Doğuma Hazırlık sağlıklı bebek doğurma-büyütme rehberi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
canım çok saol cevabın için evet ilk bebeğim yıllarca aradık onu verdiğin markayı araştıracağım bide çantaya bebek banyo havlusu koymaya gerek varmı sence ben aldım ama koymadım gereksiz gibi geldi dedimya çok heycanlıyım içim içime sığmıyor ne alacağımı bilmiyorum rabbimherkezin yavrusuna sağlık versin herkez sağlıklı bi şekilde alsın bebeğini kucağına inşallah

Ayrıca bebek bakım ürünleri olarak da 99 markasına bakabilirsin. İçeriği bitkisel ve çok hoşuma gitti. Öyle Dalin falan tercih etme. Bioderma'nın ABCDerm serisine de bakabilirsin. Bebek için ilk aylarda ıslak mendil kullanılması tavsiye edilmiyor. Ben Bioderma'nın ABCDerm H2O'sunu almayı düşünüyorum. Bunu da Bioderma'nın kendi sitesinde incelersin. Benim ikinci gebeliğim, ve inşallah bu gebeliğimi ve ikinci bebeğimi daha bilinçli ve daha dolu yaşayacağım. Oğlumda pek birşey anlamadım ve fazla da araştıramamıştım ama 3 senedir hayatımda çok şey değişti

Ben koymamıştım. Zaten hastanede ilk yıkayıp ya da temizleyip veriyorlar sana. Sonrasında da ben göbek bağı düşünce ilk banyosunu yaptırmıştım.. Onun için, bir tane havlu koy ama belki başka birşey için gerekir diye koy. Şimdi aklıma geldi, alt açma bezi birkaç tane koy

encan inan, o kadar güzel bir duygu ki, senin de hayırlısıyla yaşamana az kalmış. Hep uykusuzluktan korkarız ama Allah onun da gücünü ve sabrını veriyor annelere. Ben 3 ay neredeyse hep 2-3 saat uykuyla ayakta durdum ama hep mutluydum.. Bir de sütünü artırmak için rezene çayını da unutma! Ayrıca bir de malt içeceği vardır, marketlerde Ülker markasının Maltana adıyla satılanı var, bebek marketlerinde de ithalleri var. Bu da sütü artırır ve tadları da çok güzeldir. Bu da aklının bir köşesinde bulunsun...

inanıyorum ki çok güzel bi duygu ben onu içimde hissedince bile çok mutlu oluyorum kıpırdadığında çok hrycanlanıyorum kontrollere giderken hayırlısıyla doğumu bekliyorum buarada benimde oğluşum olacak inşallah rabbim sağlık versin evlatlarımıza

* bebekleri baharatlardan uzak tutmak yerine onlara tatlarını öğretmek daha doğru bir seçim. bunların başında zerdeçal geliyor. önceden dediğimiz gibi, bebeklere nasıl bir damak tadı bırakırsak ilerde de onlardan beslenmek istiyorlar. örneğin yeni nesilin küçükken pirinç unlarıyla beslenmesinin bir sonucu olabilir şu anki fast food kültürü.

*içinde pamuk, soya, mısır yağı olan mamalar ve besinlerden kullanmıyoruz. en çok tarım ilacının uygulandığı bitkiler arasında. ürünün içeriğinde bitkisel yağ yazıp ne olduğu yazmıyorsa, belirtilmemişse onlar da alınmamalı.

*bebeklere pirinç unuyla hazırlanmış mamalar yerine organik tam tahıl içeren kaçış mamaları verilmeli.

*bebek ve ailerdeki diğer bireylerin alerjisi için probiyotik açısından zengin besinler tüketilmelidir. bunların başında ev yoğurdu geliyor. maalesef market yoğurtlarındaki probiyotik oranı çok düşükmüş

*sulardaki kloru azaltmak için suyu ağzı açık sürahiye koyup bir gece dolapta bekletirsek, klor oranını düşürmüş oluruz.

*bebeğe altı aydan önce meyve suyu verilmemeli. sonrasında verileceği zaman da suyun içinde tatlandırılıp verilmeli. ve ççürük olmaması için biberonla değil cam bardakla içirilmeli.

