Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Evet,ben haftada 3 gün yürümem lazım...kabus gibiben sıkılıyorum evde ama bugün migros'a gitmek istiyorum,bakkalım oralarda neler bulabilirimaslında saçımı boyamak istiyorum...açık kestane renklere bir bakmak istiyorum :)
Benim buzluktaki dondurulmuş patlıcanları,biberleri hemen hemen bitti :)
Ben kendime hep 3-4 günlük yemek yapıyorum...laf aramızda mutfağa girmeye hiç sevmem...hele şimdi,diyet zamanda...
Buralarda da dün çok sıcaktı,güneş baya ısıtıyordu...ama bugün bulutlu,yarın ve perşembe sözde yağmur yağacakmış:44:ama genel olarak hava sıcak :)insanlar diyorlar ki 60 yıldır böyle kış görülmedi....
Öğle yemeğimi yedim şimdi dışarıda çıkacağım..yürüyüş yapmadığım zamanlarda bütün kemiklerim acıyoryarın da diyetisyene gideceğim...inşallah 75 in altında inmiştim...yıllardır inmeye beceremedim
Sana kolay gelsin arkadaşım

Bu hafta pek yürümedin sanki... Ben de tam tersi, evde oturayım hiç çıkmayayım istiyorum.. Yengeç burcu, ev kuşu
İyi fikir, arada marketlere bakmakta fayda var Kampanya yakalayıp deterjan filan alırsın belki.. Kestane mi, yakışır aslında. Ama daha açık renk de bakabilirsin. Sana açık renk de gider..

Benimkilerden göndereyim
Hmmm. Ben de diyorum ki Dallida mutfaktan çıkmıyor Aaa, nedense şaşırdım Herkesin sevdiği ve sevmediği iş var oysa ki.. Ben de ev temizlemeyi sevmiyorum Diyet zamanı haklısın. Menüler kısıtlı olunca haliyle mutfağın da zevki kalmıyor..

İnşaallah yağmur yağar.. Buğday taneleri boş kalacak yoksa. Şurda hasata ne kaldı ki.. İnanırım, bizim orada olduğumuz 2 kış boyunca buz üstünde düşe kalka okula gittik hep Hele ki yılın bu zamanı.
Yürümediğin günler evde biraz esneme hareketleri yapsan. Ya da azıcık pilates?? Hiç olmazsa ağrı olmaz. İnşaallah canım yaaa.. Ben güzel haberlerle geleceğine inanıyorum. Direnç kırılmıştır bence artık

Teşekkür ederim canım

Nasılsın Dalida?
Gulfuren geçmiş olsun.
Serap üzülme canım ,biz yeriz.....

Ah Sevgicim, ne iyi ettin de yazdın Özlemişim gerçekten, çok sevindim mesajını gördüğüme.

Şekercim, hemen paylaşalım derin dondurucuyu

Öğle Yemeğim:
Köz patlıcan yemeği
100 gr. biftek
1 bardak ayran
1/2 dl. çavdar ekmeği

Tarif:
2 közlenmiş Patlıcan
2 közlenmiş Acı Biber
1 yk. zeytinyağında önce kıyılan biberleri çevirip ardından patlıcanları ekliyoruz. İyice ısınınca 2 diş sarımsak ezip ilave edip azıcık daha çeviriyoruz. Servise hazır ...

400 kcal. lik bir öğle yemeği oldu. Akşama bu porsiyonun yarısını 100 gr. yoğurt ile karıştırmayı planlıyorum. Akşam daha hafif olmasını istiyorum ama evdeki yoğurt tam yağlı koyun yoğurdu O yüzden 100 gr. dan fazla kullanmamam lazım..

Son düzenleme:
Nasılsın Dalida?
Gulfuren geçmiş olsun.
Serap üzülme canım ,biz yeriz.....
Merhaba Sevgi ablacığım,seni görmedim zaten yazdı ve çıktım
Ben iyiyim,sen nasılsın?
Evet,bu hafta daha kısa mesafelerde yürüdüm,yazmadım....ritmimi bulmaya çalışıyorum...
Evet,markete çok indirim vardı :) dediğin gibi,deterjan,yumuşatıcı,saç boyası aldım...şimdi saçımda hem turuncu,hem sarı hem platin rengi var...aslınsa açik kumral istiyorum ama yeşile dönmesinden korktuğum için açik kestane aldım :)
Sağ ol canım
Benimkilere genelde günlük yemek yapıyorum ama kendim için üşeniyorum
İnşallah yağar :)yoksa kuraklık kapıda
Aslında platese başlasam iyi olur...bütün kemiklerim acıyor,inanırmısın....
İnşallah kırılmıştır...sanki 1 kilo verdiğim gibi...

