- 12 Temmuz 2006
- 58.815
- 224.636
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
Doğru, bizim burada bir apartmanda, ki bahçe katlarına girişle üst katlara giriş ayrıydı, giriş kattaki bahçeye garaj yapmaya niyetlendi, garajda öyle kapalı alan değil, garaj kapısı ve arabanın girmesi için rampa yapılacaktı, apartman sakinlerinden onay çıkmayınca yapamadı, ki altını çiziyorum girişler ayrı olmasına rağmen.yok farkli değil ev sahibi sizin dese bile yasal olarak arkadaslarin dedigi doğru. ..bizim yan binayla ara yoluyan bina set cekti neymis bizim binaya degil o lara aitmis ayni parselin icinde .. imza toplandi sikayet edildi yan binanin yonetimi ceza aldi surgulu kitli demirde kaldirildi ortak alan çünkü
Annemlerle yaşarken köpeğimin kulübesi için tüm apartman sakinlerinden izin almıştım. Ancak bu şekilde mümkün.
Sizin kullanımınıza açıktır, sizin inisiyatifinizdedir ama orada herkesin hakkı vardır. Kanunlar bunu söylüyortiyatral_34 .
Pek çok arkadaş kendi üsluplarınca söylemişler, bir de ben söylemek istiyorum kendimden örnekleyerek.
Bakın, ben alelade bir mahallede, son kattan bir daire sahibiyim. Ev alma komşu al diye boşuna söylememişler, komşularımın pek çoğu muhtemelen kendi çevrelerinde çok iyi insanlar; ancak bir kısmını tenzih ederek söylüyorum ki aralarında yaşam alanlarına saygıyı kavrayamamış, apartman kültürüne oldukça yabancı, kaba insanlar da var.
Son katta olmama karşın, çatının kullanımı üzerine ekstradan bi hak talep edemiyorum, sadece bazı konularda inisiyatif alabiliyorum. Mesela "Bu çanağı buraya yapmayın, evim zarar görebilir, şuraya yapın" diyebiliyorum o kadar. Kaldı ki çatının tamirini biz iki son kat daire olarak tek başımıza karşılamamıza rağmen, çatıyı kilitleyip anahtarını kendime saklayamıyorum.
2 senedir, bazı pazarlar, hava güzelse, mevsim müsaitse, çıkarlar tepemde pamuk havalandırırlar, halı yıkarlar, bilmem ne yaparlar... Anlarım. Ama bu işler için daha medeni saatler varken, affedersin kargalar mokunu yemeden çıkar iş yaparlar.
Birkaç kez normal bir dil ile ikaz ettim, yine yaptılar. Sonuncuda sabahlığımı geçirdim üzerime, çıktım yukarıya "Uyumak için sadece pazar günleri olan çalışan insanları, şu işlerinizi daha uygun vakitlerde yaparak rahatsız etmeseniz olmaz mı?" gibisinden cümleler kurdum. Sonra "Kolay gelsin" dedim indim cevap bile beklemeden.
Yine ara ara yapmaya devam ediyorlartiyatral_34 ,eskisi kadar sık olmasa da, korkuyla uyandığım oluyor bazen uykumdan. Ama insan olana laf bir kez söylenir, çıkıp "Ben sana yapacağımı bilirim" gibisinden konuşup kendimi mi düşüreyim? "Çatı benim üstümde, çıkmayın la buraya?!" diye atar mı yapayım?
Sonuç itibariyle tamamen haklı olabileceğiniz bir olayda, bazı haksız yönleriniz var. Arkadaşlar bu noktaların altını çizmiş.
Ancak bu kimseye fiziksel şiddet uygulama hakkı doğurmuyor.
Yerinizde olsam, şikayet ederdim ve sorulursa, olayları olduğu gibi anlatırdım. Haksız duruma düşüyorsam, belki de haksızımdır. Bunu göze alırdım.
Geçmiş olsun.
Tabiki geçebilirler zaten ben geçseler bile onlara hukumuzdan dolayı bişi diyemem ama bu geçen kişi bizim apartmanda oturmuyor tahrik amaçlı geçtiği aşikar yani aslında benim böyle tepki gösterebileceğimi biliyor diyebilirim. Aslına bakarsanız insiyatif ve görgü meselesi tamamen. Benim zaten kafamda soru işareti olmasının nedeni bu adam bize ait olduğunu söyledi evet bizde bunu biliyoruz ama hukuken yasal olarak nasıl olur bunu düşündüm. Teşekkür ederim yorumunuz içinEv sahibi öyle demiş olabilir lakin bakın siz ne diyorsunuz, 2 dönemeç var 2 kapı var, sizin bahçe kapısından da apartman girişine erişim mevcut, diğer kapıdan da, yani siz bugün gidip benim kapımdan girip bahçeme tecavüz ediyor deseniz orası ortak alan derler gönderirler.