*PVC içermeyen folyolar ve yağlı kağıtlar tercih edilmeli.

okudum hepsini arkadaşlar yine çok güzel bi konu çok güzel paylaşımlar ama kendi adıma söyleyeyim ben bunların neredeyse hiçbirini yapamam çok zor.. örneğin oyuncak.. çocuklar her gördüklerini istiyor tv var uzak tutmak imkansız..yıkanabilir bebek bezini bende kızımda düşünmüştüm araştırmıştım ama kullanan kimse yoktu yorum olmayınca da denemeye çekindim çünkü belirli bir uğraş gerektiriyor. önce kablosuz internet kullanıyorduk ve 1.5 yaşına kadar kızımın yanına cep telefonu yaklaştırmadım ama şuan kablosuz internetimiz ve modem bizde değil komşuyla ortak kullanıyoruz bilgisayarı fazla açmamaya çalışırım artık.. hazır mamalara gelince hipp diye bi marka var organik ama kızçem pek sevmemişti bu markayı genelde aldıklarımız çöpe gitti..fast food abur cubur maalesef uzak tutamıyorum ilk etken kayınvalidemler maalesef.. çok mücadele ettim ama laf dinletemedim ve maalesef kızım çok erken tanıştı aburcuburla.. her geldiklerinde 1 poşet dolusu abur cubur getirirler bikaç günde de bitirir kızım elinden alamam.. eski kreşinde yiyecek konusuna çok dikkat ediyorlardı en doğalını yediriyorlardı ama sadece yemek konusuna önem verdiklerini öğrendim sonradan. çocuklar kendi hallerindeydi güvenlik konusu çok gevşekti pek bişey öğretmiyorlardı falan. kreşi değiştirdik. bundan çok memnunuz ama yemek listesine bakıyorum çikolatalı ekmek corn fleks tarzı şeyler çok fazla. zaten haftada bir gün pastaneye pizzacıya yada hamburgerciye gidiyorlar. ve bundan rahatsız olan veli yok e çocuk öğrenince pizzanın hamburgerin ne olduğunu bunların satıldığı yerlere gittiğimizde önünden al alabilirsen ki zaten babası da bayılır fast fooda..

içinde soya olmayan bebek maması varmı? kızımda araştırmıştım da bulamamıştım sanki öyle hatırlıyorum. özellikle biberon mamaların hepsinde vardı sanırım ve sağolsun kızım hiç emmemişti ssütümü sağarak vermiştim ama o da azaltmıştı ve sütüm yetmiyordu mecbur biberon maması vermiştim doğduğundan itibaren.

ozokun hamileyken ne tür gıdalar tüketmiştin? Hipp okuduğum kitapta da var. Tvyi çocuk varken açmamanız psikolojik ve fiziksel sağlıkları için çok önemli. Ben tv izleyen çocuklara acıyorum ve evimize tv almadık. Ama ilerde nasip olur da bebeğimiz olursa, o büyüdüğünde arkadaşlarından tvyi duyduğunda nasıl idare edeceğim bilmiyorum

