Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba canım,arkadaşım konusunda doğru diyorsun...ama kararlı gibi
Oğlunu kutlarım canım,iyi tatiller dilerim zaten yurt dışında çıkılınca önce kozmetik,parfüm alınır
Eşine çok geçmiş olsun..
Bu defa da galiba kilo vermedim...ama üzülmüyorum...bu çocuğa güveniyorum...ve nasılsa artık kontrol altındayım...
''Karlar ülkesi''ne gittik..
Aslında doğrusu diyorsun,fazla salata yapsam iyi olur
İnşallah arkadaşlarımız da en kısa zamanda bize katılır
Sağ ol canım

Serapcım,öncelikle hastanıza acil şifalar dilerim...hastalık zor...
Sen canını sıkma,müsait olduğunda burada olduğuna biliyorum
Yeni cd lerin hayırlı olsunkolay gelsinbende plates'e başlamaya kararlıyım...zayıflıyorum ama sanki vücüdüm eskisi gibi sıkı değil...yani spor şart..
Afiyet olsun canım arkadaşıminşallah bu defa balık dokunmaz

Merhaba Gurbetçim,ne çok çekmiştin canım...çok üzüldüm...inan ki ne diyeceğimi bilemiyorum....
Bende gurbetteyim...yalnız olmak ne olduğunu çok iyi biliyorum canım...Rabbim yar ve yardımcın olsunsen yine bize katılbak,burada birlikte ağlarız,birlikte güleriz...paylaşırız...hadi,toparla arkadaşim,gel,biz buradayiz

Öğle yemeğim:1 kepçe çorba,100 gr tavuk,salata,ayran

Ara:1 sütlü kahve,5 kuru kayısı,5 ceviz...bugün kaçamaklar yaptım

Akşam:1 tavuk baget,ayran,2 elma

Ara:1 ayran....
1 saat yürüdüm....oğlumla birlikte

Günaydın Serapcım
Buralarda hava buz gibi...aslında dışarısı güneş var :44:ama acayıp soğuk rüzgar da vardağlarda hep kar yağdı
Bugün öğlenden sonra nasipse Harput Kalesinde gitmek istiyoruz...oralarda şimdi çok estiği için eşim gelmeye pek hevesli değil,umarım ikna edebilirim
Kahvaltım:1 dilim ekmek,1 yumurta,1 domates,2 ceviz içi
Öğlen:1 kepçe çorba,100 gr tavuk,salata,ayran
Ara:1 büyük ayran

İstanbul'da domatesin,patatesin kilosu kaç lira?burada,pazarda domates 1,5-2 tl,patates 2,5-3 tl arasında...Fethiye de domates kasası 1 tl imiş...

Öptüm canım,sonra görüşmek üzere

Daha iyi olduğunu umarım canım...inşAllah bundan sonra Rabbim güzel günler gösterirbol bol dua et canımseni üzenleri Rabbim ıslah etsin.....

Merhaba Dallidacım

Allah yardımcısı olsun arkadaşının.. İnşaallah sağlıkla istediği sonuca ulaşır
Teşekkür ederim Ama haksız mıyız, free shop ile çok ciddi fark var arada Hatta bırakalım free shop u, herhangi bir avrupa şehrinde bile buradan çok daha ucuza satılıyor. Burada kar marjı çok yüksek bence.
Teşekkürler canım

Filmin tanıtımı yanıltıcı olmuş desene... Çocuk filmi gibi algılanıyordu bence.
Bence de, sonuca ulaşmana yardımcı olacak iyi bir diyetisyenle çalışıyorsun İnşaallah

Amin canım Zor hem de nasıl.. Kadıncağızın eşi vefat etmiş yıllar önce. Çocuğu da genç yaşta vefat etmiş. Alzeimher olduğundan bakım evi daha iyi olacak diye düşündüler. Yıllardır da gerçekten çok iyiydi. Orada çalışan bir hanım varmış, ayrılınca kötüleşmiş durumu. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama sahipsiz de bırakmasın. Çok zor gerçekten.

Teşekkür ederim canım. Diyetisyenine rağmen mi?? O istemiyordu ya henüz, bence danışmadan başlamasan iyi olabilir.. Bence gayet sıkıdır, sen arada takıyorsun kafana Sürekli hareket halindesin, her gün sokağa çıkıyorsun mutlaka..

Teşekkür ederim. Balık olarak somonla aramız iyi Allerji yapmıyor. Hamsi ve levrekde bir sorun var. Bir de midyede..

