''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

şehriyeli tavuk çorbası
yoğurtlu kabak salatası
yoğurtlu semizotu
kavun
fazla yenmiyor zaten sıcaktan

Huuuu gececiler uyanamadınızmı daha:hulya:

Kalkın ule, sabah oldu.

Topiği ne kadar boş bırakmışsınız. Muhabbetin dibine vurmamışsınız, hayırdırsengözlerimebaksanab

Geçen gün dediğime mi alındınız. Siz bana ne bakarsınız. Tamam hadi gelinde şenlensin yine bu topik.:hulya:

selam

arkadaslar bugün misafirlerim var ama ne yapicagima hala karar veremedim

tatli tiramisu
corba mercimek corbasi
pilav
sulu köfte
salata
közlenmis patlican yogurtlu
bunlar kesinde

ama ana yemekelrde sunlarda kararsizim

küvecte orman kebabi,sarma,mücver,firin graten patates,icli köfte,patates dolma,

veya sizce ne yapayim baska önerileriiniz varmi

buraya menü yazmak için her girdiğimde,bir yanı cız ediyor yüreğimin..sevdiceğim uzakta evinden..çok istemiştim ramazanda yanında olup sahurlar iftarlar hazırlayabilmeyi ama rabbim böylesini hayırlı görmüş.. o zaman bana düşen bin şükür rabbimden gelene demektir...hayırlısıyla tüm ayrı kalanlara hayırlı vuslatlar nasip etsin kurban olduğum..bu ikilemleri yaşamayalım inşallah biz de..

rabbim nasip ederse bizim de bugünkü menümüz şöyle:

sütlü erişte çorbası,

pinaripekci

bamya yemeği

tokat usulü bat

pinaripekci

pancar salatası

tavuk nugget +polenta

kaşık salatası
haydari
tatlı olarak pembe jöleli tavuk göğsü

pinaripekci

sonra da namuslu:) bir bardak çay..

rabbim cümlemizin hayrını hayırlılardan eylesin..

Son düzenleme:

Bence böreğe gerek yok.
Zaten çeşit sayısı fazla..
Et yemeği saç kavurma veya et kızartma yapabilirsiniz.
Saç kavurma
Etler kendisuyunda iyice pişirilir. suyunu çektikten sonra tereyağı ilave edilerek kavrulur. Doğranmış yeşil biberler ilave edilip kavrulmaya devam edilir.En son doğranmış domates illavesi ile kavrulur. Tuz ve baharatlar ilave edilir
Et kızartma
Kurusoğan yağda kavrulur. Etler ilave edilir ve rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir. salçası ilave edilir. Su ilavesi ile etler yumuşayana kadar pişirilir.tuz ve bahartlar ilave edilir.
Patates kızartması eşliğinde servis edilir.

Pınar elinize sağlık...
Görüntüler süper.
Sütlü erişte çorbasının tarifini alabilir miyim?
Teşekkürler..

kıyamam kuzucuğuma ben..rabbim yardımcın olsun tatlım..

utandırıosn beni kuzujukkkm :kedi:inşallah faydam olabiliyordur bir nebze olsun..

bence tatlım eti küp küp doğrayıp kısık ateşte ağır ağır kavurarak pilavının üzerinde değerlendir.kapama gibi..taze fasülye ve börülce salatası birlikte hoş olmayabilir belki ikisinden birisini değiştirsen mi acaba??
közde patlıcan harika bir fikir kesinlikle tatlında çok hoş..mercimek çorbasına zaten bayıloorm ramazanda..börek ya da çiğköfte tarzı birşey sofrana yakışacaktır tatlım..şimdiden kolay gelsin..rabbim yardımcın olsun..

şehriyeli tavuk çorbası
yoğurtlu kabak salatası
yoğurtlu semizotu
kavun
fazla yenmiyor zaten sıcaktan

çok haklısın canımcığm..ellerine sağlık..

tatlım mercimek çorbası ve sulu köfte aynı menüde sanki fazla gibi geldi bana..güveçte orman kebabı harika bir fikir..sunumu çok şık olacak kesin..biraz patates püresi de eklenebilirse hoş olacaktır kanaatimce..mücver ama bulabilirsen balkabağı mücveri de çok leziz olur..rabbim kolaylıklar versin tatlım..

Pınar elinize sağlık...
Görüntüler süper.
Sütlü erişte çorbasının tarifini alabilir miyim?
Teşekkürler..

özdeciğm çorba resminin altındaki kırmızı pinar ipekçi yazısını tıklarsan direk tarif görebilirsin canım..ben teşekkür ediyorum hoş sözlerin için..opuyorumnanaktan

Yav bugün kendimi yemek topiklerinden alamıyorum niyeki-tatlicadiarzu-
Aç olduğumdan olabilirmi:hulya:

geçen sene de paylaşmıştım bu tarifi canlarım bu sene de vereyim..iftar sofralarına hurmanın bu şekli de çok yakışıyor..

Kullanılan Malzemeler:

YARIM KİLO HURMA
BİR FİNCAN SUSAM
YARIM FİNCAN YAĞ
2 FİNCAN HİNDİSTANCEVİZİ YA DA DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI

Tarifin Hazırlanışı

Hurmalar once yıkanıp çekirdekleri ve sapları çıkartılır.teflon tava da önce susamlar pembeleşene kadar

kavrulur.daha sonra içine yarım fincan yağ ve sonra hurmalar atılıp 5 dakıka ezerek kavrulur.ocaktan alınıp bıraz soguması beklenır. Sonra elle şekil verilip dövülmüş antep yada hindistan cevizine bulanır.işte size farklı bir şekerleme.afiyet olsun

oooo bura canlanmış. pınaripekçi bende hurmayı az sıyıyağda kavururm içine çok az su ekler yumuşatırm oda güzel oluyor.

benim menüme gelince

biber dolması
tel şehriye çorbası
patates yumurta haşlaması ( valla köyden yufka ekmek geldi bu ikiliyi ekmeğe sarıp yiyeceğiz inş.)

çoban salatam
sütlaç

buzzzzzzzzzz gibi suuuuuuuuuuu

çok teşekkür ederim sütlede deneyeceğim opuyorumnanaktan

ayyy Allah'ım açlıkla terbiye etme canım acayip lahmacun çekti eyvahedigeldismile
menün güzel olmuş soğuk suyu bende dediği gibi yaptım yoksa dolaptakiler yetmiyor

afiyet olsun birtanem..aslında misafir gelmedikten sonra çok birşey yapılmasa da oluyor tabi..ellerine sağlık..opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…