''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

domates çorbası olabilir menü güzel. afiyet olsun

Teşekkürler domates çorbasını bir sürü çeşit yapnlar var hangisini tavsiye edersin

ben domatesi rendeleyip süzüyorum. sonra bir miktar süt biraz su ve unla karıştırarak pişiriyorum. üzerine de kaşar rendeliyorum. ölçü yok ben de göz kararı yapıyorum . çok yardımcı olamam bu yüzden canım bilmiyorumkismile

herkeze hayırlı iftarlarr mnümüzz

şehriye çorbasıı
kabak güveç
kuru üzümlü hoşaf
köfte pilav ve
talıda tulumba tatlısı

sahuri çinde kaşar peynirli kol böregi vişne suyuu

eğer yoğurtlu havuç yaparsan özbek pilavı olmaz o havuç o havuç
bence özbek pilavı güzel sen tepsi böreği yap peynirli en kolayı

Özbek pilavını bende eltimden öğrendim şekerim. İnce ince doğranmış kuşbaşı etleri bir güzel pişiriyorsunuz. Sonra içine küp küp doğranmış havuçları koyuyorsunuz. Birkaç dakika tencerede çevirin havuçlar bıraksın kendini teslim olsun sizekaydirigubbakcemile3, en sonundada yıkanmış ayıklanmış pirinci dökün karıştırmadan suyunu koyun. Pişmeye bırakın. Bu kadar

Yoğurtlu havuç kızartmasımı yapsam ciddenbilmiyorumkismile[/QUOTE]

Teşekkürler domates çorbasını bir sürü çeşit yapnlar var hangisini tavsiye edersin

merhaba,
benim domates çorbası tarifimi deneyebilirsiniz.
* 2-3 doğranmış domates veya püresi
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 bardak süt veya krema
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 2 çorba kaşığı margarin veya zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un
* Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
* Rendelenmiş kaşar peyniri

Domatesi salçayla püre yapın. 2 bardak su ile karıştırın.

1 bardak sütü yumurtanın sarısı ile çırpın.

Yağda unu kavurun. Kokusu çıkınca çırparak yavaş yavaş salçalı domatesli suyu ilave edin. Karıştırarak kaynatın. Elinizde tavuk suyu varsa ekleyebilirsiniz. Kaynayınca yumurtalı sütü azar azar ekleyip yeniden karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kaşar peyniri ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu havuç kızartmasımı yapsam ciddenbilmiyorumkismile[/QUOTE]

Evet güzel olur, benim sitemde de havuçlu ve kabaklı meze tarifleri var. Gözat istersen fikir verebilir...

canım benim yaptığım tarifi vereyim içenler beğeniyor ama damak tadı tabi herkeste farkli oluyoryerimseniben. ama eğer tereddütteysen bildiğin bir çorbayı yapman daha iyi olur. yada yarın dene beğenirsen pazar günü yaparsın.. dediğim gibi damak zevki...

portakalagaci.comdan almıştım tarifi hepte bunu yaparım.aynı resimdeki gibi oluyor gerçekten ama çorba pişince mutlaka blendırdan geçir daha güzel oluyor domates pütürü kalmıyor...

2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
5 adet rendelenmiş domates
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
tuz

2 yemek kaşığı sıvıyağ ile 2 yemek kaşığı unu biraz kavurun.
1 yemek kaşığı salça ile 5 adet rendelenmiş domates ekleyin. Topaklanırsa bu aşamada el blendırı ile karıştırın.

Daha sonra 5 su bardağı su ekleyin.Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Servis yaparken tencereye sütü ve tuzu ilave edin.
İsteğe göre üzerine kaşar rendesi serpin.

kızlar domates çorbasını yaparken rendelediğiniz domatesi en az 5-6 saat dolapta bekletirseniz sertliği ve ekşiliği azalır
bi de pişirirken içine miktarına göre bir ya da iki tane kesme şeker atın

kızlar domates çorbasını yaparken rendelediğiniz domatesi en az 5-6 saat dolapta bekletirseniz sertliği ve ekşiliği azalır
bi de pişirirken içine miktarına göre bir ya da iki tane kesme şeker atın

şekeri ben pişen cinbiber turşusu var ona koyuyorum gerçektende domatese daha güzel bir lezzet veriyor ama çorbada kullanmak hiç aklıma gelmemişti fikir için tşkler bidaha ki yapışıma deneyecema.s.

arkadaşlar sahurda hamur işi yiyorsunu öyle belirtmişsiniz dokunmuyor mu? susattırır hararet yapar o pizzalar vs.....
ben şekeri dengelesin die siyah üzüm tuzsuz peynir yada kaşar peynir zeytin tuzsuz olacak 1 elma 1 incir ve su okadar la oruç tutuyorum...

Kızlar mantarlı böreğim:

Bu da pirinçunu muhallebim:

delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden muhallebi harika görünüyor... gören dicekki bu hatun daha iftar yapmamış heral :roflol::roflol: bardağın kenarları renklimi yoksa renklendirmeyi senmi yaptın:uhm: ellerine sağlık böreğinde harika duruyor mantar seven biri olsaydım eminim onada çoktan yumulmuştum:roflol::roflol::roflol:

bu sıcaklarda bizede ağır geliyor hamurişi daha 2 kere yaptık çörek.. onun dışında hep kahvaltılık yiyoruz.. bilmiyorumkismile dediğin gibi çok susatıyo bide midem çok ekşidi bu sene ama gecen senelerde bayağı yemiştik hamurişi.. artık sıcaklara denk geldiği için sanırım... sende pek bi az yiyomuşsun canım yaa. hoş insan sudan başka bişi aramıyodasengözlerimebaksanab

kimsecikler yok daha. sahur menülerinizi merak etmiştim bakalım gelmeye başlarlar herhalde

kete
patates kavurma(küp doğrayıp az yağda kavurcağım acaba yakar mı ki)
kahvaltılık
bakalım belki burdan bişeyler daha görürüm

Ben de kesinlikle hamur işi yiyemem sahurda,hem ekşitiyor midemi ağır geliyor,hem de susatır ertesi gün.Fiks mönümüz kahvaltı tabağı..Gerçi iftarda da fazla yiyemiyorum..:bbo:

Canım renklendirmeyi ben yaptım :)

oruç tutanları görmek beni mutlu etti. forumda okadar çok insan mazereti olmadıı haşde tutmuyor, şaşırıyorum doğrusu. yazın oruçmu tutulur diyorlar, yazı kışımı olur ibadetin, hem inanıyorum ki allah sevabını daha fazla veriyordur.

iftara 1 saat kala adet olmuşum çok sinir bozucu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…