- Konu Sahibi pogacaayak
-
canım çok saol cevabın için evet ilk bebeğim yıllarca aradık onu verdiğin markayı araştıracağım bide çantaya bebek banyo havlusu koymaya gerek varmı sence ben aldım ama koymadım gereksiz gibi geldi dedimya çok heycanlıyım içim içime sığmıyor ne alacağımı bilmiyorum rabbimherkezin yavrusuna sağlık versin herkez sağlıklı bi şekilde alsın bebeğini kucağına inşallahÖncelikle topiğe hoşgeldin. Sanırım ilk gebeliğin. Ne mutlu sanaAllah sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin...
Benve erken değil, zaten denir ki, her ihtimale karşı 8.ayda doğum çantasını hazır edin, kenarda dursun...
Biz burada bebek beziyle ilgili çok paylaşımda bulunduk. Şimdi artık organik tek kullanımlık bebek bezleri de var, yıkanabilir bezler de. Ama şu da bir gerçek ki, organik tek kullanımlık bezler Prima'nın iki katı fiyata satılıyor. Yıkanabilir beze gelince, acaba bebekte pişik oluşturur mu, kullanımı rahat mı, nu konuda bilgim yetersiz. Ben oğlum içim Prima kullandım. Şimdi yeni doğanlar için özel bezleri de var,reklamlarda görmüşsündür. Ama benim bütçemi sarsmaz, organik tek kullanımlık alırım diyorsan, o ilk tercihin olsun bence.. İstersen yıkanabilir bez kullananları da kk'da bir araştır. Sağlıklı bilgi edinebilirsin. Şuan bu bezi üreten ve satan güvenilir tek marka var Türkiye'de. O da babyneo.. Ayrıca bu sitede organik ve yıkanabilir göğüs pedleri de satılıyor. Bunlar, emzirme döneminde senin büyük yardımcın olur..
Çantanda olması gerekenler
Senin İçin:
Pijama,gecelik,sabahlık, tek kullanımlık külot ya da pamuklu külot, emzirme sütyeni( hastaneden çıkarken takarsın) çorap, terlik, tarak, hastane çıkışı için rahat kıyafet. Aklıma bunlar geldi ama liste uzayabilir
Bebek İçin:
Bez, pamuk (altını temizlemek için) Ne olur ne olmaz, belki bebek emmek istemez diye steril edilmiş biberon, emzik, 2-3 tane iç dış zıbın ve 2-3 tane alt-üst takım, battaniye
Şimdilik aklıma bunlar geldi. Ayrıca gelen ziyaretçiler için bebek çikolatası
Ayrıca bebek bakım ürünleri olarak da 99 markasına bakabilirsin. İçeriği bitkisel ve çok hoşuma gitti. Öyle Dalin falan tercih etme. Bioderma'nın ABCDerm serisine de bakabilirsin. Bebek için ilk aylarda ıslak mendil kullanılması tavsiye edilmiyor. Ben Bioderma'nın ABCDerm H2O'sunu almayı düşünüyorum. Bunu da Bioderma'nın kendi sitesinde incelersin. Benim ikinci gebeliğim, ve inşallah bu gebeliğimi ve ikinci bebeğimi daha bilinçli ve daha dolu yaşayacağım. Oğlumda pek birşey anlamadım ve fazla da araştıramamıştım ama 3 senedir hayatımda çok şey değiştiarkadaşlar öncelikle merhaba bu topik güzel olmuş benimde 15 yıl sonra bi bebeğim olacak nasipse şuan 31 haftadayım doğum çantamı hazırlamaya başladım erkenmi sizce:26:​bide ben pek bebek bezi falan çok anlamıyorum hangi marka iyidir inanın ne alacağımı çantada ne olması gerek bilmiyorum yardımcı olurmusunuz
Ben koymamıştım. Zaten hastanede ilk yıkayıp ya da temizleyip veriyorlar sana. Sonrasında da ben göbek bağı düşünce ilk banyosunu yaptırmıştım.. Onun için, bir tane havlu koy ama belki başka birşey için gerekir diye koy. Şimdi aklıma geldi, alt açma bezi birkaç tane koycanım çok saol cevabın için evet ilk bebeğim yıllarca aradık onu verdiğin markayı araştıracağım bide çantaya bebek banyo havlusu koymaya gerek varmı sence ben aldım ama koymadım gereksiz gibi geldi dedimya çok heycanlıyım içim içime sığmıyor ne alacağımı bilmiyorum rabbimherkezin yavrusuna sağlık versin herkez sağlıklı bi şekilde alsın bebeğini kucağına inşallah
