- 9 Kasım 2013
- 1.723
- 1.763
- 208
- Konu Sahibi tiyatral_34
-
apartmanın bahçesi bize ait . diğerlerinin balkonu var bizimde bahçemiz ev sahibi de size ait dedi biz ekip biçiyoruz orda herşeyi bize ait .
Canım kardeşim bak sana senin yapınla ilgili bir eleştiride bulunayım sen insanları anlayıp dinlemeden yargılayan insanlardansın davranışlarını buna göre törpülersen senin ilerdeki ilişkilerindeki akıbetin için daha faydalı olacaktır.Ben komşun gibi aynı düzeyde cevap vermem canım sana. Ekşın arıyosan o ıh. zekayla, medeni şekilde halledengillerdenim. Polemiğe girip galip çıkamazsın ki çok da tavsiye etmem.
Geçmiş olsun canın yanmış belli, ama kimseye bunu diyemezsin. Ok evinin önü ama tapulu malın değil. Yani bunu bil anla diye söylüyorum. Keyfolacak değilim bi insanın canı yanmış. Ama sen ona çocuğunun yanında "seni döverim de acıdım" muhabbetine girmişsin. Yani uyuyan devi uyandırma olayına da giriyo bu.
Bak bana da yapıyolar aynı şeyi. Çünkü görgüsüzler ve benim evimin önünde gürleyerek gülüyolar. Çünkü medeniyete alışmamışlar. Ama çıkıp da bişey diyemem. Çünkü kapımın dışı toplumun ortak malı.
Bir insanı darp etmek bir insana vurmak kesinlikle suç olmakla beraber, unutma ki insanlar tahrik edildiklerinde -maalesef- adam öldürüyolar. Bu da iğrenç ötesi ama insani duygular ve beyin o an ölüyo. Bitiyo yani. Tahrik bu kadar ağır bu kadar korkunç bişey. Sana çocuğunun yanında senin dediğin denseydi aynısını yapardın aynı zihniyettesin çünkü.
Bunları tartışmak için de söylemiyorum. Bazen insanın bunları duymaya da ihtiyacı oluyo ki kendine gelsin. Yıl olmuş 2016, sen birine sana çocuğunyn yanında bişey yapmak istemiyorum demişsin. Seninle aynı zihniyette işte neden zoruna gitti ki? Dayakla çözmeyi kesin çözüm görüyomuşsun. O da öyle çıktı. Tencere dibin kara meselesi olmuş seninki.
Ayrıca aram iyiyken maaş yüzünden bozulmasın aramız diye şikayet etmedim diyosun. Ama ilk mesajda siyaset yüzünden aramız bozuktu yazmışsın. Aran bozuk muydu değil miydi? Çelişki bombardımanına tuttun buraları
ama o farklı sen bişi koymuşun oraya mesela bizde köpek koymak istedik ama önce ev sahibine sorduk olmaz dedi peki dedik üstemeledik neden hani bize aitti diye. Ama bu geçmek daha farklı olabilir diye düşünüorum.Kullanımda böyle denir, annemin eski evi de öyleydi, alt katta balkon olmadığından bahçe alt katın kullanımına verilir gel gelelim kanun böyle değildir, arka bahçeye sokak hayvanları için kulübe koydum zamanında belediye gelip kaldırdı, durumu izah ettim öyle bir şey olamaz dedi memur, kanun çok açık, balkon yapmayan müteahhite sorun hesabını, apartman bahçesi ortak kullanım alanıdır, çamaşır bile asamazsınız yasal olarak, kulübe falan hiç olmaz dedi. Memura inanmadım, belediyeye gittim, cidden öyleymiş, kulübeyi belediyenin barınağına bağışladık mecburen, aklınızda bulunsun
İlk mesajına bak bakalım böyle mi anlatmışsın?Canım kardeşim bak sana senin yapınla ilgili bir eleştiride bulunayım sen insanları anlayıp dinlemeden yargılayan insanlardansın davranışlarını buna göre törpülersen senin ilerdeki ilişkilerindeki akıbetin için daha faydalı olacaktır.
