Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Ben soğuğa alışığım ama eşim çok üşüyorşimdi bile yorganın altında
Emirhan maşallah erkenciteşekkür ederim canımkara turp baktım ama bulamadım..yarın çarşıya gidersem tekrar bakarım :)
Maşallahdoktorumun kontrolün altında olmasaydım ben de yapardım
Bende 2 kilo patlıcan kurutum
Amca işiyor,amca oğlu içiyor,amca gelini içiyor...az içseler bir şey demiyeceğim,ama çok içiyorlar..
Dans günleri..ne güzel...
6 :30 da sokakta insanlar var :)burada orta okullar saat 6:40 da ders başı yapıyorlar
Az içmek farklı...bir şey demem..ama bizimkiler maşallahbende geçen ay çok yakmadığım halde 140 tl geldi...soğuklar iyice bastırınca ne yapacağız bilmiyorumevet ya,aklımızda geldikçe böyle bilgiler paylaşalımşimdi ayva mevsimi :)4 ayva çekirdekleri 1 bardak suya koydum,jel kıvamını aldı :) hem yüzüme hem ellerime sürmeye başladım :)hem lekeleri hem kırışıkları azaltıyormuş
Afiyet olsun

Afiyet olsun veee TEBRİKLER

serapcim kahve telvesiyyle tuz, yüz icinmi vücut icinmi kullaniyorsun, bire nivea yi gene selülit icin mi yüzmü, bende artik make up felan kullanmak istemiyorum, malum abdest aliyoruz cünkü sik sik, o yüzdende yagli olan cildim, pul pul oluyor , kavliyor, normalde nemlendirici kullanmazdim yagli oldugu icin ama abdest suyu cok kavlatiyor yüzümü, onun icin kullaniyorum bende ama, misafirlige felan giderken istiyorumki hem fondoten sürmüs gibi biraz renkli olsun, kapatici olsun ,ama normal nemlendirici olsun gelince cildimi iyice temizlemeyim, normal nemlendiriciymis gibi anlatabildimmi, biraz karisik oldu ama , gecen gün bende garnier ,in BB cremi 5 i bir arada sini aldim, renkli fondoten gibi nemlendiriyoda ama sen bir ara bahsetmistin sanirim bu BB cremleri hakkinda ama unuttum nedir bu BB cremi bir daha aciklayabilirmisin, alirkende serap diyodu bu iyi biseydi galiba deyip aldim yada benim sorunumla ilgili bildigin baska krem varmi arkadasim

masallah ögretmen hanim, Allah kabul etsin orucunuzu, menüde güzel, iyi gidiyorsunuz yogurt suyu dedin degilmi ayran degil yani... yogurt suyunu bende cok severim

dallidacigim ayva cekirdeklerini bende duymustum, hatta gecen sene bir arkadasim söylemisti, kendiside uygulamis ve memnun kalmisti evdede var aslinda iyi aklima getirdin hemen yapayim

Günde 1-2 taneden bir şey olmaz. Keyif için o Gerçi akşam üstü Zahide ' de emekli müftü bey mekruh değil, günah dedi ama :18::18:

Gerçekten en uzun süreli uyduğun liste oldu Ama yaramazlık yapma arkadaşım.Ne güzel verdin işte, 3 günde geri alıcan Değer mi bi parça çikolataya ?? Şu listeleri bana gönderir misin? & günlük liste buldum, akşam öğünü eksik. Bazı çay tarifleri yazılmamıştı, mutlu mikrop ta buldum. Sendeki listeler tam galiba, paylaşırsan sevinirim. İstersen mail adresimi vereyim. Burada kalabalık etmesin dersen..

Eşinin şekerinin düşmesine sevindim. Zaten kilo verince diyabeti iyileşenler var. İnsülini bırakanlardan bahsediyorum yani.

Expigment çok derin soymuş olabilir. Doktor kontrolünde kullanmadın sanırım. Ne dedi dermatolog expigment lekesi için?? La roche iyi markadır ben severim. Hatta Dallida da termal suyunu kullanıyordu.