Afiyet olsun
Ceviz ve kuru kayısı kaçamaklarına can kurban Onlar çok faydalı. Karatay Hoca bile kuru meyve yiyin diyor

Ne güzel olmuş, anne- oğul hem de 1 saat Senin oğluna bayılıyorum. Maşallah, ne kadar uyumlu bir çocuk. Allah nazardan saklasın

Evet yaaa, ne kadar soğuk oldu havalar. Salonum kuzeye bakıyor diye panjurların bir kısmını kapattım, yoksa ev ısınmıyor... Oh ne güzel, şubatta kar yağacak diyorlar ama. İnşaallah şehirlere de yağar.. Belki siz de dağlara doğru gidersiniz karla oynamak için. Hazır tatilken okullar.. Gittiniz mi Harput Kalesi' ne?? Çok güzeldir oralar. Kışın gezmek daha güzel bence. Yazın çok sıcak oluyor, ancak gece çıkılır bence. Umarım eşini ikna etmişsindir

Afiyet, şifa olsun

2-3 haftadır pazara gitmiyorum inan. Domatesi bu kış hiç almadım. En son pazarda gördüğüm domates 2-2,5 Lira, kirazdan az büyük olanlar da 4-5 Lira idi. Patatesi hiç hatırlamıyorum. Aldığım bir şey değil pek. Yılda 2 kilo en fazla.. Aslında yemek lazım onu da ama elim gitmiyor. Yıllardır alıştırdılar bizi ya, diyete başlayacaksan bezelye, havuç, patates olmayacak diye... İstanbul pahalı, bizim semtin pazarı zaten pahalı. Semte göre fiyat nasıl bir şey aklım almıyor. Burada tezgahlara daha mı çok ödüyorlar acaba... Elazığ' ın daha ucuz olmasını beklerdim aslında. Ama orası da ucuz değil bence. Urfa ve İzmir' de nerdeyse bedava. 3 demet yeşilliği 1 Liraya alıyoruz her iki şehir de de.. Haftaya gidersem İzmir' den pazar alış verişimi yapıp geleceğim

Fethiye' de , Antalya' da seralarda ucuz domates, aracılık yapanlar alıyor parayı. Aslında emek hırsızlığı bana göre. O insanlar gece gündüz çalışıyor. Yok don oldu sobayı yakmaya git, yok sel oldu ürün gitti... Kooperatifleşmeleri lazım ama. Ben böyle dediğimde de eşim dalga geçiyor, komünist mi oldun diye

Aaaaaa,İstanbul'da deprem olmuş....şimdi okudum....Serapcım,siz hissettiğiniz mi?

Hiç hissetmedim. Nerde olmuş acaba. Senden duyuyorum. BU sabah eşim gittikten sonra uyumuşum :26: Haber filan seyredemedim.

Gurbetçim merhaba.. Senden haber aldığıma sevindim ama okuduklarım hiç hoşuma gitmedi. Allah herkesi vicdan sahibi iyi insanlarla karşılaştırsın.. Senin üzüldüğün sadece arkandan konuşup gelinlik etmedi demeleriyse boşver gitsin. Farklı konular varsa bile affetmeye çalışmalısın bence. Çünkü öncelikle öfken kendine zarar vermene sebep oluyor. İkincisi de sen tasavvuf ehli olmaya çalışan bir hanımsın. Herkesin bir çilesi, bir sınavı var bu dünyada. Bu sınavlarda takındığımız tavır, alçak gönüllülüğümüz, gelen her derde ve tasaya eyvallah demek bizim nefsimizi biraz daha terbiye eder. Olan biteni sükunetle karşılayıp kendine ve ailene zarar vermekten kaçın arkadaşım. Onlara gelince, zaten durumları vahim. Allah ıslah etsin... Hem namaza durup hem emanete köle muamelesi yapıyorlarsa Allah zaten senin davanın takipçisi olacak hiç korkma. O secdeye her başlarını koyduklarında gösteriş namazı kılıp kul hakkını ödeyeceklerini sanacak kadar gafiller. Onlara acımaktan başka bir şey gelmez elinden... Sen evlatlarınla ilgilen, dua et bol bol.. Eşini de hoş tut, onların davranışları ile yargılama sakın. Bizi habersiz bırakma, her zaman dinleriz, okuruz..