bende bişey daha yazacaktım ne yazacaktım diyordum hamileyken normal yediğim şeyleri yedim ama dengeli bir şekilde ki öyle cips falan sevmem ben ama kızımda gözlemlediğim şu. ben kırmızı eti hiç sevmem hamileyken dengeli beslenmek adına çok çok az tükettim genelde proteini başka şeylerden almaya çalıştım ama kızım kırmızı et delisi bi ara kahvaltıda bile yiyordu ben peynir canavarıyım neredeyse her türlüsünü çok çok severim akşam yemeğinde bile yerim salataya koyarım falan ama kızım peyniri ağzına sürmez ola ki kandırıp içinde peynir olan bişeyi yedirdiğimde tadını aldığı anda kusar sebzeyi yeşilliği kısacası toprakta yetişen herşeyi severim bayılırım amma velakin kızım sebzelerin büyük çoğunluğunu yemez..salatayı da son bikaç aydır yemeye başladı çok şaşırdım. tabi içinde domates varsa yine yemez. zeytine domatese bayılırım ama kızım ağzına bile sürmez hatta sofrada yanlışlıkla onun önüne peynir yada zeytin koysak ağlar kusar çok pis kokuyo falan diye rezillik çıkarır o derece..kuru bakliyatı çok severim kızım sadece suyuna ekmek batırıp yer kızçem 2009 doğumlu o zaman zaten kk yla tanışmıştım.2009 mart anneleriyle hala görüşüyorum. arkadaşlarla bunun sohbetini etmiştik daha önce çocukların çoğu benim dediğim gibi. yani hamileyken yediğimiz şeylerin çocuğun damak tadını oluşturduğuna ben inanmıyorum. bu araştırmayı yapan bilim adamları nasıl yapmışlar ben anlamadım valla. kızımla ortak yemek zevklerimiz süt yoğurt ıspanak balık ve meyveyle sınırlı. evet ben bunları da çok yedim hamileyken ama yukarıda saydıklarımın da tutması gerekiyordu eğer damak tadını oluşturmada benim yediklerim büyük önem taşıyorsa değilmi? ha bu arada bazı annelerde şunu gözlemliyorum çocuğu evde o gün pişen yemeği beğenmezse çocuklarına ayrı yemek yaparlar. yada benim çocuğum bunu sevmiyo yemiyo diye evde onu pişirmezler. çocuk da bu duruma alışıp için cılkını çıkarır sadece makarna patates kızartmasıyla beslenmeye başlar. sonra da anneler oturup dert yanar benim çocuğum başka bişey yemiyor diye.. buna kesinlikle karşıyım. ben evde normal yemeğimi pişiririm kızım ister yer ister yemez. zaten aç olunca mecburen yiyor ama ya az yer ya tadı değişsin diye yoğurtla karıştırır ama bi şekilde karnını doyurur ona özel yemek yapmam. tabi çok hasta olduğu zamanlar hariç :)

tv konusuna gelince en güzeli senin yaptığın gibisi ama eğer çocuk senin evinden fazla çıkmayacaksa. ben kızıma 1.5 yaşına kadar kendim baktım ama sonra bakıcıya vermek zorunda kaldım işe başladığım için ve bakıcı sağolsun ben ne desem tersini yaptı. evde ada uyanıkken tv açılmazdı radyo açardım yada müzik açardım. ama bakıcıda tv hiç kapanmıyordu. bu arada eve gelecek bakıcı bizim burada çok çok zor bulunuyor o yüzden ben bakıcının evine götürüyordum. 2.5 yaşında kreşe başlayana kadar bakıcı teyzesi baktı ve son zamanlarda tv önğnden ayrılmaz oldu. kadın meğer akşama kadar tv izletiyormuş el kadar çocuğa. bi ara baktım bizimki bütün çizgifilm karakterlerini tanıyo isimlerini biliyo hatta eve girmeden daha bana çizgifilm aç diyo. sıkıyosa açma mahalleyi ayağa kaldırıyo. neyse ben de yemekle falan uğraşmak zorunda olduğum için hadi biraz izlesin diyorum açıyorum baktım önüne geçilmiyo. aslında 3 yaşından önce kreşe verme taraftarı değildim ama bu konu yüzünden erken verdim kreşe. bu arada eğitici çizgifilmler de var ve dr lar günde yarım saat kadar eğitici şeyler izlemesinde bi sakınca görmüyorlar. baby brain di galiba adı bi seri var hayvanlar sayılar sağ beyin sol beyin diye farklı cd leri var adaya çok izlettim bunları kontrollü bir şekilde ve tavsiye ederim herkese. şuanda tv merakı yok ve evde olduğumuz her an tv açık ama bikaç günde bir aklına çizgifilm gelirse açtırıyor onuda izlemiyor sadece içinde herhangi bi hayvan olan bi haber reklam vs bişey çıkarsa ona bakıyor o kadar

bu arada acıyı unutmuşum. nasıl unuttum ilk hamileliğimde dünyanın acı biberini yedim nasıl yedim nereme yedim hiiç bilmiyorum ama kahvaltı dahil her öğünümde acı vardı. nedense acı olmayan bi öğün bana yavan geliyordu veeeee canım kızım yemeğin içinde benim algılayamadığım acıyı hemen algılar ve bu acııııı diye ortalığı birbirine katar ve o yemeği hayatta yemez. bu yüzden de bizim evde acı pul biber yada acı salça kullanamaz olduk adadan sonra

