Sağlıklı beslenme, kilo verme ve sonrasında koruma günlüğüm--hedef 55 kg

Sarayca

🐞🐝🐞🐝
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
28.138
69.422
598
yeniden kürkçü dükkanındayım, tilki misali can çıkar huy çıkmazmış, ne doğru söz, tam 1 sene önce 55 kg indim, öz güven tavan tabi ama korumayı bir türlü beceremediğimden yeniden kilo alarak döndüm, şimdiki kilom 66.6 kg. hedefim 55 kg, ayda 2-3 kg vererek hedefime ulaşmak istiyorum...

haydi Bismillah...

Başlangıç kilom 28.08.2018 66.6 kg

Son düzenleme:
BİYOLOJİK AÇLIK

-Yavaş yavaş ortaya çıkar.
-Varlığını her türlü besin ile yok etmeniz mümkündür ve yemek yedikten sonra tamamen yok olur.
-Öğünlerden iki-üç saat sonra başlar.
-Gövde bölgesinde etkisini gösterir. (Mide yanması, karın guruldaması gibi)
-Tatmin olma hissini sağlar.

DUYGUSAL AÇLIK

-Bir anda ortaya çıkar.
-Genellikle belli yiyeceklere yönelinir. (Pizza, çikolata, cips, gibi)
-Boyun üstündeki bölgede etkisini gösterir. (Tatlı yemeyi hayal etmek)
-Tok olmanıza rağmen yemeğe devam etmek istersiniz.
-Pişmanlığa neden olur.

benim tamamen duygusal

hoşgeldin günlüğüme,

benim kadar olamazsın sanırım, neredeyse 1 senedir böyleyim, arada 3-5 gün dikkat ediyorum sonrası hüsran, belki bu günlük iyi gelir bana.
Hosbuldum
1 yıldır buna son vermeye calistim, basardim fa diyebilirim ama temmuzda memlekete gittim, iki gün ince geldim. Bu 1.5 ayın son 20 gunu bu duygusal açlıkla uğraştım, yine son verme zamank geldi, bugün itibariyle tekrar basliyorum

BESLENME DOĞRULARI
• Aç değilseniz yemeyin ve yerken de; yüzde 75 doyma kuralını uygulayın.
• Evde veya dışarıda yerken mümkün olduğu kadar basit şekilde beslenin. En fazla 3 veya 4 yiyeceği karıştırın.
• Mevsimlere göre beslenmeye özen gösterin. Yazın sulu ve serin gıdalar, kışın sıcak ve kuru gıdalar tüketin.
• Tatlandırıcı ve şeker kullanmayın.
• Yiyecekleri 30-40 kez çiğneyin. Ağızda çiğnenen asidik gıdalar alkali olurlar ve midede o denli az asit oluştururlar. Bu da kilo vermeye yardımcı olur.
• Yemek sırasında su veya sıvı tüketmeyin. Sindirim yavaşlar, fermantasyona izin verecek şekilde tükürük ve mide salgıları sulanır.
• Öğün aralarında günde toplam 10-12 bardak-2 litre (saf ve alkalik) su tüketin.
• Sabah kalkınca 2 bardak; kahvaltıdan sonra 2 bardak; yemekten sonra 2 bardak; akşam yemekten sonra yatmadan önce 2 bardak su içmeye çalışın.
• “Yediklerimizden oluşuruz” Nasılsanız ona göre yemelisiniz . Bedensel olarak çok ağır çalışmıyorsanız daha hafif beslenin.
• Yemeklerinizi sakin bir ortamda, oturarak, huzurlu olarak yiyin. Ne kadar hızlı yerseniz, o kadar yavaş hazmedersiniz. Bu da kilo almanıza neden olur.
• Hastayken, ateşiniz varken sulu gıdalar tüketin. Duygusal çöküntü yaşıyorsanız, kızgın, endişeli ve üzüntülü iseniz yemek yemeyin. Çünkü bu durumda sindirim sistemi kapanır ve çalışmaz. Yediğiniz her şey kalır, asit ve toksin üretir. Bu durumlarda oruç tutmak iyidir.
• Unutmamak gerekir ki önemli olan ne yediğinizdir, ama daha da önemlisi ne kadar yediğinizdir.
• Unutmayın; çok yiyen beden hastalıkla doludur.
• Herkesin midesi kendi 2 avucu kadardır. Ana öğünlerde 2 avuç kadar yemek yenilmeli, ara öğünlerde ise 1 avuç yenilmelidir.

alıntı...

umarım başarırırız canım, kaç kilosun boyun kaç?

