Saldırya uğradım fikirleriniz bekliyorum .

Nerden biliyorsunuz tahrik ettigini? Kendi kendinizi doldurusa getirmissiniz bence.
Hem gecse ne olacak? Yabanci degil ya sonucta.. düsman da olsa tanidik yani..zarar vermedikten sonra tahrik amaci olsa gercekten ozaman gülün gecin..
Abartmissiniz resmen. Yok yere belanizi aramissiniz..
Bu partilerden dolayi insanlar böyle nefret kusuyor sonra böyle tetikte bekliyor yanlis bir hareketini göreyim de saldirayim diye.. manyakliktan baska birsey degil. Cocuk gibi ordan gecemezsin diyorsunuz.. kendinize gelin bence. Baska seylerle ugrasin ..

Ayrıca burada semin konunda ikilik çıktı. Kadınların çoğu seni haklı bulumuyorlar. O sebeple çok takılma buraya. Buradan artık çok faydalı bir öneri gelmez. Her seni haksız bulana da cevap yazma boşuna. Stresini devam ettirme. Burada bazı duygularını tatmin edip şikayet etmek gibi senin rahatıni bozacak işi erteliyor gibisin.

Git hastaneye rapor al. Ufak bir iz bile yok diyip erteleme. Bırak doktor karar versin, iz var mı yok mu? Sonra da karakola şikayet et bir an önce! Yarın da sgk yi ara!

apartmanın bahçesi bize ait . diğerlerinin balkonu var bizimde bahçemiz ev sahibi de size ait dedi biz ekip biçiyoruz orda herşeyi bize ait .

Kullanımda böyle denir, annemin eski evi de öyleydi, alt katta balkon olmadığından bahçe alt katın kullanımına verilir gel gelelim kanun böyle değildir, arka bahçeye sokak hayvanları için kulübe koydum zamanında belediye gelip kaldırdı, durumu izah ettim öyle bir şey olamaz dedi memur, kanun çok açık, balkon yapmayan müteahhite sorun hesabını, apartman bahçesi ortak kullanım alanıdır, çamaşır bile asamazsınız yasal olarak, kulübe falan hiç olmaz dedi. Memura inanmadım, belediyeye gittim, cidden öyleymiş, kulübeyi belediyenin barınağına bağışladık mecburen, aklınızda bulunsun

Canım kardeşim bak sana senin yapınla ilgili bir eleştiride bulunayım sen insanları anlayıp dinlemeden yargılayan insanlardansın davranışlarını buna göre törpülersen senin ilerdeki ilişkilerindeki akıbetin için daha faydalı olacaktır.

Tekrak söylüyorum . Bahçe bize ait ev sahibi kiraya verirken bu şekilde belirtti. Çünkü diğerlerinin balkonu var bizim yok bizde de bahçe var ve biz burda ekip biçiyoruzz. Ayrıca olay apartman girişinde olmadı apartman girişine tabiki karışamam zaten bu kadın bizim apartmanda oturmuyor. Olay apartman çıkışından sonraki çıkışta iki dönemeç var sağdaki dönemeç bizim bahçeye gider ve bize aittir soldaki dönece asıl apartman çıkışıdır ve herkes ordan çıkar. Umarım anlatabilmişimdir.

Sen gelir bana ait olduğunu bildiğin yerden bilhassa geçmeye kalkarsan demekki alacağın tepkiyi biliyorsunda geçiyorsundur ve beni tahrik etmeye çalışıyorsundur.
Çocuğun var dememin sebebi benim üstüme geldiği için evet çocuk var daha beter şeyler olabilir git başımdan dedim.

Ama sen yine beni anlamaz sen niye devletin malını sahiplendin sen tahrik ettin sen sen sen başlarsın :)

ama o farklı sen bişi koymuşun oraya mesela bizde köpek koymak istedik ama önce ev sahibine sorduk olmaz dedi peki dedik üstemeledik neden hani bize aitti diye. Ama bu geçmek daha farklı olabilir diye düşünüorum.

İlk mesajına bak bakalım böyle mi anlatmışsın?

Ben gayet doğru söylemişim. Gerisi sana kalmış..

ama o farklı sen bişi koymuşun oraya mesela bizde köpek koymak istedik ama önce ev sahibine sorduk olmaz dedi peki dedik üstemeledik neden hani bize aitti diye. Ama bu geçmek daha farklı olabilir diye düşünüorum.
Geçmekte aynı, zira giriş farklı yerden de olsa bahçeler apartmanların ortak alanıdır, kimse burası bana ait diyemez, bizim burada da sizinki gibi apartmanlar var lakin herkes bahçeyi kullanır, bahçe katındakiler burası bana ait diyemez zira yönetmelik belli.

