Sağlıklı beslenelim, kilo verelim...

oyy mınıgım benım
küçücük kalbi var rabbimin mucizesi cok güzel bişey maşallah
2-3 haftaya gerek yok yaw burda da 1 aylık oluyo kontrol periyotları heyecanını anlıyorum,heleki tam bi bebek şeklını alsın ozaman dahada sabırsızlanacaksın sanırım 12.haftaydı benım tamm yokk artık oluşmuşş bu bebek dediğim::)
11.haftada da görürsün zannımca
uyku halin çok normal bol bol uyu dinlen
umarım cok bulantın olmaz
olsa bıle maksımum 16.haftada biter zati,
memişler,eller ayaklar vs. şişer normal:)
benım göğüslerım hiç şişmedi ama eller ayaklar ve surat bi ara zirveye cıkmıstı
sonra sonra indi biraz,özellıkle ılk 4 ay şişmiştim ben:)
offf cok keyflı bı 2014 geçti
hepımızın hamıle kalacagını ben hissetmıstım,hala umudum var nesli içinde..
bu sene bol bebeli geçecek:)

foliğide 12 yada 13te kesebilir..sonrasının bi faydası olmuyomuş bebege
sigara olayın nedır içmiyoısun dimii çidoşş

Sigarayi biraktim kuzum transferden sonra :) hele hele ogrendikten sonra hic icesim gelmedi cok sukur :)
halada aramiyorum... ama disarda koktukca midem kalkiyor

Insallah neslimede hayirli guzel bi sene olur, er yada geç bu sene bitmeden insallah oda guzel bi haber alir !
ne guzel hissetmissin gercekten helal olsun sana

süperr sigaraya karşı tiksinti başladıysa hiç canın çekmez zorlanmazsın
valla benım hiç midem bulanmadı,içsem gayet içebilir haldeydim:)ama allah sabrını verıyo işte

yaa arada resım cek odadan dolaptan falan görelımm
bende bu haftasonu halledersem çekıp getırıcem
gercı benım avızem 1 hafta sonra falan gelır heralde netten sıparıs ettım hala tık yok

çekicem çekicem de hiç rahatım yok yine pehhh bu son 1 ay ne zormuş bunca zamanı geldim şimdi nerdeyse haftada 1 kg alıyorum hemde abartmadan doğuma 100 kg girecem sanırım

günaydınlarr canım ben 2 gündür migren ağrısıyla kalkıyorum annemde kalkmıyor sabah kendim bişiler yiyorum sonra annem kalkıyor onla yiyorum sonra meyve filan derken yeme düzenim çok şaştı ondan mı bu kadar yoğun ağrılar çekiyorum anlamış değilim 2 gün önce de temizlik vardı perte çıktım resmen bugünde misafir çağırdı eşim parmağımı oynatacak halim yok en kötüsü de baş ağrımdan

tatlım spor olarak yüklenmişsin zaten ara öğün yapman lazım ama ara öğünlerini tek meyveden ibaret yaparsan çabuk acıkırsın karbonhidratı çabuk yakarsın... yanına protein eklemen lazım. yağsız/yarım yağlı süt, yoğurt ve lor peyniri bunları ekleyebilirsin ara öğün olarak yatmadan yarım-bir saat öncesinde de tarçınlı ılık süt iyi gelir... vücut bu düzene alıştıysa sen dursan bile tüketimi bu yönde olacaktır... o zaman öğünlerini de ya protein tabanlı yada kuru baklagil tabanlı yapman lazım... kilo vermek istiyorum dememişsin böyle bir isteğinde yoksa normal limitlerde proteinlere ek sebze tam buğday ekmek filanla iyice zenginleştirebilirsin öğününü...

bir sonraki randevunda bakar demire filan bana başında baktılar tam hatırlamıyorum ama 3. ayda filan halletmiştik onu folik asite ben uzun süre devam ettim sonra 4-5. aylardı sanırım balık yağıyla değiştirdik..

bende çok uykulu geçirdim o dönemi akşamları koltuğa kafamı koyup hoooop gidiyordum :)

anneler topiği güzel oluyor bende aralık annelerine girdiydim çok kalabalıktı takip etmesi zordu öyle arada okuyordum sonra birileri face de grup kurdu aralık anneleri içinden orda 15-20 kişi kadarız sayı azaldı daha yakınlaştık. birebir sorup cevap alıyorsun dediğin gibi aynı şeyleri yaşıyorsun hele bazılarının 2. bebişi üfff tecrübe diz boyu... hatta biz face den gruplar bulduk kasım-aralık anneleri filan grupça oraya da üye olduk ordaki yazıları takip etmek güzel geliyor hadi şimdi çok önemli değilde bebiş doğduktan sonra neler var neler hamişler di sanırım yine face de o gruptada bebişlerin büyürkenki sorunları falan var tavsiye ederim...