Afiyet olsuntarif için teşekkürlerçok hafife benziyor
İşlerini bitirdin mi?
Ben akşam süpüreceğim..

Günaydın Dallidacım nasılsın??

Hmm, çok bilinçli bir hareket olmuş bu
Markette serbest gezinen tavuk var mıydı ?? Umarım vardır. Çok doğru, yeşile dönmese bile garip bir renk olabilirdi. Kestane yakışır sana canım
Senin yemeklerin yağsız değil di mi??
Dün gece lodostan yağdı yağmur. Sabaha kadar. Bizim yatak odamız güney cephede. Sabaha kadar yağmuru dinledik. Ama şıkır şıkır değil, kova ile cama su atılıyormuş gibiydi sesi
Dün yaptın mı pilates?? Bence vermişsindir. Hatta 1 den fazla da olabilir. Merakla bekleyeceğim seni

Dün canım hiç bir şey yapmak istemedi. Salonun tozunu aldım sadece. Bugün süpürebilmeyi umuyorum. Zamanım olursa

Dün:
Öğle yemeğinden 30 dk. kadar sonra 30-40 gr. şekersiz helva yedim

Akşam:
100 gr. yoğurt
2 yk. yulaf ezmesi
tarçın

Saat 19:
1 saat yoga

Ara:
Baharatlı yeşil çay
50 ml. süt

Bugün komşularımızla kahvaltı günümüz var. Saat 11 gibi gideceğiz. O yüzden öğle yemeği yerine sayacağım..

Sabah:
Su

Kahvaltı:
1 sb. süt
1/2 portalakal
1/2 muz

Dallidacım güzel bir gün diliyorum. Sevgiler

Günaydın Serapcimiyiyim,çok şükürbugün geç kalktım..dün gece geç yatık:)bizimkiler fenerbahçeliler,oturup tv izledik
Marketin o bölümünde bakmadım.Pazartesi günü evimizin yakınındaki markete köy tavuğu bulduk:) 15 tl kilosu..acaba pahalı mıdır?şimdi pişireceğim,bakkalım,nasıl olacak :)
Evet,kestane rengi yakıştı,eşim de beğendi :)
Ben yemeklerime zeytin yağı kullanıyorum...1 kilo sebzeye 3 yk z.yağı..aslında diyetisyenim bu konuda bir şey demedi,sadece tanelerden ye dedi,susuz olsun dedi...
Ben yağmuru çok seviyorum:) uyuyabildiniz mi bari?buralarda hava çok bulutlu...
Yok,pilates yapmadım,bugün diyetisyenime soracağım,bakkalım ne diyecek:)
Selülitim büyük ölçüde azaldı
Diyetisyende gelince sonucu yazarım canım

Sıkma canınıakşamı çok hafif tuttun,bence bir şey olmaz
Afiyet olsunkomşularla iyi vakit geçirmene dilerimkahvaltıda yine meyve varaslında en doğrusu yapıyorsun
Bende sana güzel bir gün dilerimöpüldün

Merhaba canım. Vallahi zor bu isler. Yargılamalar yapılırken adalet en dogru kararı verir diyenler namlunun ucu kendilerine dönünce günahsız yatanlar var, yeniden yargılansınlar demeye başladılar... Adalet gercekten herkese lazim, kirletmemeliydiler..

Tavuk pahalı degil bence burada da 20 Lira. Afiyet olsun
Güzele ne yakışmaz

3 yk. Yağ 3 kisi icin de normal aslında. Senin yemeğini ayırmana gerek var mı?

Ben pek uyuyamadim da, esim gayet uyuyordu
Ne guzel, senin adına cok seviniyorum... Guzel haberlerle gelirsin insallah ..
Acaba seker metabolizmam mı bozuldu diyorum.. Yemekten sonra canım tatlı istiyor sürekli.. Esim Urfa'da her sabah kahvaltıda bir kac dilim portakal ve bir o kadar greyfurt yemiş. Geldiginde göbeğini küçülmüş görünce sasirdim. Normalde kilo alır gelirdi. Sabah c vit. içeren meyve yemek bel çevresindeki yaglanmayi azaltıyor diyor Selahattin Dönmez. Dun okudum.. Arada kahvaltımda meyve oluyordu, bundan sonra hep olsun bakalım sonuc ne olacak.