Ayrıca hanımlar lütfen polemik olmasın lütfen.

Ama ev sahibi bize bu şekilde söyledi? Balkonumuz olmadığı için ?

Kimseye bulaşmayın boşverin kimin deli oldugu bilinmiyor , komsusunu öldürenler çok, kadın size daha fazla zarar da verebilirdi, gerek yok, zaten bahçe ortak kullanımmış, diğer maaş konusunda şikayet edin zaten bu zaman kadar susmanız hataymış.

Burada size kızdım konu sahibi. Siz böylesine variyetli birinin,hakkı olmayan bir parayı bunca zaman almasına nasıl ses etmediniz?
İntikam alacağım demişsiniz, altında Jaguar'ı olan adama koymazki o parayı alamamak.
Gidip darp raporu alıp şikayetçi olsaydınız ama olamadınız zira ilk taşı siz atmışsınız. Tabiki bu karşi tarafı haklı çıkarmıyor ama sizde sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz bu konuda kusura bakmayın.

Allahin bir partisi ve partileri yüzünden ne hallere düsüyorsunuz..komik yahu.
Aslinda ibretlik olay sizinkisi suan. Cunku cogu kisi ayni durumda farkli versiyonlarla. Sanirsin parti size ekmek ve su veriyor.
Yiyin birbirinizi ! Yasasin partiler

Bu parti davasi olmasa inanin bana baska konudan düsman olmus olsaydiniz bukadar tepki göstermezdiniz herhalde.

Zaten benim bahcem kimse gecemez diye öne sürmeyin normal sartlarda bukadar cocukca ve anlayissiz oldugunuzu sanmam veya tahrik etmeye acik. Asil nefretiniz parti ve zit fikirlerinizden kaynaklaniyor..yani bahce isin bahanesi.

Canım kardeşim bak sana senin yapınla ilgili bir eleştiride bulunayım sen in
Sen bence çok düşünüyorsun. Ben şimdiye kadar 50 kere hem sgk ya hem de karakola şikayet etmiştim. Darp raporu da almıştım.

Bugün karakola gitmişsin niye şikayet etmedin ki??

Gittim ama işyerinin ordaki ilçe karakoluna gittim bizim ordaki karakola gitmem gerekiyormuş yarın da gitsem olabilir miş . Hayır kendimi bastırmak değil haklıyken haksız durumuna geçmek istemiyorum ve gerçekten saçmasapan bir gün geçridğim için artık sağlıklı düşünememeye başladım

Annemlerle yaşarken köpeğimin kulübesi için tüm apartman sakinlerinden izin almıştım. Ancak bu şekilde mümkün.
Sizin kullanımınıza açıktır, sizin inisiyatifinizdedir ama orada herkesin hakkı vardır. Kanunlar bunu söylüyor tiyatral_34 .

Pek çok arkadaş kendi üsluplarınca söylemişler, bir de ben söylemek istiyorum kendimden örnekleyerek.

Bakın, ben alelade bir mahallede, son kattan bir daire sahibiyim. Ev alma komşu al diye boşuna söylememişler, komşularımın pek çoğu muhtemelen kendi çevrelerinde çok iyi insanlar; ancak bir kısmını tenzih ederek söylüyorum ki aralarında yaşam alanlarına saygıyı kavrayamamış, apartman kültürüne oldukça yabancı, kaba insanlar da var.

Son katta olmama karşın, çatının kullanımı üzerine ekstradan bi hak talep edemiyorum, sadece bazı konularda inisiyatif alabiliyorum. Mesela "Bu çanağı buraya yapmayın, evim zarar görebilir, şuraya yapın" diyebiliyorum o kadar. Kaldı ki çatının tamirini biz iki son kat daire olarak tek başımıza karşılamamıza rağmen, çatıyı kilitleyip anahtarını kendime saklayamıyorum.

