Günaydın Serapcım,günaydın Gurbetçim
Bugün erkenciyizöğlenden sonra öğretmenlerin toplantısı varmış,bu yüzden bugün oğlum okula sabah gidiyor..ve sadece 3 ders işleyecekmiş
Dün akşam yine meyveyi fazla kaçırdım....
Akşam yemeğim: 2 çiğ köfte,yoğurtlu karnıbahar..çiğ köftede sorun olmaz herhalde çünkü 1 dilim ekmek=1 kepçe çorba=3 yk bulgur pilavı
Ara:1 elma,1 portakal,1 mandalina....
Bu aralarda iştahım çok açıldı....ve kabızlıkla başım dertte...ne sinameki,ne keten tohumu kar ediyor....
Kahvaltım:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,domates,2 ceviz içi
Ara:çay,çay
Öğlen:tavuk,1 kepçe çorba,salata,ayran
Ara:1 su bardağı yoğurt
Sonra görüşürüzöpüldünüz
Merhaba Serapcım,bende sana güzel bir hafta diliyorumiyi dileklerin için teşekkürler
Diyetisyenim sadece ayran demedi...haftada 4 günü tatlı var...ama acayip iştahım açılıyor
İlginç bir deneyim...komşunu tebrik ederim bu arada5 haftada 8 kilo....
Evet,çiğ köfteler evde yapıldıamca oğlu bu konuda oldukça beceriklidir
Evet,inekler çok güzelhele danaları
Bende kuzulara bayılırımbence de gitmelisin hayvana dokunmak,sevmek...çok güzel bir şey..insanın stresini alıyorlar...
Bu arada ihale hayırlı olsun
Kuzular ne kadar akılıymış:44::44:
Teşekkür ederim arkadaşım
Ne güzel dolu dolu bir hafta geçirdininsan bazen gezmek istiyor...hele biz kadınlar
Evet ya...bence de karabuğday ekmeğini kendin yapsan daha iyi olur
Menün güzelafiyet olsun
Görüşürüz Serapcım
Ben de oğlumu okula bıraktım,pazara gittim...sonra çarşıya çıktım,oğluma okul için yeni pantolon almak gerekiyordu...büyüyor maşallah...
Ara: 1 elma,1 kase puding...elma kaçamak....
bugün cok daha iyiyim, artik toparlanma zamani geldi ve geciyor bile, sevgi abaylada konustuk, mevsimlerden romanin listeleriyle tekrar baslamak istiyoruz, galiba en sagliklisi oydu, herseyden azar azar yiyebiliyorduk, karatay diyetinde sifir karbonhidrat bana iyi gelmedi, cok fazla kabizlik oldu ve kilo veremedim, verdigimde bence kilo degil suydu, o kadar az yeyip birde üstüne kilo almak cok tuhafima gitmisti, yemek aralarinda 6-7 saat birakiyordum, ve iki ögün yiyordum , demekki metabolizmam yavasladi, vücut kitlik sinyali verdi ve depo yapmaya basladi, zaten yapi itibariylede, ekmek yasak , meyve yasak gibi seyler beni olumsuz etkiliyordu, yasak kelimesi normalde yemesem bile beni daha cok yemeye itiyordu, bugün aksama bende cigköfte yapacagim, kac gündür evdekiler istiyor, yarin Allah kismet ederse mevsimlerden romanin ilk listesiyle basliyorum, tartiyi indirdim catidan, sabah yüzlesip tekrar kaldiracagim, zannedersem bir ay kadar tartilmiyorduk ilk iki liste bitene kadardi, eger yanlissam düzeltin, sevgi abla, hadi ama destek olalim burdan sende yarin basla beraber baslayalim öpüyorum cok cookk
canim arkadasim, send cok yogunsun benim gibi, ayrica arkadasinin durumuda aynen benim gibi olmus sanirim, tamamen karbonhidrati kesmek ve cok az yemek banada yaramadi, ya her diyet herkese uymuyor, kisiye özel olmali, bak dallidaya masallah, herseyden az az yiyerek veriyor kilosunu, hemde saglikli, bende karar verddim, herseyden az az yiyerek kilo vereyim diyorum, hic bir seyi tamamen cikaramiyoruz hayatimizdan
