Sağlıklı beslenirken;

inşallah canım . azim gelir inşallah . çoğu konuyu da biliyorsundur tabi.
benim ilk girişti o zaman kpss ye ama azim geldiydi. nasip olacak ya. azim geliverdi.
ne guzel boyle testsel sıvavlarda basarılı olanlara ımrenıyorum
ben yorum ısteyen sınav olsa her sınava gırerım hep test hep şık hem secenek hıc bana gore degıl hassas beynım var hemen karısıverıyor benım

yazılı olsa gumbur gumbur olurdum :) bır soruya cevap olarak kompozısyon yazardım orneklerle doktirinlerle acıklaya acıklaya hatta cevabım yanlıssa bıle benım soylemıme ıkna ederek

bu ne bıcım kış

suan cıvıl cıvıl sankı nısan ayındayız kus seslerı gelıyor ve oyle gunes
balkona cıkayım dedım ayazı kestı yuzumu dondum
e bu kus seslerı nerden nasıl
sankı cıcekler acan agaclar var ustune tunemıs bır yıgın oyle mutlu oyle cıvıldıyorlar
bu ıste bır terslık var

keske suraya ses kayıt olsa ya ufff gercekten bu konuda cıddı eksıklık
en azından uygulaması yapılsa kk nın bas konus ozellıgı olsa orda takılsak
bırbırıyle kavga eden uyelerın korkusundan mı yapmıyorlar nedır

canım burası da öyle.
1 aydır bülbül . şerçe vs . arkadaşlara atyıorum watsaptan . dinleyin diy e
ama güneşi görmeyiversin kuşla . ağaçlar . hemen tomurcuğa kalkar . normaldir . mevsim şaştı artık . dünya ısınıyor malesef.
ve çekirdek buna zıt olarak soğuyor
benim de böyle belgesellere zaafım var . bana da bu konu ile ilgili bi yazılı sınav yapsalar 100 alırdım

ne güzell işte burası kaç gündür senin anlatın gibiydi

şimdi kapalı ve yağışlı hava

Bende rizeliyim canım hemşinli eşimde rizeli muhlama benden sorulur günaydın bugün miskinlik günüm şimdilik bakalım salona ağırlık çalışmaya gidebilirim hala

Şimdi öyle diyosunda yavrişko ben hala 6 öğün falan yiyorum öncedrn bu 12 gibiydi insülin şeker troid hepsi vardı şimdi hiç biri yok herkes tek tip beslenemez bence hastalıklara göre değişir ben 2 öğünü zaten hiç anlamicam galiba eskiden hiç birşey yemezdim akşam yerdim 1 öğün 120 kiloydum benimde hayatım diyetle geçti ama bazen olmuyorsa olmuyor deli gibi spor yapıyorum mesela aylardır kilom aynı kan değerlerimde iyi bu ameliyatı olup nadir saçı dökülmeyen insanlardanım

Bende rizeliyim canım hemşinli eşimde rizeli muhlama benden sorulur günaydın bugün miskinlik günüm şimdilik bakalım salona ağırlık çalışmaya gidebilirim hala
oh oh . afiyetler olsun . muhlamayı kahvaltıya yapıyorum . pazar kahvaltısına . eşim ve kızım seviyorum . oğlanlar da yiyor ama ucundan .

of tek öğünle nasıl 120 olmuşsun şaşkınım .

iki öğün beslenme benim açımdan ancak geç kalktığımız dönemlerde olur diye düşünüyorum .
evliliğin ilk yıllarında çalışmazken ve çocuksuzken .
eşim işe giderdi . ben yatardım . yuvarlanırdım yatakta
öğlen gibi kalkıp kahvlaltı yapar . sonra bi dışarı marketlere çıkar turlayıp eve dönerdim . sonra akşam yemeği. saat 6 da falan .
ama bu sabah erken uyandım . saat çalmadan . 05.55 di saat .
normalde 06.25 e kurulu saatim .
şimdi kalktım nasıl iki öğün yapayım . yapana maşallah . tebrik ederim . süper diyorum .

ama benim bünye hızlı çalışıyor biraz da . akşam yemeğini de 6 da yemişim . o da ot çöp , sebze oluyor genellikle öyle sağlam şeyler yemiyorum çoğu insana göre. damak zevkim bu yönde. sebze seviyorum .
neyse öyle olunca acıkmış oluyorum .
kahvaltı yapamıyorum malesef .
fındık , fıstık atıyorum ağzıma. çünkü koşturmacam çok .
1 saat sürekli ekşın halinde bi şeyler hazırlıyorm. beslenme. matara. kahvaltı . öğlen için yemek .
bunca şeyin arasında malesef kendime kahvaltı yok .
1 avuç fıstık . ya da bazen o bile olmuyor .
işe gelince bi şeyler yiyorum .
aslında hani öğlene kadar atıştırmalıklarla geçiyor .
1 elma ve 1 avuç (fıstık, fındık ya da leblebi gibi )

asıl şöyle oturup yediğim öğün öğlen .

sonra yine çay , kahve , bitki çayı , su

akşam yine sebze yemeği büyük çoğunlukla. bazen tavada bol pırasalı 1 yumurtalı omlet . bazen domatesli 1 yumurtalı omlet . ya da soğanlı 1 yumurtalı omlet gibi oluyor .

benim beslenme yıllar yılı bu şekilde.

memnunum halimden . benim tempo yoğun biraz . ev temposu çok acayip .

