Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba arkadaşlarhayırlı cumalar olsun
Sabah saat 7:30 da evden çıktık...oğlumu göz doktoruna götürdüm...çok şükür ilerleme yok,ama artık gözlüğünü sürekli kullanması gerek...göz tembeliği var...6 ay sonra yine kontrole gideceğiz...

Sabah yediklerim:1 haşlanmış yumurta,1 dilim ekmek,2 ceviz içi...

Öğlen:1 kepçe çorba,100 gr haşlanmış tavuk,salata,ayran

Ara:20 gr çikolata,2 kuru kayısı,1 avuç kuru üzüm...

Sonra görüşürüz kızlar

Günaydın Sevgi abla Günaydın Serap Günaydın Gurbet Günaydın Gülfuren
Dün biraz kaçamaklı bir gündü...kuru üzümü biraz fazla kaçırdım....meyveyi de...
Bugün öğlenden sonra nasipse Harput'a gideceğiz...bir aksilik çikmazsa gene
Kahvaltım:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,2 ceviz içi..

Öğlen:1 kepçe çorba,100 gr tavuk,salata,ayran...

Ara:1 ayran

Sonra görüşürüz arkadaşlarherkese mutlu hafta sonları dilerimşimdi kahvaltımı edip,çıkıp merdivenleri yıkayacağım

Ara:1 avuç çekirdek,20 dağdağan(Serap,sen bu meyveyi biliyor musun?kurutulmuşu buldum,karabiber tanesinden biraz daha büyük bir şey...kocaman bir çekirdeği var)

Akşam:1 dilim ekmek,6 yk ıspanak yemeği,salata,ayran

Gece :ayran

Bugün 2 saat kadar yürüdük...ailece....

Yarın görüşmek dileği ile...sevgiler

Günaydınmutlu pazarlar olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Kahvaltım:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,çay.....birazdan 1 kahve içeceğim

Öğlen: 1kepçe çorba,100 gr tavuk,salata,ayran....

Ara:ayran....

2 gündür ara öğünde tatlı şeyler yiyorum...kaçamak yok,listem de var...ve acayip iştahım açıldı...daha yemiyeceğim...sadece ayran içeceğim....2 gündür sanki içimde canavar kaçtı....kek bile yedim vallahi...

Akşam:yoğurt,haşlanmış karnıbahar,2 çiğ köfte....
Ara:yoğurt

Günaydın SerapcımGünaydın GurbetçimNasılsınız?
Ben iyiyim...bugün okullar açıkıyorRabbim bütün çocuklara zihin açiklığı versin....
Dün biz çiftliğe uğradık...ineklerden biri doğum yapacak,belki denk gelir de danayı severiz dedik,ama nasip olmadı...başka danalar sevdik :)
Kahvaltım:1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,2 ceviz içi,2 domates
Ara:çay
Öğlen:1 kepçe sebze çorbası,3 köfte,salata,ayran

Sonra görüşürüz arkadaşlaröpüldünüz

Günaydın Dalidacım, güzel bir hafta diliyorum Oğlunun da yeni yarı yılda başarılı olmasını temenni ederim

Dağdağan ı bilmiyorum canım. Aslında hayal meyal dediğin gibi bir şey hatırlıyorum ama net değil kafamda. Oooh, mis gibi yürüyüş olmuş

Bence diyetisyenin ne dediyse onu ye. Sadece ayran da olur dedi mi??

Sana karşı komşumla olan deneyimimizi anlatayım. Komşumun kilosu bizim gibi değil, hayli yüksek (di). İlk hafta benimle birlikte 3 gün yoga ve pilates yaptı. Yediklerini de azalttı. Sabah ekmeksiz yumurta, (bazen) peynir ve yeşillikle kahvaltı. Öğle yemeğinde okulda çıkana göre et+ salata ya da sebze+ yoğurt+salata akşam da yulaf ezmesi yoğurt ya da süt tüketti. Aralarda badem ve meyve yedi. Aslında ne kadar güzel görünüyor değil. mi?? İlk hafta bu beslenme düzeniyle onun kilosundaki birinin 2,5 kilo vermesini beklerdim. Ama vere vere 1 kilodan azcık fazla verdi. Sonraki hafta eeeeh deyip öğle yemeğinde çıkan mantıdan bir kepçe (bana öyle dedi ) yanında da bol salata yediğinde ertesi gün pat diye kilo verdiğini gördük. Sonra tesadüf müdür diye bir sonraki hafta 3 parça lazanya + salata yedi. Ertesi gün yine kilo kaybı.. Yani karbonhidrat her zaman kötü değil. Kimisi karbonhidrat alınca kilo verebiliyor. Ne zaman karbonhidratı kesti, kilo vermesi durdu.. Bu arada ilk 5 haftanın sonunda 8 kilo vermiş oldu.. Artık daha yavaş gidecek kilosu ama en azından başarıyor olmak onun vazgeçmemesini sağladı..