Öğle kahvaltım:
1 ev pogacasi
1/3 dl. kek
1/2 dl. ekmek
1 dl. kasar peyniri
1 dl. Beyaz peynir
1 yk. Omlet
Koz biber, salata
Çay- kahve

Merhaba :)Serapcimevet,aynen katılıyorum...konuşulacak çok şey var...
Demek ki kar ettik 15 tl kilosu alınca
Sağ ol canım,o senin güzeliğin
Benimkiler biraz tuzlu yemek severler..problem oradaben genelde tuzsuz yiyorum
Galiba erkekler biraz daha rahat...
Aaa,şaşırdım:44:bir de böyle dene bakkalım,inşallah güzel sonuçlar alırsın
Öğle kahvaltım:
1 ev pogacasi
1/3 dl. kek
1/2 dl. ekmek
1 dl. kasar peyniri
1 dl. Beyaz peynir
1 yk. Omlet
Koz biber, salata
Çay- kahve

Her zamanki gibi ölçulüsüntebriklerve afiyet olsun arkadaşım

Diyetisyenimdem geldim
Kilo :74,6 kg..ama 2 kg yağdan vermiştimzaten tartıdaki kiloya çok takılma dedi...
Sonuçtan memnunuz..benim yaşındakiler ayda 3-4 kilo vermeliler..ben 3,4 kg verdim,ortalardaymışım
Yalnız benden D3,B12,hemogram istedi...yarın hastaneye gidip,tahlili yaptıracağım..unutmadan,ödem varmış...bol maydanozlu salata yemeliyimlistemde çok değişiklik yapmadı,bazı ilaveler var....
Kahvaltıda + 2 ceviz var,yumurta haftada 2 sefer idi,4 e çıktı....1 dilim ekmek yerine 3 yk bulgur yiyebilirim...ikindi vaktindeki ara öğünüm biraz değişik, kuru kayısı var,kahve var...gece da 2 meyve var.
Şimdilik plates yapmamamı istedi,sadece yürüyüş...haftada 3 günü...

Eve gelince akşam yemeğimi yedim:
1 kepçe çorba,100gr tavuk eti,salata,1 ayran,3 yk patates yemeği..patates kaçamaktı..ama söz ,bu 2 hafta içinde kaçamak yapmayacağım
Ara:2 elma...

Günaydın Serapcim
mutlu bir gün dilerim nasılsın?
Dün,yemeklerden sonra ,canın yine tatlı istedi mi?bazen bana da oluyor...yarın jinekolog doktoru ile görüştükten sonra,görüşebilirsen eğer diyetisyenle de görüş :) belki bir yol gösterir..dün diyetisyenime dedim ki artık onlara hiç inanmıyorum...hele ünlü diyetisyenlere...biri yap dediğini,öteki yapma diyor...gülümsedi ve dedi ki bu işin ticari boyutu çok büyük...fikir ayrılığı bu yüzden çıkıyormuş...şükür olsun ki bu çocukla tanıştım,gerçekten hem çok insanidir,hem işini çok iyi yapıyor...kendisine de söyledim,özele gittiğimde bile bu kadar iyi davranılmadı bana....
Sabah hastaneye gidecektim,gidemedim...oğlum bütün gece ateşlendi....şiddetli baş ağrısı var...heme hemen hiç uyumadı,uyutmadı da...biraz uyumaya çalışıyor...galiba ortada dolanan mikrobu yakaladı...uyandığında doktora götüreceğim...

Şimdi menümü da yazayım:

Sabah:3 parmak kadar peynir,1 dilim ekmek,2 domates,2 ceviz içi
Ara:1 bardak ıhlamur çayı(inşallah yine iştahımı açmaz)
Öğlen:1 kepçe tavuk çorbası,100 gr tavuk,salata,1 bardak ayran

Sonra görüşürüz Serapcim ,sevgiler

Ara:1 elma,2 ceviz içi,1 fıncan çay
Akşam: 6 yk kabak yemeği,salata,1 ayran
Ara: 2 elma...
Bugün kendimi çok yorgun hissettiğim için yürüyemedim...ama yarın yürürüm inşallah

Günaydın Serap,hayırlı cumalar olsun :))
Kahvaltımı edip,oğlumla okula gideceğiz,karne almaya..
*1 dilim tam tahılı ekmek
*1 yumurta
*domates
*çay,çay......
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…