taahmin ettigim gibi gene en basa dönmüsüm , tartildim ve 95 kiloyumbugün mevsimlerden romanin ilk 12 günlük diyetiyle basladim insallah ilk 12 günü kacamaksiz tamamlarim, tartiyi tekrar kaldirdim, bakalim trti gününe kadar sabredecegim, kahvaltimi yaptim, istahim acik gene bu aralar, gecen gün kan aldirdim, dün sonuclarimi sordugumda, hersey iyi dediler, sadece hemoglobin biraz eksikmis, 11,1 mis, onun haricinde iyiymis . demekki sorun yok , yola devam edebilirim, ne demek serapcim, eliniz üzerimde olsun, beni bana birakmayin, kacamak yaparsam gel arkadasim yanima, ( aslinda yapsam iyi olabilir, serap seni görmüs olurum, kucaklasir, hasret gideririz ) diyorum ne dersin
Saka bir yana carsida islerim var, birazdan cikmam lazim, sonra görüsürüz
Kahvaltida : iki dilim protein ekmegi galliba türkcesi burda eiweisbrot deniliyor, karbonhoidrati azaltilmis cok kücüklerdi
Ince dilim peynir, 5 zeytin, kücükde bir domates ve beyaz cay
Ara : 1 elma , 3 ceviz
Simdilik bu kadar görüsmek üzere, serapcim arkadasin kilosu hemen hemen bana yakin sanirim, boyu kac acaba, birde diyetisyen diyetimi uyguluyor, yoksa kendi kafasina göremi, kac kilo verdi, merak ettim
Günaydın canımGünaydın Dallidacım, maşallah ne kadar erkencisiniz gerçekten deOh ne güzel ben de çocukken 3 ders olan günleri pek severdim
Çiğ köfte sorun yapmaz da meyveyi gerçekten de fazla kaçırmışsın canım2 günde bir tuvalete çıkmak kabızlık değil bence. Daha uzun sürüyorsa rahatsızlık verebilir tabi ki.. Yediklerimiz azaldığında biriken atık da olmadığından tuvalet aralığının uzaması normal sayılabilir, ne dersin? Senin kaç güne uzadı?? Meyve seçeneğinde şekersiz fırınlanmış bal kabağı tercih etsen, salatana izin verilen oranda yağ kullanarak pırasa pişirip salata yerine tüketsen?? İşe yarayabilir belki de..
Afiyet olsun canım. Çorba ne çorbası??
Bütün tahlilerim normal çıktı...perşembe günü kadın doğuma da gideceğim...bir bu kaldı...aaa,bir de ortopedi...ama bu haftaya kalsın...İştahının açılması normal, insülin tetikleniyor tatlı ile.. Belki metabolizman da hızlanıyor olabilir. Acıkmalarının tek sebebi tatlı olmayabilir Dallidacım.
Komşum için normal bu rakam. Toplam kilosunun %10 dan daha az. Ama şimdi durdu, neden olduğunu anlamadık tabii. Ama tartıdaki rakama takılmıyoruz, çünkü o da aynen benim gibi inceliyor. Kilosu 100 hemen hemen. Ama tchibo dan 46 beden pantolon aldık, biraz sıkıyor. 2 hafta sonra çok rahat giyebilecek.
Ooooh afiyet olsunBenim eşim de yapıyor ama ne yalan söyleyeyim çok başarılı sayılmaz
Çok teşekkür ederim canım. İnşaallah güzel ürünler alacaklar.. Çok akıllılar gerçekten de, geçen sene başka bir çiftlikte de her yaş gurubunu ayırmışlardı. Hepsinin ağılları farklıydı. Yayılıp gelince herkes kendi ağılına gidiyordu
Evet, bugün de gezmek istiyorum sanırımDün oğlum free shopta alış veriş yaparken parfüm fiyatlarının sevil deki ile aynı olduğunu fark ettik. Hatta sevilde 40 lira daha indirim var şu anda. Gidip parfüm alayım bari... Aslında parfümüm var ama çok yaz kokusu, bitirmek istemiyorum. Yaza kullanırım diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim canım
Maşallah
Afiyet olsunPunding yerine elma ve süt nasıl olurdu?? Elmadaki pektin bağırsak çalışmasına iyi gelir ya, o yüzden soruyorum..