Allah' a emanet ol.. Seni seviyoruz arkadaşım

Bu sabah:

Geç kahvaltı:
1 sb. süt
1 elma

Öğle:
1 tost
Çay
2 eti burçak

Akşam:
Misafirim var. Zeytinyağlı yaptım 2 çeşit. Yeşil salata ve 2 çeşit de meze türü yapacağım. Bir de balık olacak. Hepsi Karatay' a uygun yemeklerimin. Öğlen uymadı ama akşama Karatay' dan devam etsem sayılır mı

Öpüyorum Dallidacım , kendine iyi bak arkadaşım (tabi ki okuyorsanız siz de dahil, Gurbetçim, Sevgicim, Gülfurencim)

Evet,Türkiye'de kosmetik ürünleri çok pahalı..ben amway ürünleri kullanıyordum..bitmek üzere...senin önerdiğin nivea ürünleri alacağım :)
Evet,aslında diyetisyene plates konusu tekrar sorsam iyi olur...ne biliyim,spor yapsam sanki bu kilolar daha çabuk gidecek...yoruldum artık...diyet psikolojisi beni çok yoruyor,geriyor...
İnşallah kar yağar ...bizde çok istiyoruz :) Harput kalesine gidemedik...otobüs yoktu...taa 2 saat sonra geliyordu ve beklemek istemedik :) amcamızın çiftliğine gittik,danaları gördük :) nasip olursa cuma günü gideceğiz...evet,oğlum uyumlu çok şükür
Sebze konusunda doğru diyorsun...buralarda yerli marul var,1-1,5 tl..ama kıvırcik 3 tl
Anneciğini özledindeprem nerede olduğunu unutumsabah son dakika haberlere bakarken gördüm 3,8 miş....

Afiyet olsun canımmenün yine her zaman çok güzelhelva da var mı? Karatay hoca izin veriyorsayılır,sayılır
Ben de seni çok öptüm,sen de kendini iyi bak Serapcım

Bugün ara olarak,1 bardak süt içtim..
Akşam:1 kase sarmısaklı yoğurt içinde haşlanmış karnıbahar koydum..küçük küçük doğradım...üzerine nane...çok güzel oldu,yeşil salata,1 dilim ekmek...
Ara:2 elma,2 kuru kayısı...1 kare çikolata
Bugün 1,5 saat yürüdük...hem eşimle hem oğlumla birlikte
Hayırlı geceler Serapcım
Hayırlı geceler Sevgi ablacığım
Hayırlı geceler Gurbetçim
Hayırlı geceler Gülfurencim

tesekkür ederim dallidacim, tesekkür ederim serapcim, cok iyisiniz, Allaha sükür daha iyiyim, sizlerle paylastim, yazdiklarinizi okudum biraz daha sakinim cok sükür, serapcim cok haklisin tasavvufla ilgileniyorum, nefsimi terbiye etmeye calisiyorum, ama en son cikarttiklari laf, yenilir yutulur degil, iftira atmaya calisiyorlar, bardagi tasiran son damla oldu, diyorumya senelerdir zaten o sekilde sabirla dayandim, ama sonra emekli olup türkiyeye gittiklerinde biraz daha rahatladim, ama telefonlada olsa yetiyorlar, co sükürki esim , annesinin ve babasinin huyunu cok iyi bildigi icin, beni destekliyor, hatta ailesine cok kizdz, benim yuvamimi dagitmak istiyorsunuz, benden ayrilirsa ben ne yaparim dye bagirdi onlara, hatta sagolsun bu gün " sen son zamanlarda cok üzüldün " diye cok istedigim tencere setini almis gelmis, gönlümü almaya calisiyor, anne ve babasinin hatalarini örtmeye calisiyor, sen onlara bakma diyor,
Yani bu ilk degil, biliyorumki sonda olmayacak, kilinan namazlar insanin kötü huylarini temizler fakat bunlarda hic bir degisiklik yok, Rabbime havale ediyorum, o bilir ne yapacagini,

iki gündür eliptik bisikletime biniyorum, artik toparlanma vaktim geldi, stresden dolayi bir haftadir damarlarim cok gergin , boynum ve basim agriyor, ama gececek, bahar gelmeden kurtulalim fazlaliklardan, bu sene yazin türkiyeye gitmemeye karar verdik, görmek istemiyoruz cünkü, onun yerine eve harcaylim dedik parayi, yyarin kizimin odasiyla basliyoruz, duvar kagitlari , halisi, lambasi, ve mobilyalari hepsi degisecek daha sonrada mutfak dolaplarimi degistirmek istiyorum, dün baktik biraz benim istedigim mutfaklar 8000- 9000 euro arasi, adali mutfak istiyorum oda cok pahali, bakacaz artik hayirlisi, iste böyle arkadaslar,

