Sağlıklı beslenme ve spor günlüğüm

3.3.2014 pazartesi

Sahur: 2 bardak su

İftar: Bir kase sebze çorbası, bir tane fırında alabalık, bir tane haşlanmış patates, marul salatası, bir dilim lavaş

Ara: Bir dilim ananas, 2 gün kurusu, yarım kaşık kuru üzüm, bir tane kremalı bisküvi:)

Su: 10 bardak

TOPLAM: 600 KALORİ

Günlüğüm yeniden başlıyorum artık şok diyetler detokslar yok, yasaklar yok, her şeyden ye ama az ye diyorum ve başlıyorum:)

2.4.2014 çarşamba

SPOR: Lesli 2 mil yapıldı

3.4.2014 perşembe

Lesli 4 fast mil 45 dk.

Soğan kürü, ada çayı iki fincan

9.4.2014. çarşamba:

Lesli 4 fast mil 50 dk

Benim güzel günlüğüm,kendime bu kötülüğü neden yapıyorum duygusal açlığımı boşluğumu yemekle nereye kadar doldurabilirim, dolduramam bu bir çözüm değil yiyerek öfkemi kontrol edemem, ye ye ye peki sonuç; koca bir boşluk, suçluluk duygusu, pişmanlık, ayna da ki kötü görüntü!! Ben iradesiz miyim; hayır! Öyle olsaydı Ramazanda oruç tutamazdım,onca saat aç susuz duramazdım, demek ki ben açlığa dayanabiliyorum sorun açlık değil, bunu biliyorum artık sorun mutsuzluğumu yiyerek bastırmak!! Buna izin vermiyorum artık kendime yiyerek işkence yapmıycam!

Lesli yaparak daha önce kilo verip sıkılaştım hiç zorlanmadım yine yapabilirim, o zaman 6 kilo fazlam vardı şimdi çok daha fazla ama yine yapabilirim bunu, her gün diyet başarı öyküleri okuycam unutmamak için nefsime yenilmemek için! Abur cubur artık yok,o vücuduma zarar veren sahte mutluluk veren çikolatalar vs.
Spor ne olursa olsun 10 dk. eliptikte olsa her gün olacak hastalılar yorgunluklar bahanem olamaz! Spor zaten sağlıklı yaşam demek!

Hadi bakalım günlük hiç zor değil:))

18.4.2014 cuma:

Kahvaltı: 3 dilim ekmek (diyetde değildim o saatde:) ), domates,salatalık,krem peynir,4 zeytin,şekersiz çay

Günün geri kalanı: Pirinç lapası diyeti var ben onu buğdayla yapıcam pirinçten daha sağlıklı:) baharatlayıp maydanoz soğan katıp yiyicem yanında ayran, inşallah kaçamaksız bir gün olur:)

Su: 2 litre

Spor: lesli 3 fast mil

6+3 haftalık hamileyim dr randevum yarın

20.5.2014 salı

Uyanınca: Bir elma( bulantı için)

Kahvaltı: Yağsız tost( tam buğday ekmeğine), peynir, domates, salatalık, 3 zeytin, bir kakaolu süt, bir ceviz

Son düzenleme:
6+3 haftalık hamileyim dr randevum yarın

20.5.2014 salı

Uyanınca: Bir elma( bulantı için)

Kahvaltı: Yağsız tost( tam buğday ekmeğine), peynir, domates, salatalık, 3 zeytin, bir kakaolu süt, bir ceviz

Ara: Bir kaşık keçi boynuzu pekmezi, bir ceviz, 6 badem, fındıklı pestil

Öğlen: 4 minik köfte domates soslu, bir kase ayran çorbası, bir dilim tam buğday ekmeği, bir kayısı, bir erik

Ara: Bir minik halley, iki top dondurma

Akşam: İki dilim kaşarlı pide,şekersiz açık bir çay

Ara: Karpuz

Su: 6 bardak içebildim

Maden suyu: Bir gündüz birde gece içtim( bulantım için)

Tam bir sene olmuş, bebeğim doğdu dört aylık oldu bile:) Hamilelikte aldığım kiloyu yazıyorum:)

hamilelik başlangıç: 69,3
12. hafta: 70,3
16. hafta: 71,3
20. hafta: 72,3
24. hafta: 74
28. hafta: 75,2
32. hafta: 77,8
36. hafta: 79
40. hafta: 82 ile tamamladım 12 kilo 700 gr aldım :)
Doğum sonrası: 10 kilo gitti
Hedef kilo: 60

Doğum sonrası en son 73 ü görmüştüm ama şu an 75,6 yım regli dönemi ödem diye umut ediyorum:)

Yeniden başlıyorum niyetim dukan yapmak ama başarırmıyım meçhul:)

Malzemeleri alana kadar abur cubur tatlı hamur işini keserek başlıyorum, hadi bakalım kolay gelsin bana:)

Selahattin Dönmez, son olarak Demet Kutluay’ın kilo vermesine yardımcı olan Fark Etmeden Diyet’in Zencefilli İçeceği tarifini de paylaştı.
Demet Kutluay’ın zayıflama çayı

Malzemeler:

3 parça taze veya kuru zencefil, 1 yemek kaşığı bal, 1 dal veya rulo tarçın, 2 litre su, iri doğranmış 1 adet limonun kabuğu

Yapılışı:

Taze veya kuru zencefil parçaları ve limon kabuğu 2 litre suda kaynatılır. İçerisine rulo tarçın atılarak yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakılır. Su ılımaya yakın 1 yemek kaşığı bal ilave edilir ve karıştırılır. Süzüldükten sonra içime hazırdır. Ara öğünlerin ardından 1’er su bardağı tüketilmesi önerilir.

Etki Mekanizması:

Artirit ağrıları. Menstural kramplar, soğuk algınlığı, grip, boğaz ve baş ağrısında etkilidir. Yağ yakımını hızlandırır, sindirimi kolaylaştırır, mide bulantısı, gaz ve hazımsızlık şikâyetlerini azaltır.

Uyarı: Kan sulandırıcı ilaç kullananların zencefil tüketmemesi önerilir

Bu çayla başlıyorum serüvene:)

29.04.2015 çarşamba:

Kahvaltı: Bir haşlanmış yumurta,peynir,salatalık,roka,tere,salam,iki dilim ekmek,şekersiz çay

Ara: Bir büyük kase yoğurt,iki galeta,bir parça haşlanmış tavuk,zayıflama çayı

Öğlen: 80 gr ton balığı, iki galeta,zayıflama çayı

Ara: İki küçük muz,iki
galeta

Akşam: Üç dilim kıymalı pide,iki dilim kek,zayıflama çayı

2 litre su

Bu sabah ki kilom 75,200

-400 :)

30.04.2015 perşembe

Kahvaltı: Sahanda yumurta,tere,roka,peynir,iki dilim ekmek,şekersiz çay

Ara: Bir dilim kek, zayıflama çayı

Öğlen: Üç dört kaşık yeşil fasulye, bir kase yoğurt, bir dilim ekmek

Ara: Ton balıklı yeşil salata

Akşam: Bir kase mısır gevrekli yoğurt, bir çiğ köfte dürüm
zayıflama çayı

2 litre su

perşembe günüde 400 gr vermişim

74,800

-400 gr :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…