Sanırım Depresyondayım

MelisaMelisa

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
52
0
296
İstanbul
3 senelik evliyim ve 1 yaşında bir kızım var. üst düzey bir pozisyondaki işimden kriz nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım. eşimle hiçbir konuda anlaşamıyoruz. eşimin ailesi ile yanyana oturuyoruz ve inanılmaz bir sorun. yaklaşık 1 ay önce eşimle annesi yüzünden tartıştık. Kadın bana ağzına gelen hakaretleri etti, ben onları sevmiyormuş, yakınlık göstermiyormuşum diye. eşimde tabiki annesini tuttu ve ben kızımla anneme gittim. 2 hafta kadar annemde kaldım. eşimde en ufak bir yumuşama yok. ailem diyor başka bişey demiyor. annemler konuşmaya gittiler. ama nafile beni yerden yere vurmuşlar. annemler bana çocuğun için 1 kez daha denemelisin belki düzelir dediler. ve bende döndüm. eşim sanki her konuda tamamen ben haksızmışım gibi havalara girdi. ailesi bana sırf oradan taşınmak istiyorum diye çirkef dediler. neyse 1 aydır evdeydim. dün bilgisayarın başına geçtim. bir de baktım eşim mailini açık unutmuş. 3 sene önceki sevgilisiyle mailleşmiş 2,3 aydır. ona onu ne kadar çok sevdiğini, bütün gece ondan mesaj beklediğini filan yazmış. resimlerini göndermiş. çıldırdım tabi sordum ona benden defalarca özür diledi. boşluktaydım, ilişkimiz kötü gidiyordu filan dedi. kız y.dışında. sadece mailleşmişler.ama buraya geldiğinde görüşmüşlermi emin değilim. neticede birde aldatıldım. acaba bunada kızım için katlanmalımıyım. yoksa bitirmelimiyim. gözüme uyku girmiyor. delireceğim:) bana bir akıl verin lütfen...:çok üzgünüm:

valla arkadaşım eğer araya aldatma girmeseydi eşinle otur bi konuş,
ciddi ciddi derdim,
ama araya aldatma girmişse ilişkinizi tekrar gözden geçir derim,
eğer ben olsaydım bu durumda aldatıldıysam bitmiştir derdim,
ama tam emin değilseniz dediğim gibi bi oturun düşünün,
hem tek başınıza,hem eşinizle

canım okuyunca çok üzüldüm inanki.
ilk okudumla kalsaydı devam et dene derdim.
ama aldatılmak affedilemez birşey olsa gerek.
ne demek boşluktaydım.aramız iyi degildi.
o zaman herkesin eşi aldatsın en ufak tatsızlıkta.
çok zor bir durum senin için,ALLAH hayırlısı ne ise onu versin.
bunları bildigin halde zaten istesende evliliginden zevk alamazsın ki.
iyi düşün canım.dilim boşan demeye varmıyor hassas bir konu.
ama gerekirse de dünyanın sonu degil boşanmak.
seninki depresyon degil ki,seni yormuşlar artık,yıpratmışlar bunalıma girmeyip de ne yapacaksın.

canim durum gercekten cok uzucu sadece sorun esinin ailesi olsaydi belki birseyleri kiziniz ve gecmisiniz adina duzeltebilirdiniz ama isin icine baska bir kisi girmis ben bu konuyu sahsima yanitlasam sunu derdim bir gun bile evliligimi devam ettirmezdim aldatmanin maili msn mesaji gorusmesi yatak iliskisi olmaz bunlarin tamamida tek biride aldatmadir kaldiki ona onu ne kadar cok sevdigini ve tum gece mesaj bekledigini yazmis bu duygularin bile oldugu bir aldatma aciklama ise cok ilginc bosluktaymis eee sende bosluga dusmedin mi yada biz kadinlarda bosluga dusmezmiyiz o anda birine veya eski sevgililere sarilip medet mi umalim kafamizi dagitmak icin hadi yaptik sorsana esin bu kafa dagitmayi sen yapmis olsan kabul edermiydi sanmam arkadasim sahsima konusmak kolay bosanirdim ve tek bir gun arkama bakmazdim soru isaretleriyle dolu bir evliligi kaldiramam bir adamdan suphe duyarak ona es gibi yaklasamam ailesi ile esini ayiramayanla uyusamam unutma hayat senin bir tek gun uzulmeyle gecirilmez elbet bu kriz asilir yeniden iyi bir is bulursun ailende varmis egitimlisin kizin icin bile olsa bu tur bir evlilik hayatini cekme kizin birgun gidecek ve yapayanliz kalicaksin iste o an insan bir yoldas hayat arkadasi ariyor .........bu tarz adamlardan ne es ne dost olur nede omur gecer biran ona bak sonsuza dek herseyine katlanip onu yaslanincada yanibasinda gormek istermisin cevabin aslinda sana yolu gosterir sevgilerimle insallah ne karar verirsen ver hakkinda hayirlisi olsun

birisine ne zaman boşan diyecek olsam hemen ardından bekara karı boşamak kolay yorumları gelmeye başlıyor, bu sebepten açıklamak istiyorum ihanet üzerine boşanmayı tercih etmiş bir kadın olarak sana boşanmanı öneririm.