Akşam:yoğurt,haşlanmış karnıbahar,2 çiğ köfte....
Ara:yoğurt

Hmmmm, çiğ köfte, bayılırım. Evde mi yaptınız??

Günaydın canım, iyiyim çok şükür Sen nasılsın??

Amin

Oooyyy, bayılırım bebek hayvanlara Bu arada inekleriniz de pek güzeller
Mart ayında ben de eşimle Urfa' ya gitmek istiyorum. Ceylanpınar çiftliğinde bir sürü kuzu olacak Bahsetmiş miydim bilmiyorum. Ceylanpınar' da Tigem (tarım işletmeleri genel müd.) çiftliği var. Koyun üretiyorlar. Oranın süt sağım ihalesini aldı bizimkiler. Oradan gelen sütleri işleyip peynir, sade yağ, yoğurt ve ayran yapıyorlar. Eşim de dönem dönem çiftliğe gidiyor. Kuzularla annelerini ayrı ağıllarda tutuyor, beslenme saatleri geldiğinde bir araya getiriyorlarmış. Hepsi kendi annesini buluyormuş. Bazıları kafası karışıp başka anneye gidince anne kabul etmeyip kovuyormuş Bi sürü minicik meeee diye bağıran kuzucuk Çok eğlenceli Tabii sadece sevmek için

Afiyet olsun canım. Görüşmek üzere, sevgiler

Geçtiğimiz hafta misafir ağırlama ve hoş geldine gitme ile geçti Dallidacım.. Çarşamba- perşembe Ankara' dan gelen arkadaşlarımızla birlikteydik. Cuma günü eltim geldi, ona gittik. Cumartesi günü de çoktandır görüşmediğimiz arkadaşlarımızı davet etmiş eşim, onlar geldi. İyi de oldu. Çok güzel bir akşam geçirdik Fazla yediğimi düşünmüyorum.. Çarşamba ve cuma tatlı yedim. Cumartesi misafirlere yedirdik Sadece 2 gün spor yapabildim. Bu hafta daha verimli geçer umuyorum..

Bu sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
1 yumurta (Maydanoz, dereotu, nane, 1 tk. zeytinyağı, pul biber, sumak ile salata)
1 dl. karabuğday ekmeği
1 kivi
1 fincan kahve

Cuma sabah dışarıdaydım. Bayrampaşa Forum ' a yolum düştü. Komşu fırına uğradım. 1 tane karabuğday ekmeği aldım. 350 gr. bir ekmek için fiyatı hayli yüksekti aslında. Tadını beğendim. Evde yapabilir miyim acaba derken migrosta karabuğday ununu nispeten uygun fiyata olduğunu gördüm. İnternetten de bir kaç tarif buldum. Bu hafta deneyeceğim inşaallah..

Bugün evde zeytinyağlı yemeklerim var. Köz patlıcan ve biberden yemek, enginar, yoğurtlu havuç. Muhtemelen yanına tavuk yapacağım.. Öğle yemeğinde yoğurt+patlıcan, akşama da tavuk ve enginar olabilir...

Dallidacım görüşmek üzere canım

Bugün:

Ara:
1/2 elma

Öğle:
1 dl. karabuğday ekmeği
3 yk. patlıcanlı yemek
2 yk. havuçlu yoğurt
2 yk. yoğurt

Ara:
3 ceviz
Yeşil çay

Ara:
1/2 elma

Merhaba Serapcım,bende sana güzel bir hafta diliyorumiyi dileklerin için teşekkürler
Diyetisyenim sadece ayran demedi...haftada 4 günü tatlı var...ama acayip iştahım açılıyor
İlginç bir deneyim...komşunu tebrik ederim bu arada5 haftada 8 kilo....
Evet,çiğ köfteler evde yapıldıamca oğlu bu konuda oldukça beceriklidir
Evet,inekler çok güzelhele danaları
Bende kuzulara bayılırımbence de gitmelisinhayvana dokunmak,sevmek...çok güzel bir şey..insanın stresini alıyorlar...
Bu arada ihale hayırlı olsun
Kuzular ne kadar akılıymış:44::44:
Teşekkür ederim arkadaşım