2 senedir, bazı pazarlar, hava güzelse, mevsim müsaitse, çıkarlar tepemde pamuk havalandırırlar, halı yıkarlar, bilmem ne yaparlar... Anlarım. Ama bu işler için daha medeni saatler varken, affedersin kargalar mokunu yemeden çıkar iş yaparlar.
Birkaç kez normal bir dil ile ikaz ettim, yine yaptılar. Sonuncuda sabahlığımı geçirdim üzerime, çıktım yukarıya "Uyumak için sadece pazar günleri olan çalışan insanları, şu işlerinizi daha uygun vakitlerde yaparak rahatsız etmeseniz olmaz mı?" gibisinden cümleler kurdum. Sonra "Kolay gelsin" dedim indim cevap bile beklemeden.

Yine ara ara yapmaya devam ediyorlar tiyatral_34 ,eskisi kadar sık olmasa da, korkuyla uyandığım oluyor bazen uykumdan. Ama insan olana laf bir kez söylenir, çıkıp "Ben sana yapacağımı bilirim" gibisinden konuşup kendimi mi düşüreyim? "Çatı benim üstümde, çıkmayın la buraya?!" diye atar mı yapayım?

Sonuç itibariyle tamamen haklı olabileceğiniz bir olayda, bazı haksız yönleriniz var. Arkadaşlar bu noktaların altını çizmiş.
Ancak bu kimseye fiziksel şiddet uygulama hakkı doğurmuyor.

Yerinizde olsam, şikayet ederdim ve sorulursa, olayları olduğu gibi anlatırdım. Haksız duruma düşüyorsam, belki de haksızımdır. Bunu göze alırdım.
Geçmiş olsun.

Evet belki haklısınız geçmezsiniz dleki daha kibar söyleyebilirdim ama onun yaptığı da konuşmamaıza rağmen evimin önünden geömesi tahrik değil mi sizce ?

Ama ev sahibi bize bu şekilde söyledi? Balkonumuz olmadığı için ?
Ev sahibi öyle demiş olabilir lakin bakın siz ne diyorsunuz, 2 dönemeç var 2 kapı var, sizin bahçe kapısından da apartman girişine erişim mevcut, diğer kapıdan da, yani siz bugün gidip benim kapımdan girip bahçeme tecavüz ediyor deseniz orası ortak alan derler gönderirler.
Bizim burada bazı apartmanlar vardır ki bahçe katlarına girişle diğer katlara giriş çok farklı yerlerdendir, yani 2,3. kattakiler bahçeden apartmana giremeyecek şekilde inşa edilmiş, buna rağmen bahçe ortak alan, tüm apartman sakinleri ağaç diker, Çiçek diker, hiçbiri de burası benim bahçem diyemez, apartmanlarda öyle birşey söz konusu değil çünkü.
Sizin eviniz apartman değilde müstakil ev olsaydı o zaman haklısınız ama şu durumda bahçe ortak alandır, diğer apartman sakinleri kapınızın önünden geçmiyordur, o sizle apartman sakinlerinin arasındaki komşuluk diyaloğundan fakat isteseler geçebilirler.

yok farkli değil ev sahibi sizin dese bile yasal olarak arkadaslarin dedigi doğru. ..bizim yan binayla ara yoluyan bina set cekti neymis bizim binaya degil o lara aitmis ayni parselin icinde .. imza toplandi sikayet edildi yan binanin yonetimi ceza aldi surgulu kitli demirde kaldirildi ortak alan çünkü

Evet belki haklısınız geçmezsiniz dleki daha kibar söyleyebilirdim ama onun yaptığı da konuşmamaıza rağmen evimin önünden geömesi tahrik değil mi sizce ?
Tahriktir degildir bilemem. Orada bir giriş varsa geçebilir. Ha gelir bahçenizde dolaşır uyarırsınız ama onda dahi böyle bir uyarma şekli olmaz.
Maaş konusunda kesinlikle çok hatalısıniz. Alsın dedim diyorsunuz ama Jaguar kullanıyor bu kadın,parti mevzusundan önce bu olaydan tartışmanız gerekirdi kusura bakmayın. Buna göz yummanız olmadı. İhtiyac sahibi olsa neyse.

Bahçe konusunda haksızsınız ne yazık ki. Ev sahibinin bahçe sizin demeye hakkı yok. O apartmanın ortak malıdır. Kimi apartmandakiler kullanmamayı tercih eder, giriş katındaki kullanır. Ama ev sahibi de kiracı da bu bahçe benim önümde, o zaman benim sen geç, sen geçme diyemez. Evet o kavgalı olduğunuz kadın sizi tahrik etmek istemiş ve başarmış da. Kimseye evimin önünden geçme demeye hakkınız olmadığını içselleştirin bence. Yoksa daha çok sıkıntı yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…