son zamanlarda diyet yapamadim , nedenini söyledim, sporda yapmadim, tartiyi kaldirmistim, hala indirmedim catidan, ama kilo verdigimi sanmiyorum, ayniymisim gibi hissediyorum, fakat karatayla devam etmeyi düsünmüyorum ilk haftada kilo verdim , ama arkasindan kabizlik basladi, ikinci haftada cok az verdim, diger haftada iki ögün beslenmeme ragmen verdiklerimi geri aldim cok hayret bir durum, kabizligimda devam edince anladimki, uzun süre ac kalmak bana iyi gelmiyor,iki ögünle vücut kitlik psikolojisine girdi sanirim, nasil kilo aldigimi anlayamadim, normalde cok az yedim, kendimde sasirdim, biraktiktan sonra bile 2-3 gün devam etti kabizlik sonra normale döndü, önceleri pek bilmem ben kabizlik sorununu ama karatayla oldu , neyse basligimizda oldugu gibi saglikli beslenerek devam edecegim ve 3 ana ögün belki birde araögün seklinde olabilir

Merhaba Gurbetçim,evet,sevgili arkadaşımız Serap dediği gibi,hayat bir sınav...hepimizin bir sınavı var :) bize sabretmek kalır..çektiğin sıkıntıları geçmiş günahlara kefaret olur inşAllah :)hem eşin yanında...gerisi BOŞ....
Bugün yeni bir başlangıç yap :) 3 ana 1 ara öğün bence çok güzel olur
menülerini bekliyoruz tekrar hoş geldin canım

Günaydın SerapcımGunaydın Gurbetçim
Bugün saat 14:15 diyetisyenimle randevum vargram gram vermeye başladımartı özel dönemindeyim
Kahvaltım:1 dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta,2 ceviz içi
Ara :1 fıncan çay.....

Diyetisyenden gelince sonucu yazarım
Sevgi ile kalınöpüldünüz

Yine ben
Diyetisyene gittim,geldim...reglıden dolayı maalesef sağlıklı sonuçlar alamadık...12 gün sonra tekrar gideceğim...
Sadece öğlenden sonraki ara öğünleri değiştirdi..

Haftada iki günü:20 gr çikolata,2 kuru kayısı,1 avuç kuru üzüm

Haftada üç günü:1 sütlü tatlı

Haftada 2 günü:1 bardak yoğurt

Gece yediğim son ara öğünün 2 değil,1 meyve olacak
Kilodaki artış yağ mıdır,ödem midir,anlaşamadığı için hiç spor yapmayacağım..bu 12 günü daha rahat geçireceğim...sonraki listem daha değişik olacakmış...
Sağlık ocağında zorla d3 yazdırdım...kadın normaldır diyor

Bugün diyetisyenden geldiğimde hemen çikolataya saldırdım..ardından 2 kuru kayısı,1 avuç kuru üzüm...sonra müthiş bir bulantı
Akşam yemeğim:100 gr tavuk,salata,ayran...2 küçük elma...midem çok bulanıyordu..

Gunaydin Dallidacim, gunaydin Gurbetcim. Misafirlerimi dun ogleden sonra gidecekleri yere biraktik. Bu sabah da disarida islerim icin ciktim, oglene donecegim fakat evi toparlayip yeniden cikmam lazim zira eltim kizina gelmis. Ona hosgeldin diyecegiz.

Dallidacim bence kilo vermisindir. Odem var kuvvetle muhtemel. Yeni menune bayildim, cikolata ve tatli mmmmm :)) cok tatli iyi gelmemis canim. Uzun zamandir yemiyordun.... Gecmis olsun canim.

Gurbetcim esinin yaninda olmasina cok sevindim, gerisi bos zaten... Eliptik bisiklet super olmus. Sen sporuna bak canim, zaten istahin azalacak sporla birlikte. Sahsen spora basladigimdan beri bir sonraki ogunu dusunmez oldum. Bir de ac hissedince yiyorum. Yoksa yemiyorum

Kizlarcim opuyorum sizi, gorusmek uzere. ...

Son düzenleme:

Merhaba Serapcımyoğunsungüle güle git,güle güle gel canım
İnşallah vermişimdir...evet,tatlı iyi gelmediizin verildiği zaman dokunuyor,kaçamak yaptığım zaman dokunmuyorsağ ol canım
Sen de öpüldün arkadaşımgörüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…