Tekrak söylüyorum . Bahçe bize ait ev sahibi kiraya verirken bu şekilde belirtti. Çünkü diğerlerinin balkonu var bizim yok bizde de bahçe var ve biz burda ekip biçiyoruzz. Ayrıca olay apartman girişinde olmadı apartman girişine tabiki karışamam zaten bu kadın bizim apartmanda oturmuyor. Olay apartman çıkışından sonraki çıkışta iki dönemeç var sağdaki dönemeç bizim bahçeye gider ve bize aittir soldaki dönece asıl apartman çıkışıdır ve herkes ordan çıkar. Umarım anlatabilmişimdir.
Sen gelir bana ait olduğunu bildiğin yerden bilhassa geçmeye kalkarsan demekki alacağın tepkiyi biliyorsunda geçiyorsundur ve beni tahrik etmeye çalışıyorsundur.
Çocuğun var dememin sebebi benim üstüme geldiği için evet çocuk var daha beter şeyler olabilir git başımdan dedim.
Ama sen yine beni anlamaz sen niye devletin malını sahiplendin sen tahrik ettin sen sen sen başlarsın :)
Kapı girişi demedimki ben bunu sizler çıkardınız ben böyle bir kelime kullanmadımİlk mesajına bak bakalım böyle mi anlatmışsın?
Ben gayet doğru söylemişim. Gerisi sana kalmış..
Geçmekte aynı, zira giriş farklı yerden de olsa bahçeler apartmanların ortak alanıdır, kimse burası bana ait diyemez, bizim burada da sizinki gibi apartmanlar var lakin herkes bahçeyi kullanır, bahçe katındakiler burası bana ait diyemez zira yönetmelik belli.ama o farklı sen bişi koymuşun oraya mesela bizde köpek koymak istedik ama önce ev sahibine sorduk olmaz dedi peki dedik üstemeledik neden hani bize aitti diye. Ama bu geçmek daha farklı olabilir diye düşünüorum.
Ama ev sahibi bize bu şekilde söyledi? Balkonumuz olmadığı için ?Geçmekte aynı, zira giriş farklı yerden de olsa bahçeler apartmanların ortak alanıdır, kimse burası bana ait diyemez, bizim burada da sizinki gibi apartmanlar var lakin herkes bahçeyi kullanır, bahçe katındakiler burası bana ait diyemez zira yönetmelik belli.
Burada size kızdım konu sahibi. Siz böylesine variyetli birinin,hakkı olmayan bir parayı bunca zaman almasına nasıl ses etmediniz?Öncelikle yorumunuz ve samimi görmediğinize istinaden cevabınınz için de teşekkür ederim.
Birincisi bu kadının altında biri jaguar olmak üzere iki tane arabası ve denize karşı lüks bir evi var.Kocası çok iyi para kazanıyor ve annesine de her halükarda yardım edebilir. Bankacı kız kardeşi var o da zaten çok iyi para alıyor. Yani anne babalarını bakabilir.Zatenn kadın ve kocası boşandıktan sonra kızının evinde yaşıyorlar kızları bakıyor onlara Benim annem ile babamda ayrıldılar kaç yıl sonra laf olur diye boşanıktan sonra nasıl taşınacağımız şaşırdık evden . Biz de bunu yapabilirdik?
Ayrıca intikam konusunda bahsetmişsiniz ben daha önce aramız iyiken evet sustum öyle samimiyetten böyle konuşan bir insanı hemen gidip şikayet etmek kolay değil aynı şey sizin de başınıza gelse siz de düşünebilirdiniz. Ama siz buna intikam mı dersiniz ne dersiniz bilemem bende intikam diyorum ve buna istinaden şikayet etmek istiyorum net!!
Canım kardeşim bak sana senin yapınla ilgili bir eleştiride bulunayım sen inBen komşun gibi aynı düzeyde cevap vermem canım sana. Ekşın arıyosan o ıh. zekayla, medeni şekilde halledengillerdenim. Polemiğe girip galip çıkamazsın ki çok da tavsiye etmem.
Geçmiş olsun canın yanmış belli, ama kimseye bunu diyemezsin. Ok evinin önü ama tapulu malın değil. Yani bunu bil anla diye söylüyorum. Keyfolacak değilim bi insanın canı yanmış. Ama sen ona çocuğunun yanında "seni döverim de acıdım" muhabbetine girmişsin. Yani uyuyan devi uyandırma olayına da giriyo bu.
Bak bana da yapıyolar aynı şeyi. Çünkü görgüsüzler ve benim evimin önünde gürleyerek gülüyolar. Çünkü medeniyete alışmamışlar. Ama çıkıp da bişey diyemem. Çünkü kapımın dışı toplumun ortak malı.