Bugün 3üncü ayimizin ilk günü, bu ayin sonunu iple cekiyorum mide bulantilarindan yoruldum gece bile bulanir mi insan yaaa

uyku halim pek kalmadi sanki, cabuk geçtim o dönemi

balik yagi ne ise yariyor istah aciyo diye duymustum sanki cok ihtiyacimiz var
bide balik adini duyunca bile tiksiniyorum su an onu herkes mi içmek zorunda

Bu arada kontrole falan gidiyor musun tahmini dogum ne zamana canim?

tünaydın hanımlarrr
sabah gittim doktoruma raporumu aldım çalışabılmek için
ama hiç çalışasım yok bugun uyumak ıstıyorum sadece
ctesi dınlenmesı bol bi gündü
dün acısı cıktı ama miniğimin odası hazır teyzeleri halısı perdesı avızesı esyaları mobılyaları vs..
dün kadın vardı temızlıkte o evi temızledı bende kızımın odasıyla ılgılendım işte akşam oldugunda bitap düşmüştümm:)
bugunde sabah dolanınca baya ondan böyle yorgun düştüm heralde
bide aclık tokluk şekerı için kan verdım
sınır üstüydüm çünkü yüklemede kadın şimdi kontrol altnda tutmaya calısıyo
amannn kaldı şurda 5-6 hafta..allahn ıznıyle sonrasında nrmale doner tüm degerler
yalnız kadına sezeryandan bahsedınce aa o nerden cıktı ki falan diyo..
anlayacagınız bana normal dogum yolları gözüküyo

gunaydn hanımlarr
sınemcım ugrayamıyo hiç evdekı koşturmacasından
şaka maka 40ı çıkıyo can beyin :)zaman ne hızlı geçiyo yahu maşallah
çidommmm edacımmmmm günaydınnnnn güzel annelerrr

bulantılar çok kötüydü ben o bulantılarla neyi yiyebilirsem bulanmıyorken yiyeyim diyip götürüyordum eh kilo tavan :)

balık yağında bebişin senden aldığı vitaminler var birde haftada 2 kez balık yemek lazım onuda tüketmek zor geliyor tüketsen bile veriyorlar ama ilerde canım zaten merak etme iştahın öyle bir açılıyor ki balık yağından daha suçlu olan sen oluyorsun :) ayrıca tabletin kokusu bile yok... bana ciğer geliştirici iğne vurdular bu 2 haftada gelirse diye bekliyoruz gerçi bu 2 haftada gelmezse 37. haftaya kadar bekleyeceğim dedi doktorum bizimkiler 9 aylık olacaklar bu gidişle çıkan filan yok :)

oh be daha çalışacaksın ben gözümü zor açıyorum her yerim tutuk... dün bugünü ağrı kesici atmadan bitireceğim dedim öğleden sonra sızmışım koltuğa annem üstümü örtmüş uyanınca getirdi ağrı kesiciyi ne bu inat at şu ilacı gözünü açamıyorsun dedi... geçen dışarı çıktık cmrt üstüne akşam misafir vardı nasıl şişmiştim tuzlu da yemiyorum yorgunluktan olmaz bu kadarı diyordum ama oluyormuş pazar günü 97 kilo idim heryerim şiş pazar pazt hep dinlendim hiç ayakta kalmadım dışarı çıkmadım ellerim ayaklarım düzeldi sabah 95 kg idim bu kadar ödem etkiler mi etkiliyormuş...

gözün aydın canım odan da bitmiş... hehe şimdi yengeç kocan odada döner döner durur arada oyalansın orda :)

bende tam sınırın üstüyüm 144 doktor dikkat et diyor ama o kadar çok tatlı çekiyorki canım durduramıyorum kendimi... yulaf kepekli az şekerli kek yaptım canım isteyince yiyim diye dukan amcamdan yardım aldım hemen belki kilo farkı da ondandır :) bizimkide normal doğumdan bahsetmiyor imkansız diyor... hangisi iyi bilemiyorum birde şu iyi diyesimde yok bebiş gelirken sanırım doğum şeklini belirliyor onu gerçekten anlayacak doktorlarımız olması dileğiyle... gerçi bizim doktor açık açık söyledi ilk bebek ikiz ise tüp bebek tedavisi ise normal doğum yaptırıp bebişte sorun olursa bu doktorun görevden atılması demekmiş ben bu riski alamam dedi... bizde bastırmak istemiyoruz son dk yine doktor değişemem

