değil. Ben de burda aaa ne biçim anne baba, olur mu öyle hakkınız isteyin demeyi bilirim ama belli ki bu durum bu şekilde çözülecek bir konu değil. O yüzden dediğim gibi boşverin gitsin, eşinize de söyleyin bir daha bu konuyu açmasın. Bazı insanların geçmişte yaşadıkları travmaları ne yazık ki bilemiyoruz, belli ki hayata bakışları bu şekilde. O yüzden dediğim gibi düşünmeyin bunu, sallamayın. Sevgisizlikten değil demek ki sevgi anlayışları böyle.

Benim en büyük mottom Allah herkesin kendine versin
Ne ana baba be kardeş ne çoluk çocuk. Artık ayrı hane olunca para da ayrılıyor bence. Veya aileniz biz herşeyi kendimiz yaptık sıfırdan çocuklarımız da öyle yapsın diyebilir

Yalnız şunu merak ettim aylık 60 bin geliri ve kenarda 50 milyon doları olan aile ne iş yapıyor? Muhtemelen iş adamı ticaret insanı vs. Bu background daki birinin çocukları nasıl memur oluyor ki? Yanlış anlamayın benim de ana babam memur ama bu kadar zengin olsam ben çocuklarımın memuriyette sürünmesine izin vermezdim muhtemelen iyi kötü bi iş kurar veya istediklerini yapması için yurtdışında eğitim aldırırdım
Konu sahibi ev hanımı.
Esi memur.

Sizi çok iyi anlıyorum malesef benimkilerde öyle tabiki yapmak zorunda değiller diye bakıyo insan ama çokta ağrına gidiyo.mesela örnek vereyim çok şükür borç istediğimde veriyolar tabi hemen ödüyırum mesela eşim geçende işten geç gelceğini söledi ogünde annemler geldi bende anne bozukluğum yok dedim ekmek alısana 2 tane dedim bizimki gelince veririm dedim.annem bende bozukluk var dedi ver bozayım dedi insanın ağrına gidiyo 2 ekmeğin bile hesabı yapılınca.mesela telim bozulmuştu olması imkansızdı eşim alcaktı tabiki bikaç ödemesi vardı annemler kızkardeşime telefon aldılar bunda bişey yok çünkü kızkardeşiminde teli yoktu ve diğer başka ilde çalışan bekar kızkardeşimin yanına tatile gitcekti sonra onada almışlardı üstelik çok pahalı bi telefon sonra ben onlardaydım ya iste gezmeye gitcek ya ablasının yanına oda onda görüp özenip üzülmesin diye onada aldık dediler iyi yapmışsınız ii olmuş dedim.tabiki bi beklentim yoktu ama kullandıkları o cümle çok zoruma gitmişti ve ondan sonraki hergün eşim için e sana nezaman tel alcak diyip diyip sordular sanki onlardan beklentim var.bide arkamdanda onun kocası var o alsın dediler.

Keske herkes 50-60 yaşında yazlik alip oturabilse. O yaslarda hala calismak zorunda olan insanlar var. Bizim Ailede de o yaşlarda cok insan var ama belki anca 1 kişinin yazlığı vardır. Konu sahibide o yaşta yazlıginda rahat otururken anne babamızdan kalan parayla aldik diyip evlatlarına yük olmamış olurlar. Bilemiyorum paranin suyu nerden geliyor ama o anne baba da gencliklerini heba edip calismis kazanmislardir belki ve simdi sefasini surmek istiyorlar. O yuzden çocuklarının da belki zorluklar çekip emek verilerek alınan şeylerin değerini öğretmek istiyorlardır bilemiyorum 🤣
Arsa almıs galiba arsa katlamıs öyle okudum Bi yorumunda.
Sans iste 😊

Konu sahibi ev hanımı.
Esi memur.
Yani bilemedim 🤷‍♀️ o da bana değişik geliyor çünkü genelde herkes kendi çevresinden eş buluyor ben özel sektörde orta düzey yöneticiyken yine farklı şirkette benden bir tık daha üst düzey biri ile evlendim arkadaş ortamında tanıştık veya kendi şirketleri olan hali vakti epey iyi akrabamız yine yurtdışına ticaret yapan bir ailenin oğluyla evlendi (kolejden arkadaşıydı) babam memur annemle de aynı kurumda tanışmışlar vs yani hadi diyelim konu sahibi çalışmamayı tercih etti ama milyoner işadamı kızı memurla aynı ortamda nasıl bir araya geldi ki?

Yani bilemedim 🤷‍♀️ o da bana değişik geliyor çünkü genelde herkes kendi çevresinden eş buluyor ben özel sektörde orta düzey yöneticiyken yine farklı şirkette benden bir tık daha üst düzey biri ile evlendim arkadaş ortamında tanıştık veya kendi şirketleri olan hali vakti epey iyi akrabamız yine yurtdışına ticaret yapan bir ailenin oğluyla evlendi (kolejden arkadaşıydı) babam memur annemle de aynı kurumda tanışmışlar vs yani hadi diyelim konu sahibi çalışmamayı tercih etti ama milyoner işadamı kızı memurla aynı ortamda nasıl bir araya geldi ki?
Öncesini bilmiyorm tabide baska formlardan tanıyorm 2 cocugu oldugu icin ev hanımı suanda.

Yorumlara çok bakamadım ama eminim ‘zorunda değil’ mesajı gelmiştir. Emeklisini bile paylaşan ebeveyne sahip olan kişilerin mesajlarına aldırış etmeyin. O onu yapmak zorunda değil, bu bunu yapmak zorunda değil, e aile neden var?

Aile yapılarımız benzer, bana da gecinden gelsin ama ilerde görürsem o günleri yüklü bir miras kalacak. Şu an gençliğimde, ailem hayattayken, çocuğum küçükken rahat etsem çok daha makbule geçerdi. Napayım onlar öldükten, ben yaşlandıktan sonra gelen parayı

bu benim düşüncem. anlama kabiliyetimin de senden iyi olduğuna gayet eminim. ama seninkinde bir sıkıntı olabilir.
kaldı ki burda seni desteklemek zorunda değilim. hakaret yazmadım. baştan belirtin o zaman sadece benim gibi düşünenler yorum yazsın diye.
onun dışında evlat da olsam ben annem babam eğer zor durumumu göre göre yardım etmiyorsa artık daha beklenti içinde olmam.
Ee senin dusuncene gore yarin birgun zor duruma dusersen cocuklarin da seni ortada birakabilir bakmayabilir nasil olsa zorunda degiller

Back
X