bugece ben cok düsündüm ve bir karar aldim, arkadaslar, ben daha önceleride kendi kendime diyet ve spor yaparak, kilo vermistim, hatta oglumun dogumundan sonra 8 kilo vermistim. geriye dönüp baktigimda yaklasik 1,5 sene kadardir kadinlar kulübüne takiliyorum, ve 90 + kilolardayim, cok sayfalar karistiriyorum, her duydugumu uygulamaya calisiyorum, birakiyorum tekrar basliyorum, kafami cok karistiriyorum, kendi kendime diyorum , galiba kadinlar kulübü bana ters etki yapiyor, kararim, bir ay kadar tartimi ortadan kaldiriyorum, hic tartilmiyorum, bunu basarmak icin tartimi bu sabah tartilip catiya kaldirdim, ve kadinlar kulübüne hic girmemeyi düsünüyorum, herseyi denedim, birde böyle deneyecegim. tabii 1 ayin sonunda hatta dayanamazsan iki üc hafta sonra tekrar görüsmek üzere Allaha emanet olun, sizleri cok seviyorum, desteklerinizi unutamam asla , böyle yazincada tamamen veda ediyormusum gibi oldum ama yakinda tekrar burdayim dönüp kilomu ve ne yaptiklarimi paylasacagim, karataya cok alistim, kabizlik sorunumuda cözersem devam edecegim insallah, beni merak etmeyin, icimde kalmasin birde böyle deneyim, bakalim faydasi olacakmi görüsmek üzere canim arkadaslarim
Evet,haftaya çarşamba görüşeceğiz:=)İnşaallah canım, sağ ol
Teşekkür ederim. Evet, sana katılıyorum. Gerçekten de eyvah şimdi ne olacak durumundan kurtarıyor :)
Çok yoruldum, çoook
Afiyet olsun canım. İyi gidiyorsun. Haftaya mı görüşeceksin diyetisyeninle??
Sürekli birbirimizi beğenmemizi gereksiz buluyorlar demek ki
Olsun, yarın çıkarsın inşaallah . Sen de benim gibi yap olmazsa, misafiri de al hadi yürüyüş yapalım, spor yapalım diyeAman haaa, alınırlar sonra, gelin bizi istemiyor biz gidince sokağa çıkarıyor bizi derler
Afiyet olsun canım.
Afiyet olsunBu sabah nispeten erken uyandım. Malum eşim yokken 9 a kadar uyuyorumDuşumu alıp saçlarımı fönledim, makyajımı yaptım. Cicilerimi giydim... Sonra da çıktım.. Neyse ki yeğenimiz de diyete başladı. Ayça Kaya' nı kitabını ona verdim. Maşallah pek bir dikkatli.. Gerçi yaramazlığı yapan ben oldum. Evlerinin yakınında Rumeli börekçisi var. Ev poğaçaları güzel oluyor. Dayanamadım aldım.
Sabah:
Su
Kahvaltı:
1 küçük poğaça
1 dl. ekmek
2 yk. yumurta salatası
1/2 dl. peynir
Roka, kiraz domates, salata
3 çay kaşığı ayva reçeli
Öğleden sonra:
1 tane tavuklu salata
Su
Akşam:
1 kare bitter çikolata
1 bardak süt
2 yk. yulaf ezmesi
Yarın görüşmek üzere Dallidacım. Sevgiler
Evet,haftaya çarşamba görüşeceğiz:=)
Yok,yok yapmam
Afiyet olsun1 poğaça çok büyük bir kaçamak değil:) öteki öğünler çok dengeli,tebrikler
Ben iki gündür kaçamak yapmıyorum:44:uyardığın için,sağ ol arkadaşım
Günaydın Serapcim
Bu sabah erkenciğim....saat 8:30 olsun da kahvaltımı yapayım:
1 dilim ekmek
3 parmak kadar peynir
yarım domates
çay
şimdi kahve içiyorum
Ara:
1 kupa yeşil çay
Öğlen:
8 yk kabak yemeği
salata
1 dilim ekmek
1 bardak ayran
Ara:
1 bardak yeşil çay
2 ceviz içi
Nasipse,bugün öğlenden sonra eşimle çıkık bira yürüyeceğiz:)muhtarlığa da uğramak istiyorum,bakkalım,biz oyumuz nerede kullanacağız:) ?
Sonra görüşürüz arkadaşım
AAAAAAAAAAAAAA,kilo çizelgesi da yok olduben de sayfam niye bu kadar boş diye düşünüyordum (
Günaydın canım
15 günde bir olması iyi olmuş bu görüşmelerin..
Sorma bir poğaçayla kalsaydım keşke. Akşam saat 21 den sonra kaçamak yaptımAma büyük kaçamak. Bugün hem temizlik hem de leslie yaparsam ancak yakarım...
Tebrik ederim seniNe demek, aslında büyük kaçamaklar değillerdi...