Artık iyi olmana çok sevindimAllah güzel günler yaşatsın canım benim.. Aldığınız karra beni çok mutlu etti Hadi bakalım, bu kez de yan çizersen kalkıp oraya gelir kavga ederim seninle haberin olsun
Afiyet olsun
Eşim seyahatte ya sürekli, burada olunca da misafir ağırlayalım istiyoruzAynen dediğin gibi. Kimi proteinle yağ yakıyor (benim gibi), kimi de karbonhidratsız yağ yakamıyor. Dallida' nın maşallahı var Az değil, resmen 10 kilo verdi.. İlk tanıştığımızda 84 kilo gibiydin değil mi Dallida?? Bence de sen o kiloları verirsin arkadaşım
Merhaba canım,kilonu kafana takma,verilirtaahmin ettigim gibi gene en basa dönmüsüm , tartildim ve 95 kiloyumbugün mevsimlerden romanin ilk 12 günlük diyetiyle basladim insallah ilk 12 günü kacamaksiz tamamlarim, tartiyi tekrar kaldirdim, bakalim trti gününe kadar sabredecegim, kahvaltimi yaptim, istahim acik gene bu aralar, gecen gün kan aldirdim, dün sonuclarimi sordugumda, hersey iyi dediler, sadece hemoglobin biraz eksikmis, 11,1 mis, onun haricinde iyiymis . demekki sorun yok , yola devam edebilirim, ne demek serapcim, eliniz üzerimde olsun, beni bana birakmayin, kacamak yaparsam gel arkadasim yanima, ( aslinda yapsam iyi olabilir, serap seni görmüs olurum, kucaklasir, hasret gideririz ) diyorum ne dersin
Saka bir yana carsida islerim var, birazdan cikmam lazim, sonra görüsürüz
Kahvaltida : iki dilim protein ekmegi galliba türkcesi burda eiweisbrot deniliyor, karbonhoidrati azaltilmis cok kücüklerdi
Ince dilim peynir, 5 zeytin, kücükde bir domates ve beyaz cay
Ara : 1 elma , 3 ceviz
Simdilik bu kadar görüsmek üzere, serapcim arkadasin kilosu hemen hemen bana yakin sanirim, boyu kac acaba, birde diyetisyen diyetimi uyguluyor, yoksa kendi kafasina göremi, kac kilo verdi, merak ettim
sagol serapcim, hayirli olur insallah, bu kacinci baslangicim, arkadasin gercektende cok sansli, olsun ama bizde sansliyiz, bizimde arkadasimizsin nede olsa, aradaki mesafelerin ne önemi varki degilmi, yeterki kalplerimiz bir olsunGünaydın GurbetçimHayırlı uğurlu olsun
Sporunu bırakmazsan iştahın kontrol altına girecek.. Benim iştahım kapandıysa herkesinki kapanır inan bana
Her şey yolunda olduğuna göre gitsin kilolaaaaarBi kaçamakla gelmem ama bırakırsan belli olmaz benim ne yapacağım Hasret gidermek iyi olurdu ne yalan diyim.. Dört gözle bekliyorum, senin İstanbul' dan geçeceğin ve Dallida' nın yaz tatilinde geleceği günü.. Sevgi' ye benim gitmem lazım, ne de olsa büyüğümüz değil mi kızlar
Afiyet olsun.. Listeleri yeniden çıkardım, takipteyimKolay gelsin canım, görüşmek üzere