Bizim burada bazı apartmanlar vardır ki bahçe katlarına girişle diğer katlara giriş çok farklı yerlerdendir, yani 2,3. kattakiler bahçeden apartmana giremeyecek şekilde inşa edilmiş, buna rağmen bahçe ortak alan, tüm apartman sakinleri ağaç diker, Çiçek diker, hiçbiri de burası benim bahçem diyemez, apartmanlarda öyle birşey söz konusu değil çünkü.
Sizin eviniz apartman değilde müstakil ev olsaydı o zaman haklısınız ama şu durumda bahçe ortak alandır, diğer apartman sakinleri kapınızın önünden geçmiyordur, o sizle apartman sakinlerinin arasındaki komşuluk diyaloğundan fakat isteseler geçebilirler.
Hukuken bahçemden geçti diyerek birşey elde edemezsiniz ortak alan olması sebebiyle ama saldırıya uğramışsınız, bunun için şikayetçi olursunuz zira ne olursa olsun ortada bir darp var, geçmiş olsun, Allah beterinden korusun inşallah.Tabiki geçebilirler zaten ben geçseler bile onlara hukumuzdan dolayı bişi diyemem ama bu geçen kişi bizim apartmanda oturmuyor tahrik amaçlı geçtiği aşikar yani aslında benim böyle tepki gösterebileceğimi biliyor diyebilirim. Aslına bakarsanız insiyatif ve görgü meselesi tamamen. Benim zaten kafamda soru işareti olmasının nedeni bu adam bize ait olduğunu söyledi evet bizde bunu biliyoruz ama hukuken yasal olarak nasıl olur bunu düşündüm. Teşekkür ederim yorumunuz için
Ben de öyle dülünüyorum teşkkürler aydınlattığınız içinAnnemlerle yaşarken köpeğimin kulübesi için tüm apartman sakinlerinden izin almıştım. Ancak bu şekilde mümkün.
Sizin kullanımınıza açıktır, sizin inisiyatifinizdedir ama orada herkesin hakkı vardır. Kanunlar bunu söylüyortiyatral_34 .
Pek çok arkadaş kendi üsluplarınca söylemişler, bir de ben söylemek istiyorum kendimden örnekleyerek.
Bakın, ben alelade bir mahallede, son kattan bir daire sahibiyim. Ev alma komşu al diye boşuna söylememişler, komşularımın pek çoğu muhtemelen kendi çevrelerinde çok iyi insanlar; ancak bir kısmını tenzih ederek söylüyorum ki aralarında yaşam alanlarına saygıyı kavrayamamış, apartman kültürüne oldukça yabancı, kaba insanlar da var.
Son katta olmama karşın, çatının kullanımı üzerine ekstradan bi hak talep edemiyorum, sadece bazı konularda inisiyatif alabiliyorum. Mesela "Bu çanağı buraya yapmayın, evim zarar görebilir, şuraya yapın" diyebiliyorum o kadar. Kaldı ki çatının tamirini biz iki son kat daire olarak tek başımıza karşılamamıza rağmen, çatıyı kilitleyip anahtarını kendime saklayamıyorum.
2 senedir, bazı pazarlar, hava güzelse, mevsim müsaitse, çıkarlar tepemde pamuk havalandırırlar, halı yıkarlar, bilmem ne yaparlar... Anlarım. Ama bu işler için daha medeni saatler varken, affedersin kargalar mokunu yemeden çıkar iş yaparlar.
Birkaç kez normal bir dil ile ikaz ettim, yine yaptılar. Sonuncuda sabahlığımı geçirdim üzerime, çıktım yukarıya "Uyumak için sadece pazar günleri olan çalışan insanları, şu işlerinizi daha uygun vakitlerde yaparak rahatsız etmeseniz olmaz mı?" gibisinden cümleler kurdum. Sonra "Kolay gelsin" dedim indim cevap bile beklemeden.
Yine ara ara yapmaya devam ediyorlartiyatral_34 ,eskisi kadar sık olmasa da, korkuyla uyandığım oluyor bazen uykumdan. Ama insan olana laf bir kez söylenir, çıkıp "Ben sana yapacağımı bilirim" gibisinden konuşup kendimi mi düşüreyim? "Çatı benim üstümde, çıkmayın la buraya?!" diye atar mı yapayım?
Sonuç itibariyle tamamen haklı olabileceğiniz bir olayda, bazı haksız yönleriniz var. Arkadaşlar bu noktaların altını çizmiş.
Ancak bu kimseye fiziksel şiddet uygulama hakkı doğurmuyor.