Allah Allah :44: ama yazarın tezine göre anne karnından bu tada aşina olduğu için acıyı sevmesi lazımdı kızınızın:44: acaba yanılıyor mu yazar? eşime sormuştum, o da onaylamıştı :44:

ozokun, yazar çocuğun damak tadının gelişiminin anne karnında başlayıp 3 yaşına kadar sürdüğünü söylüyor. demek ki kızınız doğduktan sonra yedirilen şeylerle sağlıksız beslenmeye doğru yol aldı. evet çevre çok önemli. maalesef büyüklerimiz çocuğa kuru incir vermek yerine elinde çikolatalı gofretle gelince, çocuk için çok güzel bir şey yaptığını zannediyor. ve bunun için çaba harcamak hakikaten zor, çok fazla kişiyi karşımıza almak zorunda kalabiliriz

tv izletirken de yabancı kaynaklı çizgi filmler konusunda hassas olmanızı diliyorum. belki subliminal mesajları bilirsiniz. internette bakarsanız birazcık çizgi filmlerde çokça uygulanıyor. daha küçük beyinlere seks fikri bilinçaltı yollarla empoze ediliyor. ben tvden çok korkuyorum. ama çocuğumu eve mahkum etmek istemiyorum. tv kadar güçlü bir alternatif bulmak zorundayım. çünkü dediğiniz gibi besinler konusunda da tv konusunda da çevre çok etkili. siz elinizden geleni yapsanız da bir yerde kitleniyorsunuz, çünkü çevre olaya sizin gibi bakmıyor. bir dizi sahnesi hatırlıyorum. kadın çocuğunu hep meyveyle besliyordu. kayınvalidesi de her geldiğinde elinde bir sürü abur cubur... kayınvalidesine bunu nazik dille söylediğinde de kıyamet kopuyordu :26:

bir de şunu da eklemek istiyorum, yedirdiğiniz meyve sebzelerin hormonsuz olmalarına dikkat ediyor musunuz? okuduğum kitapta bir bölümde, kişinin çocukları sağlıklı olan hiçbir şeyi yemiyor ve sebze meyveler hep çöpe gidiyor. sonra kadın organik sebze meyve almaya başlıyor ve evde her şey alındığı gün tükeniyor. kadın bunu "organikler pahalı ama en azından tükeniyor, diğerlerini atarak yine mali zarara girmiş oluyorum ve çocuklarıma iyi bir şey yapmamış oluyorum" diyerek açıklıyor. çocuklarına "eskiden neden yemiyordunuz meyve sebze" diye sorduğunda, aldığı cevap "çünkü onların tadı çok kötüydü" olmuş.. belki de dilleri daha hassas ve bizim uyuşmuş ve alışmış dillerimizden daha çok anlıyorlar kötü tadı. tabi siz geleneksel tarımla üretilen veya organik sebze meyve tüketiyorsanız bilemem :44:

evet abur cubur konusunda haklı olabilirsin fast food da öyle. ben hamileyken yememiş olsam bile tatları cazip olduğu için sonradan alışmış olması kuvvetle muhtemel. ama normal yemekler? et? acı? peynir? sebze? bunların da aynı oranda olması lazımdı değil mi? ve diyorum ya sadece ben değilim arkadaşlarla konuştuğumda konuştuklarımın hepsinin çocuğu benim kızım gibi. bir de şu var. ada yoğurdu seviyor ama ben hamileyken yoğurt yediğim için sevdiğini düşünmüyorum çünkü diğerler tatların çelişmesini açıklamıyor bu. hele kızımın kırmızı ete aşık olmasını hiç açıklamıyor çünkü çok çok az yedim genelde arkadaşların zorlamasıyla yedim. iş arkadaşlarımdan biri sağolsun bebek gelişmicek diye ağzıma teperdi illa ortak bişeyleri sevicez eşim de yoğurdu çok sever örneğin.

organik sebze meyveye gelince maalesef yaşadığım yerde organik pazarlar yok urfa da yaşıyoruz iş için. buradaki tarım çok az patlıcan patates domatesle sınırlı sanırım.. çoğu şey mersinden geliyor ve düşünüyorum da orada toplanıyor bekletiliyor buraya gelme süreci var burada bekliyor pazara getiriliyor pazarcının elinde bekliyor falan. kesinlikle aldıklarımız organik değil. zaten eşim adanalı kayınvalidemler her gelirken pazar alışverişi yapıp gelirler çünkü buradaki pazarla oradaki kesinlikle bir değil. bir elmanın bir salatalığın bile tadı o kadar değişik ki yaşamasam inanmazdım. burada satılan herşey saman gibi maalesef.