Arkadaşımın kilosu seninkinden baya fazlaydı. Hatta bana net olarak kaç olduğunu söylemedi. Ama geçenlerde konuşurken "nihayet 3 hanelilerden kurtuldum" dedi. Demek ki başladığımızda 100 üzerindeydi. Boyu uzun. Sanırım 1.75 vardır. Diyetisyene gitmek istemiyor. Kurallara karşı alerjisi varDeneme yanılma yöntemiyle ne yiyeceğini buldu diyebilirim. İlk başta Yelda Kahvecioğlu' nun hızlandırıcı diyetini yaptı. Liste doktorum programında verilmişti. Atak olur, 1-2 kilo gider dedikleri liste ile 500 gr. ya gitti ya gitmedi. Şimdi akşam yemeklerini hafif tutuyor. Bazen 3 köfte salata, bazen 1 kase yoğurt yulaf ezmesi, bazen de sebze yoğurt.. Öğlenleri okulda (öğretmen) ne çıkarsa. Sebze+salata, Izgara+ salata bazen de mantı ya da lazanyanın yanında bol salata gibi.. Çünkü aç kaldığında hem tansiyonu çok düştü hem de dikkati dağıldı. Üstüne kilo da veremedi. Ama sporu hiç bırakmadı. Minimum haftada 3 gün pilates, yoga ya da leslie yapıyoruz. Modumuza göre ne yapacağımıza karar veriyoruz. Çok yediğimiz günün ertesi lesli yaparken cumartesi hafif geçsin, gevşetsin diye yoga, karın yoğun olsun dediğimizde pilates yapıyoruz.
insallah dallidacim , sen cok güzel kilo verdin, darisi basima , iradeli arkadasim benim, topigimizin gururusun, masallah,Merhaba canım,kilonu kafana takma,veriliryeter ki sen buralardan ayrılma
Afiyet olsun
10 kilo hafifledin yani, cok daha güzel olmussundur tebrik ederim seni dallidaEvet Serapcım,tanıştığımızda 84-85 kiloydum
Günaydın canımevet ya..meyveyi fazla yedim...ama hiç doymuyorum desem??:18::18:ne oldu böyle bilmiyorum...evet,2 günde bir oluyor...fırında kabağı deneyeceğim :) sağ ol arkadaşım
Bütün tahlilerim normal çıktı...perşembe günü kadın doğuma da gideceğim...bir bu kaldı...aaa,bir de ortopedi...ama bu haftaya kalsın...
Arkadaşın çok şanslı ki senin gibi bir rehberi var
İyi gezmeler Serapcımhangi parfümü kullanıyorsun?
Ben öğle yemeğimi yedim ....şimdi dışarıda çıkacağım...belki biraz yürüyüş iyi gelir....
Evet Serapcım,tanıştığımızda 84-85 kiloydum
sagol serapcim, hayirli olur insallah, bu kacinci baslangicim, arkadasin gercektende cok sansli, olsun ama bizde sansliyiz, bizimde arkadasimizsin nede olsa, aradaki mesafelerin ne önemi varki degilmi, yeterki kalplerimiz bir olsunarkadasinla biraz benzesiyoruz galiba, benimde boy 175 kilom daha az, üstelik ac kalinca bende kilo veremiyorum ve kurallara benimde allerjim var, aslinda kendi listemi bende kendim hazirlarim, strese girmeden evdeki yemeklerle, porsiyonlari azaltarak yerim diyordum, dün sevgi ablada komsusunun mehtap hanimin listeleriyle kilo verdigini söyleyince karar aldik, bakalim simdilik ilk listeyle basladim, sikilirsam bende arkadasinin listesi gibi yaparim, spora gelince, tam tersi spor yaptiktan sonra cok aclik cekiyorum bende hemen bir sey yemem gerekiyor, elim ayagim titriyor sanki , ama bugün carsida tam 1 saat normal tempoda yürüdüm, hava güzeldi iyi geldi
insallah dallidacim , sen cok güzel kilo verdin, darisi basima , iradeli arkadasim benim, topigimizin gururusun, masallah,
10 kilo hafifledin yani, cok daha güzel olmussundur tebrik ederim seni dallida
öglen : 1 dilim ekmek, sebze corbasi, salata ve izgara tavuk gögsü
simdilik hoscakalin
SEVGI ABLA EE HADI AMA BEN BASLADIM; HADI BANA ESLIK ET
