Sağlıklı Yaşam -> Sağlıklı Vücut

Eveet dünün kısa bir özetini yaparsaak,
  • Sağlıklı beslenildi
  • Abur cubur yenilmedi
  • Yeşil çay içildi
  • Az da olsa spor yapıldı
  • Yoğurt kürü yenildi (Zerdeçal, zencefil, tarçın)
  • Motivasyon düşmedi. :)
Gün içinde birazcık yürüyüşüm ve akşam 10 dakikalık hareketlerim var. Bereket versin.
Hareketler; squat, geri tekme, plank, üçgen.

1/10 Tamamdır!

Son düzenleme:
22 Aralık özeti;
  • Sağlıklı beslenildi
  • Abur cubur yenilmedi (Akşam biraz irmik helvası, kandilden dolayı:))
  • Yeşil çay içildi
  • Yoğurt kürü yenilmedi zira baharatlarım bitmişti, bugün takviye etmem lazım.
2 günde çekmecemde 2 tane çikolata oldu. Bunları yesem vücudumda olacaklardı. Direniyorum. Zaman zaman ucundan ısırsam azıcık ne olacak diyorum. Sonra diyorum ki duramazsın, biliyorsun :)

30 dk yürüyüş yaptım.

2/10 Tamamdır!

23 Aralık özeti;
  • Sağlıklı beslenildi
  • Abur cubur yenildi (Yarım hanuta sıkıntı yok durdum şükür)
  • Yeşil çay içilemedi maalesef
  • Yoğurt kürü yenilmedi, baharatları migrosta da bulamadım. Limon ve pul biberli karışıma başlayacağım bu akşam artık.

40 dk yürüyüş yaptım.

3/10 Tamamdır! azıcık verimi düşük bir gün olmuş, bugün daha özenli olmalı!

Tamam arada ufak tefek şeyler var ama bırakmıyorum. Eskiden olsa battı balık yan gider der, yemeye devam ederdim. Bu sefer öyle olmayacak :)

Selam günlük, güzel bir sabaha uyandık çok şükür :)

24 Aralık özeti;
  • Sağlıklı beslenildi
  • Abur cubur yenilmedi
  • Yeşil çay içildi
  • Yoğurt kürü yenilmedi

Aslında 10.000 adıma yakın yürüdüm ama tempolu olarak, yürüyüşe sayabileceğim 20 dk var.
Şunu farkettim ki, kondüsyonum kesinlikle artmış. Bir merdivenler vardı, zaman zaman 2şer 2şer çıkarken kesilirdim, zaman zaman rahat çıakrdım. Yine rahat çıkıyorum :) Bacaklar esnemiş, güçlü, ciğerler açılmış. :)
Ve de dün mesela kahvenin yanında küçük çikolaralardan yedim, içi kahveli, 1 kare çikolataya tekabül eder anca. Ama bunu abur cubur olarak görmüyorum. Oturup 1 paket cips yemiyorum. Ya da bir sürü jelibon, bisküvi, paket paket çikolata yok. Daha bir bilinçle yiyorum. Mesela öğlen kabak dolması varsa, yanına bir de yayla çorbası almıyorum gibi gibi. Gidişattan çok memnunumi umarım sonuçlar da yüzümü güldürür. Tek eksikliğim az olmasın diye hiç yapmadığım o videolardan en az 15 dk günlük yapmak. Bunu da yapabilirim bence. :) Check liste yeni bir madde ekliyorum demektir bu.

4/10 Tamamdır!

