Canım söz ettiğin şey karides cipsi olabilir mi ben ona benzettim tarifinden ama yanılıyor olabilirim.Kızlar size adını bilmediğim bişeyi sorucam. Evde var fotoğraf da eklerim ama şuan fırsat bulamadım...
Görüntüsü makarna gibi olan birşey var çiçek gibi şekilli falan ama makarnadan daha ince. Kızgın yağa atılınca büyüyor ve hemen çıkarılması gerekiyor. Tuzlayıp yeniyor. Tadı mısır cipsi gibi çıtır çıtır oluyor. Bir fikri olan var mı?
tikkat tikkat peri'nin tikkatine bana midye tatlısı nasıl diye sormuştun te büle oluyor kardeşlik olumunekankayizsmile
Uploaded with ImageShack.us
tarifide budur;yerimseniben
MALZEMELER
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi sut
1/2 paket yas maya (ben 1 kucuk paket kuru maya kullandim)
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
2,5 su bardagi un (az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz)
Ic Malzemesi
Findik, ceviz badem karisimi, iri dovulmus
Uzerine
30 gr. tereyagi
Hamuru Acmak Icin
Nisasta
Serbeti Icin
3.5 su bardagi seker
3.5 su bardagi su
YAPILISI
Ilk olarak serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin. Derin bir kabin icine sut, sivi yag, yumurta, seker, tuz ve mayayi koyun ve cirpma teliyle iyice cirpin. Unu ekleyip, iyice yogurun. Hamuru 20 dakika oda sicakliginda dinlendirin. Dinlenen hamuru 6 (veya daha fazla) bezeye ayirin. Nisasta serpilmis tezgahta, tabak buyuklugunde acin ve actiginiz bezeleri ust uste koyun. Butun bezeler acilip, ust uste konduktan sonra, acabildiginiz kadar buyuk acin. Ne kadar ince acarsaniz o kadar citir ve tel tel olur. Hamuru iyice actiktan sonra sikica rulo yapin ve tepsiye koyup, buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alin ve bir parmak kalinliginda dilimleyin. Eger daha genis dilimlerseniz, daha buyuk oluyorlar. Her bir dilimi merdane yardimiyla, cay tabagi kadar genislikte acin. Actiginiz hamurlarin sekli hafif oval olurlarsa, daha cok midyeye benziyorlar. Actiginiz hamurlarin icine ceviz, findik, badem karisimi koyun ve kapatin. Agiz kisimlari acilabilir ben agiz kisimlarini hafifce yaglayip kapattim, o zaman cok acilmadilar. Hazirladiginiz hamurlari yaglanmis firin tepsisine dizin. Tereyagini eritin ve uzerine surun. 180 derecede onceden isitilmis firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan ciktiktan 1 dakika sonra soguk serbeti yavas yavas uzerine dokun ve surubunu cektikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
resim;elmaşekeri.blogspot'tan alıntıdır
tarif;nino mutfakta'dan alıntıdır
Kadir gecesi bu gece..Gecenin kadrini bilenlerin gecesi. IV. kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece.. farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte..Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde... Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı. dua dua göğe yürü.. haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taşır. dua dua göğe yürü.
Yüreğinizde her ne hayırlı dua varsa kabul olsun inşallah.
Bütün arkadaşlarımızın kadir gecesini can-ı gönülden kutlarım.
Muhabbetle
canimya cok tesekkur ettim resimler icin
evet gorunumu makarna ama kuru bu ,nasil kizartinca sisiyor ,cips gibi oluyor
sen bunu nerden aldin ,yazdiysan okumadim
Kadir gecesi bu gece..Gecenin kadrini bilenlerin gecesi. IV. kadri büyük bir kitab, kadri büyük bir meleğin diliyle kadri büyük bir elçinin eliyle kadri büyük bir ümmete indirildi bu gece.. farkında mısın kadrin ne kadar yüksekte..Farkında mısın hatırın ne kadar el üstünde... Haydi, durma, varlığını dilinin ucuna taşı. dua dua göğe yürü.. haydi, durma, hasretlerini nefeslerine taşır. dua dua göğe yürü.
Muhabbetle
Andım yine Sen'i her şey yâdımdan silindi,
Hayalin gönlümün tepelerinde gezindi;
Bu bir serap olsa da hafakanlarım dindi..
Andım yine Sen'i her şey yâdımdan silindi.
Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül;
Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül!
Vaktidir ağlayan gözlerimin içine gül!.
Ey kupkuru çölleri cennete çeviren gül!
Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım,
Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım;
Sensiz geçen bu acı rüyadan kurtulayım..
Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım..
canlarım bir duada bana edermisiniz şu mübarek günde bebeğimin olması için inşlhhhh kimin duası kimde kabul olur bilinmez :Saruboceq:
Aysen 34 Rabbim şu mübarek ayın yuzu suyu hürmetine ne muradın varsa versin .vatanına , ailesine, hayırlı bir evlat nasip etsin inş. gönlünden geçen herşeyi hayırlısıyla nasip etsin.
bari bende dua isteyeyim sizlerden hayırlı bir evlilik yapmam için. 33 olduk valla evde kalacağım artık. dualarınızı beklerim.
aminnnnn aminn aminnnnherkesin kadir gecesi mübarek olsun inşallah. bu güzel gece dualarımızın kabul olmasına vesile olsun. Rabbim hayır için istenen bütün duaları kabul etsin. Allah hayır isteyen herkesin gönlüne göre versin.
hastalar şifa, dertlilere deva, borçlulara ödeme kolaylığı, çocuğu olmayanlara hayırlı evlat, evlenmek isteyenlere hayırlı eş, iş isteyenlere hayırlı kısmetler versin inşallah.
ayşen ve suay allah gönlünüzden geçenleri duysun ve dualarınızı kabul etsin inşallahhh
Muhabbetle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?