sabah esim ise giderken kurufasulye pisirirmisin demisti, bende carsidan geldim ve koydum ocaga, ayni zamandada listedeki sebze corbasini ve izgara tavugu hazirladim, öglen menümü güzelce yedim, aksamada bol yesillikli salatayla bir tabak kuru fasulye yerim diyordumki, listede kurufasulye, nohut gibi yemekler yok, simdi öglen icin ayri pisirdim kendime, aksamda gene ayrimi pisirecegim, daha ilk günden strese girmeye basladim, serapcim simdi diyeceksinki buda ne kadar kararsiz ama, galiba ben kendim secsem , ayni arkadasininki gibi öglen veya aksam evde ne pisiyorsa yesem, günü dengeleyerek, porsiyonlari azaltarak yapsam daha mutlu hissedecegim galibaaa, ne dersin, sevgi ablayla konusunca olur demistim ama, fazla sikiyada gelemiyorum, söyle yapalim , en azindan 1 hafta ben düzenli kendi menülerimi olusturayim sende kontrol et, basaramazsam uyarirsin ve ona göre devam ederiz olurmu
Sabah : iki dilim protein ekmegi, peynir, domates ve zeytin , beyaz cay
Ara : bir elma , 3 ceviz
Öglen : bir kase sebze corbasi, izgara tavuk, salata, 1 dilim ekmek
Ara ; 1 portakal, iki biskuvi
Aksam : bir tabak kurufasulye, bol salata , belki yogurt
Sağ ol Gurbetim,sen de verirsinsagol serapcim, hayirli olur insallah, bu kacinci baslangicim, arkadasin gercektende cok sansli, olsun ama bizde sansliyiz, bizimde arkadasimizsin nede olsa, aradaki mesafelerin ne önemi varki degilmi, yeterki kalplerimiz bir olsunarkadasinla biraz benzesiyoruz galiba, benimde boy 175 kilom daha az, üstelik ac kalinca bende kilo veremiyorum ve kurallara benimde allerjim var, aslinda kendi listemi bende kendim hazirlarim, strese girmeden evdeki yemeklerle, porsiyonlari azaltarak yerim diyordum, dün sevgi ablada komsusunun mehtap hanimin listeleriyle kilo verdigini söyleyince karar aldik, bakalim simdilik ilk listeyle basladim, sikilirsam bende arkadasinin listesi gibi yaparim, spora gelince, tam tersi spor yaptiktan sonra cok aclik cekiyorum bende hemen bir sey yemem gerekiyor, elim ayagim titriyor sanki , ama bugün carsida tam 1 saat normal tempoda yürüdüm, hava güzeldi iyi geldi
insallah dallidacim , sen cok güzel kilo verdin, darisi basima , iradeli arkadasim benim, topigimizin gururusun, masallah,
10 kilo hafifledin yani, cok daha güzel olmussundur tebrik ederim seni dallida
öglen : 1 dilim ekmek, sebze corbasi, salata ve izgara tavuk gögsü
simdilik hoscakalin
SEVGI ABLA EE HADI AMA BEN BASLADIM; HADI BANA ESLIK ET
Afiyet olsunSabah : iki dilim protein ekmegi, peynir, domates ve zeytin , beyaz cay
Ara : bir elma , 3 ceviz
Öglen : bir kase sebze corbasi, izgara tavuk, salata, 1 dilim ekmek
Ara ; 1 portakal, iki biskuvi
Aksam : bir tabak kurufasulye, bol salata , belki yogurt
Denerim :) yarın dan itibaren.Tarçınlı yeşil çay içmeyi dener misin yemekten sonra?? Her öğünde ya da sonrasında sıcak bir çay işe yarayabilir2 günde bir normal bence. Kabağın üzerine 1-2 çorba kaşığı pekmez de dökebilirsin, tatlı iznin var ya...