Günaydın DallidacımAfiyet olsun. İnşaallah çıkarsınız... Doğru diyorsun, seçmen listeleri askıya çıktı.Biz yıllardır aynı sandıkta kullanıyoruz ama kontrol etmekte fayda var tabii.. Ben de Allah izin verirse bugün gider bakarım.
Yeni format yapmaya çalışıyorlar demek ki. Bitirsinler bakalım nasıl olacak
Afiyet olsunDün gece yaptığım kaçamaktan sonra aç hissetmiyorum. Ama kahvaltı edeceğim.
Sabah:
Su
Kahvaltı:
1 sb. süt
1 elma
Ara:
Yeşil çay
Su
Öğle için yemek pişirmedim. Dolapta pişirdiğim ciğer de duruyor hala. Öğlene onu yiyeyim, akşama da pazı ya da brokoli pişiririm herhalde.
Evet,ayda iki kere görüşmek iyi oluyor :)bazen bu tür kaçamaklar yapmasak daha iyi olur,ama oluyor işte...hem temizlik,hem leslie...çok yorucu değil mi?
Sağ ol canım,belki benim kaçamaklarım büyük değil,ama sistemi bozuyor işte...işin kötüsü kaçamaklarım farkında olmak ama dur diyememek işte...
Biz burada yeni taşındık için merak ettik,sonra bir sürprizle karşılaşmiyalım dedik
Afiyet olsungayet hafif bir menü
Serap,ben şimdi çok spor yapmıyorum ya...bir tarafta,çok mutluyum(tembeliğimden dolayı),ama bir tarafta çok kuşkuluyum...ne biliyim,bütün diyetisyenler,spor yapın diyor,bu adam spor yapma diyor...hangisi haklıdır??
Merhaba Serapmuhtara gittik,aile hekimine gittik:)orada kayıt olduk:)birazdan oğlanı okuldan almaya gideceğim:)
Akşam yemeğim:1 kepçe sebze çorbası,2 tavuk baget,salata,1 bardak ayran
Ara:1 elma veya 1 portakal,1 bardak yoğurt...
Yarın görüşürüz inşallahöpüldün
Bu diyetisyene ben de şaşırdım...tartısı bile yağı,kası,ölçen tartılardanAynen ayda 2 görüşme ne çok ne de az, tam kıvamında. İlk kez devlet hastanesinde takip yapan diyetisyen olduğunu görüyorum senin bu tecrübenle. Genelde bir liste verip gönderirler çünkü.
Dediğin gibi 2 si çok geldi nitekim. Sadece evle ilgilenebildim. Giysi dolabımı boşalttım. Uzun süredir giymediklerimi ayırdım. Baya bir zamanımı aldı. Akşam olduğunda yorgunluktan koltuğa zor attım kendimi :)
Senin kaçamakların aslında çok zarar vermez bence. Ama zamanında o kadar az yedin ki, şimdi bir gıdım kaçırsan hemen kilo veremeyecekmişsin gibi geliyor sana.
İyi düşünmüşsünüz, kontrol etmekte fayda var.
Senin diyetisyenin seni ince bir yapıya kavuşturmak istiyor bence. Kolay kas yapıyor bedenin, o yüzden sporu az veriyor sanırım. Zaten normalde de kaslısın. İri olmana izin vermeyecek anlayacağınDiğer diyetisyenler ise kas kütlesinin artışının metabolizma hızını artırdığı için kilo almak olarak değerlendirmiyorlar. Demek ki diğerlerinin baz aldığı yağ miktarı. Yağ oranı olması gerektiği yerdeyse kas miktarının dolayısıyla kaç kilo olduğunun önemi yok gibi düşünüyor olabilirler mi? :26:
Merhaba canım
Aile hekiminizle tanışmanız iyi olmuş.. Biz 6 yıldır tanışamadık gitti
Afiyet olsun
Görüşmek üzere Dallidacım, ben de öptüüüüm
bugün:
Sabah:
Su
Kahvaltı:
1 sb. süt
3 yk. yulaf ezmesi
1 elma
5 fındık
1 çk. toz tarçın
Ara:
1 sade kahve
Öğle:
Ciğer sote
Mevsim salata
Ara:
Ayva tatlısı
Korkarım üzerinde biraz kaymak vardı, ama ev kaymağı..
Akşam:
1 sb. süt
Su, su, su
Bu diyetisyene ben de şaşırdım...tartısı bile yağı,kası,ölçen tartılardandevlet hastaneleri dediğin gibi...mekanik bir tartı ile tartıyorlar,eline liste verip gönderiyorlar...İstanbul'daki arkadaşım,119 kilo...Üsküdar da bir hastaneye gidiyordu...kilo vermeyince diyetisyen ona kızıyormuş...diyete başlamadan önce 114 kiloydu....