eşinle yüzgöz olmadan konuyu takibe alsaydın daha iyi olurdu....

bence devamı gelecektir hem de daha rahatlamış olarak çünkü artık yüzgöz oldunuz ....

boşluk moşluk neden sen yapmadın öyle birşey?

zaten başka sorunlarınız da var.....

sizin durumunuz pek iyi görünmedi bana...

aynı şeyler temcit pilavı gibi yaşayıp duracaksın gibime geliyor yani her konuda ailevi ve ihanet...

ama dene bir kez dene...

en azından keşke demezsin ilerde.

Son düzenleme:

kocam başka bir kadına onu ne kadar sevdiğini yazacak ve resimlerini gönderecek mesajlarını beklediğinide belirtecek. anında bitiririm....... bekarsını falan yok bu işin. bunlar çok önemli kelimeler. evli bir adamım bir başkasına sevgisini belirtmesi....... lamı cimi yok.... kapıda bulur kendini.klava:.......

Kayınvalideler çok olmaya başladı doğrusu...Neden bu kadar acımasızlar,anlamıyorum !..Oğulları evlenince kıymete biniyor.Gelinler tukaka oluyor.Eşinize artık ailesinin yaptığı saygısızlıklara katlanamayacağınızı,onların ilşkinizi zedelemesine artık izin vermeyeceğinizi net bir dille anlatın.Aldatma hikayesi için şunu söyleyebilirim:
Ayrılmak kolay değil.Aldatılmak ise hiç kolay değil.Sadece mesajlaşmadan ibaretse burnundan getirin,pişman edin onu ki bir daha böyle bir şeye cürret etmesin.Sonra da süslenin ,püslenin bir köşede oturup keyfinize bakın.a.s.

esin megerse senin gidisinden cok memnunmus. evde tabi artik dort nala at kosturmus.
sen yakalamasaydin bir de seni ezmeye calisiyordu. dondun ya eve. ama yakaladin, neden ozur diliyor. ozur ne demek? anlamindan haberi var mi? istemeden yapilan sey icin ozur dilenir. sonucu bile bile lades demis seninki. hangi yuzle ozur diliyor.
ben de arkadaslara katiliyorum. affedilecek bir durum degil. hersey mukemmel olsa, esinle iyi anlassan seni ezdirmese ve her ne kadar ozru olmasa da bu olay yasanmis olsa belki, bir ihtimal, surundur derdim.

ama esin bes para etmez sekilde davranmis, muhtemelen de tmiyordur.

eger bosanmaz da devam edersen, herseyi elinden al. oncelikle tasinin. sonra tum isteklerini sirala. maas karti, araba falan. bir arkadas oyle yapmisti.

aldatılma olayını okumadan önce de
boşanmalısın diye aklımdan geçirdim..
eğer bir koca eşiyle ailesi arasında denge kuramıyorsa,
eşinin her durumda haksızlığına inanıyor,onun gidişinin ardından
-araya düşünmesi ve doğruyu bulmesı için zaman girdiği halde-
gidip özür dilemiyor,dönüşü için çaba sarfetmiyorsa
zaten o evlilikte ciddi bir sorun vardır bence.
kaldı ki farzedin ki siz de gurur yaptınız ve dönmediniz?
o bayanla ilişkisi daha da ilerleyebilecekti belki de..
bence gözden çıkarmış birçokşeyi..
bana göre buradaki aldatılma değil,diğer sorun,
eşinin senin açından da olaya bakamaması,seni sorumlu görmesi,
ailesinin hakaretlerinin ardından dahi onlar adına af dilememesi çok daha kötü..
yine de kararı sen vermelisin..
dilerim yeni yıl sana iş,evlilik ve başkaca biçok alanda şans getirir..