çocuklarım kavga eder . ağlar. kız mızıkçılık yapar .
dün insan vucudu var . konuşan . onu almış lavaboda yıkıyor . çalışmıyor artık tabi. kalorifere koydum kurur diye . bakalım akşam konuşur yine belki. organlar ve tıbbi terimler üzerine bi şey .

ortanca dün bi şeyi söktü . içini çıkarmış komple . dağıtmış . koparmış kabloları . daha bi cacık olmaz ondan . çöp . ki önemli bi şeydi benim için . ama iste sinirim de sık zıpladığından kaloriyi harcıyor beyin , nabız vs .

şimdi havalar ısınıyor . bizim park olayımız olur .
işten gelip eve girdikten kısa süre sonra çıkıyoruz dışarı
yazın 3-4 saat kadar sonra eve dönüş
çok yoğun yazın .
bana da iyi geliyor yazın dışarısı. komşularım arkadaşlarım hep parkta. etrafta . sürekli bi muhabbet var . ben de fazla sosyal varlığım . konuşmayı seviyorum vs . böyle bizim tempo . iyi hoş . Allah sağlık versin de tempo da olsa hallederiz Allah ın izniyle.

Valla benimde bilmiğim ne kadar aç kalırsan vucut açlık psikolojine girer ve yağ depolar bunu spora gittigim arkadasımla da yeni test edip onayladik kayvaltı yapmıyordu kahveyle geçiştiriyordu 2 öğün yiyordu spor yaptıgi halde kilo veremedi salonda ki hocalarda uyardı bu sekilde kilo veremezsin diye mesela ben kilo vermesemde daha zayıf duruyorum ve inceliyorum kiyafetlerimden anliyorum oda birseydir
Ama muhlama dedin beni üzdün ne zamandır yemedik kocamda dikkat ediyor yapmiyorum bayadır adamlar hemen zayıfliyor cok ainir oluyorum

1 kaşık mısır unundan yap bibibella cım.

olmaz mı.
kalorisi yüksek biliyorum ama .
1 kaşıktan yap . eşinle ikiniz bölüşün . pişince o 1 kaşık oluyor sana 10 kasık zaten .

bazı arkadaşlardan ben de duyuyorum .
yemediğin için vucut kendini korumaya alıyor vs diyenler var . ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum . öyle bi şey yaşamadığımdan .
zaten hiç kilolu biri olmadım .
evlenmeden önce de 52-53 kiloydum.

3 kez doğum yaptım . hamilelik dahil hiç 63 ün üzerine çıkmadım .
e şimdi de yine 51 -52 kilo aralığındayım . yani benim bünye bu kadar , kapatisesi bu.

Spora gidemememe rağmen 600gr daha vermişim, 86.8 kiloyum:)
Bunlar da nohut unlu ve yulaf unlu görüntüsü güzel tadı iğrenç ekmeğimsilerim

Ekmek yemem bundan iyi diye diye pulbiber soslu siyah zeytinle 3ünü de yedim, ettiğim küfürün haddi hesabı yok

canım eskıden tek ögun yerdım kıloluydum dıyorsunda zaten kılolu olunca yedıgın 1 elma bıle olsa hatta bırak yemegı hava yutsan vucuda yag olarak alıyor neden bılıyor musun vucutda yag oranı fazla olunca vucut dıyor kı ben her aldıgımı yaglamalıyım ballamalıyım

kas oranı fazla olanın yedıgı baklava ıle yag oranı fazla olanın yedıgı baklava aynı sekılde ıslemez vucuda kas oranı fazla olan daha fazla ve saglıklı yakar onu kalorı degıl saglıklı enerjı olarak algılar yag oranı fazla olunca dırek elınle alıp bır avuc hamuru löp dıye belırlı bolgene koymussun gıbı yag yapar

ne zaman yedıgınden ote ne yedıgınde onemlı ıtıraf et sımdı kı gıbı saglıklı yemıyordun :)

su ıcsem yarıyor dıye bırsey maalesef yok ınan bende olsun ısterdım su boregı sulu tatlı suyla olan seyler hıc kılo yapmasın ısterdım ama olmuyor ve dedıgım gıbı o bahsettıgın sey yag oranıyla alakalı

tek tıp beslenmeyı zaten bu sayfada kımse onermıyor aksıne dıyet lıstesıne o yuzden karsıyız cunku herkes aynı fabrıkadan cıkmıs gıbı sabah oglen aksam aynı seyı yıyor ve hepsı gobeklı