sen normal dogum istiyomusun pekı ?ikizler normal dogumla gelse hayır demem dıyosun yanı
valla ben sona yaklastıkca tırsmaya basladım ama bazende cesaret gelıyo aman ne olcak canım dıyorum,bazende sezeryanla günü saati belirlerim hersey benım kontrolumde olur dıyorum
bılemıyorummm düşün düşün karar veremedımm
ödem fena bişey allaha şükür benmımkılerde geçti,dogum mevsımımız cok ıyı zamana geldı edacım,bi çocuk daha aparsam oda kış çocugu olsun:)
simdi senın kızlarn isimleri ne oalcak bakım netleştirdinizmi kesin?
bu arada evet ben devam edıcem allah ızın verırse 17 kasıma kadar,çok çok zorlanırsam 1 hafta oncesınde cıkarım artık bakıcam duruma göre

çok teşekkür ederim yanıtın için bunları alternatif olarak denicem :):)

Selam kızlar
Gelen giden cok
Can beyde pek bi ilgi istiyo ,7/24 koynumda
Cunartesi mevlüt okutucam 40 mız cıkıcak. İnşallah
Sütüm yetersiz ne yapsamda gelmiyor ilk basta cok iyiydi sağıyodun ama şimdi çok az ,mama verıyorum oda kabız yaptı gece hiç uyumadık diyebilirim ,şimdi uyuyo allahtan
Edacım az kalmış senınde maşallah ,bence sezeryan ol ne kendını ne bebeklerini strese sok ,rahat rahat gelisbşet dünyaya ,ikiz oldukları için tBi bu düşncem
Esraya gep diyorum normal doğur korkma hersey cok güZel geçicek diyorum ama hayırlısı olsun inşaallah
Ben bidaha ki doğumumuda normal isterim ,epidutal kadAt konforlu bi doğum olduktan snr doğurulur ,eskidenmiş acılAr bağırmalar,allah hayırlısını versin inşallah hakkınızda ,planlı programlı olmuyor malesef ,bebek buyuk dedi doktor paZartesi günü ,perşembe gel sezeryan yapalım dedi,oğlusum salı günü süpriz yaptı ,heran hersey değişebiliyor
Çiğdemcimm sen ve bebeğin nasılsınız bulantılar başladımı,hamileliğin inşalalh esranınki gibi rahat geçerr
Tr de 1 saat erken cıkna hakkıb var iş yerinde ordada öyle bi kural varmı

selam hanımlarrrrr
hafta bıtmek uzere bu haftayı bi bitireyım 3 haftam kaldı çalışacagımm:)ohh bee

tekrar gunaydın:)
bu haftayı bıtırdık allaha şükür,benım için 33.haftada bitti demek oluyor bu
adım adım yaklaşıyorummmm heyecann hat safhada:)

oyy ilgi mi istiyor hepsi onun olsun annesi

bugün mevlüdünüz var demek Allah kabul etsin sinemcim... süt için bir sürü şey diyorlar en çok ta şu hazır malt içecekleri...

benim normal yada sezeryan gibi bir ısrarım yok bilemiyorum ikiside aciliyet durumuna göre karar verilmesi gereken şeyler eh benim tüp bebek ilk ve ikiz mucize olursa normal olur ha olacak olursa da karşı çıkmam doktor ne derse o sevinirim bile hatta 2 bebişe nasıl yetişeceğim ben sezeryanlı halimle bilemiyorum neyse Allahım bir kolayını verir inşallah çok az kaldı ama benim minnaklar da sabırlı çıktı sinemcim hatırlarsan cinsiyet öğrenmede de seni izlemiştik biri baya geç gösterdiydi şimdi de seni izliyoruz eh tabi ikiz 40 haftayı geçemeyiz herhalde ama durabildiği kadar duracak...

tekrar gunaydın:)
bu haftayı bıtırdık allaha şükür,benım için 33.haftada bitti demek oluyor bu
adım adım yaklaşıyorummmm heyecann hat safhada:)

ohh bitiyor maşallah...

benimde perşembe sabah abim geldi burda kongresi varmış ona motive olduk. yemekler pastalar arada vakit bulup geliyor bizde tepiştiriyoruz :) hatta yediremediğimi paket yapıp veriyorum özlemişim abimi yaa

kazak örme işine de son hız döndüm gelmeden kızlar 1-2 bişi öreyim diyorum gerçi ne örsem aynısından 1 tane daha gerekiyor :))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…