Doğal gaz olmasına sevindim. Pencerede sorun varsa zor ısınır... Ev sahibi ne diyor bu duruma?? Panjur yaptırsa keşke... Bizim Güzelbahçe deki evde doğal gaz yok. Daha köyümüze doğal gaz hattı döşenmedi. Normalde kat kaloriferi var ama mazota acayip zamlar gelince klima ile ısınmaya başladı bizimkiler. Ayda 150- 175 arasın elektirik ödüyorlardı geçen sene. İstanbul daki evimiz de doğal gazlı. Henüz yeni fatura gelmedi. Havalar güzel gidince 10- 12 kasıma kadar kaloriferleri çalıştırmamıştım. 15 ekimdeki soğuklarda biraz yaktım. O ay 65 lira geldi. Kışın karlı zamanında 350 lira filan geliyor 1-2 ay kadar. Bizim ev de İstanbul' un kuzeyinde, boğaz girişinde. Bütün rüzgarı, yağmuru, karı biz alıyoruz Çok şükür bizler başımızın çaresine bakıyoruz. Allah' ım fakir fukaraya yardımcı olsun..

Şekeri sen mi ekledin, listede böyle miydi??
Afiyet şifa olsun Burada radika yok yaaa... En yeşil zamanında ebegümeci olur en fazla.
İnanılmaz Yaramazlık yapma bak çok güzel gidiyorsun. İstediğin kiloya gelmene çok az kaldı. Demek ki bilinenin aksine demir hapı kilo aldırmazmış

Dikkat edin Gurbetçim. Allah' a emanet olun.
Allah kabul etsin

Afiyet olsun. Bu hafta 2. helvan olacak bu. Ben baktım haftada 1 kz veriyor helvayı Neyse, oruç tutuyorsun
Tamam canım, yazacağım tarifleri. Ellerine sağlık anneciğinin. Afiyetle yiyin
Şekercim benim normal yollardan olmuyor, eşimi bulursam aşılama ya da tüp bebek denemek istiyorum artık. Allah senin gönlüne göre versin Sağlıkla, hayırlı bir evladın daha olsun

Senin eşin de benimki gibi pek nazlı
Allah' tan diyetisyendesin, yoksa seni kimse tutamazdı
Ellerine sağlık Sen bu sene baya bi iş yaptın. Çok güzel oldu arkadaşım...
Eveeet, ayva çekirdekleri. Çok iyi nemlendirici oluyor değil mi??

Hem yüz hem de vücut için Gurbetçim. Zaten yüzümüze yaptığımız bakımı mümkün derecede tüm dekolteye uygulamak lazımmış. Ve tabii ele, yaşı ele veren noktalar yani Nivea yüz kremi. Allah kabul etsin namazlarını, ben kaç aydır bıraktım yine. Ne olacak bu halim bilmiyorum. Eşim gelince sabah onunla kalkarsam başlayabilirim belki. Adam maşallah hoca Allahu ekber dediğinde sanki bütün gece hiç uyumamış gibi hooop doğrulup oturuveriyor :26:

BB krem senin de dediğin gibi hem nemlendiriyor, hem tamir etmeye yardımcı oluyor, hem güneş koruma faktörlü (genelde), hem de renk eşitleyici olarak kullanılıyor. Güle güle kullan. Fondöten gibi haklısın. Şimdi kaliteli pek çok fondöten de nem veriyor ve koruma faktörlü... Bu arada biz BB kullanmaya başlarken clinique markası CC kremi üretmiş

Yoğurt suyu lipoik asit içeriyor. Lipoik asit bilinen en güçlü arındırıcı antioksidan madde Ama ben bir yudum içsem 3 saat midem yanar. Midesi sağlam olan içsin kesinlikle...

Bugün:

Kahvaltı:
küçük kase meyveli yulaf lapası

Ara:
2 ceviz
5 badem
Su

Akşam (saat 17):
Ispanaklı yumurta
1 kase yoğurt
1 dl. ekmek
2 yk. tahin pekmez

Ara:
su, yeşil çay, ayran

Tarif 1:
Ekşili Kış Çorbası (Antep)
Malzemeler:
Kuru patlıcan
Kuru biber
Kuru domates
Kuru semiz otu (taze de olur)
Yeşil mercimek
Nohut
Biber salçası
Kuru soğan
Tane sumak (yoksa ekşi tadı verecek limon, limon tuzu ya da benzeri)
Malzemeleri az miktarda tutmanızı tavsiye ederim. Çünkü yarım avuç bile alsanız bir kazan yemek oluyor.