Dolabı boşaltmak baya bir iş...bende boşaltmam lazım ama hep erteliyorum
Kaçamaklar konusunda haklısın
Aslında çok merak ediyorum diyetisyenim ne zaman diyecek:artık bu kiloda duralımacaba kaç kiloda dur diyecek?en çok kollarım,belim,inceldi....göbek,basen,daha az...
Evet,aile hekimi ile tanıştık:)çok tatlı bir hanımbir gün siz de tanışırsınız inşallah
Sağ ol canım
Afiyet olsun canım
Biraz kaymaktan bir şey olmazakşam yemeğini da yemedin,o kaymak eridi gitti
Günaydın Seraphayırlı cumalar arkadaşım
Kahvaltım:
1 dilim ekmek
3 parmak kadar peynir
çay
Ara:
1 kupa elma çayı
Öğlen:
8 yk patlıcan yemeği
salata
yoğurt
Ara:
1 elma çayı
2 tam ceviz içi
Sağ ol canım:)evet,maalesef bazı diyetisyenler böyle...zaten arkadaşım artık zayıflayacağını hiç inanmıyor...Günaydın Dallidacım, sana da hayırlı cumalar olsun arkadaşım
A-aaaaa nasıl strese girdiyse artık, kilo almış üstüne. Bazı diyetisyenler öyleymiş. Fırça atıyormuş danışanlarına. Sanki fırça atsın diye para veriliyor. Bire bir hastadan para almasa bile sonuçta hizmet için orada bulunan bir çalışan. Sonuçta hepimiz bir yerlerde bu ülkeye hizmet ediyoruz.
Kolay gelsin arkadaşım.. Bence havalar soğuk evde kalmak gerekirken yap istersen. Bahar gelince sokağa çıkmaktan bu işlere zaman kalmayacakBenim de daha bitmedi. Eşim gelince onun tarafını da bir elden geçireceğiz. Sonra da oğlumun dolabına gelecek sıra.. Finalleri var diye dokunamıyorum şimdi ona ve odasına
BKİ hesapladın mı hiç? Bence 65 e kadar gider diye düşünüyorum. 70 olunca senin peşini bırakmazVücut tipimiz armut ya o yüzden üst taraf gidiyor, aşağısı zorluyor. Ama eminim göbek ve basen de baya incelmiştir. Hiç ölçtün mü??
Benim de sporla birlikte kollar ve bele kadar baya bir inceldi. Ama özellikle 2 gündür yediğim tatlılar, regl derken göbek maşallah yerinde.. Basen ve bacaklar da fena sayılmaz. Benim bir sorunum vardı, sağ bacağım sola göre gözle görülür derecede kalındı. Doktor önemsemedi. Ama beni rahatsız ediyordu. Sporla birlikte aradaki fark azalmaya başladı. Korkarım lenf ödem hastası adayıyım.. Spor yapmazsam ileri yaşta bu hastalık kapımı çalabilir. Lenf drenejı olsun diye sporu bırakmamam lazım..
Doktorunuzu sevmenize sevindim. Bizim alışkanlıkla hala bırakmadığımız bir doktorumuz var. Aile hekimimizin iş yükünü azaltmış oluyoruz böylece
Teşekkür ederim, kaymak göbeğimin ortasında kendine yer bulmuş gibiDün yine süt aldım, kaymağı bu sefer derin dondurucuya atacağım.
Afiyet olsun canım ...
Kuru patlıcandan mı yaptın yemeği?
Yine geç uyandım... 9.30 du resmen.. Kahvaltım da hayli geç oldu..
Sabah:
Su
Kahvaltı:
1 yumurtadan omlet (1 tk. z.yağı, 2 ad. taze soğan, yarım acı kırmızı biber ile)
1 dl. peynir
1 dl. çavdar ekmeği
3 çay
Ara:
Sade Türk kahvesi
Sağ ol canım:)evet,maalesef bazı diyetisyenler böyle...zaten arkadaşım artık zayıflayacağını hiç inanmıyor...
Yok,BKİ hesaplamadım...kilo çizelgeye göre 26 falan...belimden 6 cm,göbeğimden 6 cm,kolumdan 7 cm gitti...
Benim de sağ bacağım 1 cm daha kalın :)
Doğru diyorsun,en iyi sporu bırakmamak :)
Bende bugün biraz temizlik yaptımeşim evde ya,çok derine giremedim,ama yapabildiğim kadar yaptım
Yemeği konserve patlıcandan yaptım...yazdan kalma...bu sene nasıp olursa patlıcan kurutacağım
Afiyet olsun
Geç uyanmam normal...normalde hep erken uyanıyorsuninsan bazen kef yapmaya özler dün da yörulmuştun
Akşam yemeğimi da yazayım
1 kepçe çorba,2 tavuk baget,salata,1 bardak ayran...
Ara:1 bardak yoğurt...meyve hakkımı az önce kullandım,gece yemiyeceğim..bu listede az yemek var ya,acayip yorgun,halsiz hissediyorum...eşim çok söyleniyor...neyse ki az kaldı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?