Canım süpersin ya.
Kesinlikle artık bir şeylerin bilincinde olmamız, dur diyebilmemiz bunlar ömürlük kazandığımız özellikler.
Keşke millet olarak çok daha duyarlı olsak beslenme konusunda. Ama gel gör ki çok geniş bir mutfağımız var, yemek kültürümüzü dünyanın hiçbir yerindeki mutfaklara değişmem. Bizzat anavatanında tatma fırsatı bulduğum hiçbir yiyeceği Türk yemeklerinden daha fazla sevmedim bugüne kadar. Bu da bizi 1-0 önde değil geride başlatıyor :) Düşünüyorum da çocukluktan son 3 seneye kadar falan porsiyon nedir bilmezdim yani pilavlar falan kepçe kepçe konardı o tabağa. Anne dolduruyor, baba dolduruyor çocuk ne yapsın :) vücut müsaitse tabii ki kilo alır, tabii ki bu resimlerdeki hatunlar gibi olamaz. Ama çok şükür ki biz bunun farkına varanlardan olduk. Dediğin gibi eninde sonunda o hiçbir yerden yağ fışkırmayan vücuda kavuşacağız :)
Yalnız o kızı kıskanıyorum şuan benim belim nerdeyse onunki kadar ince ama öyle uzanıversem göbeğim önden gider yukarıya bakar böyle Neyse artık halledeceğiikkk. Çok konuştum sanırım ben bir gideyim artık.
Sana son sözüm: Lütfen artık bölgesel hareketlere başla. 15 dk cık yahu

Hellüüü. Bakın durum şu, 1-2-3-4-5 dikkat et, biraz ver 6-7 (haftasonu) cozut başa dön.

Vücut mal olsun, irade sapıtsın, motivasyon saçma sapan bir hal. Ben kaçamak yaptığıma üzülmüyorum asla, değmiyor olması ve sonrasında battı balık yan gider mantığında olmam sinir bozucu.

NEYSE.OLSUN.BANANEEE!!!

Bugün yeniden, 1/10 diyeceğim, kime ne ki :) Elbet bir gün oldu diyeceğim, elbet bir gün ideale inip, mükemmele ulaşmak için savaş vereceğim. Ama süreci hızlandırmalı

Ooo mesajini anca simdi goebildim fakat ne guzel bir mativasyon kaynagi olduu !! :)

Bende inaniyorum, hele bu gunlerde, bu kadar ilerlemisken :) Baskalari yapior, biz neden yapamiyalimkii? :)

Bu son sozunu bende uzerime aliniyorumm
Yuruyuslerim tamam, bir sekilde duzene koydum o olayi ama bolgesel calismaya daha henuz basliyamadim.. Gecen bir iki hareket denedim amanin ne kadar hamlamisim, zar zor bitirebildim

Tabiki boyle devam edemez, bunada bir care bulucam ama ne zaman ...

Birde su yme konusunu guzel demissin. Gercekden kucuklugumuzden genel aliskanliklar bunlar. Ve turk toplumunun genelinde boyle...
Ornegin gecen gun sebzeli çorba yaptik çok az yagli, bir bakdim annem ayri kendine yag kavuruyo Anne hani sende diyetteydin dedim, sadece corba icicem onunda tadi bari tam olsun diyor Yani DNA mizda var bu :)

Ama fark etmek bile bir baslangiçdir, cogu besinden uzaklasdim, ara canim istesede porsyon kontrolunu kayip etmiorum :)

Benimde bir sure en korkdugum sey hafta sonuydu, cunku kafamda biliyordum, hafta sonu = diyeti bozmak :)

Ama simdi simdi artik kendimi bir sekilde kontrol edebiliyorum. Ev gezmesi varsa fenaaa Ama eger disarda yiyorsan, artik her yerde salatalar, meyveler bulunuyor, tercihimi o yonden kullanmaya bakiorum...

Diyeti geçdim, boyle yaparak vucuda çok buyuk zarar veriyormusuz. Ve hafta içi kilo vermek amaciyla normalden az beslendigimiz için, hafta sonu fazla besin tuketince, bunye hooop depoluyor

Inan bende bu hafta sonralarindan kurtulmamin imkansiz oldugunu zannediyordum ama hersey beyinde bitiyor. Egerki sabah kahvaltini çok az bir kaçamakla atlatabiliyorsan, bu zaten butun gun için buyuk bir adim ! :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…