Sanırım bu dünyada kısmetim yok

bunu atlamışım kusura bakma eski sevgilim meslek lisesi mezunuydu teknik eğitim fakültesini bitirmişti teknik öğretmendi yani bi üniversitede okutmandı

okutmansa ilerde öğretim görevlisi olur ilerler giderdi. bence arada uçurum yok kariyer bakımından. o eski çıktığın takıntılıymış ve baskıcı biri olabilir senin yanında kendisini ezik hissettiği için.

sen hayatında ilk o olduğu için onu çok sevdiğini düşünüyorsun. başkası olduğu zaman aklına bile gelmez.
keşke bende 24 yaşımda olsaydım. 29 yaşındayım ve yalnızım.
bir şeyi ne kadar çok istersen o yönden imtihan olurmuşsun. ben de senin yaşlarındayken çok isterdim ve sırf içimdeki bu istek yüzünden biriyle nişanlandım ve ayrıldım sonra.. olmayınca olmuyor. ayrıldığıma pişman değilim yinede, çünkü mutsuz olunca bekarlıktan daha kötü oluyor evlilik ya da nişanlılık.. o yüzden tevekkül etmeni öneririm, hele bu yaşta hiç takma ve sırf bu sahiplenilme ihtiyacından dolayı yalnış tercih yapma.. asistan olunca karşına çıkar çünkü hep genç dr.lar olur. illaki dr. olmasıda gerekmez bence.. benim eski nişanlmda dr.du. ama insanlık yoktu. ben de öğretmenim. bunun meslekle bi alakası yok. Allah ne zaman kısmet ederse o zaman olur.

doğru söylüyorsun illa doktor olması gerekmiyordu bana göre de ama gördüm ki başka meslek olunca olmuyor hem karşı taraf kaldıramıyor hem ailem artı eş durumundan da yararlanamıyoruz bizde mecburi hizmet var2 yıl evlensek bile bir araya gelmemiz çok zor olurdu şu anda yaşım 24 evet gencim ama ben ilerisi için endişeleniyorum 30 uma gelsem de yalnız olmaktan korkuyorum ben yalnızlıktan nefret eden bi kızım evet belk de hayatıma sadece o girdi benş sadece o sevdi diye ona bu adar bağlandım acısını hala çekiyorum asistan olunca da yine hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum yine hep kız olmasından veya evli nişanşlı sevgilisi olan insanların olmasından korkuyorum

bende tusu nisana bırakmam dısında tamamen aynı durumdayım kısmetım yok ben buna gercekten ınanıyorum artık herkes de evlenmek zorunda degil ya

Son düzenleme:
daha 24 yaşındasın ya niye bu kadar umutsuzsun
gören duyan da 35-40 yaşında sanacak
kısmet bu elbet karşına çıkar zamanı gelince
bekarlığın tadını çıkar işte iyi de bi işin var daha ne istiyosun
ben de 23 yaşındayım 27den aşağı evlenmeyi düşünmüyorum
kızlardaki bu evlilik merakı ne anlamıyorum

benim de hayatım da biri olursa zaten 26 27 yaşında anca evlenirim demek istediğim hayatımda birinin olacağına dair evleneceğime dair hiç umut verici bi şey olmadı ve olmuyor da bilsem ki 28 29 yaşımda kesin evlenecem gıkımı çıkarmam beklerim hiç evlenememkten korkuyorum

canım bence kafana takma benim çevremdeki insanlar 2-3 ayda tanışıp evleniyo genelde
kuzenleri filan hep öyle evlendi
hiçbirinin de öyle uzun bi ilişkişsi yoktu ama karşısına çıkıyo bi şekilde demek ki
senin yaşın da daha genç

bende tusu nisana bırakmam dısında tamamen aynı durumdayım kısmetım yok ben buna gercekten ınanıyorum artık herkes de evlenmek zorunda degil ya

ben de inanıyorum kısmetimin olmadığına aslında inanmak istemiyorum birazcık ümit verici bi şey oluyor meselea sonu hep hüsranla bitiyor biri yakın davranıyor azcık 1 ün sonra ya tayini çıkıyor ya görevlndirmeye gidiyor olmuyor yani ya da sevgilisi vardır ben bunu sonradan öğreniyorum hayal kırıklığına uğruyorum yanlış anlamışım demek ki diyorum ya da amacı farklı hangisiyse artık

umarım benimki de öyle olur umarım benim de karşıma çıkar biri 2 3 ayda evlenebilecek kadar iyi biri olur da evlenirim gerçekten çok istiyorum

bence işinizi de elinize alınca geriye kısmet işi kaldı diye boşluktan bu yaşta bu konuya sarmışsınız, daha yaşınız 24müş, doktorların illa üst meslekten biriyle evlenmesi konusunda bir toplum veya kurum vs baskısı olduğunu pek sanmıyorum ben açıkçası, o kişi nişanlıysa, bu iş kesin olmayacaksa artık onu düşünmeyi bırakın,aileniz de istememiş,kendisi de zaten gurur yapacakmış, böylesi daha iyi olmuştur,önce onu aklınızdan atın ki kısmetinizi gerçekten açabilesiniz, sosyal ortamlara girin, kurslara gezilere gidin, hayata geç kalmış değilsiniz. ben de 28 yaşında bekarım, güzel bir işim var ama olmayınca olmuyor, pozitif olup olumlu düşünmeye çalışmak, dua edip sabretmek lazım.