Güzel, çok sevindimDemek ki bir öncekinde hata varmış.. Ortopediyi çok öteleme bence.. Ben de çok şanslıyım hem sizlerle birlikteyim hem de komşum var
Gezemedim arkadaşım. Başka bir komşum geldi, laf lafı açtı akşama kadar oturdukŞu anda Elie Saab ın Le parfüm kokusunu kullanıyorum. En tercih ettiğim ise Chanel' in Allure serisi Sen ne kullanıyorsun??
Afiyet olsun canımYürüyüşün keyifli geçmiştir umarım
Doğru hatırlamışım
Olur, olurBen de çok şanslıyım Gurbetçim. Sizler gibi iyi kalpli insanlarla karşılaştığım için çok mutluyum Aynen dediğin gibi kalpler bir
Denerim :) yarın dan itibaren.
Bende çok şanslıyım ki sizin gibi arkadaşlarım var
Ben gezdim :)
Ben şu anda Roberto Cavalli nin Serpentine kullanıyorum..biraz ağır kokuyor ama hoşuma gidiyor
Hangi çorbayı içiyorum sordun :) ben kendime mercimek çorbası yapmıştım...ama beğenmedim...ve içine 1 patates,1 havuç ve 6 lahana yaprağı koydum...pişirdim,blenderden geçirdim...gayet hafif bir çorba oldu
Hayırlı akşamlar Serapcım,Gurbetçim
Yine geç oldu...bugün yine çiftliğe gittik...ineğimiz doğum yaptı ama kendisi hastalandı...bu akşam biraz toparladı gibi...ordan da amca oğluna uğradık...akşam yemeğimi orada yedim...eşi sağ olsun ,her zaman benim için hazırda bir şeyler var
Yediklerim:7 yk kadar közlenmiş biber ve patlıcan,1 kase yoğurt,1 dilim ekmek..
Ara:1 bardak yoğurt..
1,5 saat yürüdüm...
Aslında perşembeden bu yana hemen hemen her gün yürüdüm...yarın yürümesem iyi olur...yoksa yine kasım artar
Çok öpüyorumhayırlı geceler
Günaydın Serapcım,bende sana güzel bir gün diliyorumGünaydın kızlarcımGüzel bir gün diliyorum
Oh ne güzel yapmışsın. Ben de yarın Öğleden sonra 3-4 günlük bir geziye çıkacağımİzmir' e gideceğim. Bol bol gezerim artık
Bence çok güzel bir koku. Baharatlı kokular beyaz tenlilerde çok hoş bir hal alıyor, sende ağır duracağını sanmıyorum canım
Lahanadan dolayı mı sevmedin?? Afiyet olsun canım.. Posası yeterli mi, o yüzden sordum çorbanı. Bu çorba için gayet yeterli aslında..
Bebek dana hoş gelmiş, sefalar getirmişAnnesi de kısa zamanda iyileşir inşaallah Ne kadar hoş bir davranış, sağ olsun hanımefendi. Demek ki kıskananlardan değil
Afiyet olsun.. Evet fazla yürümüşsün bu haftaBu arada Harput geziniz çok güzel olmuş.. Harput' tan aşağıya baktığında yüksek bloklar dikkatini çekti mi hiç?? Askeri lojmanlar var orda. Biz orada oturmuştuk seneler evvel... Sayende hasret giderdim
Afiyet olsun SerapcımTekrar günaydın sevgili arkadaşlarımDediğim gibi yarın İzmir' e gideceğim Allah izin verirse.. Eşim bugün Urfa' ya gitti, ben de fırsat bu fırsat dedim.. Pazartesi geri döneceğim. Bugün evimi toparlayayım. Tertemiz bırakayım ki dönünce sadece bavul işi olsun elimde..
Henüz kahvaltı yapmadım. Ama yine omlet yaparım. Şöyle olur:
Sabah:
400 ml. limonlu su
Kahvaltı:
2 yumurtadan omlet
1/2 greyfurt
1/2 portakal
Daha sonra görüşürüz. Öpüyorum sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?