Yerinizde olsam, şikayet ederdim ve sorulursa, olayları olduğu gibi anlatırdım. Haksız duruma düşüyorsam, belki de haksızımdır. Bunu göze alırdım.
Geçmiş olsun.
Burada size kızdım konu sahibi. Siz böylesine variyetli birinin,hakkı olmayan bir parayı bunca zaman almasına nasıl ses etmediniz?
İntikam alacağım demişsiniz, altında Jaguar'ı olan adama koymazki o parayı alamamak.
Gidip darp raporu alıp şikayetçi olsaydınız ama olamadınız zira ilk taşı siz atmışsınız. Tabiki bu karşi tarafı haklı çıkarmıyor ama sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz bu konuda kusura bakmayın.
Hayir devlet verdigini geri aliyor.ne demek cezasi yok.gecen haberlerde cikmisti kadin bugune kadar aldigi tum parayi odemek zorunda kaldipara cezaaına çarptırılımyor mu maaş konusunda ben devlet verdiklerini geri alıyor diye biliyorum tespit edilirse?
Ben annem ile berbaer oturuyorum benim çekincem ben değil ikimizi yalnız görüp daha başka şeyler yapmaları bu şikayetin üstüne ama yaptığının da yanına kar kalmamasını istiorum inanın artık sağlıklı düşünemiyorum.Kimseye bulaşmayın boşverin kimin deli oldugu bilinmiyor , komsusunu öldürenler çok, kadın size daha fazla zarar da verebilirdi, gerek yok, zaten bahçe ortak kullanımmış, diğer maaş konusunda şikayet edin zaten bu zaman kadar susmanız hataymış.
evet geçen gün haberler de çıktı bizde gördük ve devlet takip ediyorumuş. Şikayt edenide gizli tutuyormuşHayir devlet verdigini geri aliyor.ne demek cezasi yok.gecen haberlerde cikmisti kadin bugune kadar aldigi tum parayi odemek zorunda kaldi
Ben de öyle dülünüyorum teşkkürler aydınlattığınız için
Bu kişi bizim apartmanda oturmuyor zaten ki . Ben konuyu biraz eksik yazmışım sinirden ve yaşadığım olayın rehavetinden.Rica ederim, inisiyatif derken, sizin "Beni bu rahatsız eder, mülküme zarar verir" deme hakkınız var ve bunu araştırıya açabilirsiniz demek istiyorum. Yoksa kullanım olarak herkes eşit haklara sahip ve bir çivi bile çakılsa apartmandaki herkesin rızasının olması lazım.
Böyle...
apartmanın bahçesi bize ait . diğerlerinin balkonu var bizimde bahçemiz ev sahibi de size ait dedi biz ekip biçiyoruz orda herşeyi bize ait .
ben denetmenim canm once neden sikayette bulunmadiginla ilgili bisey sormazlar basina bisey gelmez yani.yaptiklari hak yemek ve suc kesinlikle sikayette bulunArkadaşlar o kadar berbat bir güne başladım ki size anlatmak ve özellikle Avukat arkadaşlardan fikir istiyorum.
Benim parti yüzünden ve çeşitli sebepler ile görüşmediğim kavgalı olduğum bir komşum var. Kendisi ile münasebeti kestim kavga sebeplerimi bir ara anlatırım ama şu an önemli olan bugun kü yaşadıklarıma istinaden vermenizi beklediğim cevaplar.
Biz üç katlı bahçeli evin bahçe katında kirada oturuyoruz. Bahçe bize ait (ev sahibi bu şekilde belirtti) ve dolayısı ile bahçe kapısının ordan da çıkış yolu var .Fakat apartmanın normalde farklı bir çıkışı daha var genelde herkes ordan geçiyor çünkü diğer yer bizim evimizin önü olduğu ve biz oturduğumuz için kimse kullanmıyor. Bu kavgalı olduğum insan ise bizim apartmanda oturmuyor nun evi başka yerde bizim apartmana misafirliğe gelmiş Bu kadın bir değil iki değil sürekli bizim bahçemizin önünden geçti diğer yer olmasına rağmen . Bir kaç kere sesimiz çıkarmadık en sonunda geçerken yakaladım ve burdan geçmiyoruz yanlız evimin önü dedim. Çıkmışken tekrar girdi ve geçiyorum işte bak çok güzel geçiyorum dedi . Yanında da çocuk var . Bak dedim geçemezsin yanında çocuk var sana bişi yapmak istemiyorum. Uzunca tahrik etti beni çocuğun hatrına sesimi çıkarmadım . En sonunda yukardaki kadın geldi onu görür görmez cesaret alarak direk üstüme saldırdı ve üstüme çıktı. İşe gidiyordum karakola gidemedim zaten olayın etkisinden ne yapacağımı da şaşırdım. Hala da etkisindeyim yaklaşık iki saattir konu açacam diye bekliyorum ekranın kaşısında . Ömrümde böyle bir şey yaşamadım bu kadar kalitesizlik gene hiç. Ayrıca tekken sesini çıkarmayıp sadece tahrik edip başkası varken üstüme saldırması benim boş anımdan faydalanması ayrı bir kaliteszlik. Ben şimdi darp raporu alamadım zaten geçti darplı yer. Ama şikayet edebilrim sanırım şünkü evimin önünde bana saldırdı. Ayrıca hakaret de var. Ben birde annesinin babasının ayrı olup aynı evde oturup babasının maaşını aldığı olayı da söylemek istiyorum . Sizce bu durumda bu zamana kadar sustuğum için bana bir şey derlermi.Her iki konuda da şikayet etmeli miyim benim suçlu olduğum bir durum var mı ? Ben kendime güveniyorum ama yine de oraya gittiğimde bana farklı soru sorarlarsa haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.