Hazırlık:
Kuru malzemeler iyice yıkanır ve ayrı ayrı tencerelerde suya konur pişene kadar haşlanır. Tane sumak sos tenceresine alınır, üzerine su konur ve kaynatılarak ekşisi çıkarılır ve süzülerek ekşi suyu bir kapta hazır bekletilir. Taneler yeniden kullanılamayacağı için atılabilir.

Kuru soğan kavrulur, salça eklenir. Suyu ayarlanır ve haşlanan tüm sebzeler ve bakliyat suya katılır ve yemek birleşinceye kadar pişirilir. Sumak ekşisi ve tuz ilave edilir. Çorbaya yakın sulu kıvamda olması tercih edilir. Üzerine ayrıca nane yakılır.

Tarif 2:
İsot Aşı (Urfa)
Malzemeler:
Kuru patlıcan
Kuru biber
Kuru domates
Kuru soğan
Biber salçası
1 baş sarımsak
pilavlık bulgur
Limon tuzu

Kuru sebzeler ayrı ayrı haşlanır. Kuru soğan kavrulur salça ve sarımsak eklenir. Haşlanmış sebzeler ilave edilir. Bulgur ilave edilir. Çorbadan koyu, pilavdan sulu kıvamda olacak şekilde pişirilir ve en son limon tuzu ile ekşisi ayarlanır.

Tarif 3:
Kuru Sebze Kızartması (Urfa)

Malzemeler:
Kuru patlıcan
Kuru biber
Yoğurt
Sarımsak

Sebzeler iyice haşlanır, kağıt havlu ile iyice kurulanır. Yağda iyice kavrularak (aslında kızgın yağda kızartılır) sarımsaklı yoğurda karıştırılır.

Tarif 4:
Atom (İzmir) (Gülfuren bunu iyi bilir )
Kuru kırmızı acı biber sıcak suda bekletilir yumuşayınca iyice kurulanır ve az yağda hafifçe kızartılır. Sarımsaklı süzme yoğurt ile karıştırılır.

Tarif 5:
Ekşili Kuru Patlıcan Yemeği (Antep)
Malzemeler:
Kuzu kuşbaşı
Kuru patlıcan
Kuru domates
Kuru biber
Kuru soğan
Salça
Haşlanmış nohut
Limon suyu

Kuşbaşı kavrulur, soğan salça ilave edilir. Kuru sebzeler ve nohut da konup su eklenir. Yemek kıvamında pişirilir. Limon suyu ile ekşisi ayarlanır.

Şimdilik bu kadar kızlar. Aklıma başka tarif gelirse yazarım.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canımfırtına dindi umarım...menün çok güzel,Allah kabul etsinçok güzel gidiyorsun,bu sefer bırakma,olur mu?
Evet,çok güzel bir nemlendiriciinşallah eşinle birlikte tekrar namaz kılmaya başlarsın ve bir daha bırakmazsın
Bugün:

Kahvaltı:
küçük kase meyveli yulaf lapası

Ara:
2 ceviz
5 badem
Su

Akşam (saat 17):
Ispanaklı yumurta
1 kase yoğurt
1 dl. ekmek
2 yk. tahin pekmez

Ara:
su, yeşil çay, ayran
Afiyet olsungeçenlerde tahinin faydalarını okudum ve çok şaşırdım...
Ellerine sağlık Serapcim,anlaşılan bu kış bol bol atom yapacağım bizimkileretabii ki ben yemiyeceğim

Yediklerimi yazayım:
Ara: 1 sütlü nes
Akşam:1 kepçe çorba,3 köfte,salata,1 ayran
Ara:1 mandalina,1 bardak süt...
2 fıncan yeşil çay,1 form çay...
Eşimi doktora götürdüm,çok şükür sadece farenjit'miş

Ablacığım,ben çıkmak zorundayım eşim sesleniyor...adam hasta yaöpüldün,hayırlı gecelerbundan sonra inşallah sık sık görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…