evet çizgifilmlerdeki mesajları biliyorum bende. özellikle o çok ünlü bizim de çocukluğumuzda izlediğimiz disneyin çizgifilmlerinde var diye biliyorum. seçici olmaya çalışıyorum ama tabi bunu sadece evde başarabiliyorum çünkü kreşle beraber sinemeya da gidiyor hatta kreşte de çizgifilm izliyorlar bazen..

çocuğun olduğunda tv dışında alternatifin çok olur çünkü inan çocuk eğer alışmamışsa tv aç diye tutturmuyor. ada bakıcıda alıştığı zaman kıyametleri koparıyordu eve girer girmez tv için ama şimdi arada aklına geliyor ki tv karşısında olduğu ve açık olduğu halde.. dün gecenin 1 inde çizgifilm aç bana dedi mesela çünkü çok hastaydı kulağının ağrısından uyuyamıyordu ben de oyalanması için açtım yarım saat bile izlemedi ama öncesinde sanırım 2 hafta kadar aklına bile gelmemişti. zaten çocuklar erken yatıyorlar büyümeleri için uyku şart ve ben en geç 9 da yatırıyorum. 6 da eve geldiğimizi düşünürsek 1 saat de yemekle üst değiştirmeyle falan geçiyor geri kalan 2 saati de kızıma ayırıyorum. oyun oynuyorum kitap okuyorum beraber resim yapıyoruz kreşte yaptığı etkinliklere benzer şeyler yapıyoruz kesme yapıştırma gibi, sohbetler ediyoruz.çocuk ebeveyniyle bişeyler yapmaya bayılıyor ne olduğu önemli değil. ben temizliğimi de yemeğimi de kızımla beraber yapıyorum ve çok eğleniyoruz. aslında çocukların istediği tek şek ilgi..ilgilenince tv falan istemiyorlar.

kesinlikle ilgi ve sevgi. ve büyüdüğünü hissettirmek için ufak ufak sorumluluklar vermek, verileni yaptıklarını görmek acaip hoşlarına gidiyor, başarı duygusunu yaşıyor minikler

evet kesinlikle.. sevgi ilk adım çok çok önemli. sık sık sarılır öperim ve onu ne kadar çok sevdiğimi söylerim. babası da aynı şekilde yapar. kızım bazen gecenin bir yarısı uyanır anne seni çok seviyorum der ve tekrar yatar dışarıda çok sevdiği bir arkadaşı falan olsa hemen sarılır. 2 kreşe gitti ikisinde de öğretmenleri şaşırmıştı. ne kadar cana yakın bir kızınız var diyorlardı. maalesef ebeveynlerin çoğu sevgi verince çocuğun şımaracağını düşünüyorlar.çocuklara sert davranarak onları eğittiklerini düşünüyorlar. ama çocuklar aslında sevgiyle büyüyorlar. tabii ki kurallar olacak ama dengede tutmak lazım.çocukları sustalı maymuna çevirmeden konuşarak anlaşarak kural koymak lazım

evet ben de eşimin 3 yaşındaki yeğeninin, birkaç gün ilgilendikten sonra bana sarılıp "seni çok seviyorum" demesini hiç unutamıyorum, tuhaf ve duygusal olmuştum bir anda... sonra gözlemlerimden farkettim ki anne babası sık sık seni seviyorum oğlumm diyorlardı çok güzel bir şey. çocukların psikolojik sağlığı için önemli. bence çocukları oyuncakla mutlu etmeye çalışmak bir handikap, sevgi vermek değil. çocuklar ilgi ister, oyuncak değil...
biraz da psikolojik sağlığa değindik sanki teşekkürler ozokun konuyu açtığın için.

bebişlerinize lezzetleri tanıtmaya başlarken rende çok iş görecek -özellikle meyvelerde. bu sebepten cam bir elma rendesini evde bulundurmak oldukça faydalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…