DOĞRU YİYECEK KURALLARI
• Yüksek glisemik indeksli yiyecekleri değil, düşük glisemik indeksli yiyecekleri tüketin.
• Lifli gıdalar tüketin.
• Çok pişmiş ve kaynamış yağdan, bira ve şekerden kaçının.
• %30-%50 taze ve çiğ gıda tüketin.
• Sentetik ve rafine gıdalardan kaçının.
• Soğuk iyi preslenmiş yağ ile sebze suyu tüketin.
• Yağlı, işlenmiş et ve et ürünlerinden kaçının.
• Organik tavuk, balık, dana, hindi tüketin. Bu arada sebze yemeğinin ana yemek, et yemeğinin garnitür olması gerektiğini unutmayın.
• Yemeği sevgiyle pişirirseniz faydalı, ilaç olur; yemeği kızgınlık ve nefretle pişirirseniz zehir olur.

alıntı...

Sarayca merhaba canım nasılsın bakalımm

hayırlı olsun topiğinn bakalımmm

bende gelirim yamacanı ama ben zayıflamak için değil destek için

çünkü ben kilomdan memnum hatta kaç kilo olduğumu bilmiyorum

sadece görüntümden memnunum 38 bedenim buda bana yeter

sana ilk tavsiyemmm spor canm sporu hayatının bir parçası yapp

tartıya değil görüntüne odaklannnn sadece ozaman gerisi gelirrr merak etme

ne yediğin değil ne kadar yediğin önemliiii

şimdilik bu kadarrrrr

genic ve vefa84 izindeler canımmmm

yaseminim bitanem hoşgeldin, nasıl özledim sizleri, sohbetlerimizi nasılsın canım?

iyice stres oldum ha bire kilo alıyorum, sporu hayatıma geçiremedim ama başlayacağım söz. ayrıca istediğim kiloya gelince tartılmayı bırakacağım senin yaptığını yapacağım,

maşallah sen güzel başardın. hep istediğin kiloda kalman dileğimle. çok öpüyorum

HAMD OLSUN canım iyiyim bende bildiğin gibi çalışmaya devam çocuklar nasıl büyümüşlerdir

evet ben başardım artık darısı senın başına

stres oldukça bu işi başarman zor neye odaklanırsan onu büyütürsün o yüzden biraz rahat ol

bence odağını spora yönlendir 20 dk yürüşlerle başla ama hergün yap hergün5 dk artır veya

eskiden yaptığımız gibi youtube aç video onları yap altarnatif çok

ben salona gidemediğim zaman akşam saat kaç olurs mutlaka yapıyorum hafta 4 gün sporumu yapıyorum

inan zihinen çok iyi oluyorsunnn

örneğin bugun akşam evde yapıcam çünkü salona gitme vaktim olmayacakk

sende başarırsnnnn

iyi olmana sevindim, bende hamdolsun iyiyim, çocuklar memlekette, okullar açılınca gelecekler inşallah, bayramda görüştük :) bu sene kızım okula oğlum anasınıfına başlayacak inşallah.

spor şart doğru diyorsun en azından bu 2 hafta eve yürüyerek gideyim, bu gün başlayayım nasılsa çocuklar yok, erken gitmek zorunda değilim

zaten stres oldukça yeme krizleri oluyor bunun farkındayım ama bana çok iyi geldin, bence bu sefer başaracağım

İşte geldim burdayım seni görmek güzel

hoşgeldin canım nasılsın bakalımmmmm anlat heleee

günaydın canım

ufaktan başla spora evet beslenme ne kadar önelisiyse biz oturarak çalışanlara hareket o kadar önemli bu işi kendi

kasmadan ve severek yaparsan sonuç elde edersinnn ufak adımlarla ama sağlam olsunnn

merhaba arkadaşlar saraycam çok iyi olmuş topik açman bende açsam mı diye düşünüp duruken cuma yarışmasına devam ediyo musun bende işe başladım ev taşıdım kilo aldım malesef 3 gün yediklerime dikkat edersem 4. gün bozuyorum yarın 21 günlük şeker orucuna başlıyorum vermem gerekn çok kilo var ama ilk hedef 5 kilo sonrası yavaş yavaş ufak adımlar belirleyerek gelicek inşş

günaydın yaseminim, dün eşim aldı beni yürüyemedim, ama aklımda spor yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…