canım çok saol cevabın için evet ilk bebeğim yıllarca aradık onu verdiğin markayı araştıracağım bide çantaya bebek banyo havlusu koymaya gerek varmı sence ben aldım ama koymadım gereksiz gibi geldi dedimya çok heycanlıyım içim içime sığmıyor ne alacağımı bilmiyorum rabbimherkezin yavrusuna sağlık versin herkez sağlıklı bi şekilde alsın bebeğini kucağına inşallah
inanıyorum ki çok güzel bi duygu ben onu içimde hissedince bile çok mutlu oluyorum kıpırdadığında çok hrycanlanıyorum kontrollere giderken hayırlısıyla doğumu bekliyorum buarada benimde oğluşum olacak inşallah rabbim sağlık versin evlatlarımızaencan inan, o kadar güzel bir duygu ki, senin de hayırlısıyla yaşamana az kalmış. Hep uykusuzluktan korkarız ama Allah onun da gücünü ve sabrını veriyor annelere. Ben 3 ay neredeyse hep 2-3 saat uykuyla ayakta durdum ama hep mutluydum.. Bir de sütünü artırmak için rezene çayını da unutma! Ayrıca bir de malt içeceği vardır, marketlerde Ülker markasının Maltana adıyla satılanı var, bebek marketlerinde de ithalleri var. Bu da sütü artırır ve tadları da çok güzeldir. Bu da aklının bir köşesinde bulunsun...
* bebekleri baharatlardan uzak tutmak yerine onlara tatlarını öğretmek daha doğru bir seçim. bunların başında zerdeçal geliyor. önceden dediğimiz gibi, bebeklere nasıl bir damak tadı bırakırsak ilerde de onlardan beslenmek istiyorlar. örneğin yeni nesilin küçükken pirinç unlarıyla beslenmesinin bir sonucu olabilir şu anki fast food kültürü.
*içinde pamuk, soya, mısır yağı olan mamalar ve besinlerden kullanmıyoruz. en çok tarım ilacının uygulandığı bitkiler arasında. ürünün içeriğinde bitkisel yağ yazıp ne olduğu yazmıyorsa, belirtilmemişse onlar da alınmamalı.
*bebeklere pirinç unuyla hazırlanmış mamalar yerine organik tam tahıl içeren kaçış mamaları verilmeli.
*bebek ve ailerdeki diğer bireylerin alerjisi için probiyotik açısından zengin besinler tüketilmelidir. bunların başında ev yoğurdu geliyor. maalesef market yoğurtlarındaki probiyotik oranı çok düşükmüş
*sulardaki kloru azaltmak için suyu ağzı açık sürahiye koyup bir gece dolapta bekletirsek, klor oranını düşürmüş oluruz.
*bebeğe altı aydan önce meyve suyu verilmemeli. sonrasında verileceği zaman da suyun içinde tatlandırılıp verilmeli. ve ççürük olmaması için biberonla değil cam bardakla içirilmeli.
*PVC içermeyen folyolar ve yağlı kağıtlar tercih edilmeli.
ozokun hamileyken ne tür gıdalar tüketmiştin? Hipp okuduğum kitapta da var. Tvyi çocuk varken açmamanız psikolojik ve fiziksel sağlıkları için çok önemli. Ben tv izleyen çocuklara acıyorum ve evimize tv almadık. Ama ilerde nasip olur da bebeğimiz olursa, o büyüdüğünde arkadaşlarından tvyi duyduğunda nasıl idare edeceğim bilmiyorum
bu arada acıyı unutmuşum. nasıl unuttumilk hamileliğimde dünyanın acı biberini yedim nasıl yedim nereme yedim hiiç bilmiyorum ama kahvaltı dahil her öğünümde acı vardı. nedense acı olmayan bi öğün bana yavan geliyordu veeeee canım kızım yemeğin içinde benim algılayamadığım acıyı hemen algılar ve bu acııııı diye ortalığı birbirine katar ve o yemeği hayatta yemez. bu yüzden de bizim evde acı pul biber yada acı salça kullanamaz olduk adadan sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?