Beni bu konuda aydınlatırsanız fikir verirsenin şimdiden teşekkür ederim.
malum kişi apartman sakini değil bizim apartmanda oturmuyor.Evet bahçenin bize ait söyledi ev sahibi ama yasal olarak haksız durumda olabilirim. Zaten apartman sakinleri geçseler bile bişi demem sonuçta bir hukumuz var . Ama bu durum farklı bu durum beni tahrik etme amaçlı bunu söylemeye çalışıyorumKonu sahibi bizim binamızda aynı şekilde . Bizlerde balkon var ama en alt katta yok bu yüzden en alt komşumuz bahçeyi çamaşır asmak vs . gibi şeyler için kullanabiliyor .Kimse böyle şeyler için ses çıkarmaz . Ama mangal vs .gibi diğer insanları rahatsız edebilecek durumlarla karşılaşıldığında apartman sakinleri buna izin vermiyor . Hatta yan apartmandakiler bile şikayetçi olabiliyor .
peki sizde saldırı yüzünden mi şikayette bulunayım yoksa maaş yüzündenmi çünkü saldırı yüzünden beni yasal olark bahçemin önü olmadığı için haksız görürlermi gerçi ortada saldırı var ama burdakiler bi cezzası yok diyor doğru mu?be
ben denetmenim canm once neden sikayette bulunmadiginla ilgili bisey sormazlar basina bisey gelmez yani.yaptiklari hak yemek ve suc kesinlikle sikayette bulun
apartman girişi değil bahçemiz masamız bile var bizim orda ayrıca farklı çıkış kapısı da varKadin hakli apartmanin girisini istedigi gibi kullanir yolunu kesip diklenmen yanlis. Yine de saldirmamaliydi tabi siddetin gerekcesi olmaz
Orasi apartmanin bahcesi, o giris apartmanin girisi, senlik durum yok. Ev sahibin sana tek basina tum kat malikleri adina soz veremez. Millet sesini cikarmiyosa iyi niyetinden. Insanlarin yolunu kesmen icin degil yani. Kadinin saldirmasi vahsice yoksa davasinda hakliapartman girişi değil bahçemiz masamız bile var bizim orda ayrıca farklı çıkış kapısı da var
Kadın bizim apartmanda oturmuyor ve evet apartman sakinlerinin geçmemesi insiyatif eğer ev sahibi bana söylediyse bu benim suçumda değil. Siz salt düşünüyorsunuz . Kadının daha önce kavgalı olmamızdan bizzat bşzim evin önünden geçip beni tahrik etmeye çalışmasından yana gözüleriniz yumuyorsunuz. Ama yine de görüşünüze saygı duyuyorumOrasi apartmanin bahcesi, o giris apartmanin girisi, senlik durum yok. Ev sahibin sana tek basina tum kat malikleri adina soz veremez. Millet sesini cikarmiyosa iyi niyetinden. Insanlarin yolunu kesmen icin degil yani. Kadinin saldirmasi vahsice yoksa davasinda hakli
malum kişi apartman sakini değil bizim apartmanda oturmuyor.Evet bahçenin bize ait söyledi ev sahibi ama yasal olarak haksız durumda olabilirim. Zaten apartman sakinleri geçseler bile bişi demem sonuçta bir hukumuz var . Ama bu durum farklı bu durum beni tahrik etme amaçlı bunu söylemeye çalışıyorum
tamam zaten o olayın hukuki boyutu ama ben olayın asıl yönünden bahsediyorum.Ben anladım senin ne demek istediğini . Sen o kişi ile kavgalı , küs olabilirsin . Ama apartmanın yolunu kullanma hakkı var . Çünkü senin apartmanındaki birini ziyarete geliyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?