canım tıp fakültesinde galiba yazım kuralları dersi vermiyorlar. yahu upuzun bi paragrafta hiç nokta yok. valla eğitimli bir insana hiç yakışmıyor

canım tıp fakültesinde galiba yazım kuralları dersi vermiyorlar. yahu upuzun bi paragrafta hiç nokta yok. valla eğitimli bir insana hiç yakışmıyor

telefondan yazıyordum telefondan yazmak zor biliyorsun o yüzden yazım kurallarıyla uğraşamadım. bu arada evet tıp fakültesinde yazım kuralları dersi yok tabiki en son lisede kaldı :)

tlfndan da yazsan dikkat etmelisin çünkü zor okunuyor. soruna gelirsek ben 25 yaşındayım,meslek sahibiyim yani senden büyüğüm ama senin kadar takmıyorum hayırlısı diyorum. sen de çok takma. haa bir de biraz havalı,süslü ol ki dikkat çekebilesin yoksa ı ıh olmuyor teklif eden

Burada ifade ettiğin gibi senin büyük bir yalnızlık korkun var.
Kendi kendine yetmiyorsun.
Bu kadar kafaya taktığın bir şeyi, böylesine bağımlı bir şekilde istediğin bir şeyi elde edemezsin.
Kendine güvenin yok ki.
Bu kaygıların ve endişelerinin altında bambaşka psikolojik sebepler yatıyordur eminim.
Esas sorunu çözemezsen kaygılar kaygıları getirir ve gerçekten tükenirsin.
O zaman da dert yanarsın ben naptım, nasıl da kendi kendimi mahvettim dersin.
Ruhsal sıkıntılar yaşamak ölmekten beter. Silkelenip kendine gelmelisin.
Gidişatın vahim.
Mutlulukla aşk ve ilişki hayali kurup beklemek yerine, olmazsa ben biterim gibi bir düşünce tarzı seni zayıflatır, güçsüz kılar.
Ve zayıflığına uygun erkekleri çekersin hayatına. Değer de görmezsin.

daha yaşın çok genç yanlış düşünüyorsun bence. birçok evli olupta mutlu olamayan çok insan var evlenince sorunlar bitecek mi sanıyorsun. mesala ben evliyim mutluyum eşim anlayışlı bir insan ama benimde çocuğum olmuyor. çok güzel bir mesleğin var keşke bende senin gibi doktor olabilsem daha çok gençsin hayatın tadını çıkar nasipse zaten karşına çıkacaktır mutlaka gelir seni bulur. acele etme herkesin nasibi vardır bi yerlerde ama geç olur ama erken bu işler böyle... hiç olmuyosada rabbimin vardır bi bildiği

24 yaşında tek derdim ülkemi ve merak ettiğim diğer ülkeleri gezmek, eğitimimi olabildiğince ilerletmek ve en önemlisi de zor ve parasızlıkla geçen üniversite yıllarından sonra kazandığım parayı çatır çatır yemekti.29 yaşındayım ve hayallerimin çoğu gerçekleşti çok şükür.Hayatının merkezine evlenmeyi alır ve bunu çevrende çok dile getirirsen küçümsenirsin.belki asla evet demeyeceğin bi insana evet dersin pişman olacağın bir evlilik yaşarsın.kendini başka faaliyetlere ver, çevreni gez, bir aileye misafir ol, müzik aleti öğren, bulunduğun anın tadını çıkar. Hayatımıza bazen öyle insanlar giriyor ki keşke hiç talibimiz olmasa diyoruz.bi arkadaş yazmıştı, kaliteli insan kaliteli ortamlarda bulur kaliteli insan bulur diye. Bu sözü de asla unutma.

daha 24 yaşındasın
24 yaşındaki ev kızı bile evde kaldım diye düşünmezken sen nasıl düşündün anlamak çok güç
senin şu an kaygın tus ve uzmanlığını almak olsun
koca derdine düşmek için çok erken

Yaş daha 24,kendi ayakları üzerinde duran bir kadının sözleri olmamalıydı bunlar,şaşırdım...

Yaş 24 evde kalacagim,
kocam olsa uzmanligimi almam,
erkekler kendilerine ihtiyaci olan kadinlari daha cok seviyo ..

Senin icin okumak, cehaletini bile almamis, uzgunum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…