bır sabah uyanınca bırde hava kararınca yersın 4 saat bır yemenın anlamı ne kı leptın nıye calısmasın leptın bol yag yakan bırsey genclık enerjı veren kasları destekleyen bırsey nıye baskılansın ınsan vucudu habıre yemek ıcın yaratılmamıs kı :)

ona bakarsan gunde 1 su bardagı sekerı kıtır kıtır yıyıp 100 yıl yasayanlarda varda ıstısnalardan bahsetmıyoruz genel gecer bır durumdur

bu arada saglıklı yıyen acıkmaz benım karnım en son 2 sene once guruldadı ne gazım ne aclıktan mıde kazınmam olmuyor cogu zaman aksam yemegını acıkmadıgım halde yıyorum sekerım dusmesın dıye ... acıkmak kan sekerıyle alakalı stabıl tutarsan acıkmazsın hatta dıkkat et ınsulın dırencı olanlar cok acıkır elı ayagı tıtrer sık sık acıkır cunku onlarda leptın hormonu ıslevını tam yapmıyor ve kan sekerı dengesızlıgınden acıkıyor bunu da saglamanın tek yolu gunde 2 maksımum 3 ogun beslenme

seker hastalarına bak ınsulın sayılarına ve sevıyelerıne bak ne yememelerı ve kac ogun yemelerı gerektıgıne bak anlarsın :) leptını calıstırmak ve ınsulını dengelemek ıcın ugrasırlar .

aslında tatları guzel olmalıydı neden ıgrenc oldu kı goruntu super ıcıne ne koydun

aslında tatları guzel olmalıydı neden ıgrenc oldu kı goruntu super ıcıne ne koydun
Nohut unu, yulaf unu, yumurta, süt, yoğurt, tereyağı, hindistancevizi yagi, tuz, kabartma tozu ve susam çörekotu ve biraz da su..
Alışık değilim bu tatlara, hayatımın geri kalanında alışmak zorunda olduğum en alçak tat

hıc unutmuyorum 3 sene once burdan bazı arkadaslar da bılır hatta dırek tanık oldular
bır zayıflama topıgınde takılıyordum baya katı kuralları olan ısmı lazım degıl gecmıs gun

sayfa sahıbı habıre yaptıgımın yanlıs oldugunu ve uzun surmeyecegını soyluyordu senın gıbı kılo veren verır gerı alır omur boyu surduremez bızım gıbı benım gıbı beslen dıyordu
ters dustuk ve yollarımızı ayırdık
ne oldugunu soyleyeyım
o 3 sene ıcınde kac kere kılo aldı verdı aldı verdı 10 kılo aldı 5 verdı gerı 3 aldı 7 verdı goruyorum o da benı arada ızlıyor goruyorum cunku
ben sadece verdım ve sabıtledım gram hareket etmıyorum bıraz hareket edersem yarım kılo verırım yoksa yok kı yedıgımı sız goruyorsunuz tabırı caızse hayvan gıbı yıyorum dolu dolu tabak tabak

kendısı hala dıyet formunda hala dıken ustunde ve habıre verıp alıyor cunku az ve sık beslenıyor :)

boyu benden kısa ama kılosu da benden zayıf olmasına ragmen yag oranı benden fazla cunku sık beslenıyor

ben sabahları soteler karnıyarıklar yedıgımı bılırım corbalar ıcerım yemek kıvamında gecer kuruyemısım ıcecegım etım salatam corbam asla eksık degıldır hıc dayanamıyorum cok acıktım karnım kazınıyor dedıgımı gordunuz mu mesela aksıne hep su bıdonu yutmus gıbıyım lıkır lıkır ses gelıyor derım

sız gelın benım yaptıgımı bır deneyın ne kaybedersınız kı ? tadını bılmedıgınız bırsey yok eger kacamak yaparsan sonra ne yapman gerektıgıde var 1 ay deneyın yaptıgımı yapın kılonuz kac olursa olsun 1 ayda en az 7 kılo vereceksınız

yoksa aha burdayım bibiiii Bibibella sen bana guven bibim ben yanlıs bırsey onermem valla dene bak ınan acıkmayacaksın

hos sen sıkı spor yaptıgın ıcın yedıklerın zaten cok guzel ve yerınde yanlıs beslenmıyorsun zaten sen

kız bu ne herseyı karıstırmıssın
yogurt yumurta cok az sırke 1 cay kasıgı kadar, yarım karbonat bıraz tereyagı ,nohut unu ve bıraz lor peynırı bunları karıstır yuvarla ustune corek otu susam serp fırına at pıssın :) hem sut hem yogurt hem yulaf ununa ne gerek var elıne ne gecse atmıssın ıcıne

Açlığın gözü kör olsun iste
Bulduğumu koydum ekmek yicem sevinciyle, kursağımda kaldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…