Sakinleşmek için

konuştuk şimdi
o yine alttan aldı sağolsun
artık yaşlı de geç diyor
tartışmaya girme diyor.
Eşin böyle davrandıkça ,babana olan sinirin dahada artıyor değil mi?Bir babamın söylediklerine bak,bir eşimin davranışına diyorsun,eşine daha çok bağlanıyorsundur.

Böyle durumlarda kendi kendimi yeyip bitireceğime, beni kim zıvanadan çıkardıysa onu yeyip bitirmeyi tercih ederim. Laftan anlamayacak biriyse, uğraşmaya değmez diye düşünüyorsam ya da başka nedenlerle onunla konuşamıyorsam o zaman kendimi oyalama yoluna giderim ki en verimli sonucu bir şeyler izleyerek -dizi film gibi-, okuyarak ya da kendimi bilgisayar oyunlarına gömerek alıyorum. Şöyle doğaya atılabileceğim yerler yakın olsaydı, dağ bayır, ağaç börtü böcek de feci iyi gelir ama o şansa sahip değilim. En azından bir çarşıya, parka çıkıp hava almak da iyi geliyor. Bazen de kek, kurabiye yaparım. Yemek yapmayı sevmem ama hamur işi yapmak eğlenceli oluyor, terapi gibi geliyor. O da işe yaramadıysa evdeki eşyaların yerlerini değiştiririm, düzenlerim filan. Şuan izinliyim, çalıştığımda insan işe gömülüp de unutuyor ama evdeysem yaptıklarım bunlar.

hala alışamadı değil mi belli bir yaştan sonra kafasındaki tip olmayınca böyle oluyor
eğer öyle bile olsa insan kendisi deneyimleyip görmek istiyor

15-16 yaşındaki messenger konuşmaları mı?
Babanızda nasıl bir kin varmış şok oldum.
Ben genelde ebeveynlerin sözünden çıkılmaması gerektiği taraftarıyım ama sizin durum çok farklı.
Kusura bakmayın ama annem babamda olsa eşime öyle konuşturmam.
Aynı şekilde ailemle ilgili konuşamaz.
Bu arada ne kadar şanslısınız ki bu devirde böyle saygılı, sizi çok seven her koşulda yaynınzda olan bir eşiniz var.
Kıymetini bilin.

Eşin böyle davrandıkça ,babana olan sinirin dahada artıyor değil mi?Bir babamın söylediklerine bak,bir eşimin davranışına diyorsun,eşine daha çok bağlanıyorsundur.

öyle oluyo gerçekten :/
eşime bakıyorum tek laf etmiyor evde
şu hayatta tek huzursuz olduğum zaman babamla eşimin çatışma yaşadığı zamanlar.

hala alışamadı değil mi belli bir yaştan sonra kafasındaki tip olmayınca böyle oluyor
eğer öyle bile olsa insan kendisi deneyimleyip görmek istiyor

yok değil 4 sene 40 sene geçse alışmayacak çünkü ne zaman benim dediğime gelicen diye bekliyorum diyor.

ya valla pinoli ben adam mı öldürdüm, hırsızlık mı yaptım, kötü yola mı düştüm, ailemi yok sayarak kaçarak mı evlendim de bu kadar öfkeli bana karşı bilmiyorum.
o benim eşim, siz ailemsiniz, o ayrı siz ayrısınız diyorum hepimizin hataları oldu bunlar geçti gitti diyorum ama yok yok yok.

ben de dün gece evin düzenini değiştirdim. şimdi işteyim arada buraya bakıyorum iyi geldi işe gelmek.

Z zeytinagaci alıntılasam iyice karışıklık olacak diye buraya yazdım.
Vallaha yazdıkların kadarıyla eşin seni çok seviyor.
Tamam babanın yeri de ayrı ama eşin yeri de ayrı.
Zaten ben insanın herkesle arasında mesafe olması gerektiği taraftarıyım.
Baban da olsa seninle öyle konuşamaz.
Artık senin de bir ailen var netice itibariyle.
Bu devirde öyle bir eş bulmak çok zor.
Hem ne kadar olgun ya.
Yapılanlara karşı adam nasıl sakin nasıl yapıcı.
Ben olsam bu kadar sakin kalamam.

Yazanlardanım ben de.. Rastgele kağıtlara yazıp sonra imha ediyorum. Aman ölümümden sonra birilerinin eline gecer, yayımlatır falan.

Çok çirkin bir egom varmış utandım şimdi

çok fazla anlatma evini düşüncelerini çok fazla önemseme o beklesin sen huzurunu bozma

Yazanlardanım ben de.. Rastgele kağıtlara yazıp sonra imha ediyorum. Aman ölümümden sonra birilerinin eline gecer, yayımlatır falan.

Çok çirkin bir egom varmış utandım şimdi

insan o an ne yazdiginin farkına bile varmıyor
ben normal bir zamanda yazdıklarımı okuyunca Allah Allah ben neymis im be diyorum sonra da direkt çöpe
birinin eline geçerse yandik

insan o an ne yazdiginin farkına bile varmıyor
ben normal bir zamanda yazdıklarımı okuyunca Allah Allah ben neymis im be diyorum sonra da direkt çöpe
birinin eline geçerse yandik
Edebiyatçıların bir parça kırık olmaları bu olsa gerek; biz de kafayı kırınca dökülüyoruz işte..

Acı olmadan ürün çıkmıyor .

eşin artık memur olmuş işte. parada kazanıyo. babanın gözünde seninle eşit durumda olması gerekiyo. maaşı bile benden daha fazla de. ne kadar çalışmış çabalamış inşaatta çalışırken şimdi memur olmuş bunları niye görmek istemiyoki.
sen mutsuz olsan ne kadar saklayabilirsin ki, ne kadar mutluymuş gibi yapabilirsin. insanın yüzüne bakınca anlarsın zaten

Şimdi eşiniz de devlette çalışıyorsa zamanla onunki de artacak. Bir adam karısının maaşı olacak diye neden evlensin ki? Yani siz maaşınızı eşinizin eline saymıyorsanız yersiz korkular ve iftiralar bunlar.
Geçmiş geçmişte kalmış canım, ne istiyor babanız kocanızdan mı boşanın şimdi yani?

Bence babanızın düşüncelerine pek de takılmayın. Konuşur, konuşur susar. Bu hayatta her şey para, makam, mülk değildir.. Doğruluk, dürüstlük, saflık, aşkı, anlaşabileceğin bir hayat arkadaşını bulmak o kadar zor ki.. Sen eşini biliyorsun.. İyi kötü çalışıyor, parasını da kazanıyor. Daha ne..
Bende sakinleşmek için şu yöntemleri deniyorum. Ilık bir duş, kulaklıkla son seste yabancı müzik( bu çok etkili), komik sinema filmleri, açık havada yürür ara ara da koşarım.. Bol bol da dua eder, hep hayal kurarım. Pozitif düşünmeye çalışır, polyanacılık oynarım.
Eğer bunları yapmazsam, sinir krizi dahi geçirebiliyorum bazen. Çok kötü bir durum. Benim de ailemle sorunlarım var. Mümkün olduğunca da babanla görüşmemeye çalışıyorum. Bence sende babanla fazla görüşme. Baktın konu eskilere geliyor, baba şarjım bitiyor de kapat.. Pek bu konuda konuşturtma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…