Bir insanı darp etmek bir insana vurmak kesinlikle suç olmakla beraber, unutma ki insanlar tahrik edildiklerinde -maalesef- adam öldürüyolar. Bu da iğrenç ötesi ama insani duygular ve beyin o an ölüyo. Bitiyo yani. Tahrik bu kadar ağır bu kadar korkunç bişey. Sana çocuğunun yanında senin dediğin denseydi aynısını yapardın aynı zihniyettesin çünkü.
Bunları tartışmak için de söylemiyorum. Bazen insanın bunları duymaya da ihtiyacı oluyo ki kendine gelsin. Yıl olmuş 2016, sen birine sana çocuğunyn yanında bişey yapmak istemiyorum demişsin. Seninle aynı zihniyette işte neden zoruna gitti ki? Dayakla çözmeyi kesin çözüm görüyomuşsun. O da öyle çıktı. Tencere dibin kara meselesi olmuş seninki.
Ayrıca aram iyiyken maaş yüzünden bozulmasın aramız diye şikayet etmedim diyosun. Ama ilk mesajda siyaset yüzünden aramız bozuktu yazmışsın. Aran bozuk muydu değil miydi? Çelişki bombardımanına tuttun buraları
Sen bence çok düşünüyorsun. Ben şimdiye kadar 50 kere hem sgk ya hem de karakola şikayet etmiştim. Darp raporu da almıştım.
Bugün karakola gitmişsin niye şikayet etmedin ki??
Kullanımda böyle denir, annemin eski evi de öyleydi, alt katta balkon olmadığından bahçe alt katın kullanımına verilir gel gelelim kanun böyle değildir, arka bahçeye sokak hayvanları için kulübe koydum zamanında belediye gelip kaldırdı, durumu izah ettim öyle bir şey olamaz dedi memur, kanun çok açık, balkon yapmayan müteahhite sorun hesabını, apartman bahçesi ortak kullanım alanıdır, çamaşır bile asamazsınız yasal olarak, kulübe falan hiç olmaz dedi. Memura inanmadım, belediyeye gittim, cidden öyleymiş, kulübeyi belediyenin barınağına bağışladık mecburen, aklınızda bulunsun
Evet belki haklısınız geçmezsiniz dleki daha kibar söyleyebilirdim ama onun yaptığı da konuşmamaıza rağmen evimin önünden geömesi tahrik değil mi sizce ?Burada size kızdım konu sahibi. Siz böylesine variyetli birinin,hakkı olmayan bir parayı bunca zaman almasına nasıl ses etmediniz?
İntikam alacağım demişsiniz, altında Jaguar'ı olan adama koymazki o parayı alamamak.
Gidip darp raporu alıp şikayetçi olsaydınız ama olamadınız zira ilk taşı siz atmışsınız. Tabiki bu karşi tarafı haklı çıkarmıyor ama sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz bu konuda kusura bakmayın.
Ev sahibi öyle demiş olabilir lakin bakın siz ne diyorsunuz, 2 dönemeç var 2 kapı var, sizin bahçe kapısından da apartman girişine erişim mevcut, diğer kapıdan da, yani siz bugün gidip benim kapımdan girip bahçeme tecavüz ediyor deseniz orası ortak alan derler gönderirler.Ama ev sahibi bize bu şekilde söyledi? Balkonumuz olmadığı için ?
yok farkli değil ev sahibi sizin dese bile yasal olarak arkadaslarin dedigi doğru. ..bizim yan binayla ara yoluyan bina set cekti neymis bizim binaya degil o lara aitmis ayni parselin icinde .. imza toplandi sikayet edildi yan binanin yonetimi ceza aldi surgulu kitli demirde kaldirildi ortak alan çünküama o farklı sen bişi koymuşun oraya mesela bizde köpek koymak istedik ama önce ev sahibine sorduk olmaz dedi peki dedik üstemeledik neden hani bize aitti diye. Ama bu geçmek daha farklı olabilir diye düşünüorum.
Tahriktir degildir bilemem. Orada bir giriş varsa geçebilir. Ha gelir bahçenizde dolaşır uyarırsınız ama onda dahi böyle bir uyarma şekli olmaz.Evet belki haklısınız geçmezsiniz dleki daha kibar söyleyebilirdim ama onun yaptığı da konuşmamaıza rağmen evimin önünden geömesi tahrik değil mi sizce ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?