Evin ayrı yerin ayrı kayınvalide olayını pek takma zaten kafana. Kaparsın kapını, tıkarsın kulaklarını olur biter. Ama işin içine birde aldatma girerse işin rengi değişir. Ne demek boşluktaydım, ilişkimiz iyi gitmiyordu her eşi ile kavga eden başkasının kollarına mı gidecek evlilik iyi günde kötü günde değilmiydi nerede kaldı kötü günler. Bence iyice düşünün taşının kararınızı verin yanlız bugün mailleşen yarın öbür gün neler yapmaz...

ilişkinizde kötü gitmeler
cocuğunuzda psikolojisni bozar
seni aldattığını biliyorsun
nasıl sünger cekebilirsin ki üstüne
eğer boşanmak istemiyorsan burnunu sürt
yüz verme
hatasını anlasın

senden ozur dilese de bosluktaydim gibi bahaneler bulsa da
buyuk ihtimal aldatmaya devam ediyordur, sadece daha dikkatli oluyordur...
evlilikte herzaman sorunlar olabilir, peki her bosluga dustugunde baska birine mi kosacakmis?

aldatilma olayinin gerceklestigi bir evlilik bence zaten bitmistir
bu konuda erkeklere hic acimam, sans vermem olmaz herhalde
ama maddi durumlarin kotuyse ailen destek cikacak mi o onemli

Tatlım hem senin evdeki huzursuzlukları çekmene, üzülmene göz yumuyor, hem de taşınmaya yanaşmıyor ve de sana umursamaz davranıyor bir de üstüne aldatıyor!!!

Sana verdiği değer tartışılır bence, bir de çocuğunuz var..
Böyle mi davranır seven bir adam, sorumluluk sahibi, ailesinin geleceğini, mutluluğunu düşünen bir eş??
Ailen konuşmaya gittiğinde senin hakkında yaptıkları yorumlar da çok kırıcı!!

Bir de nasıl eski sevgilisiyle yazışır, seni özlüyorum, senden mesaj bekliyorum der ya??
Sen tamam o sırada yoksun yalnız hissediyor olabilir de sen o sırada ne hissediyordun??
Ailemi nasıl kurtarırım, nasıl daha mutlu oluruz diye düşünmüyor muydun??
Senin aklına hemen başka bir erkek ve eski sevgililerin mi geldi çözüm olarak??

Bence tavrını kesin koy, mesleğin de var.. Bir şekilde iş bulursun, tamam şimdi çıkmışsın ama deneyimin var, durumunu da anlatırsın işverenlere, çok ümitsiz olma!
Ailen de destek olur.
Yerinde olsam bu düşüncesizliği ve ihaneti sineye çekmezdim.
Ben senin yerinde olsam boşanma konusunu gündeme getirir onun aklını başına getirmeye çalışırdım, eğer aklı başına gelmzese (ki kolay kolay gelmez) tek başıma savaşır öyle bir adamın ve ailesinin sorunlarını çekmezdim..
Çünkü bu sorunlar hallolmadıça zaten sen hep huzursuz ve mutsuz olacaksın bu da bebeğine yansıyacak.. Yani daha da üzüleceksin canımm

Umarım hepiniz için en güzeli olur..:1hug:a.s.

Böyle erkeklere de sinir oluyorum!!!!!klava::mymeka:

canım bir an kendi eşimi gördüm seninkinde davranışları aynı..seni aldatma sebebi aranızdaki sorunlar değil seni aldattığı için aranızda sorun çıkarmaya çalışıyor ve aslında ailesini tarafında olması da bu yüzden yani seni bi kere gözden çıkardıktan sonra sana ve kendine bahanesidir o aramızda sorun vardı aldattım yaratma o zaman sorunu yok ya yok bunlar kendi yaptığı pisliğe kılıf sadece..çok zor bir durum aynısını ben de yaşadım sevgilisinin yazdığımailleri gördüm yıkılıyosun resmen ayrılabildim mi hayır uzunca bir süre de hazmedemiyosun hatta bir ömür boyu uzatmaları oynuyoruz biz sadece biraz cesarete ihtiyacım var o kadar biliyorum bi yerden kopacak birgün..

Valla aile olayı bi yere kadar ama aldatma ayrı birşey. Bence bunun bahanesi telafisi olamaz.. Siz böyle birşeyi unutup hayatınıza eskisi gibi devam edebilecek misiniz burda sorgulanması gereken bu bence.. Eşiniz sizi bir daha böyle birşey yapmayacağı için ikna edebilecek mi? Şahsen ben gözlerimle gördükten sonra kimse beni ikna edemez tekrarının olmayacağına.. Umarım nasıl bir karar verirseniz verin pişman olmazsınız...

eşimin maddi durumu oldukça iyi, ben şu anda işssizim. babam vefat edeli yıllar oldu. annem emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyor. birde ben yük olmak istemiyorum. ama iş bulurda bir daire kiralayacak kadar maaş kazanırsam beklemem boşanırım. şu an sineye çekiyorum. birde kızım babasına aşırı düşkün. 2 haftalık ayrılığımızda sürekli baba diye sayıkladı. ateşlendi hasta oldu. ama biz böyle üzülürken sevgili babası başka kadına aşkını itiraf ediyormuş meğer!! şu an dava açsam kızımı elimden alırlar diye çok korkuyorum çünkü yaparlar. bide eşim geçenlerde kız 7 yaşından sonra babaya verilir dedi. sanırım araştırmış onunla şu anda savaşacak ne maddi ne manevi gücüm yok. allahım herşeyin hayırlısını versin. ona sığınmaktan başka çarem yok...

anladığım kadarıyla eşin zaten niyeti bozmuş,bence ailesini de bahane ediyor.
madem maddi durumu iyi ortada bir çocuk var gerekli imkanını sağlamak zorunda en azından çocuk için ondan sonra da bırak ne halt yerse yesin.bariz belli bu adamda sana hayır gelmiyeceği.hakkında hayırlısı canım......