Ne güzel dolu dolu bir hafta geçirdininsan bazen gezmek istiyor...hele biz kadınlar
Evet ya...bence de karabuğday ekmeğini kendin yapsan daha iyi olur
Menün güzelafiyet olsun
Görüşürüz Serapcım

Ben de oğlumu okula bıraktım,pazara gittim...sonra çarşıya çıktım,oğluma okul için yeni pantolon almak gerekiyordu...büyüyor maşallah...
Ara: 1 elma,1 kase puding...elma kaçamak....

Son düzenleme:
bugün cok daha iyiyim, artik toparlanma zamani geldi ve geciyor bile, sevgi abaylada konustuk, mevsimlerden romanin listeleriyle tekrar baslamak istiyoruz, galiba en sagliklisi oydu, herseyden azar azar yiyebiliyorduk, karatay diyetinde sifir karbonhidrat bana iyi gelmedi, cok fazla kabizlik oldu ve kilo veremedim, verdigimde bence kilo degil suydu, o kadar az yeyip birde üstüne kilo almak cok tuhafima gitmisti, yemek aralarinda 6-7 saat birakiyordum, ve iki ögün yiyordum , demekki metabolizmam yavasladi, vücut kitlik sinyali verdi ve depo yapmaya basladi, zaten yapi itibariylede, ekmek yasak , meyve yasak gibi seyler beni olumsuz etkiliyordu, yasak kelimesi normalde yemesem bile beni daha cok yemeye itiyordu, bugün aksama bende cigköfte yapacagim, kac gündür evdekiler istiyor, yarin Allah kismet ederse mevsimlerden romanin ilk listesiyle basliyorum, tartiyi indirdim catidan, sabah yüzlesip tekrar kaldiracagim, zannedersem bir ay kadar tartilmiyorduk ilk iki liste bitene kadardi, eger yanlissam düzeltin, sevgi abla, hadi ama destek olalim burdan sende yarin basla beraber baslayalim öpüyorum cok cookk

merhaba dallidacigim, benim oglumda masallah bu aralar cok uzadi, benim boyuma geldi nerdeyse annesinin karakuzusu kizim orta boylu o cok uzamadi babasina cekmis o, oglumda bana ve dayilarina masallah inekleriniz cok güzelve besililer, bende hayvanlari cok seviyorum, ama dokunamiyorum, hic bir hayvana, evdeki kusumuza bile dokunamam, uzaktan seviyorum

canim arkadasim, send cok yogunsun benim gibi, ayrica arkadasinin durumuda aynen benim gibi olmus sanirim, tamamen karbonhidrati kesmek ve cok az yemek banada yaramadi, ya her diyet herkese uymuyor, kisiye özel olmali, bak dallidaya masallah, herseyden az az yiyerek veriyor kilosunu, hemde saglikli, bende karar verddim, herseyden az az yiyerek kilo vereyim diyorum, hic bir seyi tamamen cikaramiyoruz hayatimizdan

Hoş geldin Gurbetdaha iyi olmanı sevindimömür geçiyor,geçmişte yaşamamak lazım...
Diyetin güzelbu defa pes etmek yok,tamam mı?
Evet,çocuklar büyüyorgeride kalan kısalan kıyafetleri
Evet,inekler güzelahır o kadar kötü kokmasa ne güzel olacak

Günaydın Serapcım,günaydın Gurbetçim
Bugün erkenciyizöğlenden sonra öğretmenlerin toplantısı varmış,bu yüzden bugün oğlum okula sabah gidiyor..ve sadece 3 ders işleyecekmiş
Dün akşam yine meyveyi fazla kaçırdım....
Akşam yemeğim: 2 çiğ köfte,yoğurtlu karnıbahar..çiğ köftede sorun olmaz herhalde çünkü 1 dilim ekmek=1 kepçe çorba=3 yk bulgur pilavı

Ara:1 elma,1 portakal,1 mandalina....

Bu aralarda iştahım çok açıldı....ve kabızlıkla başım dertte...ne sinameki,ne keten tohumu kar ediyor....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…