Sevgili Melisa arkadasim..
Öncelikle "depresyon" modundan cikalim bi he
Degistirelim o ruh halimizide, söyle "Cesaretli" yapalim ne dersin?
Aldatilma olaylarinda ben hic bir zaman aldatilan taraf icin üzülmem, aldatan taraf icin üzülürüm.
Sen acini 3 ay, 5 ay, 8 ay cekersin, ama esin bunun hesabini ne ¨bu dünyada, ne de öbür dünyada asla veremez.Hakkini hic bir zaman ödeyemez, sen ona es olmussun, hanimlik yapmissin, evlat vermissin.

Bu bir.

Ikinciside; öncelikle uygulaman gereken bir kac sey var.
Su an icin maddi ve manevi nedenlerden dolayi ayrilamiyorsan, (ki manevi nedeni anlayamadim, ailen arkandaysa baska seyleri sorun etmemelisin), kendine bir is bulasiya bekle.
Ama beklerken, burnunu sürt esinin, ilgini maksimuma indir, hergün bakimli gez..
Hatta bunlari bir anda yapki, adamin felegi dönsün, noldu bizim hanima desin.

Hemen yarin ilk isin kendine oldugundanda fazla bakim yapmak ve kocana yüz vermemek olsun.
Kizinida al, gezin beraber, eglenecegi yerlere götür. Anneni ziyaret et.

Bunlari yapmak su an belki zor olacak ama aslinda öyle degil.
ISTERSEN, HERSEYI YAPARSIN!

Bu sürec icerisinde esinede bir sans daha vermis olur, en azindan daha sonra "keske" demezsin.

Maddi anlamda durumunu düzelttikten sonra, baktin ki adam hala ayni havalarda, ozaman kizinida alir annene gidersin.

Burda avukat arkadaslar var, onlardan ricam, Melisa arkadasimiza cocuguyla alakali bilgiler vermesi.
7 yasindan sonra cocuk neden babada kaliyor ki? Hala anneye ihtiyaci var o cocugun. Ha babanin parasi coktur, annenin yoktur anlarimda, anne is bulup calistiginda sorun olmamali bu.

Ayrica Melisacim esinin seni aldattigina dair en ufak bir ipucu daha yakalarsan, kesinlikle delil olarak mahkemede kullanabilirsin. Gözün acik olsun, kendin icin bunu yap.

Hakkinda en hayirlisi neyse onu diliyorum canim ve diyorum ki; insallah esin yaptiklarina bin pisman olur.

öpüyorum kocaman.

Hakaretler ağır sözlerle su aile ilişkileri çok fazla yüzgöz oluyor.sabırlı olmak lazım bence..artık sizin ilişkiniz sizce kurtulur mu ki o minik bebek olmasa gidin derdim ama su an diyemiyorum siz bilirsiniz..
dikkatimi çeken şey eşiniz annenizin evine gidince hiç üzülmemiş ve eski sevgilisine dönüş gibi bir istekte bulunmuş bu da boşluk falan değil onu unutmadıgını gösteriyor...zaten size de dön diyen olmamaış onun sizin ailenizi arayıp ikna etmesi gerekirken maalesef sizin aileniz onlarla konuşmuş...işiniz çok zor ama bunun böyle yürüyecegini sanmam..

Neden ayrı daire tutuyorsunuz ki ?annenizle oturun işte.iş bulup geçinebilirsiniz..bahane değil bence bunlar ayrılmamak için...bebeğinize gelince daha cok küçük sizde kalacaktır emin olun...mirmirmirmir..ama ben boşanmam diyorsanız da aldatılmayı kabul edersiniz çünkü eşiniz sizden vazgeçmiş zaten..sizi evde ancak kızınız için tutuacaktır..ve bu da cok acı geldi bana.güçlü olun iş bulun ayaklarınız üstünde durun..eşiniz sunu da farkında siz ona muhtacsınız diye düşünüyor..ama unutmayın ki bir gün ben baska sevgili buldum git de diyebilir ve o zaman acınız daha büyük olabilir.günü geçirmeye calışmayın.zararın neresinden dönerseniz kar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…